< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
2008-2009 Burger King 2'li menü fiyatlarını biliyor muydunuz ? (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Al işte
Asgari ücretin 3000 tl olmasına gerek mi var ? O zaman ülkede menüler bu fiyata satılabiliyorduda devlet aynı istikrarını koruyup neden aynı fiyattan satamıyor 2021 yılında ?
Yani senin mantığına göre devlet asgari ücreti arttırırken bi yandanda tüketim mallarına zam mı yapmalı ? Dünya lideri olmak almanyanın kıskanması bunu mu gerektirir ? İsterse asgari ücret 500 lira olsun isterse 3000 lira ama 2008 yılında 13 liraya 2 li menü satıyorsa 2008 yılındaki başarısını koruyabilse ve ülkeyi yönetmeyi bilse 2021 yılındada 13 liraya 2 menü yiyebilirdik. Hem asgari ücret arttırıp hemde tüketim mallarını sabit tutabilir tabi bu iyi bi ülke ekonomisiyle olur. Kaşıkla verdiğini kepçeyle alma zihniyeti olmasaydı bugün bunlar olmazdı
Alıntıları Gösterben ülke şu an daha iyi durumda demiyorum.
ama şu tarz konularda millet öyle yazıyorki sanki tüm ürünler 10 kat zamlandı, asgari ücret ise aynı fiyatta kaldı.
-
bence de haklısın. fiyatlar düşüktü ama yine de pahalıydı. 2008 değilde 2012 lerde alım gücümüz tavan yapmıştı. amazon usadan kolaylıkla alışveriş yapılabiliyordu ve ucuzdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet demek istediğim şey şu. 2008-2009 da burger kingde fiyatlar buymuş. Şimdi firma bu fiyatlardan giriş yaptıysa demekki kârda var içinde maliyetlerde hesaplanmış ve bu fiyat çıkmış.quote:
Orijinalden alıntı: Zurnalogben ülke şu an daha iyi durumda demiyorum.
ama şu tarz konularda millet öyle yazıyorki sanki tüm ürünler 10 kat zamlandı, asgari ücret ise aynı fiyatta kaldı.
Alıntıları Göster
Şimdi bu menüler satılmasaydı burger king kolay kolay büyümezdi belkide. Satabildiğine göre ekmeğini fazlasıyla yedi. İyi bir ekonomi mantiken şunu gerektirirdi.
Burger king bu fiyatlardan satmayı 2015-2020 gibi yıllarda bile devam edebilirdi çünkü o yıllarda bu menüleri zararına satmıyordu sonuçta. Satabilirdi ama satamadı çünkü ülkenin ekonomisi her geçen yıl daha kötü yönetildi.
Asgari ücret isterse 500 tl kalsın isterse 3000 tl. Benim cebimdeki paranın miktarını arttırması gücünü gösterir bu iyi bişeyama gücümü arttırırken kafamı bi çeviriyorum tüketim mallarımda deli gibi artmış
. Tüketim mallarının fiyatını arttırmayıp halkın alım gücünü koruması lazım işte
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok konuşmayın bol bol ekmek yiyin reise oy verin verginizi ödeyin
-
Niye senin ulaşım paran, su paran falan yok mu? Tüm paranı sadece gidip BK'ye yemeğe mi harcıyorsun? Şu an BK o kadar sıradan bir şey ki... Üniversite öğrencisine verilen KYK parası 2009 asgari ücretinden fazla. O zamanki 10 lira inanılmaz değerliydi sen bunu gözden kaçırıyorsun. Aa 10 lira çıkarır verirdim diyemezsin şu anki 10 TL gibi.
-
2001 yılından bu güne kadar ONS altın fiyatı 10 kat artmış. Yani şu an aldığın 3 çeyrek o zamanın 30 çeyreği ediyor. Diğerlerindeki yükseliş zaten belli
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-065A1804C
Bu mesaj silindi.Şimdiye bakarsak cidden teğet geçmiş 🥲
Anlatamıyorum ? Veriyordum diyordum kardeşim hala veremezsin diyorsun ulan o yıllarda 10-20 liralık banknotlara ulaştığım gibi bugünde aynı şekilde ulaşabiliyorum. Sinemaya falan gideceksem 20 liralık banknot mutlaka verirdi annem bir kere bile sekmedi kadının "param yok al bu kadar var" dediği bi gün bile olmadı. annem her gün cebime 10 liralık banknotu koymadan göndermezdi 10 liraya ulaşmak hiçte zor değildi diyorum anlamıyorsunquote:
Orijinalden alıntı: Aberrant WardenNiye senin ulaşım paran, su paran falan yok mu? Tüm paranı sadece gidip BK'ye yemeğe mi harcıyorsun? Şu an BK o kadar sıradan bir şey ki... Üniversite öğrencisine verilen KYK parası 2009 asgari ücretinden fazla. O zamanki 10 lira inanılmaz değerliydi sen bunu gözden kaçırıyorsun. Aa 10 lira çıkarır verirdim diyemezsin şu anki 10 TL gibi.
ki annem özel sektörde falanda değil devlet memuru diyorum. O yıllarda çay 1 lira bile değildi cafelerde. Hadi gittin 1 menü yedin 6.75 verdin kalan 3.25 e 1-2 çay gömsen cebine dolmuş parası kalıyor eve dönebiliyordun. ulaşım sorunum yok o yıllarda cüzdanımda her zaman 3-4 liralık bozuk mutlaka olurdu annem dışardan aldığı bozuk para üstlerini bana verirdi. Etti 13-14 lira
8.75 e ikili menüyü haftada 3-4 gün mutlaka yerdim kalan bozukluklarla dolmuşla eve dönerdim. Merkeze tek dolmuşla gidip gelebiliyordum ve o zamanlar dolmuş fiyatı 1.50 mi 1.75 mi neydi.
Gayette o yıllarda herşeye ulaşılabiliyordubenim lisede sigara içen arkadaşlarım kantinden ekmek arası bişeyler alırken cüzdanlarından 20 liralık banknot çıkarırlardı hatta annem keşke banada hergün 20 lira verse derdim. Okuduğum lisede özel falan değil bildiğin dümdüz mahalle lisesiydi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Ağustos 2021; 16:16:41 >
-
Yav yürü git kendini kandırırsın bu hikayelerle anca.. 20 sene önce arkadaşının cüzdanındaki parayı hatırlıyormuşmuş bak hele bak
Asgari ücret 500 lirayken öğrenciliğinde ayda 300tl alıyormuş ailesinden. Hadi oradan… O günleri yaşamasak inanmayacağız sanki. Senin ailen ultra zenginse bir liseliye o parayı verebiliyorlarsa herkesi kendinle bir tutma.
Asıl sen bas git şurdan lise zamanı dediğim 2009 senesi. 2009 uda hatırlamayacaksam kendi hafızanla bir tutma beni. O zamanlar giydiğim kıyafetten tut taktığım küpeye, o zamanlar açık olan mekanların yerine şuan hangi mekanların açıldığını bile biliyorum. Merkeze inip gittiğim burger kinglere gidip yediğim menüleri benden iyi mi bilicen ? İnsan içine ukte olan herşeyi hatırlar merak etme. Arkadaşımın cüzdanını hatırlamakta ne var sürekli görüştüğün sigara içtiğini bildiğin arkadaşın kantinde her gün buluştuğun insanın cüzdanından çıkardığın para dikkatini çekiyorsa hatırlamamakta ne var. Sen hatırlamayı çok büyük bi zahmet görüyorsan B12 almanı tavsiye ederimquote:
Orijinalden alıntı: Aberrant WardenYav yürü git kendini kandırırsın bu hikayelerle anca.. 20 sene önce arkadaşının cüzdanındaki parayı hatırlıyormuşmuş bak hele bak
Asgari ücret 500 lirayken öğrenciliğinde ayda 300tl alıyormuş ailesinden. Hadi oradan… O günleri yaşamasak inanmayacağız sanki. Senin ailen ultra zenginse bir liseliye o parayı verebiliyorlarsa herkesi kendinle bir tutma.
Sen tabi o zamanlar herkesi asgari ücretle çalıştığını sanmanda ayrı bi kafaO günleri yaşamasakmış ulan ben 2001 eylül saldırılarını bile televizyonda canlı verirken hatırlıyorum o gün halamlarda kuzenimin doğum gününü kutluyorduk ne diyon sen ?
Ben 2009 da gitar kursuna gitmeye başladım haftada 1 gün 1 saatti ve haftalık 400 lira ücreti vardı her ay sonu annem gelir muhasebeye parasını öderdi. Zenginlikle alakası yok bunun annem devlet memuru diyorum anlamıyorsun 1 senelik memur değil kadın herhalde bunada mı kafan basmıyor
Her gün 10 lira almasam en basitinden Knightta 59 lvl ardream çarıma 1 ayda 300 lira verip charı dizmezdim. Ben o yıllarda bile annemden 3-4 günde bir 5 lira olan gb parası bile koparıyordum.
Senin karşında 2000 li z kuşağı internetle büyümüş insan yok. O zamanlar küfürbaz haydosundan tut truva çorum shrek çorum gibi popüler küfürlü videolar bile modaydı.
Daha sıralıyım mı o yıllara ait yaşadığım ne varsa he ? Adama bak her gün aldığım 10 lirayı benden iyi bilip ayda 300 lira alamazsın diyor. Sen o kafayla çok devam etme bilinçli bi vatandaş olarak söylüyorum
-
Zenginlik de ayrı oluyor be ne güzel yaşamışsın işte gençliğini insanlar o dönemler neler çekiyordu senin aylık harcamanı insanlar kazanamıyordu. Senin çarına verdiğin parayı insanlar bir ayda kazanıyordu hey gidi günler
-
quote:
Ahahaha evet bol malzemos 9.90 dı
Alıntıları GösterHaha zaha xD lol
o bir şey mi sınırsız pizza 11.99idi
Sigara 4-5 liraydı. Lise bahçelerinin en tenha kısımda bebeler pofur pofur sigara dönerlerdi lise çıkışlarında tekellerin önünde hep gömlek kravat dışarda liseli bebeler harıl harıl sigara alırdı. Zengin mahallesinde değilim hatta eskiden daha çok psikopatı ayyaşı olan torbacıların olduğu bi mahalledeki liseye gittim. Zengin yaşamadık ayrıca ben liseye başladığımda babam battı, evin faturaları ve geçiminin %80-90 ı annem sayesinde dönüyordu. Onlar boğazlarından kısıp bana daha fazla veriyorduquote:
Orijinalden alıntı: Aberrant WardenZenginlik de ayrı oluyor be ne güzel yaşamışsın işte gençliğini insanlar o dönemler neler çekiyordu senin aylık harcamanı insanlar kazanamıyordu. Senin çarına verdiğin parayı insanlar bir ayda kazanıyordu hey gidi günler
-
Tüketim mallarına zammı devlet yapmaz, piyasa yapar.
Azıcık okuyun. Ekşi sözlük değil ama, kitap ve güzel internet kaynaklari okuyun. Yoksa böyle popülist oluyorsunuz.
Benzine mazota aynen shell bp opet türkiye petrolleri birleşip zam yapıyor kendi aralarında karar alıyolar. Bayiler kendileri belirliyor fiyatları aynen. Piyasadaki petrol şirketleri hadi zam yapalım diyor.quote:
Orijinalden alıntı: mr. solucanTüketim mallarına zammı devlet yapmaz, piyasa yapar.
Azıcık okuyun. Ekşi sözlük değil ama, kitap ve güzel internet kaynaklari okuyun. Yoksa böyle popülist oluyorsunuz.
Brent petrol düşünce benzin mazot inmiyor ama yükselince ne hikmetse anında zammı yapıştırıyolar. Yapışan zammı kim yapıyor ? DEVLET.
Piyasa yapsa senin mantığına göre benzin istasyonları rekabet için birbirlerini yer hepsi daha çok satayım diye 2-3 kuruş daha ucuza satmaya çalışır. Ama ne hikmetse aldığım mazot opettede shelldede bpdede türkiye petrollerindede 7.33 ???
Devlet ekonomiye iyi baksa senin dediğin piyasada zam yapmaya gerek duymaz. Ama sen burgerkingin aldığı danayı yetiştirmek yerine yurtdışından ithal etmeye kalkarsan devlette "ben bunu yurt dışından ithal ettim fiyatı biraz daha pahalı vergisini ve gümrüğünüde senden tahsis edicem yani maliyetin daha çok arttı" der ve burgerkingde tutar whooper a zam yapar. Suçlu yine devlet kısaca
Mesajından “Benzin ve mazotla ilgili otomatik olarak kurulmuş olan bir sistem var, buna ne bakanlıklar karar veriyor ne hükümet karar veriyor ne de Enerji Bakanlığı karar veriyor. Otomatik bi sistem var" diye açıklama yapan bakan kafası sezdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Ağustos 2021; 21:53:4 >
-
O zamanlar asgari ücret 600 Tl'ydi babam dükkanda çalışan kıza 1200 falan veriyordu. Daha tecrübeli bir abimiz vardı o 1500 falan alıyordu sanırım. Sabah 10- akşam 7 çalışıyorlardı. Şimdi aynı dükkanı işletsek sabah 8 akşam 7 2825 Tl'ye çalıştırırdık. İstemeyen çalışmaz, aç çok. Ben günde 5 Tl harçlık alıyordum, 3 Tl den aşağı harçlık alan arkadaşım yoktu.
Edit: uzun lafın kısası ben 12-13 yaşımdayken bir arkadaşımla ortak burger king yiyip üstüne dondurma alabiliyordum, zengin falan da değildik dünya kadar borcumuz vardı.
Şimdi de 12-13 yaşında cebine 20 Tl koyan çocuklar var ama aynı burger king kalitesi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3081D0615 -- 4 Ağustos 2021; 22:1:20 > -
quote:
Sigara 4-5 liraydı. Lise bahçelerinin en tenha kısımda bebeler pofur pofur sigara dönerlerdi lise çıkışlarında tekellerin önünde hep gömlek kravat dışarda liseli bebeler harıl harıl sigara alırdı. Zengin mahallesinde değilim hatta eskiden daha çok psikopatı ayyaşı olan torbacıların olduğu bi mahalledeki liseye gittim. Zengin yaşamadık ayrıca ben liseye başladığımda babam battı, evin faturaları ve geçiminin %80-90 ı annem sayesinde dönüyordu. Onlar boğazlarından kısıp bana daha fazla veriyordu
Alıntıları GösterAbi 2009'u boşver, şunun şurasında 2014'de ben 10 lira harçlığımla sigara da içiyordum, bara da gidiyordum. Sigaram 6 liraydı, varoş barda sınırsız popcorn ve bira 6.5 liraydı.
-
2011 de maxi xl menu yerdim menüler hayvan gibi büyük çeşit bol idi yanlış hatırlamıyorsam poproll coleslaw 3 parça kanat 2 adet but 6 tane nugget popchicken patates kola 13 TL idi yarısını eve getirirdim 2 gün yerdim yani
şimdi hem pahalı hem az hem de kalitesiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Benzine mazota aynen shell bp opet türkiye petrolleri birleşip zam yapıyor kendi aralarında karar alıyolar. Bayiler kendileri belirliyor fiyatları aynen. Piyasadaki petrol şirketleri hadi zam yapalım diyor.
Brent petrol düşünce benzin mazot inmiyor ama yükselince ne hikmetse anında zammı yapıştırıyolar. Yapışan zammı kim yapıyor ? DEVLET.
Piyasa yapsa senin mantığına göre benzin istasyonları rekabet için birbirlerini yer hepsi daha çok satayım diye 2-3 kuruş daha ucuza satmaya çalışır. Ama ne hikmetse aldığım mazot opettede shelldede bpdede türkiye petrollerindede 7.33 ???
Devlet ekonomiye iyi baksa senin dediğin piyasada zam yapmaya gerek duymaz. Ama sen burgerkingin aldığı danayı yetiştirmek yerine yurtdışından ithal etmeye kalkarsan devlette "ben bunu yurt dışından ithal ettim fiyatı biraz daha pahalı vergisini ve gümrüğünüde senden tahsis edicem yani maliyetin daha çok arttı" der ve burgerkingde tutar whooper a zam yapar. Suçlu yine devlet kısaca
Mesajından “Benzin ve mazotla ilgili otomatik olarak kurulmuş olan bir sistem var, buna ne bakanlıklar karar veriyor ne hükümet karar veriyor ne de Enerji Bakanlığı karar veriyor. Otomatik bi sistem var" diye açıklama yapan bakan kafası sezdim.
Alıntıları GösterKanka böyle olmaz. Aktroll de de ki tribünlere yeterince oynayıp kendin gibi tiplerden + oy al. Çok önemli çünkü + oy.
Tüketim mallarının kaçta kaçını benzin-petrol oluşturuyor onu bir araştır bence. Yoksa peynire, kolaya, cipse, yağa, mobilyaya, parke taşına, çikolataya, pijamaya, vantilatöre devlet mi zam yapıyor?
Demek ben yanlış biliyormuşum. Bugüne kadar çikolatayı marketten değil de devletten alıyormuşum. Ankara'ya gidiyormuşum sırf bunun için hatta. Yakında Et ve Süt kurumu yapacakmış bu satışı Allah'tan da te Ankara'ya kadar gitmeyeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X