Şimdi Ara

2007 model auris 2010 trafige cikisli gorunuyo ruhsatta???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2007 model arac ilk tescil tatihi ve trafigr cikis tarihi 2010 yaziyor ruhsatta.. bu ne anlama geliyor??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç bir kaza sonrası veya başka bir nedenden ötürü trafikten çekilmiş sonra 2010 da tekrar trafiğe çıkarılmıştir. Ya da 2007 model araba taa 2010 da satilmistir ki bu çok düşük ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehka

Arkadaslar 2007 model arac ilk tescil tatihi ve trafigr cikis tarihi 2010 yaziyor ruhsatta.. bu ne anlama geliyor??

Tescil plakası değişmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluakbulut

Araç bir kaza sonrası veya başka bir nedenden ötürü trafikten çekilmiş sonra 2010 da tekrar trafiğe çıkarılmıştir. Ya da 2007 model araba taa 2010 da satilmistir ki bu çok düşük ihtimal.

pert olmuş yani
  • bunun birkaç sebebi var hocam ... 1. sebebi araç ağır hasar almış pert raporu ile çekme belgesi verilmiş ve trafikten çekilmiş plakadan düşmüş olabilir... daha sonra sigorta şirketlerinden hasarlı şekilde alınan bu araçlar toplanıyor tamir ediliyor ve tekrar muayeneye girip geçiyor.... sonra yeni plaka ile trafik kaydı alıyor ve yeni aldığı kayıtla trafiğe girdiği için tarih farklı görünüyor...

2. sebep araç ticari maksatla kullanılmış olup kasa değiştiğinde (ticari taksi gibi) çıkan kasa da trafikten çekilir ve plakadan düşer.... plakasız olarak satılır ve yeni plaka takılarak muayene yapılır ve yeniden trafiğe kayıt edilir.... bu da trafiğe ilk çıkış tarihini değiştirir....

3. sebep aracın sahibi vergi vermemek için aracı trafikten çeker plakadan düşürür ve kullanmaz.... o zaman da araç trafiğe çıkış tarihi değişir...

2010 öncesi araçların bazılarında plaka değişimi veya alım satım yapıldığında yanlışlıkla trafiğe çıkış tarihi değişmiş olabiliyordu...tabi ki bu da sıkıntı yaratabilir.....
    eğer aracınızın ilk tescil tarihi model yılından farklı ise araç plakanızı 5664 ten sorgulatın..... kafanızda birşey kalmasın

diğer maddeleri arkadaşlar yazmışlar zaten

• hocam tesekkurler cevaplar için.. araştırdım 2007 de cıkmış.. tescil plakası değişince onu yazmışlar.. aracı test merkezine götürüp baktırdım. cok temiz cıktı. arac daha 30 binde ve tertemiz duruyordu. süphelenmiştim ama gerçekten cok güzel cıktı. yağı değiştirip bincem.. biraz pahalıya aldım ama ona da yapıcak bişey yok diyorum artık :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.