Şimdi Ara

2007 fd kasa İ30 titreme ve Sarı motor ikaz ışığı Lütfen yardım ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , sahibi olduğum fd kasa 2007 model 1.6 benzin (lpg yok) 187.000 km otomatikv i30 aracımı 2 aylığına yazın güneşin altında bırakmıştım. Dün gece çalıştırdım gün boyu kullandım hiçbir sorunu yoktu . Bu akşam seyir halindeyken bir anda motor titremeye başladı ve Sarı ikaz ışığı yandı. Gaza bastığımda zor devirlendi ve gözle görülür derecede performans düşüşü oldu .Motoru durdurdum çalıştırdım rolantide titreme yapıyordu. Motor yağına suyuna vs baktım sadece a/t oil yazan kısım sanırım azalmış gibi duruyordu . İnternetten baktım bir kaç yerde benzer olaylarda buji sorunu yazmışlar ancak emin olamadım bir bilgisi ya da yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum , iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A/T oil çok azaldiysa şanzıman yağınız azalmış.sarı ikaz ve devirden düşme ise aracın kendini ani devirlenmeye karşı korumaya alması demek. Araç boştayken gaz verdiğinizde araç zor mu devirleniyor ?

• ozkann38 O kullanıcısına yanıt
    Evet Vites P konumunda da zor devirleniyor

• Peki hocam araba çiğ benzin atıyor mu, çiğ benzin kokusu geliyor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozkann38 O kullanıcısına yanıt
    Sanırım gelmiyordu dikkat etmedim hocam

• Serviste bujilerinize baktırın derim eğer bujiler yanmışsa mecburen değişecek, A/T oil de çok azaldiysa yağ eklemesi yaptırmayın, yeni şanzıman yağı ile komple yeniletin muhtemelen yağ özelliğini yitirmeye başlamış (yüksek kmye dayanarak, daha önce değişmediğini varsayarak).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkürler yardımlarınız için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ateşleme problemi gibi görünüyor, buji kabloları ve bobin ihtimali aklınızda bulunsun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.