Şimdi Ara

2006 Rav4(Yeni Kasa) Tercihi hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 43 binTL ye kadar ... Yeni kasa RAV4 düşünüyoruz. Bu kasalar hakkında bir bilgisi olan var mı ?

Öncelikle araca tüplü binmek istiyoruz. Benzinli olarak ise 40-41 bin max .. Tabi alıp tüp taktırmak koşulu ile :D

Öncelikle yeni kasa RAV4 e yönelmemin sebebini size açıklayayım...

Arabaya tüplü binmek istediğimizden dolayı yeni kasa (2006-2012) rav4 lerin bagajındaki hazneye tüp koymayı düşünüyoruz. Canlı olarak görmedim ancak internete bunun resimleri mevcut. Tüpü bir güzel oraya gizlemişler... Eski kasa Rav4 lerde tüpü bagaja a koyduğumuzda yer kalmıyor malesef... Bir de kasanın değişmesi tabi :)

35 bine çok temiz eski kasa Rav4 ler var... Onun üstüne 7 bin verip hem kasa değiştirip hemde bagajımız olsun kafamız rahat olsun düşüncesideyiz... Mantık hatası varsa belirtiniz lütfen:)

1-Aracın bildiğiniz sorunları var mı ?

2-Şanzuman sanırım tam otomatik 4 ileri. Sıkıntıları var mı ? 2001-2004 kasalarında ECU ların değişmesi gerektiği bilgisine ulaştım...

3-Bu paraya değer bir araç mı ?

4-Aracı aldığımızda mümkün olduğu kadar sanayiye uğramasını istemiyoruz... Bu konuda doğru tercih mi ?

5-Zamanında gaz pedalının sıkışmasından kaynaklanan bir geri çağırma söz konusu idi. Acaba bu sıkışma benim bildiğim paspasın yaptığı sıkışma mı yoksa mekanik bir sıkıntı mı idi ? Bu sorun Türkiye deki araçlar için geçerlimiydı ?

6- Anahtarsız çalıştırma özelliğinden korkuyorum, bu yüzden tam donanımlı olanına şüphe ile yaklaşıyorum... Sizce bu anahtarsız çalışma olayı güvenli mi ? Yani ne bileyim anahtarsız araba mı olur gibi aklıma garip düşünceler geliyor ... :) Bozulur korkum hat safhada... Marş basınca almama oluyor mu :D Bilmiyorum merak ediyorum :)) Tedirginim o konuda...

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum ;)

Bir el atıverirseniz sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greencher -- 1 Ocak 2013; 18:44:41 >

• Güncel :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Güncel :)

5 aralıkta bir konu açmışsın suv sınıfından girip E sınıfından çıkmışsın.
    Şimdi rav4le gelmişsin.
    5aralıkta Limit 25 bin hayal gücüyle olmuş 30 bin
    şimdi limit 43 bin.
    soru 1 ehliyetin var mı?
    soru 2 aracı sen mi alıyorsun baban mı alıyor?
    soru 3 30 bin nire 42 bin nire?
    Ona göre tavsiye verelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ocak 2013; 11:02:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Şimdi rav4le gelmişsin.
    şimdi limit 43 bin.
    soru 1 ehliyetin var mı?

Head shot

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Şimdi rav4le gelmişsin.
    şimdi limit 43 bin.
    soru 1 ehliyetin var mı?

5 Aralık ta açtığım konuda seçenek boldu. Genel olarak berlilediğim modelleri sordum ve gerekli yanıtları gerekli ve değerli arkadaşlardan aldım.

Şu anda Rav4 te karar kıldım ve şu anda rav4le geldim...

5 aralıkta iki tane limit belirledim... İyi okumanızı tavsiye ederim. Bahsettiğiniz 2. araç... 1. araç için 35-40 aralığı zaten mevcut. İstersem bunu ikisini bir yapar 50 lik isterdim.

soru 1 ehliyetim var. Nitekim ehliyet olmadan da soru sorulmasına bir engel yok. Soruyu okursunuz işinize gelirse cevaplarsınız. Burası bir tartışma yeridir. Her tartışmaya katılma zorunluluğuda yoktur.

soru 2 aracı 2.araç olarak ailemize alacağız. Geniş aile diye düşünelim... Kardeşime de olabilir, rahmetli dedeme de olabilir... Bunun bir öneminin olduğunu zannetmiyorum...

soru 3 30 bin okuduğunuz veya anlayamadığınız üzere 2. araç içindi.. 1 ay önce. Nitekim aracı ben alacağım için belirlediğim miktarıda ben koyarım ;) Yarın Bin Tl ye de araba bakabilirim;)

Fake konu yakalama uğraşı yerine yardımcı olmanız daha yararlı olurdu diye düşünüyorum.

• quote:

kriterlerini daha dikkatli yazarsan biz de sana fake muamelesi yapmayız.
    Eğer aileye alacaksanız santa fe modeli daha uygun olur.
  • quote:

quote:

kriterlerini daha dikkatli yazarsan biz de sana fake muamelesi yapmayız.
    Eğer aileye alacaksanız santa fe modeli daha uygun olur.

Farkındaysanız bu konu altında herhangi bir araç seçme kriteri yok. RAV4 var.

Şu konu altında ve diğer konular altında fake muamelesi yapmaya çalışan sizden başka kimseyi görmüyorum. Her neyse artık.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ;). Ancak Santa Fe düşünmüyoruz. Hyundai ezelden beri benim gözümde kalitesiz bir araç izlenimi bıraktı.:) Nedendir bilmiyorum. Ön yargı benim ki. Santa Fe nin otomatik dizel oluşu aslında cazip bir seçenek. Ancak ne kadar kaliteli de olsa bu marka ön yargısı yüzünden rahat edemeyeceğimizi düşünüyoruz :) Aynı şekilde VW e karşıda bir ön yargım var. Japon araç kısmına biraz takıntılıyım. İyi manada takıntı :) CRV-eski kasa- lere çok baktım. Ancak kendi Japon ustama-işinden iyi anlar - sorduğumda CRV lerin LPG de subab erittiğini söyledi. O yüzden RAV4 e yöneldim. ;) Yanlışım varsa veya ustamın yanlış varsa düzeltin :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 toyota yaris hakkında bilgi
    15 yıl önce açıldı
    YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

santa fe ye bir kere binin,rav4 ü almazsınız.
    1. sınıf bir kaliteye sahip.
  • quote:

quote:

santa fe ye bir kere binin,rav4 ü almazsınız.
    1. sınıf bir kaliteye sahip.

Denemekden zarar gelmez ;) Teşekkür ederim. Gözüm arar artık bir Santa Fe :)

Peki RAV4 den neden vazgeçmeliyim ?
  • quote:

santa fe rav4ten hem daha geniş,hem daha donanımlı,daha konforlu,daha şık,ve daha kaliteli bir araç.
  • quote:

quote:

santa fe rav4ten hem daha geniş,hem daha donanımlı,daha konforlu,daha şık,ve daha kaliteli bir araç.

Sağolun ;)

Peki arkadaşlar RAV4 hakkında başka fikri olan...
  • Güncel.
  • bildiğim kadarıyla rav4 lpg'ye uyumlu degil veya kullanılan motora göre uyum sorunu var, iyi araştırmak lazım.
  • :/ Toyotanın D4 motorlarının LPG ye uyum sağlamadığını biliyorum. Ancak içime bir şüphe düşmedi değil şimdi, yeni kasa RAV4 lerde VVT-İ 2.0 var. VVT-i lerde sorun olmuyor diye biliyordum ama enteresann.. Teşekkür ederim..;) Bir kaç LPG ciye danıştım bakalım, cevap gelince iletirim buraya...

Evet arkadaşlar bu araç hakkında bilgilerinizi sıklıkla, ısrarla , aşk ile istiyorum :)
  • Güncel...
  • Up Up.
  • konu hortlamış gibi olacak ama bende bahsi geçen kasaya bir aralar kafayı takmıştım ciddi anlamda.Hatta lpgcilerle görüştüm adamlar temizini al getir gerisini bize bırak diyecek kadar da net konuşmuştu.Yalnız araştırmalarıma göre fena halde yakıt tüketiyor.Şehir içi 11 litreyi inen pek yok.Lpg ile bu olsun 13-14 litre.Yani kaba bir hesapla 380 krş km ye düşen yakıt tutarın.Ayrıca senelik 1050 tl mtv yi de unutma(2006 modeller için).Yani bu araç tıkır tıkır gitse hiç ösürüp aksırmasa bile 10 bin km için senelik minimum 5 bin tl yi kenara ayır derim.Ha araç güzel mi ?onda kimsenin şüphesi yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 1 Mart 2013; 21:10:00 >
  • 1- Araçta kronik hiçbir sorun yok sıkıntı yapma.
    2- 2004 makyajlı kasadan sonra şanzımanda yağına dikkat edildiği sürece bozulan yok.
    3- Bu paraya bu araç az bile.
    4- Sanayiye uğramazsın merak etme. Yağını tuzunu dandik kullanma, lpg ye uyumlu kaliteli yağ kullan, filtrelere dikkat et. Toyota bu bozulmaz.
    5- Gaz pedalı sıkışması diye birşey hiç olmadı sıkıntı yok.
    6- Start stop ise akü ve marş motoru ile alakalı birşey. bakım zamanlarında kontrol ettirirsin. 200.000 kmde bir triger zincirini değiştir. Klima bakımlarını ihmal etme, motoru zorlamasın.

Ve en önemlisi, 2010 yada 2011 modellere kadar motor sübaplarının lpg uyum sorunu yok. 5-6 farklı usta ile görüştüm. Hiçbir sıkıntı yok LPG de. Dandik de birşey olmasın yani, en azından BRC, LOVATO, PRINS olsun. Araç ortalama 30 Kuruş yakıyor.

HAYIRLI OLSUN ŞİMDİDEN...
  • Peki arkadaslar 39-41bin aralığında bulabilir miyiz? 5 yıl binmek için alinacak bir araç mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel anlamda sorunsuz bir araçtır,almak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilirler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.