Şimdi Ara

2006 nissan almera tekna hb almayı düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mrb almera hakkında nissan bölümündeki msjları okudum. Anlaşıldığı kadarıyla oldukça donanımlı ve güvenilir bir araba. Fakat beni şüpheye düşüren arabanın beygir gücünün ve torkunun az olduğu konusundaki yorumlar oldu. Benim daha önce 2004 model 1.4 polom vardı, yaz başı bir ihtiyaçtan satmak zorunda kaldım. Polo güzel bir araba olmakla birlikte özellikle yokuşlarda zorlanıyor. Örneğin ankara istanbul arası, otobanda bile, yokuşa girerken sıkışık bir trafikte hızım 120 den 100 e düşmüşse araç devir kaybediyor 4. vitese geçmeden toplamıyordu. Sanırım almera 98 beygir, polo 75 beygir buna rağmen bu şekilde zorlanmalar yaşar mıyım bunu merak ediyorum. Bir arkadaş benzer şekilde şahinlerin kendisinden fazla hızlanabildiğini yetişmek için 5. vitesten 3. vitese takıp arabayı hızlandırdığını yazmış bu da poloya benzer şüpheler uyandırdı bende. Bu arada özellikle performans merakım olduğundan bunu sormuyorum. Polodan sonra bir arkadaşımın fiesta 1.4 dizel 2004 marka aracını kullandım, poloda yaşadığım sıkıntıları yaşamadım 5. viteste arabanın devrindeki küçük düşmeler gaza basarak toplanıyordu, vites değiştirmeye ihtiyaç kalmıyordu, bu da özellikle biraz zorlu sollamalarda kolaylık sağlıyordu, benim beklentim bu. Aracın fiyatı 17500 ytl fiyat için ne dersiniz 1-2 sene sonra değiştirsem çok fiyat düşer mi? Nissan bölümündeki arkadaşların yorumları çok açıklayıcı aslında bana da acilen açıklamalar yaparlarsa çok müteşekkir olurum arabayı hafta içinde almayı düşünüyorum.

• arkadaşım almera araçlar güzel araçdır donanım olarakda iyidir...
    benim aracımda 2005 almera tekna sedan çok memmunummmm rahat ve konforlu araç
  • tercih elbette senin ama ben almeraların 1. vitesini beğenmiyorum
  • Nissan almerayı aldım, aldığımdan beri aşağı yukarı 1500 km kullandım. Arabadan çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Tabii birtakım dezavantajları da mevcut kısa bir süre sonra onları anlatacağım, bir iki kullanım sonunda tam olarak netleşecek çünkü. Ama herşeyden önce şunu söyleyeyim ben arabayı adanadan rizeye getirdim çok zor bir yol olmasına rağmen arabanın kullanımı, gidişindeki rahatlık benim işimi oldukça kolaylaştırdı. 1100 km yol yaptım yol aşağı yukarı 10 saat sürdü, sivastan sonra erzincanın karlı yollarından geçtim, erzincandan sonra gümüşhaneye kadar dar oldukça bozuk yollardan geçtim ki bu kısımlar akşam saatleriydi arabanın güvenliği ve yol tutuşundan hiçbir şüphe duymadım sonuçta almera ile ilgili tüm önyargılarım ve korkularım kalkmış oldu. Beni en çok korkutan diğer şey de konunun açılış mesajında sorgulamış olduğum polo ile karşılaştırmamdı. Almera motoru poloya göre oldukça güçlü ve daha seri karşılaştırma bile götürmez. Fakat yine de yokuşlarda vites küçültmek gerekebiliyor. Yani nissan forumunda bazı arkadaşların da belirttiği gibi araç için daha yüksek bir motor planlanabilirmiş. Yalnız araç benzinli araçlar içerisinde sınıfında herhalde en az yakanlardan başında gelir, benim megan, focus, peugeot benzinli kullanan arkadaşlarım var ona göre karşılaştırıyorum. Performans ve tasarruf dengesi düşünüldüğünde optimum bir araç olarak değerlendirdim ben. Sonuçta 1100 kmyi 10 bilemediniz 11 saatte geldim. Bu da o yollar için yeterli bir performans herhalde. Bu arada aracın motoru nissan üretimi renault değil fakat bazı nissanlar renault motoru kullanıyor, örneğin 1.5 dci bilindiği üzere renault üretimi Qashqai modeli kullanıyor. Aynı araç sahibi olanlardan ya da olmayanlardan da farklı görüşler varsa paylaşırsanız sevinirim, en azından nissanın alt forumu olarak almera birlikteliği yapar sorunlarımızı paylaşırız, inşallah da hiç sorun yaşamayız

• quote:

Orjinalden alıntı: goay

Nissan almerayı aldım, aldığımdan beri aşağı yukarı 1500 km kullandım. Arabadan çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Tabii birtakım dezavantajları da mevcut kısa bir süre sonra onları anlatacağım, bir iki kullanım sonunda tam olarak netleşecek çünkü. Ama herşeyden önce şunu söyleyeyim ben arabayı adanadan rizeye getirdim çok zor bir yol olmasına rağmen arabanın kullanımı, gidişindeki rahatlık benim işimi oldukça kolaylaştırdı. 1100 km yol yaptım yol aşağı yukarı 10 saat sürdü, sivastan sonra erzincanın karlı yollarından geçtim, erzincandan sonra gümüşhaneye kadar dar oldukça bozuk yollardan geçtim ki bu kısımlar akşam saatleriydi arabanın güvenliği ve yol tutuşundan hiçbir şüphe duymadım sonuçta almera ile ilgili tüm önyargılarım ve korkularım kalkmış oldu. Beni en çok korkutan diğer şey de konunun açılış mesajında sorgulamış olduğum polo ile karşılaştırmamdı. Almera motoru poloya göre oldukça güçlü ve daha seri karşılaştırma bile götürmez. Fakat yine de yokuşlarda vites küçültmek gerekebiliyor. Yani nissan forumunda bazı arkadaşların da belirttiği gibi araç için daha yüksek bir motor planlanabilirmiş. Yalnız araç benzinli araçlar içerisinde sınıfında herhalde en az yakanlardan başında gelir, benim megan, focus, peugeot benzinli kullanan arkadaşlarım var ona göre karşılaştırıyorum. Performans ve tasarruf dengesi düşünüldüğünde optimum bir araç olarak değerlendirdim ben. Sonuçta 1100 kmyi 10 bilemediniz 11 saatte geldim. Bu da o yollar için yeterli bir performans herhalde. Bu arada aracın motoru nissan üretimi renault değil fakat bazı nissanlar renault motoru kullanıyor, örneğin 1.5 dci bilindiği üzere renault üretimi Qashqai modeli kullanıyor. Aynı araç sahibi olanlardan ya da olmayanlardan da farklı görüşler varsa paylaşırsanız sevinirim, en azından nissanın alt forumu olarak almera birlikteliği yapar sorunlarımızı paylaşırız, inşallah da hiç sorun yaşamayız

HAYIRLI UĞURLU OLSUN. KULLANICILARDAN ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE BİR DEPO İLE ORTALAMA 850 KM YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR.BU GAYET İYİ. PARÇA MASRAFI VE YA BAKIMLARI NE KADARDIR BİLEMİYORUM AMA ALMERA BENİMDE İLERİDE ALMAK İSTEDİĞİM ARAÇLARDAN BİRİ, LÜTFEN FAZLA ÖVMİYELİM, PİYASASI YÜKSELMESİN.

• öncelikle hayırlara vesile olsun diyorum. kazasız belasız binersin İnşaallah.
    ben de gecenmayıs ayında 2004 almera tekna sedan 1.5 aldım. aldığımda 123 bin deydi, şimdi ise 133 bin de. yaz aylarında memlekete (1250 km) gitgel vs.
    aslında almadan önce 10 -12 bin liralık birşey düşünüyordum, kısmet buymuş. çok memnunum. performans çok iyi ama rampalarda 1600 motora göre bir vites aşağısını istiyor gibi. alınca lpg atiker taktırdım hemen.
    benden önce bayağı km yapmışlar ama parça kalitesi yönünden şikayetim yok. yazın uzun yolda bir kez arıza yaptı, servis "klank açı sensör okuyucusu" arızası dedi ve bir cumartesi gecesi gurbet ellerde değiştirildi. 150 lira aldı bu iş için servis. tam anlamadığım ve parçanın fiyatını bilmediğim için pek birşey diyemeyeceğim.
    yine km çok olduğu için bor katkı maddesini kullanmayı düşünüyorum. motor silindirinde olası çizikler sebebiyle iyi yalıtım olmaması konusu mantıklı gibi görünüyor.

Aşağısı alıntıdır:
    MOTOR SILK BOR ON CLS BOND YÜZYILIN BULUŞU 092020
    Sıvı olarak Borik Asit halinde bulunan ürün metalle karşılaşınca,kimyasal reaksiyon geçirir; Borik asit halinden katı hale geçerek Boroksit’e dönüşür.Ve metal yüzeylerdeki aşınma çiziklerine dolgu yaparak metallere nüfuz eder.Boroksit’in özelliği: Dünyada bilinen en sert element elmastır,Boroksit elmastan daha sağlam ve güçlü bir yapıya sahiptir.Bu özelliğinden dolayı metallerde yüzey kalitesini ve mukavemeti çok yüksek oranda arttırır.Ürünün içerisinde bulunan 0.2 mikron küçüklükteki bor partikülleri çalışan iki metal arasında bilye görevi görerek raylı bir sistem oluşturur, işte bu sayede metallerde sürtünme katsayısını 0.01’e düşürür.

sitelerdeki yorumlarda genelde olumlu yönde, mesela bir tanesi:
    "arabam 2005 model passat 1600 fsi motor.urunu teslim alali 1 ay oldu hemen denedim yakitta fazla tasarruf henuz olmadi daha fazlasini bekliyordum ama bu da yeterli sayilir ozellikle yokuslarda yuksek viteslerde gerekli guc artisinin etkisi kendini gosteriyor.ozellikle eski model araclar icin cok uygun bir urun oldugunu dusunuyorum " demiş.

özet: şükürler olsun, arabamdan memnunum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: goay

Nissan almerayı aldım, aldığımdan beri aşağı yukarı 1500 km kullandım. Arabadan çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Tabii birtakım dezavantajları da mevcut kısa bir süre sonra onları anlatacağım, bir iki kullanım sonunda tam olarak netleşecek çünkü. Ama herşeyden önce şunu söyleyeyim ben arabayı adanadan rizeye getirdim çok zor bir yol olmasına rağmen arabanın kullanımı, gidişindeki rahatlık benim işimi oldukça kolaylaştırdı. 1100 km yol yaptım yol aşağı yukarı 10 saat sürdü, sivastan sonra erzincanın karlı yollarından geçtim, erzincandan sonra gümüşhaneye kadar dar oldukça bozuk yollardan geçtim ki bu kısımlar akşam saatleriydi arabanın güvenliği ve yol tutuşundan hiçbir şüphe duymadım sonuçta almera ile ilgili tüm önyargılarım ve korkularım kalkmış oldu. Beni en çok korkutan diğer şey de konunun açılış mesajında sorgulamış olduğum polo ile karşılaştırmamdı. Almera motoru poloya göre oldukça güçlü ve daha seri karşılaştırma bile götürmez. Fakat yine de yokuşlarda vites küçültmek gerekebiliyor. Yani nissan forumunda bazı arkadaşların da belirttiği gibi araç için daha yüksek bir motor planlanabilirmiş. Yalnız araç benzinli araçlar içerisinde sınıfında herhalde en az yakanlardan başında gelir, benim megan, focus, peugeot benzinli kullanan arkadaşlarım var ona göre karşılaştırıyorum. Performans ve tasarruf dengesi düşünüldüğünde optimum bir araç olarak değerlendirdim ben. Sonuçta 1100 kmyi 10 bilemediniz 11 saatte geldim. Bu da o yollar için yeterli bir performans herhalde. Bu arada aracın motoru nissan üretimi renault değil fakat bazı nissanlar renault motoru kullanıyor, örneğin 1.5 dci bilindiği üzere renault üretimi Qashqai modeli kullanıyor. Aynı araç sahibi olanlardan ya da olmayanlardan da farklı görüşler varsa paylaşırsanız sevinirim, en azından nissanın alt forumu olarak almera birlikteliği yapar sorunlarımızı paylaşırız, inşallah da hiç sorun yaşamayız

Hayırlı olsun

• Hayırlı olsun arkadaşım ben 2006 eylül ayın da 2007 olarak sıfır aldım şu an 41 km.de hiç bir sorun yaşamadım bir kaç eksiği garantili olduğu için şanlıurfa erik plaza değişimini sorunsuzca yaptı . Motor , performans, yakıt , konfor özellik açısından çok yeterli bir araç.tam bir otomobil. aile aracı.

2006 nissan almera tekna hb almayı düşünüyorum
  • ARKADAŞIM HAYIRLI UĞURLU OLSUN UZUN YILLAR KULLANABİLECEĞİN BİR ARAÇ ALMIŞSIN BİNİCİSİNE ÇOK İYİ BİR ARAÇTIR, BEN 1,5 YILDIR KULLANIYORUM GAYET MEMNUNUM ÖZELLİKLE DE RADYO CD'NİN SES KALİTESİNDEN:)
    FAKAT ŞİMDİ ŞEHİR DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE NAKİT İHTİYACIMDAN DOLAYI SATMAK DURUMUNDAYIM, 2006 HB TEKNA 38000 KM SORUNSUZ TAŞ GİBİ JAPON:)
    ALMAK İSTEYENLER VARSA ÇEVRENİZDE YA DA KENDİNİZ ÖZELDEN MESAJ ATABİLİRSİNİZ...AYRINTILARI YAZIŞIRIZ...KALIN SAĞLICAKLA...

2005 Model, Tekna kullanıcısıyım, aracı geçen sene bu günlerde aldım, nerdeyse 1 yıllık kullanıcısıyım aldığımda 40 bin km.deydi, şimdi 55 binde, karadeniz, ege, akdeniz bölgelerinde aracı kullandım, daha önce Opel Vectra (1995), Corsa (2005) kullanmıştım. Objektif olarak değerlendirmek gerekirse aracın artıları ve eksileri elbette mevut;

Artılar;
    + İç mekan geniş, yanınızdaki ile omuz omuza yolculuk yapmıyorsunuz, aracın güvenlik ve iç konforu tatminkar, (yol bilgisayarı, CD çalar, dijital Klima, ABS, ESR, 4 teker disk fren vb)
    + Aracın yol tutuşu iyi, sert virajlarda sürücüyü tedirgin etmiyor,
    + Fren gücü yüksek, hızlandığınızdan daha performanslı olarak aracı durdurabiliyorsunuz,
    + Sürüş anında kullanıcıya güven veriyor, sağlam ve güvenli bir araçla yolculuk ettiğinizi hissettiriyor,
    + Yakıt tüketimi iyi
    + Karoser Sağlam, kaporta güçlü, yıkamadan sonra kurularken oluşturduğunuz baskı ile kaputu içe çökertemiyorsunuz :)
    + Direksiyondan kumanda, yol bilgisayarı konumu, ön konsol ergonomisi iyi,
    + Ses Sistemi iyi
    + Klima Kaliteli, iyi performans veriyor.
    + 4 Cam elektrikli,

Eksiler;
    - 100-110 Km.den sonra rüzgar sesini duymaya başlıyorsunuz,
    - Amortisörler emsallerine göre sert bu araca iyi bir yol tutuşu sağlıyor ancak, bu yüzden uzun yol kısa yol farketmez çok konforlu bir yolculuk hayal etmeyin, yolun kalitesine göre aracın içinde sürekli bi sallanma, hoplama durumu yaşayabilirsiniz, yoldaki kasislerle köşe kapmaca da oynayabilirsiniz, çok kereler, kasis, çukur, tümseğe göre arka koltuktakilere "uf.., ah.., iş.., anam..." dedirttiğimi bilirim, :)
    - Araç kalkışlarda ve hızlanmalarda çok seri değil, agresif spor görünümüne rağmen kalkışlarda yanınızdakilere fazla kafa tutmamakta fayda var, sonuçta iyi bir aile arabası kıvamında,
    - Devir ibresi 3500 dev/dak'yı geçerken motordan farklı bir ses geliyor (motor titreşimi) daha sonra düzeliyor, en azından benim araçta.
    - Yol sesi konusunda, şanslıyız, aracın ses yalıtımı yok desem yeri, tekerden çamurluğa çarpan çakıl taşının sesini duyabilirsiniz, uzun yolda yüksek hızla gittiğinizde yol ve rüzgar sesinden dolayı bu sesleri duymayabilirsiniz ancak düşük hızlarda size eşlik ederler, belkide ses sistemi bu yüzden iyi, açıyosun radyoyu herşey bitti-gitti.
    - Rüzgarsız havada sakin yağan yağmurda, camları az dahi açsanız, kapının formunda dolayı yağmur damlaları kolayca içeri girebiliyor, dikkat!
    - Aracın iç kısmında kullanılan plastik kalitesi tartışılır, amortisörleri sert olan bir araç için iç kabinde ayrıca "tık, tık" seslere neden oluyor.
    - Teker ebatları ara ölçüye girer, fazlaca teker markası alternatifiniz maalesef yok.

Yukarıdaki tecrübelerim ile birlikte araç sağlamdır, GTI araç değilde ortalama bir araç kullandığının farkında olan sürücüler için performans tatminkardır, uzun yolda aracı devirli kullanmak (en az 3000 dev/dak, araç maks. torku 4000 dev/dak'da 136N/m verebiliyor) sürüş zevki verir, yokuşlarda nispeten az bayılır, kaptırıp gidebileceğiniz tarzda bir araç, riskli sollamalar, yokuşlarda sollama girişimleri duruma göre motor performansı açısından sizi riske sokabilir, devir düşürmeden tempolu gittiğinizde arabayım diyen çoğu arabayada tozu yutturursunuz (audiler hariç :) ) mekanik, elektronik, şase vb problemi yoktur, nazlı bir araç değildir, o kadar titreşim, yol darbeleri, sert amortisörlerine rağmen araç kendini salmaz, bende salmadı. Dış görünüşü harikadır, biraz daha mühendislik çalışması ile yukardaki problemler giderilse, düşünmeden yeni versiyonu alınacak bir araç der, iyi akşamlar dilerim.

• arkadaşlar yaklaşık 2 aydır internette megan ve pevgeot 307 bakıyordum.ama araçlar modellerine göre gerçekten yüksek fiyatlıydı.sonunda almera aldım.gerçekten tavsiye ederim araba bi harika ve fiyatları çok uygun km 'si düşük bulma olasılığınız çok fazla.çok konforlu olmamasına rağmen yüksek performans ve güvenli sürüş imkanı sağlıyor.eğer düşünen varsa hiç tereddütsüz tavsiye ederim.
  • arkadaşlar paliodan sonra yeni bir araç bakıyoruz almeralar hoşumuza gitti ancak alacağım yerlere yakın temiz 2006 tekna almera hb bulamadık bizde sedanlara bakmaya başladık aracın tekna olduğunu nasıl anlarız?araç konfor kalite olarak nasıl?Özellikle ses sistemi iyi diyorlar her modelinde mi böyle almeranın yoksa sadece bir modeline mi özgü?

mesela bu araçlahttp://www.sahibinden.c...a-model-124390066/detay

bu araç arasında ne farklar vardırhttp://www.sahibinden.c...satilik-119357345/detay

yardımcı olursanız seviniriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkwolf33

arkadaşlar paliodan sonra yeni bir araç bakıyoruz almeralar hoşumuza gitti ancak alacağım yerlere yakın temiz 2006 tekna almera hb bulamadık bizde sedanlara bakmaya başladık aracın tekna olduğunu nasıl anlarız?araç konfor kalite olarak nasıl?Özellikle ses sistemi iyi diyorlar her modelinde mi böyle almeranın yoksa sadece bir modeline mi özgü?

mesela bu araçlahttp://www.sahibinden.c...a-model-124390066/detay

bu araç arasında ne farklar vardırhttp://www.sahibinden.c...satilik-119357345/detay

yardımcı olursanız seviniriz..

Bizdeki araç 2004 tekna ful ve benzerlerine göre çok iyi durumda fakat kendimiz satmakla uğraşmak yerine direk aracı bayiye veriyoruz. tekna dedikleri model içi ful dolu olan modeller olması nedeniyle alacağımız note da tekna ful seçtik. Piyasada note bulmak bu ara oldukça zor gibi. 2014 de kasalar yenileceği için bu kasalar artık son senede. Seneye güzel kasalar olur ama bu fiyatlara da alınmaz diye düşündük.
    Almera güzel araç inşallah istediğiniz donanımda ve bakımlı olan bir tanesine denk gelirsiniz. Bugün İstanbul-Şile toplam 100 km yaptık. Yola çıkmadan yol bilgisayarını sıfırlamıştım. 100 km de harcadığı yakıt ortalama 70-90 km süratle 6.2 litre oldu. Şehir içinde ise son bir haftada 100 km ortalaması 9.1 litre. Kışın almeralarda yakıt ise daha fazla . Hava ısındıkça şehir içi 9 un altına iniyor. Şehir dışı ise agresif olmayan sürüşle 100 km de 6 litre desem yeridir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.