Şimdi Ara

2006 Jetta 1.6 BSE motor esp ışığı ve tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,

    Elimizde abimden aldığımız 2006 model 1.6 BSE motor jetta var.Araç 2 aydır bizde ve tam hatırlamasamda en az 5 senedir de BRC marka sıralı sistem lpg ile kullanılmakta.Bilinen sıkıntılar arasında motor arıza ışığı yanması ve uzun yolda yağ eksiltmesi var.Işık tüple alakalı dendiği için çok üstünde durmadık.Yağı da abim uzun yola çıktığında yolda tamamlıyormuş.Fakat geçtiğimiz bayram izmirden bodruma giderken, yaklaşık bi 100 km sonra aracın esp ışığı yandı(yanıp sönmedi sadece yanık kaldı) ve araba gaz yememeye teklemeye başladı.Bir benzinlikte durduk aracı biraz beklettik.Yağ eksiltmiştir diye yağ koyduk fakat sorun düzelmedi.Aldığımız gaz kötü diye başka bir yerden gaz aldık motoru çalıştırdık bi süre düzgün devam etti sonra tekrar aynı şeyler yaşandı.Bu şekilde bodruma kadar geldik.Sabah aracı çalıştırdık 5-10 km gezdik bi sıkıntı olmadı.Dönüşte tekrar aynı sıkıntıyı yaşadık.Son hali şu şekilde, ilk çalıştırmada bir sıkıntı yok ama araçla bir süre yol alınca tekrar esp ışığını yakıp teklemeye başlıyor.Urla da sanayiye götürdük, bilgisayara bağlattık devir sensöründe arıza çıktı orjinal parçayla değişti fakat bu sefer sıkıntı dahada arttı.Bu yüzden eski parçaya geri döndük.Şu an bu haliyle kullanmaya devam ediyoruz.Ek bilgiler;

    1. Araç primeline ve araçta esp yok sadece asr var.Kitapçıkta yanan ışık için esp veya abs arızası yazıyor.
    2. Aracın rölanti devri 800 değilde 600-650 civarlarında(3-4 senedir gözlemlediğim bir durumda ama bir sıkıntı yaşamadık).
    3. Bodrumdan dönerken 80-90 la giderken arabayı vurdurduk vitese atıp ışık söndü fakat bir süre sonra tekrar yandı ve teklemeye başladı.

    Sizce sıkıntı ne olabilir ? Abim arabayı şehir içinde ve dışında çokça kullandı ve daha önce hiç böyle bir sıkıntı olmadığını söyledi.Daha önce benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaşlarda yazabilirlerse çok güzel olur.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.