ARKADAŞLAR MERHABA 2.EL ARAÇ ALMAK İSTİYORUM, 2006 BMW 3.20d vs 2011 BMW 3.16 ARASINDA KALDIM, İKİSİNİN DE FİYATI AYNI CİVARDA : 60.000TL
KARŞILAŞTIRMA YAPMAK İÇİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM, 3.20d daha güçlü, daha az yakıyor, ama düşük km de bulmak çok zor, en iyisi 120.000 km de bulabiliyorsunuz. ve yıllık vergisi 1100tl civarında
3.16i benzinli, daha çok yakıyor, vergisi 600küsür tl, 50.000km civarında temizi bulunuyor, araba daha az yıpranmış oluyor modeli de yüksek olduğu için, ama motor gücü 3.20 den çok daha düşük.
Siz ne dersiniz arkadaşlar çok kararsızım, ikisinin de iyi kötü yanları var yardım bekliyorum
Şimdi arkadaşım 3.20 D ödül almış bir motordur.
Bmw'nin geliştirmiş olduğu en iyi motorlardan biridir.
Hem performansı hem yakıt tüketimi fazlasıyla kullanıcısını tatmin eder.
Bmw gibi bir araçta km bakacağın en son yer olmalıdır. Daha çok aracın servis bakımlı olup olmadığına gerekli parçaların zamanında değişip değişmediğine dikkat etmelisiniz.
Dün gelen zamla birlikte benizin litresi 5 tl oldu. Ha dersen ki ben lpg uygularım olabilirim fakat bu motor seçeneğinin lpg ile uyumu konusunda fikrim yok. Ayrıca Bmw gibi bir araca Prins yada Teleflex marka lpg takmalısın ki ileride oluşabilecek sorunların önüne geçmelisin.
Ayrıca araç tercih konusu kişinin zevklerine ve beklentilerine bağlıdır.
Burada 3.16 al diyende olacaktır 3.20D al diyende.
En güzeli imkan doğrultusunda her iki aracı deneyip sizi tatmin eden aracı almaktır.
Ayrıca 2.el araçta önemli olan aracın temizliğidir.
Aracın temiz olma ihtimali yaş gençleştikçe daha kolay olur tabikide.
Fakat 2006 model temiz bir 3.20D rahatlıkla bulunur.
Sözün özü 3.20D bana daha çok hitap eden bir araç.
BMW konusunda daha bilgili arkadaşlarda yardım edecektir.
Hocam 2006 üretimleri makyajsız e90. Ben makyajlı olursa 3.20d tercih ederim. Bence 5-6 yaşında bir BMW çok sorun çıkartmayacaktır. 3.16 günlük kullanım için yeterli olsada zaman zaman dezavantajlarını hissedeceğinizi düşünüyorum.
Performan beklentiniz varsa 316i performanslı değil bilesiniz. Ben olsam performans ön planda olur ve 320d alırdım her yönden daha iyi bir araç 320d'in LPG derdi yok ama 316inin var hemde uzun vadede motora zarar... Kısacası performansla işim yok diyorsanız 316i alınır gerisi benim için tamamen 320d
Bahsettiğiniz 2006 model 320d nin kmsi tahminimce en az 150bindir. Km bmw de, şu markada, bu markada fasa fisodur laflarına aldanmayın, ne olursa olsun km yapmış araç materyal olarak yorulmuş araçtır. Motoru az yıpranmış olsa dahi yürüyen aksamı, elektronik aksamı vs. herşeyiyle yol yapmış kullanılmış araçtır. Kesinlikle 316 tavsiye ederim her zaman yeni yenidir. Lpg ile de kullanılabilir. Aslında yeni kasa 3 serisinde 1.6 motorlar turbo destekli, gerçi turbo destekli araçların atmosferikler gibi uzun ömürlü ve sorunsuz olmadığını düşünüyorum ama yeni nesil 3 serisi turbo 1.6 motorla 320d kadar olmasa da ona yakın performans verir. Sanırım yıllık vergi olarak da 2006 model 320d 2011 model 316 dan daha fazla ödetir. Fakat fiyat olarak 60a bulunmaz tabii.