Şimdi Ara

:::2006-2012 Honda Civic Ana Konu::: (1127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.574
Cevap
85
Favori
1.494.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11251126112711281129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 yıl önce orijinal akü bitince Yiğit akü aldırmıştı sanayici tanıdık. İlk ayında akü cortlamıştı, kavga-gürültü fabrikadan yenisiyle değişmişti. Geçen hafta garantisi bittikten bir ay sonra akü durduk yere bitmiş. 45 amper idi. Sanayiye gittim bu sefer Varta 60 amper aldım. Akü yuvasını sökünce hafif zorlama ile yerine oturdu. Normal fiyatı 490-TL imiş ama eski aküyü verince 380-TL ye hallettim.

    Siz siz olun asla ama asla Yiğit akü denen çöpü almayın.
  • 2008 otomatik honda civic aracım var. araç çalıştırırken 2. yada 3. basmada gaz vererek çalışıyor. araç benzinde iken bu şekilde olmuyor tüpe alıp gezdik geldik stop ettik 15-20 dkk sonra çalıştırınca almıyor brc tüp var. tüp beyninden dediler orjinali ile değişti ama araç düzelmedi. 1 ay öncede akü ve bujiler değişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çamuradam

    2008 otomatik honda civic aracım var. araç çalıştırırken 2. yada 3. basmada gaz vererek çalışıyor. araç benzinde iken bu şekilde olmuyor tüpe alıp gezdik geldik stop ettik 15-20 dkk sonra çalıştırınca almıyor brc tüp var. tüp beyninden dediler orjinali ile değişti ama araç düzelmedi. 1 ay öncede akü ve bujiler değişti.
    Merhaba hocam sorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var brc LPG var. Benzinde sorun olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 Elegance otmatik 171k almış bulunuyorum.

    Aracımda LPG yok. Motor arıza ışığı yakmayan, sorun yaşatmayacak
    Hangi markayı taktırmalıyım. Bütçe kısıtlı (2000-2500)..
    Güncel fiyatlardan Bilgisi olan servis ve fiyat paylaşımı yapabilir mi.
    İstanbul Avrupa yakası için.
    Bir de vites Topuz’u ile el freni tutacağı deforme olmuş. Nasıl ve nereden değişebilirim.

    Satmış olduğum 2006 city elite aracımda otm kapanan ayna vardı bunda yok. Çok ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavigökyüzü

    2008 Elegance otmatik 171k almış bulunuyorum.

    Aracımda LPG yok. Motor arıza ışığı yakmayan, sorun yaşatmayacak
    Hangi markayı taktırmalıyım. Bütçe kısıtlı (2000-2500)..
    Güncel fiyatlardan Bilgisi olan servis ve fiyat paylaşımı yapabilir mi.
    İstanbul Avrupa yakası için.
    Bir de vites Topuz’u ile el freni tutacağı deforme olmuş. Nasıl ve nereden değişebilirim.

    Satmış olduğum 2006 city elite aracımda otm kapanan ayna vardı bunda yok. Çok ilginç.
    Hayırlı olsun.
    BRC, Lovato veya Prins en sorunsuzları.
    Vites topuzu ve el freni koruması için Aliexpress'ten deri uygun fiyatlı kılıflar var. Ben öyle yapmıştım, tavsiye ederim.
  • çamuradam Ç kullanıcısına yanıt
    dostum merhaba. bu sorun sibop ayarının bozulması ile ilgili olabilir. LPG li kullanımlarda bu sorun yaşanmakta. benimde 2008 civic otm. var. bendede aynı sorunları yaşıyordum. yaklaşık 20.000 km de bir siboplara ayar yaptırıyorum sorun düzeliyor.
  • Last Man L kullanıcısına yanıt
    hocam benim aracımda da (2009 elegance) sabahları soğuk iken ilk çalıştırmada ses geliyor ( sanki çalışan arabada tekrar marşa basınca çıkan carlama sesi gibi) ustaya götürdüm marş motorundan olduğunu ama çok önemli bir durum olmadığını hatta kendi aracında da aynı durumun olduğunu söyledi tahminimce platinler ark yapıp meme yapmış olailir
    2 sorunuz başıma geldi eğer aynı şeyden bahsediyorsak o sesi araç boşta iken gaza bastığınızda da duyarsınız ( gaza bastıkça orantılı olarak artan bir uğultu sesi ) o ses lpg de iken yapıyor benzinde yapmıyor sebebi ise lpg nin hava filtresinde pislik olmasıdır temizlendiğinde ses gidiyor usta aldığım gazdan olduğunu söyledi ( o ana kadar sadece OPET gaz alıyordum ) lpg nin bakım zamanı geldiğinde filtre değişirken aynı anda ikisini de yaptılar ses gitti çok şükür ve bir dahada OPET gaz almadım petrol ofisinin gazı hem daha ucuz hemde temiz yaklaşık bir yıl oldu ses yok
    3. sorunuz hakkında bilgim yok ama fikir yürütmek gerekirse balatalar serleşmiş olduğundan olabilir 1-2 frenden sonra balatalar ısınınca normale döner diye düşünüyorum mümkün olduğu kadar orijinal olmasada kaliteli malzeme kullanın ha 300 vermişsin ha 500
    umarım faydalı olmuştur




  • merhaba arkadaşlar. 220.000km deki 2008 model aracım hararet yaptı. şu an usta motoru açıyor bugün 2. günü ve durumu kötü. motor alt kapağa bakacaktı bugün. üst kapak değişecek dedi.

    bu arada göstergede bence sıkıntı var çünkü gösterge birden arttı ve aracı durdurup kaputu açtığımda aracın çoktan hararet yaptığını ve bu şekilde baya gittiğimi farkettim.

    neyse, sizce motorda değişmesi gereken parçaları orjinali ile mi değiştireyim yoksa oem,yan sanayi vs önerir misiniz. usta, honda motorlarda yan sanayiden pek verim alamazsın dedi. ama fiyat farkı 2-3 katı civarında. yani hepsini orjinal yaparsam 15bine çıkacak belki de masrafım. siz ne önerirsiniz ?
  • 2007 fd6 dream manuel vites araçta vites değiştirirken sarsıntı,tekleme var. Benzin, lpg fark etmiyor Debriyajdan yavaşça çekince bile sarsıyor bazen, hep sarsmamak için yavaşça debriyajdan çekmek zorunda olunca trafikte, ışıklarda falan ağır kalıyo araçve diğer araçlar arkadan sıkıştırıyor çünkü araç akıcı hızlanamıyor. Ayrıca herhangi bir viteste giderken gaz pedalına bas çek yapınca da tekliyor.
    Hele Klima açıkken iyice tekliyor ve 1.viteste düşük hızda giderken debriyaja basınca tak diye ses geliyor klima açıkken zaten kalkışta bile stop edecek gibi titriyor.

    Birçok ustaya izmir'de gösterdik; baskı balata sağlam, subap ayarı, boğaz kelebeği temizliği lpg ayarı yapıldı, buji değişti, bobin sağlam denildi, motor kulağı değişti, şanzıman kulağı sağlam denildi ancak vites değiştirirken vuruntu tekleme devam ediyor.

    Bir honda ustası bu fd6 civiclerin gaz pedalının telli değil de elektronik olması nedeniyle manuel fd6'ların teklediğini söyledi.

    Şimdi bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl çözebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar herkese merhaba.

    ben de eski bir fd6 manuel kullanicisi olarak tekrardan araniza katilmak istiyorum bu kez otomatikle inşallah.
    fiyatlar inanilmaz derecede artmış civiclerde.
    kmsi henuz 100 bine ulaşmamis otomatik temiz bir fd6 bakiyorum en az 2010 model olacak şekilde makyajli. önde olmayacak şekilde yanlarda bir kac boya olabilir sikinti degil.
    forumda arkadaşlardan satan yardimci olacak olan var midir?
    bir de fd6 larda siyah renk cok goruyorum ama sevmiyorum tutuluyor mu bu renk elimizden cikarirken renk konusunda bir sikinti yaşarmiyiz? teşekkur ederim cevap verecek arkadaşlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatların uçma olayı sadece civicler için değil, tüm araçlar için geçerli aslında.
    Gönlünüze göre bulursunuz inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ereglili42 E kullanıcısına yanıt
    siyah renk çiziği ne kadar belli etsede çok tutuluyor fiyat olarak evet genel olarak uçuk rakamlar var bende satıp başka araç alırım diyordum ama yenilerin fiyatı oldukça yüksek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avanoss

    Arkadaşlar 2008 honda civic aracımın hız göstergesi yani üstte dijital olarak yazan, benzin durumu ve hararet durumunun olduğu ekranda hız gösteren bazı rakamlar silik yada gözükmüyordu. ilk olarak kendim söktüm ekranı, direksiyon tarafı göğsü radyoya kadar sökmek gerekiyor, hatta radyoyuya yerinden çıkarmak gerekiyor biraz. sökme konusunda , orjinal radyoyu navigasyona çevirirken söktüğümden o konuda tecrübeliydim :) hız gösteren üst ekranı ilk sökmemde anormal bir durum göremedim , temizledim geri yerine taktım. ancak aynı sorun devam etti. satış sitelerinde çıkma ekranın 500 tl civarında olduğunu öğrendim. bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım ve sorunun ekran üzerindeki lehimlerden olabileceğini öğrendim , ekranı ikinci kez söktüm , tüm lehimleri kontrol ettim , fluxla birlikte sıcak hava uyguladım ve havya ile lehimler üzerinden geçiş yaptım. eriyen lehimlerin birbirine değmemesi için ve değenleride tekrar temizlemek için en ince uçlu havya ucu ile çalıştım. en son yağsız kontak spreyi ile temizledim... şuan en ufak bir sorun yok ve silik rakamlarla birlikte hepsi gayet parlak ve sorunsuz... başına gelen arkadaş olursa aklında olsun , rakamların silik çıkması yada hiç çıkmaması sorunu bu şekilde giderilebilir.

    Herşey bitti, tüm kontrolleri yaptım , ekranı yerine taktım , hepsi çalışıyor , ancak radyonun olduğu tarafta üst kaplamayı takarken vidalardan biri teybin üzerine ve oradan içeri biryere girdi. ne yaptımsa bulamadım, ufak yaklaşık 1 cm boyunda bir vida , düştüğü boşluğa baktım , vites kolunun olduğu yerdeki torpido gözünün oraya kadar uzanıyor , orayıda söktüm ama nafile bulamadım. 1 vida eksik olarak kapattım göğsü , göğüsten gelen bir ses vs yok ve göğüstede hiç oynama yok , vida bir şekilde biryerden çıkacak umarım:) bu vidanın ölçüsünü bilen bir arkadaşta yazarsa alıp bari yerine bi tane takayım...
    aynı sorun benim araçta mevcut. kaç tane elektrikçiye götürdüysem tamir görmez değişmesi gerek dedi. istanbulun göbeğinde lehimleri temizleyecek elektrikçi bile bulamıyoruz. yeriniz nevşehirde olmasa size vereyim parasını diyecektim :)




  • alitaro A kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benim araçtada var lakin göğsü sökmeye korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Honda fd6 2010 otomatik - şanzıman yağı için hangisini önerirsiniz Eneos mu yoksa Castrol Dextron 6 mı birde şanzıman yağı filitresi yan sanayi alsam sıkıntı çıkartır mı acaba? tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xfox kullanıcısına yanıt
    Filtre hakkında bilgim yok ancak defalarca eneos kullandım sorunsuz kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şanzıman yağı filitresi değiştirmediniz mi hiç ?@meddah58



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 10 Nisan 2020; 14:43:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xfox kullanıcısına yanıt
    Hayır hiç degismedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    Hayır hiç degismedim
    Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xfox

    Arkadaşlar Honda fd6 2010 otomatik - şanzıman yağı için hangisini önerirsiniz Eneos mu yoksa Castrol Dextron 6 mı birde şanzıman yağı filitresi yan sanayi alsam sıkıntı çıkartır mı acaba? tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim
    Orijinalinden hiç şaşmayın. Şanzuman bu aracın kalbi, motor yağı neyse de şanzuman yağında orijinal alın kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 11251126112711281129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.