Şimdi Ara

2005 ÖSS’deki yanlış sorular mahkemelik oluyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyarbakır Hedef Dershanesi Matematik Zümresi öğretmenleri, geometri alanından sorulan 30, 31 ve 32. sorularda “doğrusal” olduğunun söylenmemesinden dolayı sorunun yanlış olduğunu ve ÖSYM tarafından iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Dershane öğretmenlerinden Serdar Özdemir, soruların iptal edilmemesi halinde mahkemeye başvurup öğrencilerin haklarını arayacaklarını söyledi. Sorunun birden fazla cevabının olduğunu ve öğrencilerin bu sorularla uğraşıp vakit kaybettiğini belirten Özdemir, “Sorularda geometrik açılar arasındaki kısımların doğrusal olduğu belirtilmemiş. Bu yüzden soruların iptal edilmesi gerekiyor. Öğrenciler, bu sorular yüzünden mağdur olmuştur.” dedi. Ayrıca Türkçe bölümünde yer alan 18'inci sorunun kökünde yer alan 'adlaşmış bir sıfat' ifadesinin yanlış kullanıldığı bildirildi. Zirve Dergisi Türkçe yazarlarına göre, ismin yerini tutan zamirler için ‘adlaşmış sıfat' ifadesi kullanılması doğru değil. Yazarlar, adlaşmış sıfat'ın niteleme sıfatları için kullanıldığına değindi. Sorunun öğrencileri yanlış yönlendirdiği bildirildi.

Kaynak:www.zaman.com.tr

Sözel:

Sayısal:

Soru resimleri benden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49A98ED45 -- 22 Haziran 2005, 0:10:27 >

• her sene aynı hikaye...
  • bilen yapar sonuçta, doğrusallığın ne olduğunu bile kaç kişi biliyorki zaten, hepsi ezbere çözülüyor soruların, kalıplar belli.
  • matematik sorularında önemli bir bilgi yok bence.Sanki sorularda açık bulsak da meşhur olsak diye oturup düşünen insanların çalışmasına benziyor bu iddalar.
  • 30 yanlış harbi :)
  • 30 u çözdümde 31 ve 32 yi yapamadım

Bu arada 30 nasıl yanlış oluyor anlamadım.Eşkenar üçgen demiş zaten.Tabana indirdiği dikmede kenarortay olduğuna göre aynı zamanda dik olacak.Ordanda x = 135 çıkıyor
  • sorularda zaten çok fazla veri veriliyor, önemli olan 1-2 veri verip soruyu çözmek öle herşey verildikten sonra babamda çözer o soruları, hatta veri falan vermeyip öğrencilerin soruları tersten çözmesi istenmeli. Alışsınlar yarın mühendis olacaklar, ters dedinmi korkuyorlar sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya ben o kısmı kaçırmışım.Meğerse "doğrusal" diye belirtmediği için iptalini istiyolarmış.O zaman bende derim bunlara.

Biyoloji sorusunda insanda taşıma sistemiyle ilgili soruyuda iptal etsinler,ondada mide biraz yamuktu
    Birde geometride yamukda alan sorusunu iptal etsinler çünkü o bölge yatay çizgiyle taranmaz dikey çizgiyle taranır
  • walla onlar doğru benim aman iptal olmasın çizerim walla
  • ben 32 yi çözemedim...Diğerlerinde bence bişey yok....
  • Ya benim doğru bunlar şu yamuk sorusuyla katı cisimlerdeki bardak sorusunu iptal etsinler.

Benim kitapçıktaki bardak kırıktı

Bu 3 soruda doğrusal denmediği için iptal edilcekmiş

O zaman geçen yıllardaki geometrilerin yarısını iptal ederlerdi

Ayrıca bugüne kadar 99 dan beri sadece 1 soru iptal edildi mat da o da bariz hatalıydı.Bunlar gibi önemsiz

küçük şeyler değildi.
  • Bu arada da bu yöntem reklam için süper bir yöntem.Adamlar bedavaya mis gibi reklam yapıyor.

Önce İzmir'de bir yer sonra da Diyarbakır...
  • doğrusal denmesi lazımbencede, yok sa birden fazla çözümleri var soruların
    bilmemne noktası bilmemne doğrusu üzerinde diye belirtmişler o zaman doğrusal olma durumunuda belirtmeleri lazım,
    30. soru için E D C doğrusaldır denmesi lazım, yoksa bir çok cevap var
    31. soru için D F C dorusal denmesi lazım, yoksa orada benzerlik kuracağın bir üçgen oluşmaz,
    32. soru için D E F doğrusal denemsi lazım, yoksa yine birden fazla çözüm var doğrusal olmama durumuna göre

bence sorular bu varsayıma göre çözülmüştür ve sonuç bulunur, ama ösym nin böyle bir hata yapmaması lazımdı
  • Sorular iptal olursa puanlama nasıl etkilenir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 22 Haziran 2005, 12:36:39 >
  • millet nasıl palavra atıyor ya dün bu sorular tv de çıktı.Hocalar diyor doğrusal olduğu verilmemiş öğrencide diyor orası doğrusal verilmediği için benim 15 dk gitti velide diyor bu yüzden bu soruları yapanlara ek puan verilmeli.Yuh be hoca senin hazırladığın tüm sorularda veriliyormu doğrusal diye,öğrenci sen bu soruyu yapamıyorsan senin ne işin var öss de,veli sana birşey demiyorum.

öss milleti ne hallere düşürmüş.
  • Ya bi kere o sorularda o yerler doğrusal olmasa o sorular çözülemez.

Başka çözüm yolu da olamaz o soruların.

Zaten bir öğrenci o yerleri doğrusal olarak görmüyorsa geometri nin g sini bilmiyordur.

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

millet nasıl palavra atıyor ya dün bu sorular tv de çıktı.Hocalar diyor doğrusal olduğu verilmemiş öğrencide diyor orası doğrusal verilmediği için benim 15 dk gitti velide diyor bu yüzden bu soruları yapanlara ek puan verilmeli.Yuh be hoca senin hazırladığın tüm sorularda veriliyormu doğrusal diye,öğrenci sen bu soruyu yapamıyorsan senin ne işin var öss de,veli sana birşey demiyorum.

öss milleti ne hallere düşürmüş.

Senin dediğin haberi izledim ve koptum.Adam dediki bu soruları yapana ek puan verilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNQueRoR -- 22 Haziran 2005, 12:51:49 >

• Ya banane ben hepsini yaptım o soruların sınav iptal olsun ozmn kardeşim. Yapanın günahı ne zaten sistem bi acaip.
  • ÖSS ye koyim size bişey olmasın yaw
  • Ulan her sene aynı muhabbet.Ya bu ösymdeki adamlar kaç yıldır soru hazırlıyorlar ve de 5-6 ay bi yere kapanıyorlar buna rağmen her sene yanlış soru çıkıyor ben anlamıyom walla bu adamları.Geçen sene de yanlış hatırlamıyorsam 2 coğrafya 1 geometri yanlışı çıkmıştı.Walla o geometri sorusunda en az 10 dk uğraşmıştım gerçi en sonunda bişeler yapıp doğru bulmuştum ama sonra da iptal ettiler.Ben de ek puan istiyorum arkadaşım.Şaka bi yana böyle iş olmaz kardeşim her sene her sene ayıptır ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tu®ksen

Ya banane ben hepsini yaptım o soruların sınav iptal olsun ozmn kardeşim. Yapanın günahı ne zaten sistem bi acaip.

EVET YABEN YAPTIM ONLARI BENİM GÜNHIM NE
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.