Şimdi Ara

2005 Opel Astra 1,6 Twinport motor için hangi LPG dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli arkadaşlar, 2005 model 1,6 Astram var artık LPG taktırmaya karar verdim, fakat astra twinport motorlar ile en uyumlu dönüşüm kitini taktırmak istiyorum bu hususta bana yardım edebilecek arkadaşların değerli fikir ve önerilerini bekliyorum, ayrıca dönüşüm kitini istanbulda taktırmayı düşünüyorum, ben bu hususta montajı yapan ustanın çok önemli olduğunu duymuştum bu sebeple tavsiye edilebilecek yerler nerelerdir taktıran arkadaşların veya bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum lütfen esirgemeyiniz fikir ve önerilirenizi saygılarımı sunarım ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.



  • opel in sıfır araçlara taktığı lpg kiti markası italyan landirenzo dur. (www.olgungrup.com dan bayilere bakabilirisiniz)
    ayrıca italyan zavoli de iyi bir marka İstanbul da kendi bölge müdürlüğü var(www.zavoli.com.tr)
  • zavoli aracınıza çok kolay uyum sağlayacaktır..montaj yeri ise polaris lpg ......landi renzo da kaliteli ancak omegas versiyonu..saygılar..
  • 2009 Haziran'dan bu yana BRC kullanıyoruz sadece 1 kere rolanti sorunu oldu o kadar. Twinport motorlarda BRC gözlemlerime göre daha uygun. Biz taktırırken Atiker ve diğer markalardan ayar yaptırmaya gelenler. BRC çok nadir geldi.
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, dün BRC 2a mühendisliği aradım opel astra aracıma (1,6 twinport H kasa) lpg dönüşümü taktırmayı düşünüyorum dedim, telefondaki beyefendi bana direk aracın motor numarasını sordu Z16XEP Kodu ile başlıyorsa hiç uğraşmayın takarız diyenlerede itibar etmeyin bu araca lpg dönüşümü randımanlı olmaz dedi 7-8 binersin sonra lpg servislerinde ömrünü çürütürsün dedi hangi marka olursa olsun altından girer üstünden çıkarlar birşey olmaz derler taktırırsın ama inan perişan olursun dedi, çünkü ben kafamda BRC taktırmaya niyetlenmiştim adam dürüstçe söyledi şaşırdım pek alışkın olmadığımız tavır zira dürüstlüğünden ötürü teşekkür ettim beyefendiye. Bu hususta yorumlarınızı alabilir miyim?

    Fakat nette araştıırrken landi renzonun opel ile anlaşmalı olduğunu ve motor koduna göre dönüşüm kiti taktıklarını okudum ne kadar doğrudur nedir ne değildir bilmiyorum sadece arkadaşlar twinport motorlu astrası olupta H kasalardan Lpg dönüşümü yapan arkadaşlar yaşadıkları sorunları veya memnuniyetlerini dile getirebilirler mi? Birde bu landi renzo nasıl bir markadır gerçekten astra H kasaların twinport motorları ile sorunsuz mudur? Opel servislerinde takıyorlarmış bu kiti istanbulda hangi servis bunu iyi yapabilir veya başka bir şehir yardımlarınızı ve yukarıda anlattığım olay ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum değerli arkadaşlar.

    Saygılarımla...




  • Güzel kardeşim o bilgiyi veren sanırım biraz sallamış. Şimdi arabanın motor koduna baktım seninkiyle aynı motor. Yani 1.6 105 beygirlik motor bizim araçta. 1 senedir BRC kullanıyoruz. 1 kere rolantide sorun oldu akşamına taktırdığımız yerde düzelttiler. O da yaklaşık 3 ay önce falan oldu. Ne arıza lambası yandı ne başka bir sorun oldu araçta. Ne çekişinde bir problem oldu ne gaz yememe gibi bir sorun oldu. Sadece 1 yılda 1 kere rolantide sorun oldu onu da akşamına düzelttiler o kadar. Sadece aradığınız 2a mühendisliği değil başka illerdekini de arayın. Kocaeli yetkili bayisi arkadaş vardı forumda Faruk Sevgili. Onunla bir görüşün. Ankara'da Mocan Otogaz var forumda onunla görüşün. Nerdeyse 15 20 bin KM oldu taktıralı LPG kendini amorti edeli 5 6 ay oluyor.

    Astra kullanıcıları konusunda da aynı motora sahip arkadaşlar var sorun yaşadıklarını görmedim daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 25 Temmuz 2010; 14:51:42 >
  • Sevgili Ünal teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için, bende sizinle aldığım bilgiyi paylaştım yani gerçekten çok şaşırmıştım bende benimde tanıdığım arkadaşlarım var lpg takılı olan astralarında fakat adam kesin olarak motor kodunu direk söyleyipte bu araca olmaz unut sen lpg yi deyince aracı satmayı bile düşündüm yani açkçası, fakat araştırmalarım neticesinde bir çok kitin takıldığını okudum, aynı zamanda çok sorun yaşayanlarıda okudum demekki yine iş dönüp dolaşıp montaja geliyor sanırım. Evet bu hususlarda başak bilgi verecek arkadaşların değerli fikir ve önerilerini bekliyorum.

    Formda bulunan Faruk beyin iletişim bilgilerini nereden bulabilirim en azından onunla bi görüşeyim kendisini değerli fikir ve önerilerini alayım saygılarımı sunarım...
  • Tel 0262 239 46 30 Kocaeliwww.fsotogaz.com
  • Size yazılan şeylerin aynısını Atiker Ankara'da bölge bayisi Atiker için demişti.2 sene binersin sonra sorunlar başlar diye.Ben de gittim BRC taktırdım.Şimdiye kadar sorunsuz nazar değmesin.Üşenmedim sizin için tüketim değerlerinin de fotosunu çektim.Ama yükleyemiyorum ağda sorun var diyor.Şöyle;
    Toplam yol:20145
    Harcanan Litre 1564(bunun %10 fazlasnı almak lazım)
    Kar:300 liralık benzin harcamış olsak,600 lira kar.Bilemedin 500

    LPG:2,02
    Benzin:3,70 olarak hesapladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0761 -- 26 Temmuz 2010; 10:40:36 >
  • Sayın Mehmet0761,

    Dönüşüm yaptığımız aracınızı sorunsuz şekilde kullanmanızı temenni ederiz.

    Saygılarımızla,


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet0761

    Size yazılan şeylerin aynısını Atiker Ankara'da bölge bayisi Atiker için demişti.2 sene binersin sonra sorunlar başlar diye.Ben de gittim BRC taktırdım.Şimdiye kadar sorunsuz nazar değmesin.Üşenmedim sizin için tüketim değerlerinin de fotosunu çektim.Ama yükleyemiyorum ağda sorun var diyor.Şöyle;
    Toplam yol:20145
    Harcanan Litre 1564(bunun %10 fazlasnı almak lazım)
    Kar:300 liralık benzin harcamış olsak,600 lira kar.Bilemedin 500

    LPG:2,02
    Benzin:3,70 olarak hesapladım.
  • Merak edenler servisimizden enaz 100 tane twınport telefonu alarak sorgulama yapabilirler.
    iletişim bilgimiz imzamda :)

    En iyi referans kullanıcı referanslarıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.