Şimdi Ara

2005 MDL OPEL ASTRA CLASSIC 1.6 COMFORT MU;2005 MDL TOYOTA COROLLA TERRA MI..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki araca binenler araçları konfor,genişlik,yol tutuş,performans,özellikleri,yakıt tüketimi ...vs yönden nedenlerını söyleyerek kıyaslarsa sevınırım.En kısa zamanda yorumlarınızı bekliyorum...

• Arkadasım bu aracların ikisinede bindim uzun yol ve sehir ici yaptım.Genişlikleri arasında büyük farklar yok fakat toyota biraz daha bagaj hacmi ic kısım olarak geniş.Performans olaraksa toyata opeli yer bunu ii biliyorum.Yakıt tüketiminde seni cok etkileyecek fark yok sürüsüne baglı yani...bide sunu diyim toyata seni daha az masrafa sokar her konuda...Bana göre toyata daha güzel geldi her yönüyle bende yani toyata coralla honda civic ve mazda3 arasındayım bu yaz insallah alıcagız..
  • Sırasıyla gidelim.

Konfor aman aman bi fark yok onu söyleyeyim.Tabiki astra biraz daha sert.

Yol tutuş kesinlikle astra.Kendiniz kullanırsanız daha iyi anlarsınız.

Performans Toyota daha istekli motora sahip.

Yakıt tüketimi ecotec le çok yakanda var az yakanda o yüzden o konu hakkında kesin konuşmayalım ama büyük farklar olmaz.
  • Bende bugün araçları test etme imkanı buldum.Toyota bana daha çok güven veriyor nasıl soylıyım daha rahat kullanıyorum.Özellikle 1 ve 2. vitesleri şehir içi kullanımda daha hoşuma gidiyor insanı yormuyor.Bu ikisi arasında şimdilik seçimim toyota dır ama yınede sizlerin bildigi farklı şeyler varsa benımle paylaşirsanız çok sevınırım.Bir sorumda 2005 mdl toyota corolla terra(gümüş) yı kaç lira civarında bulabilirim o aracın piyasasını bılenler cevaplarsa ıyı olur.2.el de aracın km si en fazla kaç olmalıdır?Ilgılenen herkese teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

-Toyota corolla terra mı sol mu..? 27 Mart 2008; 9:12:51
    -astra classic hb mi toyota corolla sedan mı..?(2005-2006model) 27 Mart 2008; 9:25:26
    -24000YTL YE EN UYGUN AİLE ARABASI ATİK VE MODELİ 2005-2006 CİVARI OLURSA İYİ OLUR..!
    -ACİL 2005-2006 MODEL TOYOTA COROLLA 1.6SOL SEDAN ARIYORUM..! 28 Mart 2008; 9:57:44
    -MEGANE MI COROLLA MI 28 Mart 2008; 10:05:50
    -2005-2006 MODEL 307 Mİ ASTRA CLASSIC HB Mİ..?
    -ASTRA CLASSİC HB Mİ YOKSA YENİ ASTRA HB Mİ..?
    -2006 MODEL 307 MI 2005 MODEL ASTRA CLASSIC HB 1.6 16V MI..? 11 Nisan 2008; 17:57:16
    -2004 MODEL BORA MI ASTRA CLASSIC MI..? 19 Nisan 2008; 10:53:40
    -2006 mdl 307 1.6HDI comfort mu yoksa 2006 mdl fusıon 1.4TDCİ comfort mu..? 29 Mayıs 2008; 13:14:56

daha öncekilerden bir sonuç çıktımı?

quote:

Orjinalden alıntı: MBURAK58

KARDESİM BUNDA NE VAR ARABALARLA ILGILENMEK HOŞUMA GİDİYOR BOŞ ZAMANLARIMDA...O YUZDEN BU FORUM SİTESİNİN YORUMALRINI BEGENDIGIM IÇIN SİZE SORULAR SORUYORUM VE KENDIMI BU KONUDA GELIŞTIRMEYE ÇALIŞIYORUM.SİZİN AMACINIZ BENIM NIYE KIYAS YAPTIRDIGIM MI BANA YARDIMCI OLMAK MI..?LUTFEN KONU HAKKINDA BENI BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIM...

¨
    İstersen buradan bilgilendirelim !
    İyi hoş ama sizin sorularınızın sonu yok ki.Biraz da yorum yapanlara saygı duyacaksınız,kendinizi geliştirmek için aklınıza gelen tüm modelleri sorup duracağınıza daha önce açılmış başlıklara da bakabilirsiniz.Biz ciddiye alıp bilgilerimizi paylaşıyoruz hooop 1 gün sonra başka bir aracı ya da aynı aracı tekrar soruyorsunuz.Forumda topic ve bilgi kirliliği oluyor.Araç mı alacaksınız bilemiyorum ama satana Allah kolaylık versin.

• şimdi ben şu olayı anlamıyorum...2000 model corollalar yollarda perişan 1999 astra classicler ise kaya gibi yolların fatihi ...hangisi daha kaliteli sizce ?belki corolla biraz daha canlı bir motora sahip gibi görünse de veirler ortada 10.6 corolanın 0-100 ü 10.9 twinportun 0-100 ü ama astranın motoru(ecotec twinport ) 1 milyom km gider...vvti ise en fazla ne gider bilmiyorum?ben megane 2 sedanla(2004 90000 de) terrayı yedim devir yükseldikçe corolla lar bence biraz ağır kalıyor tam şehir içi arabaları ..astra classic ise hem şehir içi hem otoban faresi...
    corolla 90 km hızdan sonra güwen vermez astra ise daha da yola yapışır..

[...
  • bence kesinlikle corolla kalite ve saplamlık yönünden zaten ikinci eli belli
    onder46
    bizde astra cd 1999 var dediğin gibi astralar taş gibi fakat corollalar dağ gibi aradaki fark bu eminol ki ecotec twinport değil 1 milyon km 180000 zor dayanır corollada ise motor 1800000 asıl performansını göstermeye başlar
    (kullanıcı olarak yazıyorum arkadaşlar)
    http://www.sahibinden.com/search.php?a=10&&b[country_id]=1&b[city_id]=34&b[lrt]=1&b[region_id]=0&b[uncompleted]=0&b[pricecurr]=1&b[adswithphoto]=1&b[page]=1&b[sort_field]=real_price&b[sort_order]=asc&c2=8067&c=8067&search_result_page_limit=20&sKlasik=1&c=8067&b[sort_field]=real_price&b[sort_order]=desc&b[page]=1
    http://www.sahibinden.com/search.php?a=10&&b[country_id]=1&b[city_id]=34&b[lrt]=1&b[region_id]=0&b[uncompleted]=0&b[pricecurr]=1&b[adswithphoto]=1&b[page]=1&b[sort_field]=real_price&b[sort_order]=asc&c2=8068&c=8068&search_result_page_limit=20&sKlasik=1&c=8068&b[sort_field]=real_price&b[sort_order]=desc&b[page]=1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapma bunu:D...ecotec'in motor ömrü taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir motor..http://forum.donanimhaber.com/m_25071669/tm.htm burada ecotecle ilgili son derece pozitif görüşler var...bizde 2001 elegance vardı 145000 deydi ve inanın bakımları bile titiz derece de yaptırmıyorduk ama canavar gibi bir motor..twimport ise ecotec motorun değişken subap zamanlaması eklenmiş hali yani ana blok aynı (3 ya da 5 beygir fazlası var)
    {General Motors bünyesindeki Opel, araçlarında dökme demir motor bloğu kullanan tek Avrupa' lı üreticidir.
    Bütün markalar alaşım kullanırken..
    Dolayısıyla motor ömrü en uzun arabalar arasında en önde yerini alır. 1 milyon km. 'yi görebilecek kapasitesi vardır. rahatça söylenebilir.
    } bu kısım daosayfadan bir alıntı

• quote:

Orjinalden alıntı: onder46

yapma bunu:D...ecotec'in motor ömrü taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir motor..http://forum.donanimhaber.com/m_25071669/tm.htm burada ecotecle ilgili son derece pozitif görüşler var...bizde 2001 elegance vardı 145000 deydi ve inanın bakımları bile titiz derece de yaptırmıyorduk ama canavar gibi bir motor..twimport ise ecotec motorun değişken subap zamanlaması eklenmiş hali yani ana blok aynı (3 ya da 5 beygir fazlası var)
    {General Motors bünyesindeki Opel, araçlarında dökme demir motor bloğu kullanan tek Avrupa' lı üreticidir.
    Dolayısıyla motor ömrü en uzun arabalar arasında en önde yerini alır. 1 milyon km. 'yi görebilecek kapasitesi vardır. rahatça söylenebilir.
    } bu kısım daosayfadan bir alıntı

c sınıfı bir aracın 1milyon km yapmasını pek olanaklı bulmuyorum. eğer gerçekten öyle birşey olsaydı mercedes motorları nasıl ün yapacaktı ve bu kadar pahalı olabilecekti?
    yada kısaca mercedes gibi elit bir aracın motorunun opelden ne farkı kalacaktı?

• Bi kere corollanın 2005 i astranın classic 2005inden pahalıya gelir. Astra kullanım, yol tutuş, sürüş kalitesi olarak öndedir. Toyota da sorunsuz, performanslı bi araç. Süspansiyon konforu Türkiye gibi bir ülkede opelin sert süspansiyonlarından çok daha iyidir. Ülkemizde toyota kullanmak her zaman avantaj, yürüyen aksam elektronik vs. aksamların dayanıklılıklarından dolayı. Ancak bu astra classic kasa da çok sağlam dayanıklı bir kasadır. Ayrıca ecotec motorları çok uzun ömürlü, performansı diğerlerinden geride olsa da sorunsuz motorlardır. Bir tek sıkıntısı egr mevzusu o da ülkemizin çok kaliteli ! yakıtından kaynaklanıyor. Ayrıca toyota ve hondanın vvti ve vtec motorları yüksek devirde kendine gelir. Yani devir yükseldikçe kasmaz aksine gücünü ortaya koyar. Motor ömrü de çok önemli değil çünkü normal bir kullanıcı (hele ki ülkemizde insanlar 5 yıla gelmeden aracını değiştiriyor) 250-300 bin km yi kendi başına yapamaz, istisnai durumlar haricinde. 2005 model için konuşursak 100bini geçmemiş bakımları zamanında yapılmış bi corolla da astra da daha uzun yıllar gider. Önemli olan yürüyen aksamda zarar gören parçalar. Motor yenilenir çok da önemli değil ama yürüyen aksam, ön düzendeki yıpranmış parçaların arkası kesilmez. Dolayısıyla bu yönüyle corolla daha dayanıklı diyebiliriz.

• bi de şu var motorun sınıfı olmaz ..astranın motoruinsignia da kullanılır (1.6 16v 115 hp ikisinde de ortak şu anda)
  • Aralarında 5 yıllık bi teknoloji ve kasa farkı var. Senin yerinde olsam hiç düşünmeden corolla alırdım.
  • quote:

}

Modern motorların büyük bir çoğunluğu aluminyum ve magnezyumdan dökülür dökme demir motor bloğu ısı transferi ve ağırlık açısından aluminyum bloklara göre çok daha dezavantajlıdır.1 milyon görme hususunda blok döküm teknikleri açısından bakıldığında şu an titanyum alaşımlar kullanan Vw gurubu veya mitsubishi motors'un blokları yanında uluslararası motor endüstrisinde GM öyle bahsettiğiniz gibi herhangi bir üne sahip falan da değildir.bu esnada kafadan atma yazmıyorum 1 milyon bir tarafa hararet görüp herhangi bir işleme sokulamayacak kadar çarpılmış veya muhtelif sebepten kol çıkarmış blok çatlatmış en az on tane opel hatırlarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.