Şimdi Ara

2005-08 Focus 1,6 Ghia TDCİ NASIL BİLİRSİNİZ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha öncede B segmenti dizel araçlarla ilgili ( Fiesta ve 207) bir sorum olmuştu.

Bugün dikkatimi çekti..içi ve dışı ile beğenimi kazanan 1,6 TDCİ motorlu Ghia paket 2005-2008 arası Focuslar nasıldır arkadaşlar. Sıkıntısı var mı? Benim bildiğim kadarıyla Focusun yol tutuşu çok iyi, motoruda çok iyi. Süspansiyonu, kronik problemi, kabin içi gıcırtı tıkırtı gibi şeyler var mı? Birde merak ettiğim 7 ileri otomatik vitesli olanları nasıl? tavsiye eder misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada 2005-06 model 70-80.000 km deki focus Ghialar fiestadan ucuz yaaa:=)

• onların çoğu şirket aracıdır dikkat edin kmleri ilede oynanmıştır... temizini denk getirirseniz sorun yok...
  • 2005 -06 model olupta 70-80 bin km lerde focus olacağına aklım kesmiyor vardır ama bunların fiyatlarıda uygun olacağını sanmıyorum
  • makyajlı kasaya geçişte makyajsızlarda yaşanan sıkıntılardan ötürü 1000'den fazla parça değişti..En çok bilinen kronik arızası turbo hortumu delinmesi patlaması çatlaması tıksırması .. Yani bu kadarı yeter heralde...Sana diğer konuda da mesaj atmıştım bak söyleyim bu işin sonu yok, böyle gidersen b,c sonra d sınıfı sonra gider eski model bi e alırsın ne yaptığını aldıktan sonra anlarsınŞaka bir yana yok bunlar ufak tefek sıkıntılar olur idare edilir araba bu dersen ghia'nın tadı bir başkadır çok keyif verir yol tutuşu süperdir yakıtı öyle abartıldığı gibi çok değildir..

focuslarda yalıtım iyi değil pek..Biraz yol sesi motor sesi falan duyarsın demedi deme Ancak ghia'larda yalıtım daha iyidir..Tüm bu sıkıntılardan kurtulmuş olanı makyajlı (yalıtım sıkıntısı hariç)kasa yani tam alınacak araba oldu aslında..Bütçen yetermi bilmem ama..dediğim gibi içime sindi iyi hoş dersen hiç düşünme..Şirket aracı olarak pek fazla üst donanım ghia yoktur..Ancak yinede iyi araştırıp temizini bulursan seni hiç üzmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 6 Haziran 2011; 23:07:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

2005 -06 model olupta 70-80 bin km lerde focus olacağına aklım kesmiyor vardır ama bunların fiyatlarıda uygun olacağını sanmıyorum

Sizin aklınızda fiyat nedir bilmiyorum ama ben fiyatı hakkında bilgi vermeyi unuttumbahse konu aracın ortalama piyasası 30-33.000 arası..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-kara-simsek-51271373/detay/# nasıl bu araç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

2005 -06 model olupta 70-80 bin km lerde focus olacağına aklım kesmiyor vardır ama bunların fiyatlarıda uygun olacağını sanmıyorum

Sizin aklınızda fiyat nedir bilmiyorum ama ben fiyatı hakkında bilgi vermeyi unuttumbahse konu aracın ortalama piyasası 30-33.000 arası..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-kara-simsek-51271373/detay/# nasıl bu araç?

Dizellerde düz vitesten şaşma..konu ford'sa yine şaşma

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

quote:

teşekkür ederim.şimde geçmiş konulara bakıyorumda pek hayırlı şeyler söylemiyorlar focus ghia hakkında..

ama ne yapıp edip benim dizel bir araç almam lazım..benzin canıma tak etti..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.şimde geçmiş konulara bakıyorumda pek hayırlı şeyler söylemiyorlar focus ghia hakkında..

Yok ghia genel olarak iyidir donanımı doludur..focusun yol tutuşu ergonomisi iyidir..sadece yalıtım konusunda sıkıntıları var ve dediğim gibi makyajda diğer teknik sıkıntıları giderildi makyajsız ghiada olsa coll'da olsa ne olursa olsun yaratacak olduktan sonra aynı sıkıntıyı yaratır..dediğim gibi dizellerde düz viteslere bak başın ağrımaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ghia genel olarak iyidir donanımı doludur..focusun yol tutuşu ergonomisi iyidir..sadece yalıtım konusunda sıkıntıları var ve dediğim gibi makyajda diğer teknik sıkıntıları giderildi makyajsız ghiada olsa coll'da olsa ne olursa olsun yaratacak olduktan sonra aynı sıkıntıyı yaratır..dediğim gibi dizellerde düz viteslere bak başın ağrımaz

Yalıtımdan kastın kabin içi lastik -motor sesi mi yoksa kasislerde oluşan tıkırtı vs mi acaba?

• Hocam bak focusun o kasada da bu makyajlı kasasında da genel olarak yalıtım iyi değil.Pütürlü asfaltta çok fazla yol ve lastik sesi alıyorlar.Yüksek hızlarda camlardan rüzgar seside alırlar..Bunu bu konuda takıntılı olduğunu bildiğim için yazıyorum..

Bunun dışında tıkırtılarıda vardır eski kasada makyajlı kasada hiç şikayet duymadım..Eski kasada aracın alt kısımlarında da değişiklik yaptılar mesela arka takozların şekli vs hepsi değişti sıkıntı yarattığı için..Birde bildiğim sık olarak o kasada aks arızası yaşandığı...

Ford ve focus forumlarına girer bakarsan bu sana bahsettiğim konularla ilgili yüzlerce konu bulabilirsin oda sana bir fikir verebilir
  • quote:

Hocam bak focusun o kasada da bu makyajlı kasasında da genel olarak yalıtım iyi değil.Pütürlü asfaltta çok fazla yol ve lastik sesi alıyorlar.Yüksek hızlarda camlardan rüzgar seside alırlar..Bunu bu konuda takıntılı olduğunu bildiğim için yazıyorum..

Bunun dışında tıkırtılarıda vardır eski kasada makyajlı kasada hiç şikayet duymadım..Eski kasada aracın alt kısımlarında da değişiklik yaptılar mesela arka takozların şekli vs hepsi değişti sıkıntı yarattığı için..Birde bildiğim sık olarak o kasada aks arızası yaşandığı...

Ford ve focus forumlarına girer bakarsan bu sana bahsettiğim konularla ilgili yüzlerce konu bulabilirsin oda sana bir fikir verebilir

Çook teşekkür ederim kardeşim..seni yordu biraz..hakkaten arabadan ses geldi mi bittiğim andır, sonra soğuyorum maalesef..hayırlısı babakılm araştırmaya devam..iyi geceler kadşemi..

• 1.9 tdi passat işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarx

1.9 tdi passat işini görür

adam c segmenti diyor sen d segmenti tavsiye ediyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERK*

quote:

Orijinalden alıntı: zarx

1.9 tdi passat işini görür

adam c segmenti diyor sen d segmenti tavsiye ediyosun

abes olan ne?
  • 2005 1.6 TDCI ghia kullanıyorum, 94,000 km deyim.Aracın donanımı çok zengin herşey var diyebilirim.
    Yumuşak hamurlu lastik ile yol sesi bir hayli azaltılıyor, bunun dışında ses sorunum pek olmadı, bir ara emniyet kemeri tıkırdadı wd40 sıkınca geçti.

Aracımda Turbo hortumu ile ilgili sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.Ben sedan kullanıyorum bagajı oldukça geniş (525 L civarı)
    izmir şehir içi dışı, klimalı klimasız karma tüketimi 5,0 L civarı, bunda 90-100 km. sakin sakin gidişte var aydın otobanında 160-180 le gidişte var.

Bakım için sanayiye götürüyorum, tüm parçaları kendim alıp yaptırdığım son bakımda cebimden 210 tl çıktı.
  • focus I ve II kuzenimde ve yakın arkadaşlarımda var ne arıza çıkardıklarını iyi bilirim kronik sıkıntıları her araçta olduğu gibi mevcut.sanırım siz focus 2 alacaksınız arkadaşlar bazı sorunları yazmış şimdi ben hepsini yazmayım ayrıca akisleri kontrol ettirin kalkışta ses gelir biraz masraflıdır.tıkırtı geliyor demişler arkadaşın passatından da geliyor d sınıfında bir araç :) fakat genel anlamda focus güzel araçtır
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

focus I ve II kuzenimde ve yakın arkadaşlarımda var ne arıza çıkardıklarını iyi bilirim kronik sıkıntıları her araçta olduğu gibi mevcut.sanırım siz focus 2 alacaksınız arkadaşlar bazı sorunları yazmış şimdi ben hepsini yazmayım ayrıca akisleri kontrol ettirin kalkışta ses gelir biraz masraflıdır.tıkırtı geliyor demişler arkadaşın passatından da geliyor d sınıfında bir araç :) fakat genel anlamda focus güzel araçtır

Galiba sizin Megane vardı ama scenic te olabilir..Lasti basınç sensörü ile igli ilorak konuşmuştuk:)

şöyle 2005-6 model 1,6 dizel 60-70.000 km deki focus nasıldır, hani yakınlarınızda var olduğu için genel olarak alsam beni pişman eder mi? Eğer ki alırsam ki dizel almayı düşünüyorum, bu benim lk dizelim olacak.

Birde şöyle bir durum var, 60-70.000 km lerde enjektörler tıkanıyor mu, arızalanıyor mu? Dizeller için böyle bir şey var mı, hep böyle şeyler duyuyorum da..

• quote:

Galiba sizin Megane vardı ama scenic te olabilir..Lasti basınç sensörü ile igli ilorak konuşmuştuk:)

şöyle 2005-6 model 1,6 dizel 60-70.000 km deki focus nasıldır, hani yakınlarınızda var olduğu için genel olarak alsam beni pişman eder mi? Eğer ki alırsam ki dizel almayı düşünüyorum, bu benim lk dizelim olacak.

Birde şöyle bir durum var, 60-70.000 km lerde enjektörler tıkanıyor mu, arızalanıyor mu? Dizeller için böyle bir şey var mı, hep böyle şeyler duyuyorum da..

Hocam söylediğiniz arabanın kronik sorunu yok olanlar yukarda belirtilmiş zaten izolasyon,ses ve arka koltukta oturanlar için şehir içinde tangır tungur bir seyahat. Ek olarak dizelinin otomatiği yok. Olanlarda 4 ileri yarı otomatiktir 7 ileriyi tam otomatikler şanzuman şuan için skoda ve vw kullanıyor. Dizeli kullanmayı bilirsen zaten sıkıntı yaşamazsın. 2.el ford dizel almak sıkıntıdır neden sıkıntıdır nadir arabalar bunlar kullanmayı bilmeyen adamdan alırsan çok ama çok sorun yaşarsın onu baştan söyleyeyim. Focuslar yüksek arabalar olmasına rağmen sınıfında en iyi yol tutuşuna sahip araçlar eğer deneme sürüşü yaparsanız dediğimi anlarsınız.. Adamlar bunu sağlayabilmek için tabi mümkün olabildiği kadar sert yaylar viraj destek demirleri viraj vidaları vs vs.. kullanıp aracın konforunu bi vwden metrelerce uzaklaştırmıştır maalesef.. Eğer gerçekten temiz, servis bakımları yaptırılmış, tüm ağır bakımları yetkili servislerde yapılmış yağı suyu eksik edilmemiş bir focus görürseniz alınız şiddetle.. Ama bende size makyajlı kasayı tavsiye ederim alabilirseniz.. Bunun dışında size eğer sorunsuz bi araç istiyorsanız corolla d-4d tavsiye edebilirim.

• FocusII TDCI!ler genel anlamada + ları - lerinden fazla olan bir arabadır, herkese tavsiye ederim, ama tıkırtı anlamında ciddi derecede takıntınız varsa almayın...
    O tıkırtı sesi illaki bir gün gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beelzebub_be

quote:

Hocam söylediğiniz arabanın kronik sorunu yok olanlar yukarda belirtilmiş zaten izolasyon,ses ve arka koltukta oturanlar için şehir içinde tangır tungur bir seyahat. Ek olarak dizelinin otomatiği yok. Olanlarda 4 ileri yarı otomatiktir 7 ileriyi tam otomatikler şanzuman şuan için skoda ve vw kullanıyor. Dizeli kullanmayı bilirsen zaten sıkıntı yaşamazsın. 2.el ford dizel almak sıkıntıdır neden sıkıntıdır nadir arabalar bunlar kullanmayı bilmeyen adamdan alırsan çok ama çok sorun yaşarsın onu baştan söyleyeyim. Focuslar yüksek arabalar olmasına rağmen sınıfında en iyi yol tutuşuna sahip araçlar eğer deneme sürüşü yaparsanız dediğimi anlarsınız.. Adamlar bunu sağlayabilmek için tabi mümkün olabildiği kadar sert yaylar viraj destek demirleri viraj vidaları vs vs.. kullanıp aracın konforunu bi vwden metrelerce uzaklaştırmıştır maalesef.. Eğer gerçekten temiz, servis bakımları yaptırılmış, tüm ağır bakımları yetkili servislerde yapılmış yağı suyu eksik edilmemiş bir focus görürseniz alınız şiddetle.. Ama bende size makyajlı kasayı tavsiye ederim alabilirseniz.. Bunun dışında size eğer sorunsuz bi araç istiyorsanız corolla d-4d tavsiye edebilirim.

İlanlarında 7 ileri diyor ama;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-focus-ghia-otomatik-7-ileri-cvt-sanzuman-48728210/detay/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.