Bildirim
2004 VECTRA ve LPG????
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
vectra almayı düşünüyorsun galiba
parça fiyatını da sormuşsun, ona da burdan cevap vereyim mesaj kirliliği olmasın..
diğer markalara göre derken, diğer markalar arasında audi, bmw, mercedes, vw, skoda, seat, volvo vs. gibi kalitesi yüksek markalara göre fiyatları pahalı değil,
ama gidip de hyundai ile kıyaslarsan tabiki pahalı, ama daha da kaliteli, alman sonuçta..
sana tavsiyem aracı alırken en ucuzunu almaya çalışma, bırak alırken 2bin fazla ver, sonra sorun çıkarmasın.
bi arkadaşım 30bin ve 27bin fiyatlı aynı donanım-model 2 vectra arasından ucuz olanı tercih etti, 4bin ytl masraf yaptı ve araba hala sorunsuz değil...
mutlaka tanıdık bi servise fln götürüp kontrol ettir, sonra masrafın içinden çıkamıyosun...
LPG olayına gelince, aynı arkadaşım 1500ytl verip sıralı sistem lpg de taktırdı, ve çok memnun, yakıtı dizel corsalar kadar nerdeyse, performansta da bi değişiklik olmadığını söylüyo...
şimdiye kadar da sorun yaşamadı...
-
Valla tam da bu konu hakkında yeni konu açmaya hazırlanıyordum. Bu aralar ben de 2004 Vectra Comfort modeliyle ilgileniyordum. Fiyatları 24-27 arasında değişiyor ve donanım olarak çok zengin. Baya bi araştırma yaptım ve bunu almaya karar verdim ama lpg konusunda kararsızım. BRC sıralı tüp taktırmayı düşünüyorum. Başka vectra kullanıcısı varsa onların da yorumlarını almak isterim. Teşekkürler...quote:
Orijinalden alıntı: fircam
vectra almayı düşünüyorsun galiba
parça fiyatını da sormuşsun, ona da burdan cevap vereyim mesaj kirliliği olmasın..
diğer markalara göre derken, diğer markalar arasında audi, bmw, mercedes, vw, skoda, seat, volvo vs. gibi kalitesi yüksek markalara göre fiyatları pahalı değil,
ama gidip de hyundai ile kıyaslarsan tabiki pahalı, ama daha da kaliteli, alman sonuçta..
sana tavsiyem aracı alırken en ucuzunu almaya çalışma, bırak alırken 2bin fazla ver, sonra sorun çıkarmasın.
bi arkadaşım 30bin ve 27bin fiyatlı aynı donanım-model 2 vectra arasından ucuz olanı tercih etti, 4bin ytl masraf yaptı ve araba hala sorunsuz değil...
mutlaka tanıdık bi servise fln götürüp kontrol ettir, sonra masrafın içinden çıkamıyosun...
LPG olayına gelince, aynı arkadaşım 1500ytl verip sıralı sistem lpg de taktırdı, ve çok memnun, yakıtı dizel corsalar kadar nerdeyse, performansta da bi değişiklik olmadığını söylüyo...
şimdiye kadar da sorun yaşamadı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 6 Ocak 2007; 12:34:27 >
-
ya madem yakıttan tasarruf etceksınız nıe bu guselım arabaları tup takarak yazık edıosunuzkı diesel alın hem daha performanslı olur hemde ekonomikquote:
Orijinalden alıntı: naz_eg
Valla tam da bu konu hakkında yeni konu açmaya hazırlanıyordum. Bu aralar ben de 2004 Vectra Comfort modeliyle ilgileniyordum. Fiyatları 24-27 arasında değişiyor ve donanım olarak çok zengin. Baya bi araştırma yaptım ve bunu almaya karar verdim ama lpg konusunda kararsızım. BRC sıralı tüp taktırmayı düşünüyorum. Başka vectra kullanıcısı varsa onların da yorumlarını almak isterim. Teşekkürler...
Alıntıları Göster
benım arkadasımda 94 190e sport vardı arac 220kadranı kırıyodu tüp taktı 190gorene kadar arabanın canı cıkıo ıgrenc bı vazıyet bence hem dusuk hızdakı kuvvetıde baya kırılıyo rampada bayılıyo tuplu arabaların cogu ++sabahları marşa bastıgınızda ılk bastıgınızda %90 calısmıyo araba
-
İyi de 190 la gideceğimi kim söyledi? :) İmzamda da görülebileceği gibi Corsa 1000 motor aracım var ve dolayısıyla çok fazla performans veren bir araç istemiyorum. Genellikle şehirdışında 100ü geçmem. Benim istediğim konfor, donanım, bagaj büyüklüğü ve az yakması. Sanırım hepsi vectra da var. (lpg ile tabiki)quote:
Orijinalden alıntı: black/white
ya madem yakıttan tasarruf etceksınız nıe bu guselım arabaları tup takarak yazık edıosunuzkı diesel alın hem daha performanslı olur hemde ekonomik
benım arkadasımda 94 190e sport vardı arac 220kadranı kırıyodu tüp taktı 190gorene kadar arabanın canı cıkıo ıgrenc bı vazıyet bence hem dusuk hızdakı kuvvetıde baya kırılıyo rampada bayılıyo tuplu arabaların cogu ++sabahları marşa bastıgınızda ılk bastıgınızda %90 calısmıyo araba
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: black/white
ya madem yakıttan tasarruf etceksınız nıe bu guselım arabaları tup takarak yazık edıosunuzkı diesel alın hem daha performanslı olur hemde ekonomik
-
Ayrıca öyle 150-200milyonluk sistemler takılmıyor bu arabalara. Arkadaşın da dediği gibi 1500-2000ytl lik sistemler takılıyor ve ilk basışta benzinle çalıştığı için çalışmama gibi bir problemi olmuyor..quote:
İyi de 190 la gideceğimi kim söyledi? :) İmzamda da görülebileceği gibi Corsa 1000 motor aracım var ve dolayısıyla çok fazla performans veren bir araç istemiyorum. Genellikle şehirdışında 100ü geçmem. Benim istediğim konfor, donanım, bagaj büyüklüğü ve az yakması. Sanırım hepsi vectra da var. (lpg ile tabiki)
quote:
Alıntıları Göster
quote:
tuplu arabaların cogu ++sabahları marşa bastıgınızda ılk bastıgınızda %90 calısmıyo araba
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
arkadaşım lpg teknolojisi toroslara takıldığı haliyle kalmadı ki, şu anki haliyle eskilerin hiçbir alakası yok.
güzelim arabalara tüp takınca yazık olmuyor yani merak etme..
artık çoğu suv'da lpg görüyoruz, X5gibi örneğin...
yani LPG fakirliğin simgesi olmaktan çıktı artık, kaliteli düşük yakıt tüketimi oldu..
bu arada sıralı sistem için 1500YTL'den sonrası takan adamın çok fazla kar ettiğini gösterir arkadaşlar aklınızda bulunsun, gidip de 2000ytl vermeyin, araştırın biraz...
-
95 vectra gls 10 gün önce sıralı lpg taktırdım 1450 ytl. şu ana kadar memnunumquote:
Orijinalden alıntı: fircamquote:
arkadaşım lpg teknolojisi toroslara takıldığı haliyle kalmadı ki, şu anki haliyle eskilerin hiçbir alakası yok.
yani LPG fakirliğin simgesi olmaktan çıktı artık, kaliteli düşük yakıt tüketimi oldu..
bu arada sıralı sistem için 1500YTL'den sonrası takan adamın çok fazla kar ettiğini gösterir arkadaşlar aklınızda bulunsun, gidip de 2000ytl vermeyin, araştırın biraz...
Alıntıları Göster
-
Ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler.. Umarım pişman olmayız..quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: fircam
-
quote:
Ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler.. Umarım pişman olmayız..
quote:
Orjinalden alıntı: fircam
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: naz_eg
eğer düzgün bi yere yaptırırsan pişman olcağını sanmıyorum,
malzeme olarak da usta olarak da en kaliteli olanını bulmaya çalış
kolay gelsin...
-
Bir de şunu sorayım. Acaba arkadaşınızın aldığı vectra da hangi problem çıkmıştı? Piyasada çok fazla satılık 2004 vectra comfort var. O yüzden insan biraz tereddütlü yaklaşıyor. Bu konuda bir bilginiz var mı?quote:
eğer düzgün bi yere yaptırırsan pişman olcağını sanmıyorum,
malzeme olarak da usta olarak da en kaliteli olanını bulmaya çalış
kolay gelsin...
Alıntıları Göster
-
arkadaşımınki vectra 1.6 elegance, ama donanımla ilgili problemler değildi.quote:
Bir de şunu sorayım. Acaba arkadaşınızın aldığı vectra da hangi problem çıkmıştı? Piyasada çok fazla satılık 2004 vectra comfort var. O yüzden insan biraz tereddütlü yaklaşıyor. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Alıntıları Göster
öncelikle bakımlarının yetkili servislerde yapıldığından emin olmalısın.
adam ne derse desin, hangi serviste yaptırdığını söylüosa, orayı ara ve araç geçmişini sor, sana söylüolar hangi km'de oraya gitmiş, napmış, en son hangi km'de hangi tarihte gitmiş, herşeyini söylüyolar..
ve servis kontrolü altında olduğundan arabada arıza çıkmış olsa bile orda yapıldığından daha güvenilir oluyo...
"triger kayışı"na çok dikkat et arkadaşım.
eğer bakımları yetkili serviste yapıldıysa 60bin'de triger kayışının değişmesi gerekiyor.
kendisi çok pahalı bişey değil ama, değişti derler de değiştirmezsen de koparsa fln 2bin ytl gibi baya büyük bi masraf çıkarıo...
o yüzden değiştiğinden emin olmalısın...
bide vectra 1.6'ların en büyük sorunu debriyaj balatası..
motorun gücü biraz az olduğundan sert kullanımlarda ömrü çabuk tükeniyo...
onu da bi usta kolayca anlayabilir, ama kontrol etmesini söylemeyi unutma...
yani 2 şeye çok dikkat:
triger kayışı ve debriyaj balatası...
-
quote:
Ayrıca öyle 150-200milyonluk sistemler takılmıyor bu arabalara. Arkadaşın da dediği gibi 1500-2000ytl lik sistemler takılıyor ve ilk basışta benzinle çalıştığı için çalışmama gibi bir problemi olmuyor..
quote:
tuplu arabaların cogu ++sabahları marşa bastıgınızda ılk bastıgınızda %90 calısmıyo araba
Alıntıları Göster
,,,quote:
Ayrıca öyle 150-200milyonluk sistemler takılmıyor bu arabalara. Arkadaşın da dediği gibi 1500-2000ytl lik sistemler takılıyor ve ilk basışta benzinle çalıştığı için çalışmama gibi bir problemi olmuyor..
quote:
eger sen benzınlıde gıbı gıdecegını sannediyorsan cok beklersın bızım ucuz taktıgımızı kım soyledı 98 406 yada takan var arkadasım oda aynı seyı yasıyo ve cıkartırıp tupu satacak aracı pısman oldu araba her yerde bayılır oldu 2-3kere kontak acıp kapatıyo calıstırmak ıcın sıralı sıstem hemde mılyarlar verdıler pısman oldu sımdı
ve en onemlısı arabaya yazık dıselıde var aynı aracların onlar varken benzınlı arabayı bosa veba edıonuz ,
bu arada 190 yapmana gerek yok arabanla sımdı bı yokuıs yukarı bas gaza bıde tupu taktırdıktan 1-2 ay sonra bas gaza aynı yerde nedemek ıstedıgımı anlıcaksın
-
arkadaşım dizel diyosun iyi diosun da, vectra cdti'ların fiyatlarını biliyomusun??quote:
,,,quote:
quote:
eger sen benzınlıde gıbı gıdecegını sannediyorsan cok beklersın bızım ucuz taktıgımızı kım soyledı 98 406 yada takan var arkadasım oda aynı seyı yasıyo ve cıkartırıp tupu satacak aracı pısman oldu araba her yerde bayılır oldu 2-3kere kontak acıp kapatıyo calıstırmak ıcın sıralı sıstem hemde mılyarlar verdıler pısman oldu sımdı
ve en onemlısı arabaya yazık dıselıde var aynı aracların onlar varken benzınlı arabayı bosa veba edıonuz ,
bu arada 190 yapmana gerek yok arabanla sımdı bı yokuıs yukarı bas gaza bıde tupu taktırdıktan 1-2 ay sonra bas gaza aynı yerde nedemek ıstedıgımı anlıcaksın
Alıntıları Göster
0'ları 70bin civarı...
sence verilirmi??
-
95 Vectra 2.0i CD var. Zavoli sıralı lpg takılı. Kadran 220 ve lpg ile 220'yi görüyor. Benzinden hiçbir farkı yok.quote:
Orijinalden alıntı: fircam
arkadaşım dizel diyosun iyi diosun da, vectra cdti'ların fiyatlarını biliyomusun??
0'ları 70bin civarı...
sence verilirmi??
Alıntıları Göster -
@fircam dostum açıklamalar için teşekkürler. Gayet aydınlatıcı bilgiler, sağolasın.quote:
Orijinalden alıntı: avdr
95 Vectra 2.0i CD var. Zavoli sıralı lpg takılı. Kadran 220 ve lpg ile 220'yi görüyor. Benzinden hiçbir farkı yok.
Alıntıları Göster
@Black/white arkadaşıma da ben bir sorayım. Acaba dizel araçların çok mu iyi olduğunu sanıyorsunuz? Sanayide motorcu tanıdıklarım var hepsi de dizelden uzak dur diyorlar. Sebebi de, km arttıkça motorda problem çıkabileceğinden dizel motorların tamirinin çok maliyetli olması. Ve fircam arkadaşımızın da dediği gibi dizellerin fiyatları uçuk durumda. Mesela vectranın yeni kasa 2.el dizelini bulmak nerdeyse imkansız.0 km si de çok pahalı. Anlayacağın kimine göre dizel iyi, kimine göre benzin, kimine göre de lpg. Bu biraz da tercih meselesi. Mesel benim aracım benzinli olmasına rağmen 1000motor olduğundan dolayı yokuşlarda haliyle bayılmalar oluyor. Ama ilk mesajlarımda da belirttiğim gibi ben buna alıştım. Çünkü hayatımız sürekli yokuş çıkmakla geçmiyor. 100km yolun taş çatlasa 10-15 km si yokuş oluyor genelde. Çoğunlukla da düz gittiğimize göre pek de takmıyorum bu olaya. Kimisi de yokuş çıkarken 5.vitesten aşağı 100-110 dan aşağı düşmek istemez. İşte buraya tercih meselesi çıkıyor. Ben 4.viteste 80-90 la çıkarım başkası 5.viteste 110-120yle çıkar, ikimizin de gittiği yer aynı, hepsi bu.
-
quote:
@fircam dostum açıklamalar için teşekkürler. Gayet aydınlatıcı bilgiler, sağolasın.
@Black/white arkadaşıma da ben bir sorayım. Acaba dizel araçların çok mu iyi olduğunu sanıyorsunuz? Sanayide motorcu tanıdıklarım var hepsi de dizelden uzak dur diyorlar. Sebebi de, km arttıkça motorda problem çıkabileceğinden dizel motorların tamirinin çok maliyetli olması. Ve fircam arkadaşımızın da dediği gibi dizellerin fiyatları uçuk durumda. Mesela vectranın yeni kasa 2.el dizelini bulmak nerdeyse imkansız.0 km si de çok pahalı. Anlayacağın kimine göre dizel iyi, kimine göre benzin, kimine göre de lpg. Bu biraz da tercih meselesi. Mesel benim aracım benzinli olmasına rağmen 1000motor olduğundan dolayı yokuşlarda haliyle bayılmalar oluyor. Ama ilk mesajlarımda da belirttiğim gibi ben buna alıştım. Çünkü hayatımız sürekli yokuş çıkmakla geçmiyor. 100km yolun taş çatlasa 10-15 km si yokuş oluyor genelde. Çoğunlukla da düz gittiğimize göre pek de takmıyorum bu olaya. Kimisi de yokuş çıkarken 5.vitesten aşağı 100-110 dan aşağı düşmek istemez. İşte buraya tercih meselesi çıkıyor. Ben 4.viteste 80-90 la çıkarım başkası 5.viteste 110-120yle çıkar, ikimizin de gittiği yer aynı, hepsi bu.
Alıntıları Gösterquote:
@fircam dostum açıklamalar için teşekkürler. Gayet aydınlatıcı bilgiler, sağolasın.
sonucta bahsettım yokus sadece uzun yopldakıler deılkı ben dıeselle 4 vıteste yokus yukarı hızlanıorum enıstemın tuplu renaultuyla aynı yokusta 3 vıteste tıkanıyo araba bunlar yasadıgım seyler old ıcın soylutyorum ama tabı kısıden kısıye degısır ben aracın hıcbır zaman devırden dusmesını sevmem ama bunu sen normal karsılarsın bu gorecelıdır ben sadece dusuncemı yazdım
-
quote:
Orjinalden alıntı: deep1976
Yeni kasa 2003 - 2004 mod. VECTRA alsak LPG taktırsak nasıl olur...
Kullanan varmıdır?? Varsa yazın lütfen, memnunmusunuz???
Nasıl olur acaba??????
Çok güzel olur ! LPG nin araca hiçbir zararı yoktur. Arabalarda sadece performans düşüklüğü yapar o da lpg'nin yakıcılığının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Lpg li araçla benzinli araç asla ama asla kıyaslanamaz. Her zaman benzinden yanayımdır ancak lpg'nin litre fiyatı düşük olduğu için arabalar dönüşüm yapmaktadır. Şu anda da piyasada Lavato ve BRC nin borusu ötmektedir. -
bazıları lpg yi kötülüyor ama adamın dünyadan haberi yok lpg li araba sabah marşa basınca çalışmazmış kaç kere lpg li araç kullandın? hangi devirdeyiz eskidenmiş o lpg ler şimdi bir defa zaten sıralı lpg var birçok dizele taş çıkarır hiçbir performans düşüklüğü yok aynı benzinde oldugu gibi gidiyor hiç tereddüt etmeden lpg taktır hiçbişeyde olmaz öyle marka taktırcam diye de boşa para verme hepsi hemen hemen aynı voltran atiker daha makul fiyatlı passata voltran takıldı çokda güzel gidiyorquote:
Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbayquote:
Orjinalden alıntı: deep1976
Yeni kasa 2003 - 2004 mod. VECTRA alsak LPG taktırsak nasıl olur...
Kullanan varmıdır?? Varsa yazın lütfen, memnunmusunuz???
Nasıl olur acaba??????
Çok güzel olur ! LPG nin araca hiçbir zararı yoktur. Arabalarda sadece performans düşüklüğü yapar o da lpg'nin yakıcılığının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Lpg li araçla benzinli araç asla ama asla kıyaslanamaz. Her zaman benzinden yanayımdır ancak lpg'nin litre fiyatı düşük olduğu için arabalar dönüşüm yapmaktadır. Şu anda da piyasada Lavato ve BRC nin borusu ötmektedir.
dizel alırsın mazot pompası elinde patlarsa arabayı kaldır çöpe at dizel işi risktir unutmayın
-
dizelin bakım ücretleride pahalı arkadaşlarında dediği gibi mazot pompası arıza verirse vay halinize masrafı gözden çıkaracaksınız yakınımda dizel bi araç var başı dertten kurtulmadı toplam masraf 7 milyar ve korkusundan arabayı çalıştıramaz oldu 2 kere arıza verdi korkmasında haklı değilmi sizcequote:
Orijinalden alıntı: A380
bazıları lpg yi kötülüyor ama adamın dünyadan haberi yok lpg li araba sabah marşa basınca çalışmazmış kaç kere lpg li araç kullandın? hangi devirdeyiz eskidenmiş o lpg ler şimdi bir defa zaten sıralı lpg var birçok dizele taş çıkarır hiçbir performans düşüklüğü yok aynı benzinde oldugu gibi gidiyor hiç tereddüt etmeden lpg taktır hiçbişeyde olmaz öyle marka taktırcam diye de boşa para verme hepsi hemen hemen aynı voltran atiker daha makul fiyatlı passata voltran takıldı çokda güzel gidiyor
dizel alırsın mazot pompası elinde patlarsa arabayı kaldır çöpe at dizel işi risktir unutmayın
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- izmir"de en iyi opel ustası
- opel zafira life yorum
- easytronic şanzıman
- opel servis geçmişi sorgulama
- twinport ne demek
- opel corsa elektrikli fiyat
- opel mokka 2024 fiyat listesi
- opel mokka 2024
- opel corsa 2019
- opel rocks e
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X