Şimdi Ara

2004 Corolla Hatchback Balata Kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben acemi sürücüyüm.Ehliyetimi yeni aldım.Araç 2004 Corola HB.Hafif yokuşlu yerde el freniyle kalkmayı çalışıyorum.Seri bir şekilde arabanın önü kalktığı anda el frenini indirip kalkıyorum.Ama bunu her yapışımda yanık kokuyor.Bu normal mi acaba yarım debriyajda nerdeyse hiç tutmuyorum ayağımı.

• Yanlış yapıyorsun kısa zamanda baskı balatayı mahvedersin. Yokuşta kalkarken hızlı olmaya çalışmana gerek yok. Yarım debriyaj ile aracı kaldır hemen ayağını çekme araç iyice kendini toparladıktan sonra ayağını çekebilirsin. Aniden çekersen doğrudan baskı balataya yük bindirirsin.
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Yarım debriyajla ilerletmem mümkün değil yokuşta.Düz yolda bile zorla gidiyor.Ben mesela trafikte vs. geriye kaçırmadan kalkmak için bu şekilde çalışıyorum.Debriyajı çok hassas geliyor hemen geri kaçıyor yarım debriyajda bile.Ama bidahaki sefere debriyajdan biraz daha yavaş kaldırmayı denerim ayağımı.Gerçi çok hızlı çeksem ayağımı sarsardı öyle birşey de olmuyor.
  • Kardeş konu dışı olacak ama arabadan memnun musun tavsiye edermisin yeni mi aldın bende Corolla hb düşünüyorum da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezunolamayanmühemdis M kullanıcısına yanıt
    Hocam araç peder beyin 2006 dan beri bizde araç.Motorla alakalı bir sorundan dolayı hiç sanayi görmedik çok şükür.Araçta tüp yok fazla yakıyor gerçekten.Tam hesaplamadım ama 40 kuruş civarı yakıyordur şehir içinde.2004 yılına göre malzeme kalitesi olsun konforu olsun bence üstün bir araç.Terra Sol Special var bizde konsolu ahşap görünümlü olandan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xebec74 -- 27 Eylül 2017; 20:29:1 >
  • xebec74 X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam temizini bulursam butceme göre alacağım inşallah

• Debriyaji biraz daha yavaş bırakın aynı aracı kısa bi süre önce kullandım bende debriyaji çok hissiz gelmişti kavrama noktasını anlamakta zorlanmıştım. Biraz alışkanlık istiyor olabilir arabayı kullandikça alışırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONDA CİVİC MOTOR YAĞI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.