Şimdi Ara

2003 Yılındaki Fiyat Listesi (Toyota İçerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
5.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

6 tane 0'ı çıkınca o zamanda toyotanın pahalı olduğunu görüyoruz

Benzinli en full corolla 35.000 tl bence hayatta etmez

ÖTV KDV ıvır zıvırı şimdiye göre ayarlasan zaten kafadan 40,000 ediyor

Hocam biz 2004 de 36 bin liraya corolla hb almistik, araba otomatikti, sunroofluydu, 6 hava yastikliydi, otomatik klimaliydi, cc vardi zamanina gore gayet donanimli ve performansli bir araba idi. Simdiki bos ve orta donanim corollalar gibi degildi onlar, zamaninda o sinifta iyi oyuncuydu.

Bir de en önemlisi perte çıktığında 24 bin lira ödendi bize, arabanin 10 yilda kaybi 12 bin lira. 15-20 bin lira odeyip benzeri sinif arac almayi dusunuyoruz, ve gene corolla benzeri almayi dusunuyoruz cunku hem memnunduk, hem de ölüsü para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 5 Ekim 2013; 12:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yıl 1997 derindere toyota' dan 3.735.000.000 1.6 gli corolla almıştık, 1996'da ise amcam 1.6 xei corolla almıştı 2.800.000.000 fiyat.
    o zamanlar opel'ler meşhurdu, astra-vectra-omega 3'lüsü baya fazla satılıyordu. (vay anasını 16 yıl geçmiş 14 yaşımdaydım o zamanlar. annem ne yaygara koparmıştı millet ev alır bizim herif gider araba alır diye)
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

şu da bi gerçek son 50 yılda gelen en iyi ikdtidar akp iktidarıdır...geçmiş iktidarları ve yaptıklarını aç iyi oku..

akp izin verildiği kadar azda olsa birşeyler yapmaya çalışıyor..dünyayı yöneyen şirketler ve siyonizmin sahip olduğu gücü,şirketlerin devletlere zorla yaptırımlarını,afrikaya neden gelişmesine izin vermediklerini,arapları süxe ve şaşalı hayatla boyayarak soyutlamalarını...ingiltere ve amerika merkez bakansının siyonistlerin elinde oldugunu...hasta oldugun virüsten iyileştirecek ilaca kadar hepsinin bu şirketlerin elinde oldugunu...iran guetelamla venezüela ırak afganizstan v.b. ülkelere bu şirketlerin zorlamaları sayesinde savaşıldığını,,,akp dahil bu düzenden kurtulmaya çalışan kaç devlet var biliyor musun...aç bu şirketleri ve aileleri iyi oku...

atam değiğin atatürkün bir lafı var bilir misin..."geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez " demiş...osmanlı efsanesi diyorsun..osmanlı sadece savaşmış mı zannediyorsun? avrupalıların tuvaletten bihaber olduğu zamanlarda adamlar sanat mimarlık eğitim tıp hukuk adalet gibi konularda devrim yapmışlar...aç iyi oku...

beğenmediğin osmanlı ve islam adaleti 700yıl ayakta kaldı...nasıl bu kadar uzun süre ayakta kaldı hiç düşünüdün mü?..biz daha 90 senelik cumhuriyete sahip çıkamadık...neden çıkamadık... aç iyi oku..

ha şimdi sen bunlara da kulp bulursun..sana göre herşey yanlış bir sen doğrusun..at gözlüklerini çıkar..etrafına bak...yada bu kafada devam et...hiç istikametini bozma
    helal olsun.

+1000000

• Bence az bile artmış
    Ozaman ekmek 40 kuruştu şimdi 1 lira
    Benzin 2.50 liraydı şimdi 5 lira
    O zamanlarda ailem 200 liraya 2 araba dolusu şey alabilirken şimdi 200 liraya sadece yarım araba anca alıyorsun
    Annemin ozaman ki maaşı 6 binları bulurken şimdi emekli annemle babamın maaşı topları 4 bin etmiyor:)
    Not 2005 micra ve 2009 fiesta var
    Birde aklıma geldi kurtuluş savaşında pakistanlılar bize yardım etmiş olayı tamamen yalan sadece sadabat paktı imzalandı:)
    Az daha geriye gelirsek birinci dünya savaşında bizi arkamızdan bıcaklayan milet araplardır suriyelilerdir

• kazık forever

• O zamanlar 60 milyar olan avensisin yenisi şu anda 60 bin liraya satılıyor hamdolsun
  • quote:

1-ben 30 yaşındayım..80leri ve 70leri dedemler babamlar anlattı çok iyi dinledim...sen 90ları bilmezsin ama ben gayet iyi bilirim....bilmiyorsan da bilen birine sor anlatsınlar...
    2-ben işveren statüsündeyim..kendi dişimle tırnağımla çalışarak 7 senede iş sahibi oldum gecemi gündüzüme kattım...bu çalıştığım paraların vergisini de çatır çatır ödüyorum..gezide harcanan paralar boşadır....eylem dahil herşeyin bir uslubu var....haklı bir konu olursa örnegin ötv veya zam protestosu ben bile herşeyi bırakır destek veririm..eylem yapılacaksa haklı birşey için adabıyla yapılır...taksimdeki gibi eşkiyalık yapılmaz...
    3-suriye olayını bilmeden birşey yazmayın dedim...hala yazmışsınız...gördüğüm fotoğraflar bizzat çatışmanın en sıcak yerinde olan katliamın fotoğrafları...2 gün yemek yiyemedim...sen düşün gerisini...müsliman müslimana destek olmalıdır...kurtuluş savaşında beğemediğiniz pakistanlıların türk ordusuna yaptığı fedakarlıkları oku...
    şu an burada geniş geniş yazıyorsan o insanların da faydası çoktur...
    3-gecemi gündüzüme katıyrum çalışıyorum...100.000tl verir jipte alırım...benim babadan kalan mal varlığım yok...çok gitmek istediğim halde 10 sene önce param olmadığı için ünive gidemedim...iş piyasasına girdim...babam öğretim görevlisi hala kredi ödüyor kardeşim burslu doktora yapıyor felan deyip duygu sömürüsü yapmayın..bu memlekette çalışıp ta aç kalan adam görmedim...benimde ünivlerde tanıdığım birçok hoca var...sizin kadar ağlaynını görmedim..

4-ülkenin refah seviyesi araç alım bedeli ile mi ölçülüyor?anadoluda emek vererek çalışıp ta aç kalan insan yok..tembel adam açız diye bağırıyor....

5-avmlerin içine gezmeye girme...her mağazanın vergi tabelası var...git vergi tablelalarına bak..vatandaş olarka buna hakkın var..2010-2011-2012 ne kadar kazanmışlar, ne kadar vergi vermişler kendin gör..ben yazmayayım...
    6-rte en iyi adam olmayabilir...benimde kızdığım birçok hareketi var...10 iş yapıyorsa 6 tanesi yanlış...ama doğru yolda ilerliyor...izin verildiği kadar...

ben 16 yaşımdan bu yana ticari piyasa içindeyim..şu kanıya vardım" bizim milletimiz tembeldir"...az çalışayım çok kazanayım mantığındadır...bu nedenler sen ve senin gibiler düzeni beğenmezsiniz...

ben senin gibi klavye başında googleden bakarak konuşmuyorum...merak ettiğim herşeyi gider araştırır sorarım...
    almanların 1950de yıkılıp 50 yılda hangi stratejiyi kullanarak dünya devi olduğunu araştır..
    japonlarında 2 atom bombası yedikten sonra 50 yılda nassıl dünya devi olduğunu araştır...
    sen nerden geldin? atan kim? hangi imparatorluğun kırıntısısın?..ataların insana nasıl davranmış?nasıl bir devlet düzeni kurmuşlar bunları da araştır.....
    siyonizm nedir?theodor herlz kimdir?...faiz lobisi nedir...dünyayı kim yönetir?...bunları da araştır...
    neden afrika ve araplar gelişmiyor da sadece hristiyan ve yahudi toplum gelişiyor bunuda araştır....
    birleşmiş milletler afrikaya pet şişede su yardımı götürüyorlar...afrikalılar diyor ki"bize pet şişe su getirmeyin..sondaj makinası verin kendi suyumuzu kendimiz çıkaralım" diyorlar...birleşmiş milletler de"hayır sondaj makinası yok..pet şişede su yardımı alacaksınız" diyor..bununda sebebini araştır...
    dünyanın en büyük nakit elmas ve altın rezervi ve borsa kimin elinde ve nasıl kullanıyor bunuda araştır...bu gücü kullanarak hangi devletlere nasıl hükmediyor bunuda araştır..

sen bunları araştır bilgi sahibi ol...sonra gel misafirim ol..yiyelim içelim. oturalım kardeş kardeş konuşalım...
    yanıma gelirsen seni birkaç tane siyasi bilimler ve tarih profesörüyle tanıştırır ufkunun açılmasına yardımcı olurum..
    ama yeter ki şu at gözlüklerinizi çıkarın..herşeye önyargılı olmayın...

ülke ekonumiai çalışarak gelişir..gelişmek istiyorsak çalışacağız..
    r.h. atatürk bile türk milletinin tembel olduğunu bildiği için şu sözleri sarfetmiş"türk milletinin tek bir şeye ihtiyacı var..çalışkan olmak"

ha unutmadan son cümlem....
    almanyada 20 yıl büyük bir firmada mühendislik yapan bir abimiz bir olay anlattı..
    türkler ilk almanyaya gitmeye başladığında almanlar karakter ve psikoloji araştırması yapıyorlar..ve şu kanıya varıyorlar..
    almanlara göre soru sorduğunuz bir türkün azından çıkan ilk 3 kelime şunlar....
    hayır-olmaz-bilmiyorum...
    türkler önyargılı,bencil,tembel bir millettir...

edit:bak bu gün cumartesi sen evde yatıyorsun ve ben hala çalışıyorum..akşam 5e kadar da çalısıcam.

çok güzel yazmışsınız dikkatle okudum hak verdim.hayatta başarılar abi.

• Ben 17 yaşındayım hocam bana söylermisiniz Osmanlı niye yıkıldı ? Tuvalet adabını bilmeyenler niye 18.yy 19.yy ve 20.yy dönemlerinde bizleri ezdi geçti ? Neden arapları savunuyoruz ? İngilizlere uyup isyan çıkaranlar kimdi ? Olayı din konusuna bağlarsak niye Norveç gibi ülkelerde inanç seviyesi aşırı düşükken suç oranı düşük ve bizim ülkemizde inanç seviyesi yüksek ve kuranda harama el uzatma,haksız kazançtan uzak dur derken niye suç oranı yüksek ? Hükümet iktidar süresince halkın refah ve alım gücünü arttıracak ne yaptı ? Ülkemizde millilik adına ve %100 Türkiye üretimi adına ne yaptı ? Neden yeni yapılan yolların hepsi her yıl bakım onarım işlemi görüyor veya yap boz olayına uğruyor ? Neden sayın başbakanımız yahudilerden ödül aldı ? Neden mavi marmara olayında tepki gösterilmeyip neden hala israil ile askeri anlaşmalar sürüyor ? Neden hala ben iyi bir eğitim göremiyorum ? Neden benim ve yüzlerce okul bakımsızlıktan eğitim kadrosu yoksunluğundan,araç gereç eksikliğinden iyi bir eğitim ortamı yok ? Neden hala teorik eğitim görüyoruz ? Bu nedenleri bana özel mesaj veya buradan cevaplarsanız sevinirim ve ben hala şunu anlamıyorum sayın erdoğan bu memleket için ne yaptı'da en iyi iktidar.Bazı şeyleri bilmek öğrenmek için illa 30 veya 40lı yaşlarda olmamak gerek sanırım.Herkes çıkarının peşinde koşar halk olarak biz eziliriz burjuva sınıfı refah içinde yaşar.
    @falken34

• Evet din somurusu kardesim. Isine gelince , Suriyeli mucahitleri kahraman ilan et , isine gelmeyince hukumetin polisi tarafindan oldurulenler 'eskiya' olcak oyle mi? Esas senin agzindan cikani kulagin duyuyor mu? Benim vicdanim rahat beyefendi neyin hesabini verecegimi biliyorum.

Kurtulus Savasinda yalnizca Pakistan degil , Sovyetler Birligi ve Hindistan'dan da yuklu yardim yapildi , Budist ve Komunist mi olalim yani bu mudur mantik? PM demistim ancak siz buradan cevap verince baska secenegim kalmadi. Evet;

- Egitimden para alinmiyor???? Kuyruklu yalan. Universte harclari guya kaldirildi deniyordu , benim Hacettepeli , ODTU'lu arkadaslarim niye hala para veriyor? Buna yaz okulu da dahil! 2013-2014 egitim yilindan bahsediyorum ayrica gayet guncel.

- Saglikta ne devrim yapildi? Devlet hastaneleri yine agzina kadar dolu , parasi olan yine ozele gidiyor , ha ozeldeki fiyatlar ucuzladi bu da parasi olana yarar (bana yaradi mesela), halka yaramaz. Ataturk hastanesine tura cikartacagim seni guzel Ankara rotamizi belirlemeye basladik... Once AVM'ler sonra Ataturk ve Hacettepe Hastaneleri.

- Ogretim gorevlileri bana akademik bilginin yani sira , ulke ve vatanperverlik bilinci yetistirdiler , diger turlusunu istesem kur'an kursuna giderdim zaten. Numaralarini silmekten ziyade sana verebilirim.

- Aciz bir kuldan ziyade , kendini ustun goren bir varliksin , aramizda cok az yas farki olmasina ragmen dedemmis gibi konusmaya calisiyorsun, egitim seviyen nedir bilmiyorum ama beni tanimadan yok arastirmadin diye ahkam kesiyorsun, sen is kurmaya odaklanirken ben hem universte okuyup hemde araba alcak para biriktirmekle mesguldum kucuk emrah hikayeleriyle gelme bana , burdaki herkesin farkli kahramanliklari mevcut.

- Ataturk'u ben tarih kitaplarindan mi gordum zannediyorsun? Bak hala artistlik pesindesin. Ingilizcen varsa Lord Curzon'un kitabini okumani tavsiye ederim , beraber tartisiriz.

Hayir arkadas anlamiyorum araba forumunda yazdigim 3-5 mesajdan nasil bilgi duzeyimin 0 olduguna inanabiliyorsun? Kibir, en buyuk gunahlardan biridir bunu da aklinda tut.

Son 50 yila gelirsek: Evet, ekonomi olarak muhtemelen oyle ama son 24 yilin ozgurluk anlaminda da en geri ulkesiyiz. Sansurler, yasaklanan kitaplar, yayinlar, icerideki gazeteci ve ogrenciler, siyasi tutuklular (hakli veya haksiz beni ilgilendirmez). Ifade ozgurlugumuz yerlerde bu forum bile hukumete dair en ufak elestiriyi kaldiramiyor aninda siliyor , bu mu senin gelismis ulke anlayisin?

Dedem bana ne derdi biliyor musun? Koalisyon donemlerinde hep fakirdik ama tamamen ozgurduk diye, buyuklerimin cogundan ayni seyi duyuyorum , yesil kesim haric. Onlar 90'larda cok ezildiler, 28 subat sureci yasandi vs. simdi guzel guzel intikamlarini aliyorlar yapacak birsey yok oturup izliyoruz biz de.

Siyonizm'i bu arada hic anlamamissiniz , adamlar devletlerini zaten kurdular , pek cok sirketlerin de yonetim kadrosundalar (coca cola mesela) yani ortada buyuk gizli komplolar yok , aleni bir seyden buyuk sirmis gibi bahsediyorsunuz , fazla Yigit Bulut takip ediyorsunuz sanirim azaltin biraz.

Ataturk'un bir alintisindan bahsetmisiz, evet. Pasam o lafi niye soyluyor sence? Iyi dusun... Gecmisimizi, NEREDE HATA YAPTIGIMIZI gorelim ki ulkemiz o karanlik gunleri bir daha yasamasin istiyor, ders cikarmamizi , kiymet bilmemizi istiyor, sen ne anladin??? Osmanli ne guzel heryere girdi bunu unutmayalim falan mi dedi sandin?

Osmanli 700 yil ayakta falan kalmadi , 1700'den itibaren son derece faal bir konuma dustu , somurgeden farki kalmadi , bunun yegane sorumlulari ilerlemeye izin verilmemesi ve saltanat duzenidir. Islam sayesinde mi kurtulus savasini kazandik sence? Alakasi yok. Matbaanin getirilmemesi , alkol yasaklari (bana rteyi hatirlatti), baski ve sansurlu ortam. Dinin getirdikleri bunlar sevgili dostum. Ortadogu turuna cikalim senle ac gozlerini biraz. Hep batililar kotu adamlar, yaaaa peki. Hirsizin hicmi sucu yok????

Almanlarin onunde engel yok muydu saniyorsun , iyi ki kendin soylemissin? Birinci ve Ikinci Dunya Savasi antlasmalarini bir oku istersen , nasil bir baski ve ambargo altinda gelistiklerini ogren.

Su an Turkiye'nin onunde bu engellerden yok! Tek engel hukumetin ilerlemeyi bir anlayis istememesidir , son 11 yilda hangi bilim dalinda odul aldik? Hangi yerli projenin patentini duydun uluslarasi camiada? Yatirim yapilabilir notun daha yeni verildi , ulkenin guneydogusunda hala savas var, bunlar bu cografyanin gerceklikleri.

Bana calismayi ogretmeye kalkiyorsun, hemde Ata'mizin cumleleriyle... Kendine bak, hatayi kendi milletin disinda her yerde aramaya kalkiyorsun. Neymis , faiz lobisi ve siyonist rejim. CIA'de var onun unutmussun. Yazik...

Hep merak ederdim yuzde 50 nasil kandiriliyor diye , cevabimi aldim. Muhtesem yikanmis beyniniz!

Bu demokrasi pakedi zirvaliklari senin o eskiyalar sayesinde gundeme konuldu , nasil bir gelismis ulkeyiz ki baskaniniz havuz uzatiyor sizde hevesle bekliyorsunu , boyle havadan esitlik ve hak mi indirilir Allah askina!

Sen benim neyi okuyup okumadigimi bile bilmiyorsun ki , senin hayatinda okudugun RTE makalesinin 10 kati kadar ingilizce kitap bitirmisimdir muhtemelen , karsindakini hep boyle hor gorme, belki bugun olmasa da ters koseye yatarsin. Egoizm ve kibir tehlikeli unsurlar , sende de bolca var arkadasim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 5 Ekim 2013; 18:29:49 >

• Janjan kullanıcısına yanıt
    hocam forumun eskilerindensin az çok yorumlarını takip ederim fakat neden bu son 1 aydır sizin üzerinize çok geliniyor anlamış değilim. aslında bunu yapanlara sormak lazım ama siz ve sizin gibi bir kaç üyeyi soğutma çabası var forumda. umarım yanılıyorumdur.
  • quote:

sen daha yeni okuyorsun bunları ben yıllar önce biliyordum..
    okumuşsun ama yanlış okumuşsun....aç iyice oku..

babanın ananın ne yaptığını yada nasıl aldığını bilmem...muhakkak ki krediyle almıştır...bende birçok şeyi krediyle alıyorum...eski arabaya binmek eksiklik değik bilhakis erdemdir..sizin okumanız için fedakarlık yapmışlardır..saygı duyarım...bende imkanım olsa okurdurdum..ama o zaman ünveriste okumak külfetli bir işti...şimdi eğitimde para alınmıyor...demek ki yol katedilmiş...eğitimde ve sağlıkta yapılan değğişimleri aç iyice oku...

telefon numaraları olan eğitim görevlileri ile hiç konuşmamışsın..rehberinde yer yapmasın sil gitsin.....

ben kendimi hiçbir koşulda üstün görmedim...göremem...aciz bir kulum...ben sadece bana verilen emanetlere sahip çıkıyorum..vakti gelince kafası çalışan başka gençlere devredeceğim...çalışanın hakkını yemeyi allah kimseye nasip etmesin diyorum...bu paragrafı kapatıyorum..

atatürkü severim..değerli bir komutan ve önderdi...o zaman söylediklerini anlabilseydik zaten bu durumda olmadık...
    yıllarda çalıştı adam..birsürü öğüt verdi hangisini dinledik? hiçbirini.. bu ülkeyi daha refah seviyesine taşımaya çalıştı... biz ne yaptık kurduğu hiçbirşeye sahip çıkmadık..
    atatürkün ne anlatmak istediğini aç iyi oku...

şu da bi gerçek son 50 yılda gelen en iyi ikdtidar akp iktidarıdır...geçmiş iktidarları ve yaptıklarını aç iyi oku..

akp izin verildiği kadar azda olsa birşeyler yapmaya çalışıyor..dünyayı yöneyen şirketler ve siyonizmin sahip olduğu gücü,şirketlerin devletlere zorla yaptırımlarını,afrikaya neden gelişmesine izin vermediklerini,arapları süxe ve şaşalı hayatla boyayarak soyutlamalarını...ingiltere ve amerika merkez bakansının siyonistlerin elinde oldugunu...hasta oldugun virüsten iyileştirecek ilaca kadar hepsinin bu şirketlerin elinde oldugunu...iran guetelamla venezüela ırak afganizstan v.b. ülkelere bu şirketlerin zorlamaları sayesinde savaşıldığını,,,akp dahil bu düzenden kurtulmaya çalışan kaç devlet var biliyor musun...aç bu şirketleri ve aileleri iyi oku...

atam değiğin atatürkün bir lafı var bilir misin..."geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez " demiş...osmanlı efsanesi diyorsun..osmanlı sadece savaşmış mı zannediyorsun? avrupalıların tuvaletten bihaber olduğu zamanlarda adamlar sanat mimarlık eğitim tıp hukuk adalet gibi konularda devrim yapmışlar...aç iyi oku...

beğenmediğin osmanlı ve islam adaleti 700yıl ayakta kaldı...nasıl bu kadar uzun süre ayakta kaldı hiç düşünüdün mü?..biz daha 90 senelik cumhuriyete sahip çıkamadık...neden çıkamadık... aç iyi oku..

bak bi daha yazıyorum.."türk milleti tembeldir"..bu yüzden gelişmiyoruz...milliyetçi değiliz bu yüzden gelişmiyoruz...at gözlüklerimiz var bu yüzden gelişmiyoruz...
    çalışkan olmalıyız..çalışmalıyız...cumartesi neden tatil değil deyip işten ayrılan onlarca mühendis var...arge yaparken iş öğren diye çağırdıgım fakat kahvede okey atmaktan geri gelmeyen mühendisler var..daha sayayım istersen....

almanlar ve japonlar devlet için karşıkılsız çalışarak bu hale geldiler...30 yıl boyunca her akşam 2 saat devlet için bedava çalıştılar...milliyetçilik yaptılar..kendi mallarından başka ürün kullanmadılar...bizim gibi 4airbag olmazsa almam demediler..kendi mallarına sahip çıktılar...

ha şimdi sen bunlara da kulp bulursun..sana göre herşey yanlış bir sen doğrusun..at gözlüklerini çıkar..etrafına bak...yada bu kafada devam et...hiç istikametini bozma

Ne iş kurdun hocam? Ben de iş kurmak istiyorum ama hangi sektöre girsem ne yapsam bir türlü karar veremiyorum. Mühendislik tasarım firması kuracağım heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

ah be avrupa birliğine girebilsek harcadığımız ve kazandığımız euro bazında olsaydı ... olacakları düşünemiyorum

Ülke direk krize girer...
  • türküm demenin yasaklanması hayaldi gerçek oldu
  • birinci isteğim vergi adaletidir.

bizim içişlerimizde yabancı parmağı
    istemiyorsak komşumuzada parmak atmamalıyız.
  • Niye sen siyasal otorite misin? @ilhan032

Konuya gelirsek, bu gelmiş geçmiş en iyi hükümet(!), andımızı kaldırdı. Azıcık pahalı araba alıverin. Demokratikleşme bedava değil.
  • adam işsizin önde gideni param yok diye ağlıyor.

bu memlekette çalışan herkes köşe oldu. yatanda hep ağlıyor.

Allah'a şükür bütün ailece çalışıyoruz, galeri açacak kadar arabamız, apartmanımız, yazlıklarımız var.(1970 yılında Bursa'dan Ankaraya geldiğinde kot katında kirada kalan, hep cepten yiyen bir aileden bahsediyorum)

Allah çalışana veriyor.

İyi geceler

• konunun haline bak ya nerden nereye!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Evet din somurusu kardesim. Isine gelince , Suriyeli mucahitleri kahraman ilan et , isine gelmeyince hukumetin polisi tarafindan oldurulenler 'eskiya' olcak oyle mi? Esas senin agzindan cikani kulagin duyuyor mu? Benim vicdanim rahat beyefendi neyin hesabini verecegimi biliyorum.

Kurtulus Savasinda yalnizca Pakistan degil , Sovyetler Birligi ve Hindistan'dan da yuklu yardim yapildi , Budist ve Komunist mi olalim yani bu mudur mantik? PM demistim ancak siz buradan cevap verince baska secenegim kalmadi. Evet;

- Egitimden para alinmiyor???? Kuyruklu yalan. Universte harclari guya kaldirildi deniyordu , benim Hacettepeli , ODTU'lu arkadaslarim niye hala para veriyor? Buna yaz okulu da dahil! 2013-2014 egitim yilindan bahsediyorum ayrica gayet guncel.

- Saglikta ne devrim yapildi? Devlet hastaneleri yine agzina kadar dolu , parasi olan yine ozele gidiyor , ha ozeldeki fiyatlar ucuzladi bu da parasi olana yarar (bana yaradi mesela), halka yaramaz. Ataturk hastanesine tura cikartacagim seni guzel Ankara rotamizi belirlemeye basladik... Once AVM'ler sonra Ataturk ve Hacettepe Hastaneleri.

- Ogretim gorevlileri bana akademik bilginin yani sira , ulke ve vatanperverlik bilinci yetistirdiler , diger turlusunu istesem kur'an kursuna giderdim zaten. Numaralarini silmekten ziyade sana verebilirim.

- Aciz bir kuldan ziyade , kendini ustun goren bir varliksin , aramizda cok az yas farki olmasina ragmen dedemmis gibi konusmaya calisiyorsun, egitim seviyen nedir bilmiyorum ama beni tanimadan yok arastirmadin diye ahkam kesiyorsun, sen is kurmaya odaklanirken ben hem universte okuyup hemde araba alcak para biriktirmekle mesguldum kucuk emrah hikayeleriyle gelme bana , burdaki herkesin farkli kahramanliklari mevcut.

- Ataturk'u ben tarih kitaplarindan mi gordum zannediyorsun? Bak hala artistlik pesindesin. Ingilizcen varsa Lord Curzon'un kitabini okumani tavsiye ederim , beraber tartisiriz.

Hayir arkadas anlamiyorum araba forumunda yazdigim 3-5 mesajdan nasil bilgi duzeyimin 0 olduguna inanabiliyorsun? Kibir, en buyuk gunahlardan biridir bunu da aklinda tut.

Son 50 yila gelirsek: Evet, ekonomi olarak muhtemelen oyle ama son 24 yilin ozgurluk anlaminda da en geri ulkesiyiz. Sansurler, yasaklanan kitaplar, yayinlar, icerideki gazeteci ve ogrenciler, siyasi tutuklular (hakli veya haksiz beni ilgilendirmez). Ifade ozgurlugumuz yerlerde bu forum bile hukumete dair en ufak elestiriyi kaldiramiyor aninda siliyor , bu mu senin gelismis ulke anlayisin?

Dedem bana ne derdi biliyor musun? Koalisyon donemlerinde hep fakirdik ama tamamen ozgurduk diye, buyuklerimin cogundan ayni seyi duyuyorum , yesil kesim haric. Onlar 90'larda cok ezildiler, 28 subat sureci yasandi vs. simdi guzel guzel intikamlarini aliyorlar yapacak birsey yok oturup izliyoruz biz de.

Siyonizm'i bu arada hic anlamamissiniz , adamlar devletlerini zaten kurdular , pek cok sirketlerin de yonetim kadrosundalar (coca cola mesela) yani ortada buyuk gizli komplolar yok , aleni bir seyden buyuk sirmis gibi bahsediyorsunuz , fazla Yigit Bulut takip ediyorsunuz sanirim azaltin biraz.

Ataturk'un bir alintisindan bahsetmisiz, evet. Pasam o lafi niye soyluyor sence? Iyi dusun... Gecmisimizi, NEREDE HATA YAPTIGIMIZI gorelim ki ulkemiz o karanlik gunleri bir daha yasamasin istiyor, ders cikarmamizi , kiymet bilmemizi istiyor, sen ne anladin??? Osmanli ne guzel heryere girdi bunu unutmayalim falan mi dedi sandin?

Osmanli 700 yil ayakta falan kalmadi , 1700'den itibaren son derece faal bir konuma dustu , somurgeden farki kalmadi , bunun yegane sorumlulari ilerlemeye izin verilmemesi ve saltanat duzenidir. Islam sayesinde mi kurtulus savasini kazandik sence? Alakasi yok. Matbaanin getirilmemesi , alkol yasaklari (bana rteyi hatirlatti), baski ve sansurlu ortam. Dinin getirdikleri bunlar sevgili dostum. Ortadogu turuna cikalim senle ac gozlerini biraz. Hep batililar kotu adamlar, yaaaa peki. Hirsizin hicmi sucu yok????

Almanlarin onunde engel yok muydu saniyorsun , iyi ki kendin soylemissin? Birinci ve Ikinci Dunya Savasi antlasmalarini bir oku istersen , nasil bir baski ve ambargo altinda gelistiklerini ogren.

Su an Turkiye'nin onunde bu engellerden yok! Tek engel hukumetin ilerlemeyi bir anlayis istememesidir , son 11 yilda hangi bilim dalinda odul aldik? Hangi yerli projenin patentini duydun uluslarasi camiada? Yatirim yapilabilir notun daha yeni verildi , ulkenin guneydogusunda hala savas var, bunlar bu cografyanin gerceklikleri.

Bana calismayi ogretmeye kalkiyorsun, hemde Ata'mizin cumleleriyle... Kendine bak, hatayi kendi milletin disinda her yerde aramaya kalkiyorsun. Neymis , faiz lobisi ve siyonist rejim. CIA'de var onun unutmussun. Yazik...

Hep merak ederdim yuzde 50 nasil kandiriliyor diye , cevabimi aldim. Muhtesem yikanmis beyniniz!

Bu demokrasi pakedi zirvaliklari senin o eskiyalar sayesinde gundeme konuldu , nasil bir gelismis ulkeyiz ki baskaniniz havuz uzatiyor sizde hevesle bekliyorsunu , boyle havadan esitlik ve hak mi indirilir Allah askina!

Sen benim neyi okuyup okumadigimi bile bilmiyorsun ki , senin hayatinda okudugun RTE makalesinin 10 kati kadar ingilizce kitap bitirmisimdir muhtemelen , karsindakini hep boyle hor gorme, belki bugun olmasa da ters koseye yatarsin. Egoizm ve kibir tehlikeli unsurlar , sende de bolca var arkadasim.

Senin bildiğin sana, benim bildiğim bana....

Sen kitap okumaya devam et...harika
    öğrenmişsin...

Edit: mesajımı sen şikayet etmemişsin...adminler siyasi yorum var yazmışlar...kusura kalma...
    düşünce özgürlüğü forumda bile kısıtlanıyor way arkadaş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 7 Ekim 2013; 9:48:04 >

• WanZei kullanıcısına yanıt
    bende senin çağındayken aynı şeyleri düşünüyordum...ama yaş kemale erdiğinde artık at gözlüklerini çıkarıp daha net bakıyorsun...

şimdi ben sorduklarını sana yazsam çok vaktimi alır...şöyle izah edeyim...

14.yüzyıldan itibaren osmanlının ve diğer imparatorluların tarihini okuyabilirsin... bu imparatorlukların neden yıkıldığı konusunda tüm tarihçiler tek kanıya varır..devlet yönetimine sızan dış kuvvet ajanları...

norveç gibi ülkelerde refah seviyesi üst düzeyde olduğu için hırsızlık yapacak insan bulma da zor...ayrıca vergi kaçırma ve hırsızlık gibi suçların cezaları cok agır...
    mesela amrikada vergi kaçırmak vatan hainliği ile aynı statüye konur...
    ...isviçrede devlet senin evde biriktirdiğin paradan bile vergi alır...bu tip ülkelerde hırsızlık bulamayabilirsin ama bol bol uyuşturucu satıcısı bulabilirsin

türkiye şu an hala gelişmeye çalışmakta...bundan önceki hükümetler çalışmadığı için diğer devletlerin 30 yıl önce yaptığı şeyleri biz yeni yapmaya başlıyoruz...
    belki sen göremezsin ama senin çocukların görür...
    kaldı ki dünya devi firmalar devletleri tehdit eder hale geldi...örnek olarak gm ile türkiyenin yıllık geliri neredeyse aynı...
    bu kadar güce sahip firmalar istediği devlete istediğini yaptırabilir...dünyayı devletler değil şirketler yönetir...biz sadece modern köleleriz...
    bu amerikan vatandaşı da modern köledir. Almanda japonda ...

Anlatacaklarım uzun sürer. Zeitgeist- the addentum Türkçe dublaj belgeseli mutlaka izle. Orada anlatacaklarımın bir kısmını bulabilirsin...
    r.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 7 Ekim 2013; 9:25:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

sen daha yeni okuyorsun bunları ben yıllar önce biliyordum..
    okumuşsun ama yanlış okumuşsun....aç iyice oku..

babanın ananın ne yaptığını yada nasıl aldığını bilmem...muhakkak ki krediyle almıştır...bende birçok şeyi krediyle alıyorum...eski arabaya binmek eksiklik değik bilhakis erdemdir..sizin okumanız için fedakarlık yapmışlardır..saygı duyarım...bende imkanım olsa okurdurdum..ama o zaman ünveriste okumak külfetli bir işti...şimdi eğitimde para alınmıyor...demek ki yol katedilmiş...eğitimde ve sağlıkta yapılan değğişimleri aç iyice oku...

telefon numaraları olan eğitim görevlileri ile hiç konuşmamışsın..rehberinde yer yapmasın sil gitsin.....

ben kendimi hiçbir koşulda üstün görmedim...göremem...aciz bir kulum...ben sadece bana verilen emanetlere sahip çıkıyorum..vakti gelince kafası çalışan başka gençlere devredeceğim...çalışanın hakkını yemeyi allah kimseye nasip etmesin diyorum...bu paragrafı kapatıyorum..

atatürkü severim..değerli bir komutan ve önderdi...o zaman söylediklerini anlabilseydik zaten bu durumda olmadık...
    yıllarda çalıştı adam..birsürü öğüt verdi hangisini dinledik? hiçbirini.. bu ülkeyi daha refah seviyesine taşımaya çalıştı... biz ne yaptık kurduğu hiçbirşeye sahip çıkmadık..
    atatürkün ne anlatmak istediğini aç iyi oku...

bak bi daha yazıyorum.."türk milleti tembeldir"..bu yüzden gelişmiyoruz...milliyetçi değiliz bu yüzden gelişmiyoruz...at gözlüklerimiz var bu yüzden gelişmiyoruz...
    çalışkan olmalıyız..çalışmalıyız...cumartesi neden tatil değil deyip işten ayrılan onlarca mühendis var...arge yaparken iş öğren diye çağırdıgım fakat kahvede okey atmaktan geri gelmeyen mühendisler var..daha sayayım istersen....

almanlar ve japonlar devlet için karşıkılsız çalışarak bu hale geldiler...30 yıl boyunca her akşam 2 saat devlet için bedava çalıştılar...milliyetçilik yaptılar..kendi mallarından başka ürün kullanmadılar...bizim gibi 4airbag olmazsa almam demediler..kendi mallarına sahip çıktılar...

Ne iş kurdun hocam? Ben de iş kurmak istiyorum ama hangi sektöre girsem ne yapsam bir türlü karar veremiyorum. Mühendislik tasarım firması kuracağım heralde.

Hidrolik makina. İmalatı konusunda firma açtım. Eğer iş kıracaksan makina elektroniği ve yazılımı üzerine yoğunlaş...endüstrimizin en zayıf yönü burası. Makinayı yapıyoruz pano bağlanıyor.. Yazılımı yapıp makinaya entegre edecek birini bulamıyoruz... Piyasadaki en yoğun talep buna şu anda....

Piyasada mühendis dolmuş... Yada vasıtanız eleman.. Yetişmiş Meslek lisesi mezunu eli takım tutan adam yok... Şu an iyi bir argon kaynak çısı
    2000-3000 tl maaş alıyor...herkes ya mühendis olmuş yada vasıfsız...
    Ara eleman olmadığı için de değere bindi . Eğer böle giderse 7-8 sene sonra argon kaynakşısı 10.000 tl maaş alır....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.