Şimdi Ara

2001 S40 1.8 - Katalitik Konvertör Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 model S40 1.8 aracımda katalitik konvertör dağılmış durumda, bu da içeriye çok fazla ses gelmesine ve zaman zaman da titremelere neden oluyor. Bu araçlarda katalitik konvertör iki yollu olduğu için iptal edilemiyor diye biliyorum, sırf çevreye yaydığı gazın emisyonunu azalttığı için 1500YTL verip yenisini de almak istemiyorum. Çıkmacıdan almayı hesheit tavsiye etmediğinden ve ben de pek sıcak bakmadığımdan ayrıca bulamadığımdan :) düşünmüyorum. Sizin bu konudaki önerilerinizi alabilir miyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 22 Haziran 2008; 2:03:23 >

• Ben daha önceki aracıma (2001 model - s40 1.6) kataletik konvertör ünü çıkmacıdan 50-60 ytl ye alarak değiştirmiştim..Hiçbir sorun ile karşılaşmadım..Neticesinde,kaza yapmış olan bir araçtan çıkarılmış.
  • öncelikle bilmen gerekir ki Volvolar diğer araçların aksine konvertör iptal edilince çok büyük performans kaybı göstermekte. bu işin en mantıklı çözümü universal adı verilen konvertörlerden kullanmaktır. ben 1996 model Volvomda aynı şeyi uyguladım ve sorun çözüldü. hem aracın performası ilk günkü gibi oldu hem de konvertör ucuza geldi. yurtdışından aldım ve 50 dolara mal oldu bana... sizin yurtdışından getirtmeniz sorun olabilir belki ama İstanbul ve diğer büyük şehirlerde de bulabilirsiniz bu konvertörleri..

ortalama maliyetleri 200 ile 600 ytl arasında değişir. aracın ve egozst sisteminin özellikleri fiyatı belirler.
  • Bende 2001 s40 1,6 aracımda aynı sorunu yaşadım. Sana tavsiyem 2003 yada 2004 modelden çıkma bir tane bul ve sorunsuz şekilde kullan. Sakın iptal etmeyi düşünme, çünkü bizim araçlarda iki tane oksijen sensörü var. Biri kat önünde diğeri arkasında, bu sebepten eğer iptal edersen çok sorun yasarsın. Maalesef 2001 volvo s40 ların kronik sorunu bu. Diğer yıllarda üretilen kat lar en az 200,000km. dayanırken, bizimkiler 100,000km de gümlemekte. Yani üretim hatalı bizimkiler.
    Çıkma kat için 535 6503963 ara 300ytl ye halledersin. Kafan rahat eder.

Not: Volvolar üzerinde değişiklik yapılmasından hiç hoşlanmayan araçlardır, bu sebepten aracın baska yerlerindede hep orjinal parca kullanmanı tavsiye ederim. Benim gibi paran sıfıra yetmiyorsa çıkma ile hallet.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim
  • aynı sorun benim başımda. dikkatimi çeken iki tane oksijen sensörü olması . sanırım benim aracomda oksijen sensörü yok. egsoz cu öle söledi.( bendeki volvo s40 2.0 1998 model.) turbo yok. sizce iptal ettirsem düz boru değilde susturc takılsa sorun olurmu. yenilemk için imkanım yokk .yardımlarınızı bekliyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.