Şimdi Ara

2001 krizi nasıldı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
6
Favori
21.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nazım55

1989 yilindan beri çalışan, suan ise emekliyim.. Bu krizin yanında, onlar hiç birşey. O dönem kriz olsa da fabrikalar çalışıyor, insanlar üretiyordu, tarımsal üretim bize yetiyordu. İstatistiksel veriler biraz daha guvenilirdi, enflasyon yuksek olsa da, devlet ona gore zam yapıyor, bu kadar ezilmiyorduk. En önemlisi, halkın geleceğe dönük umudu vardı. Oysa şimdi......

İyi sallamışsın Nazım abi. Görmesek inanacağız ha. 2002 seçimlerinde Ecevit'e oy atan % 1.22'den biri sensin galiba:)

• HalilŞen2001 H kullanıcısına yanıt
    O kadar nüfusu ben mi dogurttum. Tam tersi, eşim ve ben, yıllardır aile planlaması eğitimi verdik. Nüfus artışını ve sanki yetmiyormuş gibi bir de ülkemize akın akın gelen mültecileri, bana değil, sorumlularına soracaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • para biriktirerek 15 milyona kinetix ayakkabı alabilecektim aslında 21 milyona daha güzel model vardı ancak 21 milyon çok pahalıydı ayağındaki nike adidas sketchers ayakkabıya 500-1000tl verip yha battık bittik diyen nesil bilmez ama o zamanlar nike adidas 100 kişiden 3-5 kişide ancak vardı en çok satılan markalar 9-10 milyona satılan mp ve jumptı kinetix bile üst sınıftı.her neyse ben 15milyonumla kinetix almaya gittiğimde adam krizden dolayı dükkanı kapatıyorum diyerek 21 milyonluk kinetixi 15 milyona almıştım.ne sevinmiştim anlatamam  

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

dış güçlerin o netfliks dizilerinden pompaladığı umutsuzluk sizin yazdığınız şeyler. kimse aç kalmaz merak etmeyin. çalışmak isteyen adama iş çok. tembellik pompalanıyor umutsuzluk aşılanıyor ee sonra ben ceo olamıcam ondan sonra ne iş yapmalıyım diyorlar. alnının teriyle çalışırsan para da kazanırsın huzur da.

Alıntıları Göster

Benim aklıma şahane bir fikir geldi. ODTÜ garsonluk, kasiyerlik bölümü açılsın.

• benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

aşırı mantıklı benimkücükbebegim. bu fikri tuttum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

Yaşım 26.

1 gecede 1 milyon liralık 1 yumurtayı 1lira yapınca paran değer kazanmıyor.

Akıl ve mantık ile

Alıntıları Göster
    Nasıl değerlenmedi hocam,önceden ekmeğe 2000 tl ödüyordun,şimdi 2 tl

Mate hocana saygılar

Dua ile

• O kriz fetö-abd tarafından yapılan rahip brunson krizi gibi suni bi krizdi. Ülkedeki siyasi istikrarsızlık ile çok etkili oldu. Bizde kurtarıcı olarak gösterilen AKP ye bastık mühürü.   Şimdi bakıyorumda okadar korumanın içinden başbakana yazarkasa atmak nedir.

Önce dışa bağımlı hale getirdiler. Artık onlar vanayı kapatınca burda sular kesiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

para biriktirerek 15 milyona kinetix ayakkabı alabilecektim aslında 21 milyona daha güzel model vardı ancak 21 milyon çok pahalıydı ayağındaki nike adidas sketchers ayakkabıya 500-1000tl verip yha battık bittik diyen nesil bilmez ama o zamanlar nike adidas 100 kişiden 3-5 kişide ancak vardı en çok satılan markalar 9-10 milyona satılan mp ve jumptı kinetix bile üst sınıftı.her neyse ben 15milyonumla kinetix almaya gittiğimde adam krizden dolayı dükkanı kapatıyorum diyerek 21 milyonluk kinetixi 15 milyona almıştım.ne sevinmiştim anlatamam  

Aynen hocam maliyeti 50-100TL olan bir ayakkabıya 10 katı para verince adamların parası kıymetleniyor. Fazla kazandıkları para ilede fetö gibi bi örgütü finanse edip ülkenin kaderini değiştirebiliyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Yıllardır burdayım,bana hakaret edilse bile gülüp geçerim.

Kişisel polemiklere zaten girmem,burada üyeleri eğitmek gibi bir misyonumda yok,tavsiyede dahi bulunmam

Benim meselem vatan arkadaş.

Bu ülkeyi bize emanet eden ulu önderin partisine bende oy vermek isterim,lakin ortada evrim geçirmiş cehape var.

Kötünün iyisi diyerek mecburiyetten akapeye oy veriyorum,hemde sosyal demokrat kimliğime rağmen

Reisin yaptıklarına bakarsan,cumhuriyet tarihinde en çok hizmet yapan başganı

Benim meselem din,bayrak vatan arkadaş

İzindeyiz atam,uzun adam sayesinde muasır medeniyetler seviyesini geçtik bile

Dua ile

Alıntıları Göster

Ne muasır medeniyeti? Türkiye bundan Cok daha büyüktü. Ege de kuş ucurtmuyordu, bırak Adalara arkasını dönmeyi, Avrupa'nın tahıl ambarını saman ithalatincisina çevirdiniz.

Meselesi vatanmış.... Meselesi vatan olan adamın En uzak durması gereken parti zaten akp. Vatan mı kaldı?

Yagmaladiniz. Yazdıklarını okuyorum, tonla saçmalık. Bilmeden atıp tutmuşsun, hemde akıl hastalığı seviyesinde sallamışsin.

Eee senden beklenen zaten AKP yı savunman.

Sosyal Demokratmış...

Uçuş kurallarını ihlal ediyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2001 krizi kulak ise, şimdiki devedir. Devletin tüm kaynakları hazine garantili yap-işlet-devret "şeytan üçgeniyle" en az 25 yıl ipotek altına alındı.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoSSgO

Ne muasır medeniyeti? Türkiye bundan Cok daha büyüktü. Ege de kuş ucurtmuyordu, bırak Adalara arkasını dönmeyi, Avrupa'nın tahıl ambarını saman ithalatincisina çevirdiniz.

Meselesi vatanmış.... Meselesi vatan olan adamın En uzak durması gereken parti zaten akp. Vatan mı kaldı?

Yagmaladiniz. Yazdıklarını okuyorum, tonla saçmalık. Bilmeden atıp tutmuşsun, hemde akıl hastalığı seviyesinde sallamışsin.

Eee senden beklenen zaten AKP yı savunman.

Sosyal Demokratmış...

Uçuş kurallarını ihlal ediyorsun.

Alıntıları Göster
    Samanmı?

Kardeş mağaradasın galiba,sapla samanla uğraşma zamanı değil,akp çıtayı yükseltti,bana sıha,yerli tank,yerli oto,helikopter gibi konularla gel

Dua ile

• 2001 krizi geçenlerdeki RAHİP KRİZİ ile aynı gibi bir şeydi.

Aynı onun gibi bir günde olup bitti.

Krizden bir iki ay sonra krizin adı bile geçmiyordu. Herkes normal hayatına geri dönmüştü.

ŞU ANKİ ŞEY KRİZ DEĞİL, BUHRAN.

Krizde pat diye yere düşersin, ve sonra kalkarsın.

Biz yere düştük ve son birkaç yıldır çamurda sürünüyoruz. Daha kaç yıl sürüneceğimiz de belli değil.

• Hiper enflasyon gunlerini hatirliyorum, bir urun fiyatini tekrar ayni fiyatta gormeniz zordu ama enteresan bizimkiler ona ragmen para daha bereketliydi der..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde bulunduğumuz duruma kıyasla hiç bir şey değildi. Kod ad ver desen 2001’e “Finlandiya”, mevcut duruma “Suriye” adını verirdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmeram

Alıntıları Göster

fakirlik sınırı 8 bin yazıyor bizim müdür o kadar almıyor doğru mu bu liste

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

O zaman paranın hiç değeri yoktu

Bakkala ekmek almaya kardeşimle giderdim,çünkü ekmeğe ödeyeceğim metal paraları tek başıma taşıyamıyordum

Dua ile

O YILLARDA HAtırlıyorum 250 binlik bozuk para vardı 5 arkadaş kişi başi 250 bin bozukluk verip iyi bir sigara alirdik şimdi winston dark blue 15 tl olmuş ,şimdi 5 kişi kişi başi 3 tl vermesi gerek

• Şimdikiyle arasındaki en büyük fark; o dönem ki iktidar kriz olduğunu kabul ediyordu. Şimdi hükümet ve yandaş medya ekonominin mükemmel olduğunu söylüyor.

• tacimmüdür kullanıcısına yanıt

Türk-İş Sendikası'nın öngördüğü ücretler bu şekilde, evet.

• 2001 krizinde asgari ücret diye bir tanım yoktu.

2001 krizinde hükümet en azından kriz olduğunu söyleyecek kadar dürüsttü.

2001 krizinde halk isyan ve protesto edecek hakka sahipti.(Yazar kasa atabiliyordu başbakanının karşısında yiyorsa yap bir şuan)

2001 öncesi en azından ülke kendine yetebilen bir ülke idi.Cumhuriyet kurumları olan ekonomik kalelerini satmamıştı.

Sadece şunu söyleyim.AKP döneminde 4 Trilyon Lira vergi, özelleştirmeler ile elde edilen 65 Milyar dolar gelir elde edildi.peki bu paralar ne oldu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalları şu dönemde gerçekleşti.Ordunun fetöcülerle dolması sonra ordudaki aslolan kadronun karalamalar ile tasnif edilmesi hatta yetmeyerek hakaretlere uğraması sonra yerine teröristleri doldurmak vs. vs.

En büyük vatan hainliklerinin döndüğü zaman.

Millete bakma bu milletin %50 si aziz nesin'in dediği gibi menfaatine çıkarına çalışan köylü kurnazı saf akılsız gelişmemiş insan kisveleri.

Tepedekiler eldekileri sattı yetmedi 500 Milyar dolarda borç taktı bak.Bu haksız zenginleşen kesim ne oldu cebim para gördü dedi.Oysaki o para senin değilki o borcu sen çocuklarına devrettin.

15 Milyon suriyeli afgan pakistan almak ise ayrı bir vahamet konusu.

Cumhuriyet döneminin en karanlık dönemleri yaşamnıyor.Varlık fonu denen garabetle kar eden tekel olan bir çok kurumun içi boşaltıldı.Say say bitmez.2002 öncesi bunlar kadar şey olsa yer yerinden oynardı.

Bu millet kandırılmayı seviyor kandırılmayı(dinle, milliyetçilikle,ona buna laf atıp diplomasinin kahve ağzı ile içinden geçmesi ile,şu işi atlatalım bak süper güç olacağız kimse bize ulaşamayacak hayali ile(eziklik psikolojisi)).Yoksa bu kadar dolandırıcılık işi dönmezdi ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 15 Ekim 2020; 17:18:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

"İnsanı, diğer canlılardan farklı kılan, en belirgin özelliği, UTANMA duygusudur" Borçlanma, işsizlik, alım gücü, enflasyon, döviz, altın, emtia fiyatları, cds, guven endeksleri, üretim, Kredi derecelendirme kuruluşları notları.... Kısaca tüm veriler meydanda ve gerçek... Bunların hepsi,cok büyük bir ekonomik kriz olduğunu gösteriyor. Fiziksel ihtiyaçlar, geçim sıkıntısından dolayı, yakında dini inançların önüne geçecek. Korkarım sosyal patlamalar da yakındır. Başkalarına yalancı demek kolay, ama bir yalan varsa, altını doldurman gerekir. Bu verilere görüp, hala bana yalancı dediğin için, utanabiliyor musun?
    Bahsettiğiniz sosyal patlamaları Gezi Parkı olayları gibi yine planlı programlı yapıp "AK şanımız yürüsün AKsın şelale" siyasetine geçiş yaparlarsa başlangıçtan böyle bir şeye izin verilmemesi gerekir, bence ihanetlerin en büyüğü olur çünkü karşınızda Divan Oteli'ni Gezi Parkı eylemcilerine açıp muhalif destekler görünümlü gölge karakterlerin şahı, padişahı Koç Holding gibileri var, keşke bunları anlatanları görebilsek

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.