Şimdi Ara

2000tl Yol Bisikleti Karşılaştırma-Tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrardan merhabalar bisikletseverler :).

    Konuyu güncelleme gereği duydum çünkü ilk konuda bütçe 1000 tl'ydi. Konunun amacı yol mu şehir miydi. Artık kesin kararımı verdim yol bisikleti alıyorum. Bütçeyi 2 katına çıkardım ve dolayısıyla daha temizce sormak istiyorum sorularımı:

    Ağırlık benim için ikinci planda diyebilirim. Bisikletteki 2 kg fazlalık sorun yaratmaz kendi göbeğimde bile 5 kg fazlalık var :). Yarışlara katılma gibi bir amacım yok. 2000tl civarı güzel tiagra setli bir bisiklet arıyorum.

    Salcano xrs 030 tiagra(2014 yada 2015 karar veremedim) modeli güzel listeme ekledim ve birkaç tane daha alternatif bulmaya çalışıyorum. En son hepsini değerlendirip kararımı vereceğim.

    İkinci el de olabilir fakat adam akıllı bir şeyler bulamadım sahibinden'de. Hatta çoğu sıfırından 100-200tl aşağıda değmez yani :).

    Tavsiyelerinizi bekliyorum bütçe 200+- oynayabilir. Mümkünse tiagra ve üstü olursa sevinirim :).

    Bütçem nakit olduğu için liste fiyatından 400tl daha indirimli alma şansım var. 2600tl civarı bisikletlere de açığım :).

    Şimdiden teşekkür ediyorum :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 8 Nisan 2015; 22:16:25 >







  • Ben de bu aralar yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Merida crossway 40 var şimdi bende. O fiyat aralığında tiagra donanımlı bisikletler belli. Carraro, Salcano, Mosso vs. var. Bunlar arasında Salcano önde diye düşünüyorum. Gidon, gidon boğazı, jantlar falan kendini kanıtlamış markaların Salcanoda. Carraro, Mosso ise hep kendi komponentlerini kullanıyorlar. Bence 2014 Salcano xrs030 iyi pazarlıkla güzel fiyatlarla alınabilir. Tabi hala kaldıysa. Benim gözüme çarpan bir diğer bisiklet ise Lapierre Audacio 400 .

    http://www.lapierrebisiklet.com/Bisiklet/audacio-400-/11

    Kadro geometrisi falan bana öteki bahsettiklerimden çok daha iyi geliyor. Ayrıca kadro kaliteside Salcano vs. bunlardan üstündür diye düşünüyorum. Lapierre uzun yıllardır bu işin içinde olan köklü bir firma sonuçta. Ancak fiyatı sizin bütçenizin üstünde. Nakit, pazarlık vs. aşağı çekilebilir tabi ama 2300 e falan gelir herhalde.

    Bu arada verdiğim bilgiler araştırmalarıma göre verdiklerim. Hiçbirini gidip denemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rata -- 8 Nisan 2015; 21:52:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rata

    Ben de bu aralar yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Merida crossway 40 var şimdi bende. O fiyat aralığında tiagra donanımlı bisikletler belli. Carraro, Salcano, Mosso vs. var. Bunlar arasında Salcano önde diye düşünüyorum. Gidon, gidon boğazı, jantlar falan kendini kanıtlamış markaların Salcanoda. Carraro, Mosso ise hep kendi komponentlerini kullanıyorlar. Bence 2014 Salcano xrs030 iyi pazarlıkla güzel fiyatlarla alınabilir. Tabi hala kaldıysa. Benim gözüme çarpan bir diğer bisiklet ise Lapierre Audacio 400 .

    http://www.lapierrebisiklet.com/Bisiklet/audacio-400-/11

    Kadro geometrisi falan bana öteki bahsettiklerimden çok daha iyi geliyor. Ayrıca kadro kaliteside Salcano vs. bunlardan üstündür diye düşünüyorum. Lapierre uzun yıllardır bu işin içinde olan köklü bir firma sonuçta. Ancak fiyatı sizin bütçenizin üstünde. Nakit, pazarlık vs. aşağı çekilebilir tabi ama 2300 e falan gelir herhalde.

    Bu arada verdiğim bilgiler araştırmalarıma göre verdiklerim. Hiçbirini gidip denemedim.

    Bütçem nakit zaten taksit maksit girmem o işlere :). Okuduğum birkaç konuda %20'ye kadar nakit indirimi yapıyorlarmış. Buda her 1000tl için 200tl demek az değil açıkçası :). 2500'lük bisikleti 2000'e alma şansı doğuyor bana :).

    Lpierre evet güzel fakat 3500tl'den fazla bir meblağdan bahsediyoruz aynı paraya kat kat daha iyi donanımda bisiklet alınabilir. Nakitte yapılan indirim ile bütçeyi 3000'lere bile çekebilirim. Tabi 3000'lik bisikleti 2200'den aldığımı varsayarsak :). Yoksa 2200'den fazla para vermem mümkün değil. Yani daha fazla vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Zaten hobi ve spor amaçlı alıyorum. Profesyonel bir amacım yok :). Şuan kafam 2014 xrs 30'lara doğru kaydı. 2015 modellerin de çıkmasıyla pazarlık payı 2014 modellerde daha da artacaktır.

    Söylediğim gibi lapierre iyi fakat o fiyata daha iyi modeller var :).




  • Hocam lapierre liste fiyatı 1000 euro. 2800 e falan geliyor. Lapierre satan Accell bisiklet olması lazım. Geçen sene bisiklet bakarken gitmiştim oraya da .Konuştuğumda %12 falan nakit indirimi yapıyorlardı. 2500 lira aşağılarına alınabilir o bisiklet. Ben kendi bisikletimi geçen sene almıştım. Almadan öncede Pendik ten Sirkeci ye , Kadıköy e kadar birçok bisikletçi gezdim. 2015 lerde yüzde 20 indirim yapmaları çok zor. İndirim olayının en çok döndüğü yer Sirkeci Yurt bisiklet. Kendileri zaten Salcano ana bayi. 2014 xrs 030 da yuzde 20-25 arası bir indirim yaparlar diye düşünüyorum. Tabiki de nakit fiyatta. Kalan bisikletçilerin yeni modelde %12 nin altına indiğini görmedim indirim konusunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rata -- 8 Nisan 2015; 22:27:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle yardımcı olayım o zaman. Kadro boyu uygunsa düşünülebilir.

    http://www.bisikletforum.com/konu/salcano-xrs-030-tiagra-80kmde-sifir-sayilir.123521/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rata

    Hocam lapierre liste fiyatı 1000 euro. 2800 e falan geliyor. Lapierre satan Accell bisiklet olması lazım. Geçen sene bisiklet bakarken gitmiştim oraya da .Konuştuğumda %12 falan nakit indirimi yapıyorlardı. 2500 lira aşağılarına alınabilir o bisiklet. Ben kendi bisikletimi geçen sene almıştım. Almadan öncede Pendik ten Sirkeci ye , Kadıköy e kadar birçok bisikletçi gezdim. 2015 lerde yüzde 20 indirim yapmaları çok zor. İndirim olayının en çok döndüğü yer Sirkeci Yurt bisiklet. Kendileri zaten Salcano ana bayi. 2014 xrs 030 da yuzde 20-25 arası bir indirim yaparlar diye düşünüyorum. Tabiki de nakit fiyatta. Kalan bisikletçilerin yeni modelde %12 nin altına indiğini görmedim indirim konusunda.

    En iyisi gidip pazarlıkla elden teslim almak anladığım kadarıyla. İnternet ucuz olur sanmıştım ama %10-20 indirimden mahrum kalmak çok kötü bir şey. Şimdi burada modellere şöyle bir göz gezdiriyoruz da isediğim modeli bulamayabilirim de :). Kafam çok karışık, önerebileceğiniz başka bisiklet var mıdır 2500tl civarında? Nakitle 2000'e çekmeye çalışırım :). İnterneti açıp listeden baksak tonla model çıkıyor karşımıza.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadettinz

    Şöyle yardımcı olayım o zaman. Kadro boyu uygunsa düşünülebilir.

    http://www.bisikletforum.com/konu/salcano-xrs-030-tiagra-80kmde-sifir-sayilir.123521/

    Evet bu modeli sahibinden'de görmüştüm. Düşündüğüm bir model. Açıkçası nakitte %20 indirim olayını yeni görüyorum. Bu durumda zaten 0 modeli de 1700'den almak mümkün değil midir sizce?

    Tiagra yada 105 sistemli önerebileceğiniz başka modeller var mıdır? Diğer konuda Mosso 730 TCA 105 önermiştiniz. Liste fiyatı 2500, %15 indirim yaptırsam nakitte 2100 gibi bir rakama da bunu alabiliyorum sanırsam. Var mıdır başka tavsiyeniz nakit ile 2200tl'ye alabileceğim modeller?

    Çok teşekkür ediyorum bu arada :).




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şehir İçin Bisiklet Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence lapierre mantıklı duruyor. Ama dediğim gibi gidip incelemedim, yol bisikletleri tecrübemde yok. Mosso 730 tca 105 den bahsetmişsiniz diğer yorumda. 105 setli bisiklet için iyi bir liste fiyatı var. Ancak 9 küsür kg da ağırlığı var. Karbon maşa, triple buttled kadro nasıl 9.24 kg ağırlıkta oluyor anlamadım açıkçası biraz ağır gibi. Ayrıca Mosso nun bir modelini ben kadıköyde Star bisiklet ten bakmıştım. Geçen sene bakarken 2013 model bisiklet için liste fiyatından 50 lira indirim yapmamıştı. Karşıdan geldim, 2 saattir yürüyerek geldim falan dedim, nakit yüzde 10 yap alayım gideyim dedim, yok dedi Birde gitmeden telefonla aradım adamları, bak karşıdan gelicem, nakitte ne olur falan diye, bana gelince konuşuruz demişti. Oraya boşuna gitmeyin eğer mosso düşünürseniz. Aynı zamanda dediğim gibi 2015 model bisiklette nakitte verseniz, özellikle ithal bisikletlerde kimse %12 den fazla indirim yapmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rata

    Bence lapierre mantıklı duruyor. Ama dediğim gibi gidip incelemedim, yol bisikletleri tecrübemde yok. Mosso 730 tca 105 den bahsetmişsiniz diğer yorumda. 105 setli bisiklet için iyi bir liste fiyatı var. Ancak 9 küsür kg da ağırlığı var. Karbon maşa, triple buttled kadro nasıl 9.24 kg ağırlıkta oluyor anlamadım açıkçası biraz ağır gibi. Ayrıca Mosso nun bir modelini ben kadıköyde Star bisiklet ten bakmıştım. Geçen sene bakarken 2013 model bisiklet için liste fiyatından 50 lira indirim yapmamıştı. Karşıdan geldim, 2 saattir yürüyerek geldim falan dedim, nakit yüzde 10 yap alayım gideyim dedim, yok dedi Birde gitmeden telefonla aradım adamları, bak karşıdan gelicem, nakitte ne olur falan diye, bana gelince konuşuruz demişti. Oraya boşuna gitmeyin eğer mosso düşünürseniz. Aynı zamanda dediğim gibi 2015 model bisiklette nakitte verseniz, özellikle ithal bisikletlerde kimse %12 den fazla indirim yapmaz.

    Anladım teşekkür ederim bilgiler için :).

    105 sete göre iyi bir fiyat var evet :). Açıkçası şuan baktığım en önemli konu görüntüsü oldu. Tiagra üstünü yeni başlayan biri anlayamaz gibi şeyler yazıyor çoğu yerde. Profesyonel amaç yoksa tiagra fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum. Ama han, 105 setli bisikleti de 2200'den bulursam kaçırmam. Bu haftasonu bisikletçileri gezeceğim. Son araştırmalarımı da yapayım da sonra kararsız kalıp adamları sinir etmeyeyim :).

    Şuan için listede ilk sırada xrs 030 tiagra var. Bunun dışında görüntü olarak daha hoş olduğunu düşündüklerim de var elbette ama bu daha çok tavsiye ediliyor. Tabi nakitte 1800 gibi fiyata alabilceğimi de hesaba katarsak ilk sırada xrs 030 var :).

    Tecrübeli kişilerden tavsiyelere ihtiyacım var internette tonla bisiklet var, ilk bisikletimi alıyorum pek bir şey bilmiyorum o sebeple seçim de yapamıyorum :).




  • Tipinden nefret etsemde, 2014 xrs 030 uygun kadro bulursanız, bence mantıklı olur. Güzel bir fiyata alabileceğinizi düşünüyorum. Tabi bütçe arttıkça modeller artıyor kafalar karışıyor.Önceliğiniz kadro kalitesi mi donanım mı ? İlerde komponentleri yükseltirim diyorsanız. Lapierre, merida, scott, cube gibi birsürü sağlam firmaların bisikletleri var. Tabi fiyatlarına göre komponent kaliteleri düşüyor. Komponentleriçok düşük olmasın, fiyat uygun olsun derseniz de Salcano öne çıkıyor.Karar sizin.

    Umarım gönlünüze göre bir bisiklet bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rata -- 8 Nisan 2015; 23:20:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rata

    Tipinden nefret etsemde, 2014 xrs 030 uygun kadro bulursanız, bence mantıklı olur. Güzel bir fiyata alabileceğinizi düşünüyorum. Tabi bütçe arttıkça modeller artıyor kafalar karışıyor.Önceliğiniz kadro kalitesi mi donanım mı ? İlerde komponentleri yükseltirim diyorsanız. Lapierre, merida, scott, cube gibi birsürü sağlam firmaların bisikletleri var. Tabi fiyatlarına göre komponent kaliteleri düşüyor. Komponentleriçok düşük olmasın, fiyat uygun olsun derseniz de Salcano öne çıkıyor.Karar sizin.

    Umarım gönlünüze göre bir bisiklet bulursunuz.

    :) Şöyle söyleyeyim, donanım tiagra ve kadro, boya, jant uyumunu yakalayabilirsem düşünmeden alırım. Açıkçası ağırlığı 10 kg'ı aşmadığı sürece benim için problem yok. Ön maşa karbon olsa iyi olur elbette yoldaki darbeleri de emdiği söyleniyor. Tiagra'dan düşük almayacağım en emin olduğum nokta o :). Sora donanımlı güzel görünümlü kadro almak da şeçenekler arasında fakat tiagra tiagra çok övülüyor :). Zaten bisikleti bisiklet yapan vitesleri frenleri, ayna kolu :). O yüzden tiagra minimum olarak belirledim. Onun dışında yüksek profil jantlar ve güzel görünen bir kadro bana yeter. Ağırlığı ve sağlamlığı önemsemiyorum açıkçası :). Zaten 2 seneden uzun süre kullanacağımı da sanmıyorum öyle söyleyeyim :). 2 senede en dandirik kadro bile olsa hasar almaz sanmıyorum :).

    Kısaca güzel bir kadro+yüksek profik jant+tiagra. İstediğim bu :). Jantlar yüksek olmayabilir de ama bence bisiklete apayrı bir hava katıyor :). Benim gözümde görselliği 2 ile çarpıyor :). Tabi sonradan da alıp takılabilir jantlar ama bir de şimdi gelen jantları sat, yeni jant al tak filan hem uğraş hem de ekstra masraf demek :). Tam bisikletle uyumu sağlamak da zor. Yüksek profil jant derken mesela:

     2000tl Yol Bisikleti Karşılaştırma-Tavsiye?

    Bunun gibi çok hoşuma gidiyor :). İllaki olacak diye birşey yok ama olursa çok içime siner :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 8 Nisan 2015; 23:35:03 >




  • Şu bisiklete çok çok yanlış bilgiler girilmiş :). İlk başta şaşırdım, komik derecede hatalı olmuş özellikler kısmına bakın, xrs 040 bu :).

    http://www.n11.com/salcano-xrs-040-sora-28-jant-2015-model-P57020094
  • hocam ben lapierre aucadio 400 modelini yüzde 20 indirimle aldım nakit olarak ancak sadece 55 kadro var yerinden yerine değişiyor fiyatları
  • Bugün, 2015 tiagra için 1900 tl, 2015 apex için 2350 tl nakit olarak fiyat aldım. Apex ve tiagra arasında 450 tl değerinde fark var mı? Son olarak 2014 tiagra ile 2015 tiagra arasında şekil farkı açısından başka fark var mı? İlk defa alıcam işin içinden çıkamadım. Bu arada 2015 model tiagra ve apex her ikisinin jantları da R501.

    Ekleme: Az önce taksitle 1850 tl' ye 2014 model xrs 030 tiagra satın aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturca89 -- 10 Nisan 2015; 0:23:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allaturca89

    Bugün, 2015 tiagra için 1900 tl, 2015 apex için 2350 tl nakit olarak fiyat aldım. Apex ve tiagra arasında 450 tl değerinde fark var mı? Son olarak 2014 tiagra ile 2015 tiagra arasında şekil farkı açısından başka fark var mı? İlk defa alıcam işin içinden çıkamadım. Bu arada 2015 model tiagra ve apex her ikisinin jantları da R501.

    Ekleme: Az önce taksitle 1850 tl' ye 2014 model xrs 030 tiagra satın aldım.

    Taksitle 1850 ise nakitte 1600'e alırım sanıyorum. :D.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SirChaos

    hocam ben lapierre aucadio 400 modelini yüzde 20 indirimle aldım nakit olarak ancak sadece 55 kadro var yerinden yerine değişiyor fiyatları

    Bu modeli de düşünüyorum. Fakat daha fiyat performans ürünler var gibi geliyor bana?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain


    quote:

    Orijinalden alıntı: allaturca89

    Bugün, 2015 tiagra için 1900 tl, 2015 apex için 2350 tl nakit olarak fiyat aldım. Apex ve tiagra arasında 450 tl değerinde fark var mı? Son olarak 2014 tiagra ile 2015 tiagra arasında şekil farkı açısından başka fark var mı? İlk defa alıcam işin içinden çıkamadım. Bu arada 2015 model tiagra ve apex her ikisinin jantları da R501.

    Ekleme: Az önce taksitle 1850 tl' ye 2014 model xrs 030 tiagra satın aldım.

    Taksitle 1850 ise nakitte 1600'e alırım sanıyorum. :D.

    Nakit 1750 ye düştü en son. Zaten 1 tane kalmıştı elinde. İnternetten aldım. Şimdi biraz kararsız kaldım üzerine ekleyip 2015 model mi alsam diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: allaturca89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain


    quote:

    Orijinalden alıntı: allaturca89

    Bugün, 2015 tiagra için 1900 tl, 2015 apex için 2350 tl nakit olarak fiyat aldım. Apex ve tiagra arasında 450 tl değerinde fark var mı? Son olarak 2014 tiagra ile 2015 tiagra arasında şekil farkı açısından başka fark var mı? İlk defa alıcam işin içinden çıkamadım. Bu arada 2015 model tiagra ve apex her ikisinin jantları da R501.

    Ekleme: Az önce taksitle 1850 tl' ye 2014 model xrs 030 tiagra satın aldım.

    Taksitle 1850 ise nakitte 1600'e alırım sanıyorum. :D.

    Nakit 1750 ye düştü en son. Zaten 1 tane kalmıştı elinde. İnternetten aldım. Şimdi biraz kararsız kaldım üzerine ekleyip 2015 model mi alsam diye.

    Yeni modellerde fiyatı sabit tutabilmek için donanımdan kısıyorlar gibi şeyler okudum forumda. O sebeple eski modellerin daha iyi olduğunu söyleyenler bile vardı :).

    Söylediğim gibi ben gidip görüp beğendiğini alacağım. En az tiagra düşünüyorum ama bisikletin kadro ve jant takımı çok hoşuma giderse sora da alabilirim :). Sonuçta biraz kullandıktan sonra sora sistemi tiagra yapmak de mümkün ama kadro değiştirmek pek mantıklı bir seçenek değil :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain


    quote:

    Orijinalden alıntı: SirChaos

    hocam ben lapierre aucadio 400 modelini yüzde 20 indirimle aldım nakit olarak ancak sadece 55 kadro var yerinden yerine değişiyor fiyatları

    Bu modeli de düşünüyorum. Fakat daha fiyat performans ürünler var gibi geliyor bana?

    hocam salcano'yu alabilirsin daha uygun fiyata ama renk namına bir şey yok adamlar market bisikleti gibi boyamışlar xrs30 u onun yerine carraro race 52yi alabilirsin jant seti dışında fark yok aralarında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SirChaos

    quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain


    quote:

    Orijinalden alıntı: SirChaos

    hocam ben lapierre aucadio 400 modelini yüzde 20 indirimle aldım nakit olarak ancak sadece 55 kadro var yerinden yerine değişiyor fiyatları

    Bu modeli de düşünüyorum. Fakat daha fiyat performans ürünler var gibi geliyor bana?

    hocam salcano'yu alabilirsin daha uygun fiyata ama renk namına bir şey yok adamlar market bisikleti gibi boyamışlar xrs30 u onun yerine carraro race 52yi alabilirsin jant seti dışında fark yok aralarında.

    Carraro 052 de listede. Salcano ve carraro sistem olarak iyi olsa da kadro ve görünüş olarak beni tatmin etmiyor maalesef. O sebeple yurtdışı markalarına bakıyorum. Eğer görünüş ve kadro olarak güzel bir model bulabilirsem bir de sora üstü olursa alacağım. Yada kötü görünüş iyi sistemler tercih edeceğim. Aslında mosso 730 tca 105 her isteğini yerine getiriyor gibi o da listede :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.