Arkadaşlar konu açmıştım birkaç gün önce, bütçem düşüktü, intel sistem istemem üzere birazcık daha artırdım bütçeyi. Monitör yok, sadece kasa 2000TL oyuncu bilgisayarı. Daha kaliteli olduğu için Intel istiyorum, AMD daha iyi performans verse de bu civarda.
değiştirebilirsin.2000 lira civarına gelmiş olur.Ekran kartının da MSI olan modeline bi göz at. Deneyimli arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır.
OC yapmayı düşünmüyorum, önerileriniz için teşekkürler. Hafta sonu indirimi gibi bir şey vardı sanırım, yukarıdaki sistem o indirimle kaça gelicek onu merak ettim. Ben 3-4 yıl sonra komple bilgisayar almak yerine birkaç ekleme ile devam etmek istiyorum. Sistemi intel almam ve anakartı pahalı bir şey seçmemin nedeni bu aslında. Anakart iyi olursa yeni alacağım parçalarda çok sıkıntı çekmem herhalde. Sizin dediğiniz değişiklikleri yaptığımda performansta çok değişiklik olmayacak herhalde?
Anakart farkından dolayı performansta bir düşüş olmaz ama 4670K 4570 den üstün bi işlemci.F/p olarak bakılırsa 4570i tercih ederim ben ama fiyat önemli değil diyorsanız 4670K yı alın, kafanız rahat olsun.İlerde de o.c yapmayı düşünmüyorsanız direk 4670i de alabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla hız aşırtma imkanı dışında bir farkları yok ve 50 lira civarı daha ucuz.
quote:
Orijinalden alıntı: TechNopaT
Anakart farkından dolayı performansta bir düşüş olmaz ama 4670K 4570 den üstün bi işlemci.F/p olarak bakılırsa 4570i tercih ederim ben ama fiyat önemli değil diyorsanız 4670K yı alın, kafanız rahat olsun.İlerde de o.c yapmayı düşünmüyorsanız direk 4670i de alabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla hız aşırtma imkanı dışında bir farkları yok ve 50 lira civarı daha ucuz.
Tamam hocam, biraz aşacak galiba 2000'i hafta sonunda. O yüzden ana kartı düşürebilirim, işlemci böyle kalsın istiyorum. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sucuklukahve
Arkadaşlar konu açmıştım birkaç gün önce, bütçem düşüktü, intel sistem istemem üzere birazcık daha artırdım bütçeyi. Monitör yok, sadece kasa 2000TL oyuncu bilgisayarı. Daha kaliteli olduğu için Intel istiyorum, AMD daha iyi performans verse de bu civarda.
GIGABYTE 970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart 249 TL
Bu bütçeye illa ki AMD diyorsunuz yani Yukarıdaki benim yazdığım sistemle arada ne kadar performans farkı olur? Ana kartı çok abartmışım, onu değiştireceğim.
quote:
Bu bütçeye illa ki AMD diyorsunuz yani Yukarıdaki benim yazdığım sistemle arada ne kadar performans farkı olur? Ana kartı çok abartmışım, onu değiştireceğim.
evet aynen
280 lira daha veriyorsan aynı sistemin intel olanı atarım
ama o zamanda ekran kartı 760 biraz düşük kalır aynı paraya amd ' de 280x vaporx var sen bilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: bjk__murat
quote:
evet aynen
280 lira daha veriyorsan aynı sistemin intel olanı atarım
ama o zamanda ekran kartı 760 biraz düşük kalır aynı paraya amd ' de 280x vaporx var sen bilirsin.
İşlmeciyi Intel yapıp, ekran kartını amd yapsak nasıl olur?
quote:
farketmez parayı yükseltmen lazım.
ya işlemci amd ekran kartı 280x olacak
ya işlemci intel ekran kartı 760 olacak max bütçe 2250 civarı ise
quote:
quote:
Tamam hocam, teşekkürler. 2200 civarı ise bir de Intel alabilir miyim? Sizi de çok yordum, kusura bakmayın.
quote:
quote:
quote:
Tamam hocam, teşekkürler. 2200 civarı ise bir de Intel alabilir miyim? Sizi de çok yordum, kusura bakmayın.
MSI Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart 317 TL