Şimdi Ara

2000 Polo Classic dur-kalkta Stop ediyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım LPG'de dur kalklarda gaza basınca devir saati yukarı gideceğine aşağı gidiyor gaz yemiyor stop ediyor.İşin ilginç yanı benzinde ve motor iyice ısınınca yapmıyor.Herkes bişey dedi bende bi bakım yaptırayım düzelir belki dedim zaten yapılacaktı beş yıl oldu alalı.Buji,buji kablosu,triger seti,krank sensörü,map sensörü falan derken 2.500 gitti.Sonuç hüsran.Son gittiğim usta komple gaz sistemini değiştir diyor.Bunlar iş yapıyor düşünün gerisini.Başından geçen varsa yardım.



  • Hocam hocam araç lpgki ve yüksek hızda giderken birden hız kestiğinizde, durduğunuzda, petrole girdiğinizde vs araç stop ediyor değil mi? Eğer öyleyse kesin sebebini ve çözümünü biliyorum.
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Önceleri oda vardı.Seyir halindede stop ediyordu benzine geçiyordu falan.Map sensörü değişince düzeldi.Dur-kalktaki sorunu çözemediler.Yinede yazarsanız onuda deneriz.Çünkü çok can sıkıyor
  • Hocam %90 ihtimalle egzoz sisteminizden kaynaklanıyo. Egzoz parçalarından biri ya da birkaçı tıkalı olduğu için böyle yapıyo.
    Ustaya göstermeden önce kendiniz elinizle bi test edin. Bir bakın egzozun üflemesi yeterince güçlü mü, hatta normal çalışan başka bir araçla da kıyaslayabilirsiniz farkı görmek adına. Ama dediğim gibi yüksek bir ihtimalle egzozdan kaynaklanıyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endofthegame -- 17 Mart 2019; 14:15:56 >
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Hocam benzinde sıfır problem ne oluyorsa gaza geçince oluyor.Benzindede yapması gerekmezmi ama deneyeceğim.
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Sizdemi Kırıkkale'de ikamet ediyorsunuz.
  • BEŞİKTAŞLI 06 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer benzinde yapmıyor lpde yapıyorsa daha da tasdiklemiş oldunuz dediğimi. Çünkü benzinde çalışırken o tıkanıklığı tolere edebiliyor motor, ama lpg sonuçta aracın orijinal yakıt sistemi değil ve benzinin tolere edebileceği kadar çok büyük olmayan bi sıkıntıyı lpg tolere edemeyebiliyor.

    Aynı sorunu 10 sene öce ben de astra g kasa aracımda yaşamıştım. Aynı sizin gibi ne paralar harcadım, ne ustalar gezdim, arabanın çoğu parçasını yeniledim ama devam etti. Sonra bu işlerden anlayan bir arkadaş net bir şekilde egzozdan olduğunu söyledi. Önce anlam veremedim egzoz ne alaka diye, egzozdan olsa benzinde neden yapmıyo diye falan düşündüm, ama egzozun tıkalı parçalarını değiştirince sorun tamamen kayboldu.

    Kırıkkalede yaşıyorum hocam ve kırıkkaleliyim.
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Tavsiye edeceğiniz bir usta varmı egzoz için
  • BEŞİKTAŞLI 06 kullanıcısına yanıt
    İşin aslı, sadece 6 aydır kırıkkalede yaşıyorum 15 yıldır başka şehirlerdeydim.
    Ama usta çok da önemli değil sanırsam. Egzozun son 2-3 parçasına bakmanız yeterli olacak. Dediğim gibi, ustaya götürmeden önce elinizle kendiniz bi kontrol edin. Arabayı çalıştırın elinizi egzoz ucuna tutun, yeterince üflüyor mu? Eğer pek anlamam diyorsanız, benzinli başka bi araçla kıyaslayarak yapın aynı işlemi. Eğer dediğimiz gibi egzozdaysa sorun, bariz bi şekikde belli olacaktır zaten.
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim deneyeceğim.
  • BEŞİKTAŞLI 06 kullanıcısına yanıt
    Merak ettim. Durum nedir aceba? Baktınız mı egzoza?
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Haftasonu hastanede refakatçiydim.Bugün mesaideyim.Henüz bakamadım.Hastanede çıkarken şöyle bi baktım normal gibi sanki ama ilk fırsatta bir ustaya göstercem canıma tak dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.