Çok karar değiştirdim, önce tipodan başladım " digital " olmasından dolayı vazgeçtim, sonra palio 1.6 16v (LPG) ' yi inceledim kafaya koydum lpgden stepneye yer kalmıyor dediler , yol tutşu iyi değil dediler soğudum arabadan. 1999-2000 model Accent 1.5 GLS(LPG)' ler hoşuma gitti , biraz büyük araba diye düşünüyordum daha çok aile arabası diye, kendim öğrenciyim , derken bir arkadaşım Ford Fiesta yı önerdi , bende araştırdım, 2000 model yeni kasa Fiesta Flair 1.25 16v hoşuma gitti , fiyat olarak ta uygun, iç donanımıda gayet güzel ama Lpg yok. Şimdi bu aracı almalımıyım sizce, yakıt az yakıyor mu gerçekten. Üniversiteye gidiş geliş ortalama 40 km onu belirteyim. Yorumlar için teşekkür ederim şimdiden....
Bütçe nedir?
Kesinlikle tavsiye ederim ben 1.5 sene kullandım, yaklaşık 80.000km yaptım benimki 2002 Ghia idi, ilk önce şunu söyliyim eğer ki alabiliyorsanız Ghia alın daha çok keyif alırsınız. Şehir içinde 6,5 - 7 litre arası yakar hadi biraz bakımsız diyelim 7,5 yaksın, motoru çok iyidir özellikle 2.vites fiesta kullanıcıları tarafından turbo olarak bilinir (50-80 arası...) araba yüklüyken 150 yi asla geçmez yüklü değilse gider, direksiyonu çok nettir motorun sesi çok güzeldir sürerken inanılmaz bir sürüş keyfi alırsınız yürüyen aksamı sağlamdır ben arabayı çok zorlamama rağmen (yeri geldi 500kg yük koydum gazladım) hiç bir problem yaşamadım.O dönemde Ford'un en sorunsuz arabası olarak bilinirdi hatta bakımlarını gürbaşlarda yaptırırdım onlarda öyle söylerdi.
İç hacmi pek büyük değildir fazla bir şey beklemeyin, Ghiaların deri direksiyon simitleri soyulur fabrikasyon bir hatadır, havalandırma peteklerinin yönlendirme plastikleri elde kalır pek kaliteli bir malzeme değildir, araba euro ncap'den 3 yıldız almıştır, abs'siz olanı durmaz :) Bunlar eksileri. Ama arabaya binip de o devir kesicisiz Zetec motorun sesiyle o direksiyonun netliği ile yakıt tüketimi ve sorunsuzluğu ile bütün bunları unutursunuz ve çok keyif alırsınız bunu garanti edebilirim.