Şimdi Ara

2000 model VW Passat Tdi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Temiz bir vw passat 1.9 tdi 110 ps. araba alınırmı ? 2000 model düşünüyorum ve bir test sürüşüde yaptım arabayı beğendim.fakat bir kaç dostum bu arabanın masraf yapabileceğini söyledi.Ben bu arabayı almadan önce yetkili vw bayisinde muayeneden geçirip temiz olduğunu anlarsam almamda bir sakınc varmı?değerli görüşlerinizi bekliyorum.Bu arada 2000 model passat 1.9 tdi highline ve trendline arasındaki fark nedir? hangisine max. ne kadar verilir.teşekkürler.

• 2000 tdi higline yok benim bildiğim kadarıyla higline passatlar makyajlı kasa ile geldi hepsi trend olması lazım.aracın km'si masrafı hakkında bir miktar bilgi verecektir.araca baktırıken özellikle enjektörlere ve turbo sistemini kontrol ettirin.bu parçalar başınızı ağrıtabilir onun haricinde eğer hırpalanmamışsa başka ağır bir sorunu olmayacaktır.

enjektör temizliği dizel araçlarda önemli sahibine sorun hiç carbon clean yaptırmış mı?
    turbonun çalışma basıncına dikkat edin.düşükse problem vardır.bu yaşta bir araçta km eskitmese bile aradan geçen zamandan dolayı kayışlarda ve süspansiyon elemanlarında aşınma olabilir.normaldir.zamanında değişmişse problem olmaz.aracın direksiyon simidi ve vites topuzu aşınma aracın km'si hakkında bilgi verebilir.aynı km'deki araçlarda farklı aşınma varsa bilinki çok aşınan çok km yapmıştır.

klima sistemini komple kontrol ettirmyi unutmayın genelde üşenilip bakımı yapılmayan bir parça.

• ilk şunu söylemem de fayda var.genelde passat fiyatları yüksek olur o sizi aldatmasın.
    trendline boş paket bir araçtır.highline dolu paket bir araçtır.deri koltuk sunroof gibi...
    fiyata gelirsek.2003 yeni kasa passat 1.9 comford u 23.000ytl paralara buldum ben.düşünün artık 2000 model bir eski kasa bir aracın ne kadar az para edeceğini...
    2000 vw passat tdi trend için önereceğim fiyat: 14000ytl'dir.
    2000 vw passat tdi highline için önereceğim fiyat:15000ytl olacaktır.bu fiyatlara yakın düzeyde almaya çalışınız.saygılar.
  • Dostum,

(Opel Vectra 1.6 bir defa zayıf bir motora sahip, onu şu aşamada düşünme.)

1.9 TDI motor sağlam ve sorunsuz, ancak düşük km yapmış 8-9 yıllık bir araç bulman oldukça zor. Her halükarda kapsamlı bir bakım yaptırmanda fayda var. Dizel araç alanlar özellikle çok kilometre yapmak/yaptıkları için alıyorlar. Yani 100.000 ve 150.000 km altında motoru henüz elden geçirilmemiş bir 1.9 TDI zor görünüyor. Aracın "temiz" olması ile yapmış olduğu km arasında bağlantı yok. 1 yılda 60.000 km yapıp motor kaputunu açmayan da var, 10 yılda aynı kilometreyi yapıp aracına gül gibi bakan da. Az km yapan, kasası sağlam (kapılarda boya sorun değil mesela), elektrik devresine müdahale edilmemiş, olağan aşınma ve yıpranma belirtileri gösteren ama bakımları yapılmış bir model ile kelimenin tam anlamıyla "haşat" olmuş bir model arasında fark olacak tabi ve bence paraya kıyıp bunu temiz olanına yatırmalısın.

1.8 T ise ayrı bir dünya. Bu motor hakkında aşağıda bir alıntı yapacağım. Tavsiyem LPG'ye çok iyi uyum gösteren, 150 HP güç üreten, 20 valfli TURBO motorlu bu araç bence en doğru seçim. Hem bakım ve işletme maliyeti, hem satınalma, hem performans, hem LPG'li olması bu modeli tercih etmen gerektiğini düşündürüyor. www. sahibinden.com adresinde PRINCE marka LPG takılmış, çok temiz ve 27.500'e bir öğretmenden satılık olan HIGHLINE donanımlı PASSAT vardı. Bence incele ve değerlendir.

T.G.

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Arkadaşlar,

3B ve 3BG kasa Passat alan arkadaşlara 1.8 DOHC 20V 125 HP ve 1.8 TURBO DOHC 20V 150 HP benzinli motoru tercih ederken bu resimleri iletmekte (bulmakta) zorlandığımdan müsaadenizle buraya alıyorum.

20V

PASSAT 3B ve 3BG kasa 1.8 20V 125 HP ve 1.8 20V 150 HP motor alan arkadaşları tebrik ediyorum. Bilhassa çok kaliteli, sağlam ve LPG'ye % 100 uyumlu, güç kayıpsız dönüşüme elverişli motoru olan bir otomobil sahibi olmuşlar. Motor 4 silindir, çift eksantrik (DOHC), 3 emme ve 2 eksoz valfi AUDI'nin LAMBORGHINI'yi satın almasından sonra ilk olarak yaptığı teknoloji transferi sayesinde kendisine 5V (silindir başına 5 Valf) ve VW'ye 20V (motor başına 20 Valf) şeklinde aktardığı teknoloji ile yapılan, benim de çok beğendiğim, inanılmaz güzel bir motor. Üst kapak resimleri bir yerde olacak, mutlaka eklerim.

Üssteki silindir kapağı 16V (2 emme, 2 eksoz valfi) - 4 cyl. x 4 valve = 16V
    ALttaki silindir kapağı 20V (3 emme, 2 eksoz valfi) - 4 cyl. x 5 valve = 20V

• 2000 model passat tdi 15000ytl olmasi imkansiz aracin dewrik falan olmasi lazim
  • quote:

Dostum,

(Opel Vectra 1.6 bir defa zayıf bir motora sahip, onu şu aşamada düşünme.)

1.9 TDI motor sağlam ve sorunsuz, ancak düşük km yapmış 8-9 yıllık bir araç bulman oldukça zor. Her halükarda kapsamlı bir bakım yaptırmanda fayda var. Dizel araç alanlar özellikle çok kilometre yapmak/yaptıkları için alıyorlar. Yani 100.000 ve 150.000 km altında motoru henüz elden geçirilmemiş bir 1.9 TDI zor görünüyor. Aracın "temiz" olması ile yapmış olduğu km arasında bağlantı yok. 1 yılda 60.000 km yapıp motor kaputunu açmayan da var, 10 yılda aynı kilometreyi yapıp aracına gül gibi bakan da. Az km yapan, kasası sağlam (kapılarda boya sorun değil mesela), elektrik devresine müdahale edilmemiş, olağan aşınma ve yıpranma belirtileri gösteren ama bakımları yapılmış bir model ile kelimenin tam anlamıyla "haşat" olmuş bir model arasında fark olacak tabi ve bence paraya kıyıp bunu temiz olanına yatırmalısın.

1.8 T ise ayrı bir dünya. Bu motor hakkında aşağıda bir alıntı yapacağım. Tavsiyem LPG'ye çok iyi uyum gösteren, 150 HP güç üreten, 20 valfli TURBO motorlu bu araç bence en doğru seçim. Hem bakım ve işletme maliyeti, hem satınalma, hem performans, hem LPG'li olması bu modeli tercih etmen gerektiğini düşündürüyor. www. sahibinden.com adresinde PRINCE marka LPG takılmış, çok temiz ve 27.500'e bir öğretmenden satılık olan HIGHLINE donanımlı PASSAT vardı. Bence incele ve değerlendir.

T.G.

quote:

Arkadaşlar,

3B ve 3BG kasa Passat alan arkadaşlara 1.8 DOHC 20V 125 HP ve 1.8 TURBO DOHC 20V 150 HP benzinli motoru tercih ederken bu resimleri iletmekte (bulmakta) zorlandığımdan müsaadenizle buraya alıyorum.

20V

PASSAT 3B ve 3BG kasa 1.8 20V 125 HP ve 1.8 20V 150 HP motor alan arkadaşları tebrik ediyorum. Bilhassa çok kaliteli, sağlam ve LPG'ye % 100 uyumlu, güç kayıpsız dönüşüme elverişli motoru olan bir otomobil sahibi olmuşlar. Motor 4 silindir, çift eksantrik (DOHC), 3 emme ve 2 eksoz valfi AUDI'nin LAMBORGHINI'yi satın almasından sonra ilk olarak yaptığı teknoloji transferi sayesinde kendisine 5V (silindir başına 5 Valf) ve VW'ye 20V (motor başına 20 Valf) şeklinde aktardığı teknoloji ile yapılan, benim de çok beğendiğim, inanılmaz güzel bir motor. Üst kapak resimleri bir yerde olacak, mutlaka eklerim.

Üssteki silindir kapağı 16V (2 emme, 2 eksoz valfi) - 4 cyl. x 4 valve = 16V
    ALttaki silindir kapağı 20V (3 emme, 2 eksoz valfi) - 4 cyl. x 5 valve = 20V

Sevgili Taner Göde,
    Bu üst kapak üretim malzemesi acaba nedir?
    Komple alümünyum mu,alümünyum alaşımlı çelik mi,martenzitik çalik mi,ostenitik çelik mi,ledeburit bazlı çelik mi,
    st37 mi,st52 mi?
    Nedir acaba?
    Saygılar..

Edit:kavram kargaşası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helisel -- 19 Ağustos 2008; 21:44:50 >

• Merhaba Sevgili Helisel,

20V 125 HP ve
    20V 150 HP

VW motorlarının üst kapaklarının ne tür bir madenden imal edildiğini sorduğunuzu anlıyorum. Gerekli araştırmalardan sonra size ayrıntılı cevap vereceğim.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.8T motor Audi-VW
    16 yıl önce açıldı
    Volkswagen Jetta 1.6 TDi Highline
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili Helisel

Soruyu Almanca olarak Almanwww.motor-talk.de forumunda PASSAT 3B/3BG başlığı altında sordum. Cevaplarını burada paylaşacağım.

Link aşağıda

http://www.motor-talk.de/forum/eilfrage-zylinderkopf-passat-1-8-20v-125-ps-dohc-1-8-t-20v-150-ps-dohc-t1944702.html

quote:

Hallo Liebe PASSAT Freunde,

Für ein Mitglied des türkischen Passat Forums habe brauche ich die folgende Information:

Aus welchem Metall oder Metalllegierung ist der Zylinderkopf des PASSAT 1.8 20V 125 PS DOHC / 1.8 T 20V 150 PS DOHC.

Ein Bild ist hier:http://img379.imageshack.us/img379/702/20vheadlineup001jy4.jpg

Ist es aus

a) Gußaluminium
    b) Legieung aus Aluminium und Stahl
    c) Martensitischem Stahl
    d) Austenitischem Stahl
    e) Ledeburitischem Stahl
    f) ST 37
    g) ST 52

Für die Antworte bedanke ich mich im Voraus.

Grüsse aus der Türkei

Taner Göde
    Adana / Türkei

• Sevgili Taner Göde,
    İlginiz için teşekkürler..Bir cevap gelmiş..
    Sanırım gelen cevapta tam olarak bilgi verilememekle beraber bir çeşit alaşımlı alünümyum olduğu söyleniyor.
    Umarım güzel,açıklayıcı bilgiler gelir..
    İlginiz için tekrardan teşekkür ediyorum..
  • Sayın Helisel,

Cevapta üst kapağın normal olarak "Aluguß", yani sıcak dökülen alüminyum olduğu belirtiliyor. Ancak içine muhakkak surette serleştirici ve dayanıklılığı arttırıcı maddeler de eklenmiştir bence. Cevapta üst kapağın yanında döküm maddesinin bilgileri de yer aldığı ifade ediliyor.

Teşekkür ederim.

T.G.
  • Sayın Taner Göde çok teşekkürler..
    Almancam olmadığından çok hayıflanıyorum bazen google translate de yetersiz kalıyor
    İlginiz için tekrar teşekkür ederim tekrardan iyi akşamlar..
    Saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lobye

ilk şunu söylemem de fayda var.genelde passat fiyatları yüksek olur o sizi aldatmasın.
    trendline boş paket bir araçtır.highline dolu paket bir araçtır.deri koltuk sunroof gibi...
    fiyata gelirsek.2003 yeni kasa passat 1.9 comford u 23.000ytl paralara buldum ben.düşünün artık 2000 model bir eski kasa bir aracın ne kadar az para edeceğini...
    2000 vw passat tdi trend için önereceğim fiyat: 14000ytl'dir.
    2000 vw passat tdi highline için önereceğim fiyat:15000ytl olacaktır.bu fiyatlara yakın düzeyde almaya çalışınız.saygılar.

Aktemur yine mi sen?
  • her zaman her yerde
    mesela 2006 jetta primeline 16000
    2006 jetta comfortline 19000 lire ederi demişti.
    kendisini kutlarım bzi aydınlattığı için.
  • bilader 2000 tdi passatı 15000 tl demişsin bu passata hakaret resmen ;)
    ya arabadan hiç anlamıyorsun yada sallıyorsun. İmkansız 2000 TDI passat 15000 fln.. :)
  • neden cevaplar eski tarihli sitenin tarihimi eski yoksa uzun zamandır konuşanmı olmamış saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.