Şimdi Ara

2000-2500TL Oyun Leptobu Önerisi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2. el olabilir butcem dusuk oldugu için hatta aklımda 2. el almak var az butceye üst model almak için ama indirimden yada ucuz bulabılırsem 0da alabilirim. Msı tercihim monsterlar pek hosuma gıtmıyor tasarım olarak, ekran 17" den küçük olmasın klavye isiklı olsun ssd ram cok önemli değil sonradan eklerım hatta ssd olmasın ucuz olsun. bf4 gibi üst seviye oyunlar oynayacağım turbo fan tusu blueray olsun. full hd zaten söylemeye gerek yok sanırım. 2000-2500tl arası bütcem var ama 2000i geçtiğinde birazdaha bekleyip alacagım yani 2000 e bulsam daha iyi ama çok zorlarsam 2500 çıkartırım 1ayda almışken tam olsun uzun sure gıtsın dıyorum. Aradığım özellikler bunlar yardımlarınızı beklıyorum son olarakta İstanbulda nereden ucuza leptop alabilirim 2. el yada 0 ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yengec1907 -- 29 Mayıs 2015; 3:59:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Blueray oluşu güzel, ayrıca 8gb rame sahip olmasıda güncel tutar sizi. Normalde sıfır değeri 3.000 TL civarında bu bilgisayarın. Eğer oyun oynayacaksanız o ekran kartı 2015-2014 oyunları medium-high aralığında açar (bf4'ü ultra'da çalıştırabildiğini duymuştum). Eğer oyun sizin için ön planda değilse bu ekran kartı 2-3 sene götürebilir sizi. Ekran kartını servise götürürseniz (msi servisi) değişim yapabiliyorlar mı emin değilim, bu bazı modellerinde mevcut. Sanırım ekran kartı anakarta gömülü bu modelde, yinede bunu bir araştırın, eğerki ekran kartı değişimi olabiliyorsa bu model kasası sizi uzun bir süre götürür. Ben laptop seçiminde içindeki kartların değiştirilebilir olmasına dikkat ediyorum genelde; çünkü 3-4 sene geçtikten sonra ram değiştirip, ekran kartını daha güncel versiyonla takas edip kullanmaya devam edebiliyorsunuz aynı laptopu ve 2. el iyi bir laptop parasından biraz daha ucuza denk geliyor yaklaşık.

    Ayrıca üstüne +1000 TL civarı eklemeniz mümkünse Monster marka 17" ekranlı ve geforce gtx 960m özellikli laptop alabilirsiniz. Ama tabiiki sizin için ekran kartının ne kadar önemli olduğuna bağlı bu tamamen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Linkteki laptop 2100₺ ancak uzun vade de kullanmayı düşünüyorsan pek tavsiye etmem çünkü ekran kartı mxm modülünde olmadığı için anakarta gömülü halde. en fazla çıkabileceğin bütçeni bilmek isterim
  • 660m ekran kartı olduğuna göre en azından 2 senelik bir cihaz, ilk çıktığında almışsa 3 yıllık. şuan bu cihazı piyasada bulamazsın tabiki. Ama eğer sıfırı hala satılmaya devam etseydi 2000 tl den yukarı satılamazdı. 1600 vermeye değmez diye düşünüyorum hocam temiz de olsa kullanılmış ve güncel oyunların bazılarını çok zorlanarak açar. Eğer çıkabileceğiniz bütçeyi söylerseniz o fiyata en iyi önerilerde bulunabilirim fakat bu cihazı önermem şahsi düşüncem böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlar için hala yeter. ultra grafik oynayamazsın.
    güzel bir fan ve termal macun temizliği sonrası iyi olur.

    pili de dert etme.www.tumsarf.com ben burdan 2. bir pil almıştım. Sıkıntı yok.
  • arkadaşlar yorumlarınız için teşekkurler sayenizde biraz daha araştırdım ve vaz geçtim. gtx600 serısını hiç düşünmuyorum artık çünkü pcyi oyun için alacağım 17inc istiyorum boyunuda. gtx850-870m olabilir ekran kartı. msi tercihim monsterlar nedense hosuma gıtmıyor. 2000-2500 arasıda butcem var yardımlarınızı beklıyorum, konuyuda guncellıcem
  • Bu linke bir bak, illa msi olsun demiyorsan monster laptop öneririm. Belirttiğin fiyat aralığında ekran kartı daha kaliteli iyi laptopları var

    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2680,p2804,p354


    Edit: Kusura bakma monsterlar hoşuma gitmiyor dediğini görmemişim. Yinede biraz araştır ama markaya takılma bence. Msi laptopların kasalarıyla aynı kasayı kullanıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memss -- 29 Mayıs 2015; 19:42:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memss

    Bu linke bir bak, illa msi olsun demiyorsan monster laptop öneririm. Belirttiğin fiyat aralığında ekran kartı daha kaliteli iyi laptopları var

    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2680,p2804,p354


    Edit: Kusura bakma monsterlar hoşuma gitmiyor dediğini görmemişim. Yinede biraz araştır ama markaya takılma bence. Msi laptopların kasalarıyla aynı kasayı kullanıyorlar.

    Hocam peki monsterin daha ucuz olup daha iyi ozelliklere sahip olmasinin sebebi nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye'de birleştiriliyor, yurt dışından toptan olarak işlemci, ekran kartı, kasa, ıvır zıvır alınıyor ve burada birleştiriliyor. Bu yüzden hem toptan alındığı için daha ucuz, hem Türkiye'de birleştirildiği için gümrükten geçerken markalarda kesilen vergi yok bu yüzden ucuz. Casperda böyle. Emin değilim ama böyle olduğunu düşünüyorum, çok kısa araştırdım zamanında., ama yeterli araştırmaya ve bilgiye sahip değilim.

    Ama msi, asus, lenovo falan yurt dışından bir laptop olarak giriş yapıyor ve gümrükte vergi ödeniyor, üstüne marka değerleride yüksek olduğu için hava parası kesiyorlar. 2bin liralık laptopu 3500 TLye satıyorlar.

    Bunların hepsi yorum tabii gerçeği bilemiyorum. Ama ufak bir beyin fırtınasıyla anlaşılabilir şeyler bence. Mesela ASUS yurt dışından laptoplar'ı Türkiye'ye sokarken taşıma işine yüksek paralar harcıyordur; çünkü bu laptopların hassas şekilde ve hızla ulaştırılması gerekiyorki pazara açılsın. Monster da ise yurt dışından ana kart, ekran kartı, kasa gibi parçalar ayrı ayrı toptan yüksek adetlerde sipariş ediliyordur, taşıma masrafı daha düşüktür ufak parçalar ve bir bütün laptopa göre kırılganlığı daha az olduğu için. Gümrük vergisinde marka olarak ödenen verginin monsterda ödenmediğini saymıyorum. Bir diğer tahminimde ASUS, Lenovo gibi firmalar laptop tasarımlarında AR-GE çalışmalarına yüksek bütçeler ayırıyordur, malum en düşük sıcaklıklarda en yüksek performans ve hafif olması bazı insanlar için önemli. Bu AR-GE çalışmalarınıda tabiiki fiyata yansıtıyorlardır. Monsterda ise böyle büyük arge çalışmaları olduğunu düşünmüyorum. Clevo markasından aldıkları hazır tasarımları kullanıyor olmalılar. Bu yüzden fiyatlara yansıttıkları AR-GE çalışması daha düşüktür. Ayrıca devletinde yerli malları destekleyen ufak yasaları olduğunu düşünüyorum.

    Bütün bunları birleştirince monster fiyat olarak cazip oluyor.

    Ha bazı önemli noktalar var tabii. Benim için laptop ağırlığının 3.5kg'a kadar yolu var, hiç önemli değil. Kalınlıkta çok abartı değilse sıkıntı değil. Dış görünüşede kafayı takmıyorum ince olsun, şık olsun gibi. Dayanıklı olması konusunda da aşırı adi gözükmüyorsa ve ufak darbelerde kasada sıkıntı yaşamayacaksam buda sorun değil, metal kasa olmasada olur, zaten temiz kullanıyorum. Tasarım olarak monster az öncede düşüncemi belirttiğim üzere bana göre ar-ge yapmıyor. Bu yüzden kaba, ağır ve kasaları bir asus kadar sağlam değil. Bunlar fiyatı etkiliyor işte, kısacası ar-ge. Ama bunlara ben kafayı takmıyorum, performansa bakıyorum. Laptop araştırmalarıma göre ultra ayarlarda bile 90 dereceyi görmüyor, işlemcisi keza öyle. Kasada büyük sorun çıkarmıyor. Ağırsa ağır, fanı turboyu açınca gürültülü. Ama bu fiyata bu kadarıda olsun diyorum geçiyorum ben.

    Sen metal kasaya kafayı takarsın, aldığımda bir markanın forsu olsun, ben markaya güvenirim ancak dersen, ince ve daha hafif olsun, tasarım önemli diyorsan. Bu noktada monsterı zaten düşünmeyeceksin. Asus, lenovoda performans/fiyatı daha düşük olan ürünlere yöneleceksin. Ama bu demek değilki bu laptoplar sorun çıkarmayacak. Elimde bir istatistik var lenovo laptopların garanti süresi içinde %18'i arızalanıyor, ASUS ve Toshibaların %15'i. Bu sanada denk gelebilir sonuçta. Bir tanıdığım ASUS ROG serisi aldı daha yeni. Laptop 3 kere servise girdi. Ama %25 garanti süresi boyunca arızalanma oranına sahip HP alırsın banamısın demez mesela, bilemezsin.

    Yani diyeceğim şu, millet genelde ASUS, Lenovo, MSİ alıyor diye bu laptoplara yönelme direk. Derinlemesine araştır. Bende Lenovo'yla başladım araştırmaya sonra DELL Alienware'e geçtim sonra ASUS sonra Monster. Şuan monster düşünüyorum.

    Birde monster da bazen ilk verilen laptop sıkıntılı olabiliyor, ekranında ışık sızması gibi durumlar olabiliyor. Bu durumda ise anında değiştiriyorlar, öyleki sen elindeki laptopu kargoya verdiğinde onlarda sıfır laptopu aynı anda kargoya veriyorlar. Müşteri memnuniyeti yüksek diye biliyorum.

    Bende laptop alacağım çok araştırdım bu konuları




  • Merhaba, konuya biraz gec dahil oldum ve yukaridaki mesajlarin hepsini okuyamadim kusuruma bakmayin. Sadece 600 serisi ile ilgili onyargiyi yikmak adina birseyler soylemek isterim. Oncelikle msi ge60one modelini kullaniyorum 680m li model. Alali 2 yil oldu ve hala bircok oyunu tum ozellikleri acikken yuksek fpslerde oynayabiliyorum. Sana tavsiyem o butce ile 2. El gtx 680m-770-780-870-880 lere bakman. 970 ve 980 i yazmiyorum bile. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama bilmeyen a4kadaslar icin tekrarlayayim nvidia ekran karti modellerinde onlar basamagindaki rakam ekran kartinin performansini belirten en inemli belirtecdir. Notebookcheck de 680 in benchmarklarina bakarsaniz bu yilin urunu olan 950 ve 960 dan daha iyi sonuclar verdigini gorebilirsiniz.

    Benim sana tavsiyem dostum, o paraya yukarida bahsettigim laptoplardan alman. Ben benim laptopumun beni daha bir 3-4 yil goturecegini rahatlikla soyleyebilirim.

    Bf4 oynadigim zamanlarda high da 70-80fps, ultrada 40-50fps arasi degerler aliyordum.

    Umarim yardimci olabilmisimdir.

    Herkese iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • s.a arkadaşlar 5 ay önce arabistanın teknosasından msi laptop aldım.modeli Ge70 20e dedi türkiyede biri. Ama arkasında ms 16gc yazıyo. Aratınca ya fan çıkıyo yada farklı özellikde laptoplar çıkıyo. bilgisayarımdan baktığım ve satacak olduğum kişiden öğrendiğim özellikleri 4.nesil i7 4800mq 2.7ghz (3.4 fln oluyomuş) gtx765m(gddr5miş) 12gb ram mavi ledli kutudan çıkan mausu(kırmızı hatlı) ve büyük sırt çantası ve windows 8.1 yüklü. msi ürün kayıtda kayıtlı ve 2 yıl msi garantisi var. 2500 tl fiyat uygun mu dur. yardımcı olursanız çok dua ederim arkadaşlar.. 0 506 154 87 26



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercantugra -- 8 Haziran 2015; 3:52:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.