Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. iPhone kulaklığından sonra bir kulaklık arayışına girdim ki sormayın gitsin. :) Öncelikle cihazım haliyle iPhone. Dinlediğim tarzlar hip hop,rap,r&b,pop. Bu tarz müzikler için sanırım bass ağırlıklı bir kulaklık olması gerekiyor. Bütçem maksimum 200 TL. Umarım iPhone'un ses çıkış kalitesi iyidir çünkü başka bir cihazla kıyas yapmama imkan yok. Kulak içi bir kulaklık arıyorum mikrofonlu,tuşlu olursa harikulade olur. Her yerde meşhur cx300 ii 'yi görüyorum ama akgler bosslar havada uçuşuyor. Eğer cidden ses kalitesinin hakkını verecek bir şey çıkarsa mikrofondan vs. vazgeçebilirim. Forumda en az 50 farklı sayfaya girdim ama her birinde farklı bir ses var kafam allak bullak oldu. Siz değerli arkadaşlarımın nadide tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ekleme : Biraz araştırdıktan sonra Sennheiser CX870 , ATH'nin CKS90 modeli ile Brainwavz ProAlpha'nın benim müzik karakterime uygun kulaklıklar olduğunu gördüm. Bunların fiyatları 100-200 TL aralığında. Şu anda stok iPhone kulaklığı ile idare ediyorum. 2 sene önce Sony MDR-Ex82 deneyimim olmuştu.Sizler hangisini önerirsiniz ? Hani en pahalısını alsam aradaki fiyat farkı değer mi ? Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
En az 50 farklı sayfaya girip CX870'i nereden buldun yahu?
Ben birden seviye atlanmasından yana değilim , bu yüzden gidip 200TL'lik kulaklık almaman gerektiğini düşünüyorum. Brainwavz ProAlpha ile başlayabilirsin , yetmezse değiştirirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: pea.
En az 50 farklı sayfaya girip CX870'i nereden buldun yahu?
Ben birden seviye atlanmasından yana değilim , bu yüzden gidip 200TL'lik kulaklık almaman gerektiğini düşünüyorum. Brainwavz ProAlpha ile başlayabilirsin , yetmezse değiştirirsin.
He o bakımdan dediniz doğru hocam CX serisini yerden yere vurmuşlar resmen. Eğer ProAlpha benim müzik karakterime uygunsa onu alacağım hemen. Peki ProAlpha ile CKS90 arasında çok fark var mı ? Tabi bir de hiçbir yerde bulunmayan Brainwavz M2 var. Bir yerde var ama aylardır Preorder durumda. Bu kulaklıklar arasında ne düşünüyorsunuz ?
cx400ii düşünüyordum bende kimse önermiyorsa cks 90 ı nereden bulabiliriz yurt içinde veya m2cks90 bass ağırlıklı ep630 kullanıyordum
ProAlpha bas'a odaklanan giriş seviyesi bir kulaklık. Cks90 bas'a daha da fazla odaklanırken diğer frekansları da bozmamaya çalışan orta seviye bir kulaklık. Brainwavz M2 ise dengeli olmaya çalışan bir kulaklık , sana uymayabilir.
Bulabilirsen Hippo VB , bulamazsan ProAlpha derim ben.Ya da aldım mı iyisini alayım , zamanla alışırım filan dersen Cks90.
Direkt cks90 önermememin nedeni , alt seviye kulaklık kullanmayınca üst seviyedekilerin değerinin anlaşılmaması.SM3 ya da IE8 alıp , "amma dandik kulaklık , cx300 daha iyiydi" gibi laflar eden insanlar da gördük de..
Evet hocam haklisin hem butcemi de simdilik yormamis olurum. Hippoyu arastirayim olmazsa Pro siparisi veririrm. iPhone ses bakimimdan tatmin edici bir cihaz midir ? Diger cihazlari deneme imkanim olmadigi icin soruyorum.
iPhone iyidir.Ses yüksekliğinin de yeterli olduğunu sanıyorum
Bence 200 tlye dinlediğin müziğe en uygun f/p oranı iyi olan bir kulaklık al zaten kulak bir süre sonra kaliteli sese alışıyor ve alt modeller ile olan ses karakter farklılığını ayırt edebiliyor, kademe kademe yükselmeye çalışırsan para dayanmaz.
m2yi bulursan tavsiye ederim. Kaliteli sesi vardir basslarida gayet yeterlidir. Proalpha daha basslidir ama m2ye gore alt sesleri biraz yokeder sesin onunde perde vardir biraz. Bulamazsan proalphada alabilirsin dinledigin muzik tarzlarina gider
quote:
Orijinalden alıntı: baran88
m2yi bulursan tavsiye ederim. Kaliteli sesi vardir basslarida gayet yeterlidir. Proalpha daha basslidir ama m2ye gore alt sesleri biraz yokeder sesin onunde perde vardir biraz. Bulamazsan proalphada alabilirsin dinledigin muzik tarzlarina gider
Hocam M2'yi bulamıyorum haydut piyasada yok nedense. @Azizim sen de aklımı çeldin şimdi. :) CKS90'a tekrar yönelsem mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Nikola Tesla
quote:
Hocam M2'yi bulamıyorum haydut piyasada yok nedense. @Azizim sen de aklımı çeldin şimdi. :) CKS90'a tekrar yönelsem mi?
200 lira bütçen varsa f/p oranı en iyi olan dinlediğin müziğe uygun bir kulaklık al, bir süre sonra alt modelleri beğenmeyip üst modelleri almak isteyeceksin aksi durumda devamlı memnuniyetsizlik yaşayıp kulaklıklarını satacaksın bu da maddi kayıba neden olur. Sonuçta o kulaklıkları bir miktar zararına satıp üzerine para ekleyip bir üst modeli almak isteyeceksin, maddi durumun buna el vermiyorsa direkt nokta atışı yap kafan da kulağında rahat olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Azizim
quote:
Orijinalden alıntı: Nikola Tesla
quote:
200 lira bütçen varsa f/p oranı en iyi olan dinlediğin müziğe uygun bir kulaklık al, bir süre sonra alt modelleri beğenmeyip üst modelleri almak isteyeceksin aksi durumda devamlı memnuniyetsizlik yaşayıp kulaklıklarını satacaksın bu da maddi kayıba neden olur. Sonuçta o kulaklıkları bir miktar zararına satıp üzerine para ekleyip bir üst modeli almak isteyeceksin, maddi durumun buna el vermiyorsa direkt nokta atışı yap kafan da kulağında rahat olsun.
İşte CKS90 düşünüyordum ama fiyatı bakımından çok yüksek olduğunu M2'nin çok daha iyi f/p oranına sahip olduğunu gördüm. Ben rap,hiphop,r&b dinliyorum. Bunları karşılarsa M2 o zaman alırım. Ama tren yolculuğu yapıyorum her gün bu yüzden iyi bir izolasyona sahip olması gerekiyor kulaklığın.
konuyu hortlatıyorum arkadaşlar çok kaba olmayan bir kulaklık önerisi olan varmı oyuncu kulaklıgı değil müzik dinlemek için genelde
kafa üstü kulaklık 200 tlye kadar yardımcı olursanız sevinirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme