Şimdi Ara

200 BİNDEKİ ARKADAŞIM NASIL TIP FAKÜLTESİNE GİRDİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdadaşlar liseden bi arkadaşım var kendisi über tembel idi, lys ygs ortalamasıyla mersin üniversitesinde saçma sapan bi bölüme girmişti, ordan da bi eğitim ajansı aracılığı ile Cyril and Methodius University of Skopje adlı üniversitede cüzzi bi miktar para ödeyerek tıp fakültesine girdi. makedonyada tıp fakültesi programı işte. verdiği para da yıllık 5bin en fazla 7-8 bin okul için.
    ben anlayamadım ülkenin kendi sınav sisteminde 200 binde olan biri nasıl makedonyanın bi üniversitesinde okuyup doktor olabilecek ? olursa türkiyede doktor olabilir mi ? olursa nasıl olur bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum çok saçma geldi bana çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhar adam -- 11 Eylül 2015; 0:39:02 >

• Denklik gerekir ve alamaz muhtemelen. Ukraynada doktor olup burada yapacak iş bulamayanlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışında üniversiteye gitmek paraya bakar, mesele bitirebilmek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanları öss puanlarına göre değerlendirmek biraz saçma. amerikadaki doktorların da çoğunu getir öss'de 100 bine giremez. halbuki amerikan tıp fakülteleri türkiyedeki eğitimi adamdan bile saymıyor (afrikayla bir tutuyor)

not: öss'de düşük puan almadım itüsporluyum
  • denklik için ilk 40 bine girebilmesi lazım yani geçeriz diploma
  • sende gir
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneox

denklik için ilk 40 bine girebilmesi lazım yani geçeriz diploma

Allah aşkına neden adam türkiyeye gelsin ki bir daha ülkeden çıkmayı başarmış işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

insanları öss puanlarına göre değerlendirmek biraz saçma. amerikadaki doktorların da çoğunu getir öss'de 100 bine giremez. halbuki amerikan tıp fakülteleri türkiyedeki eğitimi adamdan bile saymıyor (afrikayla bir tutuyor)

Kendi verdikleri eğitimin matah ne tarafı var sanki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: son feci adam

Yurt dışında üniversiteye gitmek paraya bakar, mesele bitirebilmek

verdiği para da para değil ki hocam. türkiyede kıytırık bi özel üniversitenin 2 senelik bölümlerinin yüzde elli burslu 1 senelik ücreti bile adamın oraya verdiği 2 senelik paraya denk
  • quote:

insanları öss puanlarına göre değerlendirmek biraz saçma. amerikadaki doktorların da çoğunu getir öss'de 100 bine giremez. halbuki amerikan tıp fakülteleri türkiyedeki eğitimi adamdan bile saymıyor (afrikayla bir tutuyor)

yiav ne kadar da mütevazisin oyle

• quote:

Hocam bizim eğitim sistemimiz çok berbat haklisiniz. Fakat amerikan tip fakultelerinin Türkiye eğitimini mi yere vurdugunu yoksa Türkiye tip fakulteleri eğitimini mi yere vurdugunu kastettiniz anlamadim

• quote:

Katılmıyorum. Derece yapmak için deli gibi çalışmak gerekiyor fakat ilk 10.000 e girmek gibi daha genel bir hedefe ulaşabilir Amerika'da tıp fakültesini bitiren biri rahatlıkla. Sırf kulak dolgunluğuyla normal bir öğrencinin en azından ilk 100.000 e girebileceği kanısındayım. O 500.000 inci olanların puanları beni çok şaşırtıyor çünkü normalde o kadar bilgiyle liseden mezun olamaması gerekiyor. Okulların zorluğunun artırılması lazım.

• oraya girsen 1. denklik lazım yoksa trde diploman çöp

2. tıpa girmek kolay ama okumak kat kat zor (zeki adama kolay ama sıradan zekaya sahiplere zor)

3. orda iş yapar en kötü buraya dönmez

• quote:

quote:

Allah aşkına neden adam türkiyeye gelsin ki bir daha ülkeden çıkmayı başarmış işte

Alıntıları Göster
    Avrupa birliğine üye ülkelerde okursan Türkiye'de çalışabiliyorsun. barajı geçip Bulgaristan'da tıp okuyanlar var. Sonra gelip burada çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA7DB07DC -- 11 Eylül 2015; 0:46:56 >

• quote:

quote:

ülkeden çıkmayı başarmış da hocam, yurt dışında doktor olmak bu kadar basit ise, orda zaten bu meslek para etmiyor demektir, ya da başka bir sebepten ötürü orda para kazanabilmek için zor bir sınavı geçmesi gerekiyordur falan yani, doktor olup canını emanet edeceğin insan mantıken de zaten belli bir zeka, algılama ve bilgi birikimine sahip olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Per Aspera

quote:

Hocam bizim eğitim sistemimiz çok berbat haklisiniz. Fakat amerikan tip fakultelerinin Türkiye eğitimini mi yere vurdugunu yoksa Türkiye tip fakulteleri eğitimini mi yere vurdugunu kastettiniz anlamadim

türkiye'deki tıp eğitimini
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhar adam

quote:

Orijinalden alıntı: son feci adam

Yurt dışında üniversiteye gitmek paraya bakar, mesele bitirebilmek

verdiği para da para değil ki hocam. türkiyede kıytırık bi özel üniversitenin 2 senelik bölümlerinin yüzde elli burslu 1 senelik ücreti bile adamın oraya verdiği 2 senelik paraya denk

Tamam da mesele bitirmek

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Katılmıyorum. Derece yapmak için deli gibi çalışmak gerekiyor fakat ilk 10.000 e girmek gibi daha genel bir hedefe ulaşabilir Amerika'da tıp fakültesini bitiren biri rahatlıkla. Sırf kulak dolgunluğuyla normal bir öğrencinin en azından ilk 100.000 e girebileceği kanısındayım. O 500.000 inci olanların puanları beni çok şaşırtıyor çünkü normalde o kadar bilgiyle liseden mezun olamaması gerekiyor. Okulların zorluğunun artırılması lazım.

süre önemli hocam. yeterli süreyi ver tabi ki yapar. ama adamı 2-3 saat gibi süreyle kısıtlıyorsun. tam bir makineye dönüşmek zorunda kalıyor. her gün deneme çözüp aylarca hazırlanması gerekiyor. halbuki adamın yeteneğini daha kolay şeylerle tespit edebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Fourcade

quote:

Kendi verdikleri eğitimin matah ne tarafı var sanki ?

türkiye'de eğitim adına çok bir şey kalmadı. bunun zararlarını 20 yıl içerisinde göreceğiz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Per Aspera

quote:

türkiye'deki tıp eğitimini

Turkiyedeki tip eğitimi ve oradaki tip egitiminin nasıl olduğunu bilgilendirirseniz sevinirim hocam bizim tip fakultelerimizin neleri eksik. Bu sorum öğrenmek amaçlıdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.