Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim fotoğraf makinelerinden anlamam açıkçası.Sizin de bir tavsiyenizi alayım dedim. Ama önce kendi istediğim 1,2 tane şartım var makineyle ilgili:(Herhalde dijital fotoğraf makinesi arıyorum) 1.Hızlı çekim yapabilecek(Yani bi fotoğraf çektiğimde onun kaydolmasını beklemek yerine hemen başka fotoğraflar yakalamak istiyorum,ne kadar hızlı olursa o kadar da iyi olur.) 2.Sarsıntılı çekimlerde net görüntü yakalayabileceğim 3.Pil olayı biraz sakat gibi...Çabuk bitmez mi piller?Onun yerine bataryalı bişey nasıl olabilir?Sizce hangisi daha iyidir? 4.Şarzı uzun sürebilen(bu çok ta önemli değil ama olsa yine de iyi olur).Kısa da sürmese harika olur. 5.Tabiki her koşulda bu fiyata en iyisi olsun isterim. Böyle bi dijital fotoğraf makinesi var mı?
Fiyat aralığı herhalde max 300 e çıkabilirim... Teşekkürler arkadaşlar...
elektronik ürün satan mağazaların kampanyalarını takip edip o fiyatlara düşmüş güzel makinelerden alsanız sizin işinizi görecektir çok kafanıza takmayın o aralıkta tüm makineler (en azından bilinen markalar) aynı kalitede sonuç sunacaktır size..
Hepsiburada nın Canon A570Is ini kaçıma. Fiyatta bir indirim yapmışlar. Tam aradığın seviyede. Parasından çok çok iyi bir makine. Manuel ayarlar ve titreşim önleyicisinin yanında bu uygun fiyatı ile bence şu an alınabilecek tek makine.
quote:
Orjinalden alıntı: AKINLASINN
Hepsiburada nın Canon A570Is ini kaçıma. Fiyatta bir indirim yapmışlar. Tam aradığın seviyede. Parasından çok çok iyi bir makine. Manuel ayarlar ve titreşim önleyicisinin yanında bu uygun fiyatı ile bence şu an alınabilecek tek makine.
Bazı arkadaşlar LCD ekranından şikayetçiler?Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
LCD ekranı bu makinenin renk sayısı olarak düşüktür. Fakat bunun çekilen resme bir zararı yada katkısı yoktur. LCD ekranın renk kalitesine çok fazla takılmamak lazım. Çünkü bu makineye çok kaliteli ekran kullansalardı bunu fiyata yansıtacaklardı. Örnek sony ler. Çok artistik ekranlar yapıyorlar ama iş resim kalitesine gelince fiyatının çok gerisindeler. Daha önce Canon A570IS kullandım ve ekranı ile ilgili sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Bir makinede önce resim kalitesi ve uygun fiyat önemlidir. Ondan sonrası teferruat.
AKINLASINN,cevabın için teşekkürler mazur gör anlamadığım için bir soru daha soracağım; Efektif Piksel (Megapixel) : 7.0 - 7.9 Bu ne demek oluyor acaba? Biraz araştırma yaptım kendi çapımda bu fiyatlardaki makinelerin çoğu 8.1 Megapikseldi de biraz takıntı oldu... Bir de alırsam Teknosa'dan almayı düşünüyorum,şu çanta pil hediye olayları falan var mıdır?Yoksa önereceğiniz farklı yerler varsa oradan da alabilirim?
Teknosalarda bulman biraz zor olabilir belki. Benim gezdiğim teknosalarda hep A580 modelini gördüm. O da A570Is in gerisinde bir model. Onun fiyatı bile 290 tl teknosada.
Piksele gelince de anlamı resmin büyüklüğüdür. Kalite ile ilgili hiç bir katkısı yoktur. Sadece makine üreticilerinin kullandığı bir satış stratejisi. Tüketici megapikseli fazla olan daha iyi makinedir diye hatalı bir bilgiye sahip olduğu için, onlarda bundan faydalanıp bizi kandırıyorlar. Aynı özelliklere sahip 2 makinenin sadece pikselleri farklı olduğunda, pikseli az olanı almak daha iyidir. Piksel arttıkça kalite de bir düşme oluyor (aynı koşullar altında) O nedenle piksele göre makine seçmeyin.
Böyle siteden alışveriş yapamam da bi mağazaya falan gidip alabilirim ancak... Acaba mağaza olarak nereden alabilirim ki?
Bulunduğunuz yerdeki mağazaların web sitelerine bakabilirsiniz. Ama şu da çoğu üründe oluyor. En uygun fiyatlar netten satış yapan yerlerdedir. O nedenle biz 300 tl sınırına göre teklif verirken genelde netten satış yapan yerlere dayanarak fikir veriyoruz.
AKINLASINN çok teşekkürler iyi geceler diliyorum:)
Rica ederim. Yardımımız dokunduysa ne mutlu.
Foto kalitesi olarak makina çok başarılı olsa da, eline aldığında hissettiklerin seni makinadan soğutabiliyor. Nitekim, parayı cebime koyup almaya diye yola çıkmıştım ama elime aldığımda yavaş zoom, kömürle çalışıyor gibi grırr gırrr diye sesi, hantallığı ve genel olarak yapısının düşük kalitesi beni cihazdan soğuttu. Bdüzü Carefourda 270 liradır...
Benim için saydıklarım problem değil diyorsan, 10 numara makina çekim kalitesi açısından...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme