Şimdi Ara

20 yaşındayım, Kendimi Nasıl Geliştirebilirim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
14
Favori
12.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ObsesifKompulsif

quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Dil öğren ... sonra gelir bana teşekkür edersin.

Dil derken İngilizce'den bahsetmiyorum sadece Almanca , Fransızca ne ekleyebiliyorsan ekle.

Hocam bunları öğrenmek epey zaman alır, bu arada fransızca almanca ne işime yarayacak acaba o kadar geniş bir açıyla bakamıyorum, açıklar mısın ?

Her alanda işine yarar , mesela ben hukukçuyum , millet 1.500 TL 'den işe başlıyorsa eğer , ana dili gibi İngilizce bilen adam 2.000 2.500 TL 'den işe başlıyor. Hele ki bunların yanına bir de Almanca yada Fransızca eklenirse rahatlıkla 3.000 TL yi buluyor bu maaşlar ki giriş maaşlarından bahsediyorum. Bu sadece hukuk değil her alanda böyledir. Özellikle yurt dışı ile fazlaca münasebete giren firmalar büyük paralar veriyorlar bu repertuvara sahip insanlara. Bir gün okulunu bitirirsin , millet iş ararken sen çok iyi seviyelerde maaş alırsın. Tabi ki dili bilmek derken okulda öğrendiğiniz İngilizce'den bahsetmiyorum. Ben 11 sene İngilizce dersi aldım , 2 sene akademik İngilizce öğrendim ve aşırı iyi biliyorum sanıyordum ta ki 3 ay bir Amerikalı ile yan yana kalmak zorunda kalana kadar. Bir dil öğrenilecekse eğer kesinlikle o dilin ülkesinde zaman geçirmek gerekiyor aksi taktirde anlarsın ama akıcı bir şekilde konuşamazsın. İyi dil bilen bir adam hem anlayacak hemde ana dili gibi akıcı bir biçimde konuşacak. Öyle adam soru sorduğunda kafandan 20 saniye translate etmeyeceksin...

Tabi ki öyle böyle bilmeyeceksin o dili , adam gibi bileceksin , ana dilin gibi konuşacaksın. 1 sene adam gibi istediğin dilin eğitimini al Türkiye'de arkasına yazın o ülkenin hiç Türk olmayan bir kesimine git 3 ay kal ve zorunlu olarak o dili konuş 7/24 , sen bile şaşırırsın ulan ben bu dili nasıl öğrendim diye. Yaşın henüz 20 , 25 yaşına kadar çok rahat 2 dili adam akıllı öğrenirsin. Tabi ki yazları dediğim olayı yapmak koşulu ile...

Şu yaşında kendine yapabileceğin en iyi şey dil öğrenmek. Ben profesyonel müzisyenlik yaptım , 9 senedir gitar çalıyorum , son 2 senemi Funk ve Jazz müziğine verdim bana ne kattı dersen eğer haz aldım. Müzik ile uğraşan adamların gözünde büyüdüm ancak o kadar... Tabi ki bir altın bileziktir ancak fazla şey bekleme , çok fazla çalışman gerekir ancak meyvesini az az ve zamanla alırsın ki Türkiye'de yaşadığını da unutma...

Aynı şekilde Haziran'da bir Nikon D7000 aldım fotoğrafa daldım , eğitim setleri indirdim , seyrettim kendimi geliştirdim ancak benim kariyerime bir şey katar mı bu ? Hayır katmaz... Bana katar ancak kariyerime ve cebime giren paraya katmaz... Bak dostum bunlar çok güzel hobiler ve çevren ciddi anlamda genişler. Ancak bunları bir şekil yaparsın illa ki zira gitarı alıp Richie Sambora olmana gerek yok bir şekil az çok çalarsın , fotoğraf içinde aynı şey geçerli , akşamları 1 saat TV seyretme , otur evde eğitim dvd-si seyret , hafta sonları da dışarı çıkarken makinenin al pratik yap , yine bir seviyeye gelirsin. Yani bunları yap ancak bunlara kendini adama derim ben.

Senin iş hayatında sana bir şeyler katacak , başka insanların arasında seni sivriltecek şeylere ihtiyacın var ki bu bence kesinlikle dil eğitiminden geçer. Kitap oku ama gece yatarken oku , gitar çal , fotoğraf çek ancak bunlara kendini adama. Bütün zamanını bunlara verme sadece boş zamanlarında yani kendine ayırdığın zamanlarda bunlarla uğraş. Dil eğitimi ise bir boş zaman işi değildir , bas baya ders gibi çalışman lazım. Benim sana tavsiyem dil eğitimi al ve boş zamanlarında müzik yada fotoğraf ile uğraş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

19yasinda biri olarak ne kadar faydam olur bilmiyorum ama ben kendimi soyle gelistiriyorum

Ingilizce, almanca, fransizca, japonca 26yasima kadar ogrenicem (ingilizcem orta-ust arasi, almanca, fransizca giris seviyesi, japonca yok)

Lise yillarimda sertifika toplamaya baslamistim, universitede buyuk projelerde calismak istiyorum

Not ortalamam min 3.2 olucak

Cift dal okuyacagim

Bir muzik aleti ile ilgilenicem (su an gitar caliyorum ama yazin piano veya cello baslicam bide)

Spor yapmaya devam (3tane madalyam var, futbool disinda bisile ugras bence, ben oyle yapiyoru: maca ciktiginda stadin ugultusu, bir kadinla iliskiden daha fazla zevk veriyor)

Stajimi cok iyi bir yerde yapmak icin ugrascam

Dans kursuna gidicem veya universitedeki klube takilcam

Her yaz work&travel yapicam, son yil interrial, ondan bi onceki yil asya turu.

Kendi amator casus ucagimi, fuzemi, hatta uydu bile dusunuyorum (lazer kesim, goruntu aktarimi, butun ekipmanlarim var, sadece bi programlama ogrenmem gerek, kendi ekibi kurabilirim)

Yas 26 da Cv mi goturup is isteyen biri degil, fuarlara kendi standimi acip kendi isimi pazarladigim veya sirketlerin gel calis dedigi biri olmaya caliscam

Suanda bile hem eglenip hemde cok basarili isler yapabiliyorum. Bunun tek sebebi interneti ihtiyac disi kullanmamam, tv karsisinda cok vakit gecirmemem. Bu ikisi hayatinizda varsa en iyisi biraz zor olunur

bir kıza aşık olucan ve bu yazdıklarını henüz yapmaya başlamışken ... hepsi suya düşücek

• Hocam çok teşekkür ederim değerli tavsiyelerin için.
    Gerçekten böyle adamakıllı cevap verip, yardımcı olanlara saygı ve sempati duyuyorum.
    Peki yazları dil öğrenmek için başka ülkelere gitmek gerek diyorsun bu iş için neyi/nereleri araştırmalıyım ?
  • şua an yaptığın iş nedir asgari ücretmi alıyorsun
  • bende 20 yaşındayim güzel bilgiler teşekkürler
  • Bende 19 yaşında kendini geliştirmeye çalışan birisiyim. Genelde bu tip konuları okuyup yararlanmak istiyorum. Ancak daha sonra bu isteğim bir bakmışım sönmüş. Bir farkındalığım var ancak bunu somut olarak gösteremiyorum. Bunun sebebini de tam olarak bilemiyorum. Çalışıp çabalayıp meyvesini alamamaktan korkmak, önüne çıkan ufak engel veya başarısızlıkta çok etkilenmek,ya da bütün bunları yapsam ne olacak ki diye düşünmek...Belki de hepsidir. Eğer bu sorunumu çözmeyi başarabilirsem bende boş boş yaşayıp gidenlerden olmayacağım.
  • Kendini geliştirmek istiyorsan okula uğra..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

şua an yaptığın iş nedir asgari ücretmi alıyorsun

Hayır bir çağrı merkezinde part time çalışıyorum 4 saat günde
    Okulu sevmiyorum, boş...
  • quote:

Hocam çok teşekkür ederim değerli tavsiyelerin için.
    Gerçekten böyle adamakıllı cevap verip, yardımcı olanlara saygı ve sempati duyuyorum.
    Peki yazları dil öğrenmek için başka ülkelere gitmek gerek diyorsun bu iş için neyi/nereleri araştırmalıyım ?

Work and Travel olabilir , dil eğitimi için kurslar var 3 aylık onlar olabilir ,yani bir şekil Türklerin olmadığı bir yerde kalırsan eğer 3 ay kadar bir süre emin ol burada alacağın 2 senelik eğitimden fazlasını verir sana.
  • Şuan 21 yaşındayım. 15 yaşında okulu bıraktıktan sonra sürekli çalıştım 5 ayrı işte sanayi ile başlayıp market ile bitirdim çok faydasını gördüm çeşit çeşit birsürü insanla tanıştım ama gördüm ki tahsil düzeyi çok önemli şuan üniversitedeyim önemsediğim tek şey okul sende önemsemelisin bence
  • İlk olarak okulu önemsemelisin. İyi bir derece ile okulu bitirmek sana çok şey katar.
    İkinci olarak, insan hobileriyle yaşar. Kendine bir hobi edinmelisin. Bu seni hem psikolojik olarak rahatlatır, çünkü sabah uyanmak için bir nedenin olacaktır. Hem de bir çok hobi sosyal olarak seni çok geliştirir.
    Üçüncü olarak spor yapmalısın. Sabahları yürümek bile yeter. Sağlıklı yaşamak için bir şeyler yapman gerek. Bu da senin yaşama olan bakışını değiştirir.

Bunlara ek olarak, kitap - gazete okumak. Güncel, ilgi duyduğun sanat faaliyetlerini takip etmek vs. gibi şeyler de seni geliştirecektir.
  • üni 3. sınıf , 20 yaşındayım. İnternetten , gitar , karakalem , fotoğrafçılık , ingilizce ve mızıka anlamında bilgi edinmeye çalışıyorum . 2000 sonrası çıkan filmlerin yarısından fazlasını izlemişimdir ve arşivde de izlemediğim yüzlerce film var . Ekşi hariç tüm sözlüklerde yazarlığım var , güncel olarak itüdeyim daha çok . Photoshop kullanmayı daha da ilerletmek istiyorum . Konuyu takipteyim , internetten başka hangi anlamda yararlanabilirim acaba ?
    Yukarıda saydıklarımla ilgili e-kitap veya öğretici blog şeklinde varsa paylaşalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBADFA1C8 -- 17 Şubat 2012; 2:50:42 >
  • Yaşıtlarım kantır oynarken ben ps, ai, corel, 3d çalışıyordum.Şimdi freelance olarak şirketlere tasarım yapıyorum.Allah' şükür ekmeğini yiyoruz.
    Netten aylık gelirim var.Şimdi bir projeye daha başladım hayırlısı biraz sabır.
    Bir diğer projede okulda başladım oda çok iyi ilerliyor.
    Bu arada benimde yaşım 20 hocam hiç bir şey için geç değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

İlk olarak okulu önemsemelisin. İyi bir derece ile okulu bitirmek sana çok şey katar.
    İkinci olarak, insan hobileriyle yaşar. Kendine bir hobi edinmelisin. Bu seni hem psikolojik olarak rahatlatır, çünkü sabah uyanmak için bir nedenin olacaktır. Hem de bir çok hobi sosyal olarak seni çok geliştirir.
    Üçüncü olarak spor yapmalısın. Sabahları yürümek bile yeter. Sağlıklı yaşamak için bir şeyler yapman gerek. Bu da senin yaşama olan bakışını değiştirir.

Bunlara ek olarak, kitap - gazete okumak. Güncel, ilgi duyduğun sanat faaliyetlerini takip etmek vs. gibi şeyler de seni geliştirecektir.

Hocam uzaktan eğitim okuduğum için pek bir okulla alakam yok aslında bölüm zaten tırt (halkla ilişkiler) sözel olduğum için gidecek başka bölüm yok
    Zaten örgün olsa ne yazar ? Bölüm patates bi kere.., Ama istediğim zaman okula girip çıkıyorum derslere girebilirim yani

• up
  • Balık , köpek vb. bir hayvan alabilirsin , hayvanlar hk. bilgin olur en kötü belki bir dost edinmiş olursun.
    Çeşitli klasikleri okuyabilirsin.
    Gitara başlayabilirsin.
    Kodlama veya grafik tasarım öğrenebilirsin.
    Tribün peşinde koşabilirsin.
    Halkla ilişkiler okuyorsun , bence bölümün güzel , bölümünle ilgili sertifikalı seminerlere katılabilirsin.
    Çikolata yapım kursları falan var.
    Kuaförlük , aşçılık , içmimarlık gibi belediyelerin açtığı ücretsiz eğlenceli kurslar var.
    RC helikopter falan alıp uğraşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

19yasinda biri olarak ne kadar faydam olur bilmiyorum ama ben kendimi soyle gelistiriyorum

Ingilizce, almanca, fransizca, japonca 26yasima kadar ogrenicem (ingilizcem orta-ust arasi, almanca, fransizca giris seviyesi, japonca yok)

Lise yillarimda sertifika toplamaya baslamistim, universitede buyuk projelerde calismak istiyorum

Not ortalamam min 3.2 olucak

Cift dal okuyacagim

Bir muzik aleti ile ilgilenicem (su an gitar caliyorum ama yazin piano veya cello baslicam bide)

Spor yapmaya devam (3tane madalyam var, futbool disinda bisile ugras bence, ben oyle yapiyoru: maca ciktiginda stadin ugultusu, bir kadinla iliskiden daha fazla zevk veriyor)

Stajimi cok iyi bir yerde yapmak icin ugrascam

Dans kursuna gidicem veya universitedeki klube takilcam

Her yaz work&travel yapicam, son yil interrial, ondan bi onceki yil asya turu.

Kendi amator casus ucagimi, fuzemi, hatta uydu bile dusunuyorum (lazer kesim, goruntu aktarimi, butun ekipmanlarim var, sadece bi programlama ogrenmem gerek, kendi ekibi kurabilirim)

Yas 26 da Cv mi goturup is isteyen biri degil, fuarlara kendi standimi acip kendi isimi pazarladigim veya sirketlerin gel calis dedigi biri olmaya caliscam

Suanda bile hem eglenip hemde cok basarili isler yapabiliyorum. Bunun tek sebebi interneti ihtiyac disi kullanmamam, tv karsisinda cok vakit gecirmemem. Bu ikisi hayatinizda varsa en iyisi biraz zor olunur

bir kıza aşık olucan ve bu yazdıklarını henüz yapmaya başlamışken ... hepsi suya düşücek

Benim kari kiz meselelerine cok fazla onem vermedimi, cevremdede cok kiz oldugunu forumda bilen bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu soruları bize soruyorsan işimiz var, ama şöyle diyeyim aslında bu memlekette istediğin bir halt yapamıyorsun yaptırmıyorlar, fakat yaş geçince geçen zamana azda olsa acıyorsun örneğin okula gidiyorsun boşa gidiyorsun sonra kendime şöyle diyorum yahu nasıl olsa gittim zamanımı harcadım neden haylazlıkla geçirdim senelerimi. Şuan farkında değilsiniz ileride nasıl yokluklar çekebilirsiniz, başınıza neler gelebilir yani en başta geleceğinizi düşünün sonra geçen zamanı boşa harcadığınız için ağlayacağınızı bilin bundan dolayı tabiri caizse eşek gibi çalışın, çalışan her zaman karşılığını alır. Kesinlikle dil öğren sonra kendi yeteneklerini keşfet sınırlarını zorla, başladığın işi kesinlikle bitir bu en önemli nokta, başladığın işi ne olursa olsun sabırla yap ancak o zaman emeğinin karşılığını alırsın. Hadi şimdi yürü git koçum
  • quote:

Orijinalden alıntı: downcity65

kitap oku
    kitap oku
    kitap oku
    selametle...

+123
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

İlk olarak okulu önemsemelisin. İyi bir derece ile okulu bitirmek sana çok şey katar.

Hocam uzaktan eğitim okuduğum için pek bir okulla alakam yok aslında bölüm zaten tırt (halkla ilişkiler) sözel olduğum için gidecek başka bölüm yok
    Zaten örgün olsa ne yazar ? Bölüm patates bi kere.., Ama istediğim zaman okula girip çıkıyorum derslere girebilirim yani

Okulu ders çalışmak, kitap okumak için kullanabilirsin en azından.
    Sen yine bölümü bitirmeye bak. Daha sonra üstüne başka bişey okuyup iyi bir diploma yapabilirsin kendine.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.