Şimdi Ara

20 Yaşındayım Evi Geçtim Araba Almak Bile Hayal Benim İçin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
3
Favori
8.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
90 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben orjinal joystcik dedim millet ne kadar konfor düşkünüsün. yan sanayisi neyine yetmiyor dedi.

Evde almayalım çadırda yatalım

Araba almayalım bisiklet sürelim

Orjinal almayalım yan sanayi kullanalım

Sorun bizim konfor düşkünlüğümüzde değil. sorun sizin boş kafanızda

Gerçekleri çaat dite vurdun yüzümüze gidemedik tıkıldık kaldık tr ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu devirde çocuguna birsey bırakamayıp çocuk yapan ebeveynler kötüdür

Zihniyet meselesi hocam. Aylık evine 50 bin lira giren adam çocuk yapmak için bin kere düşünürken, 4-5 bin lira maaşla 3. çocuğa niyetlenen adamlar da var.

İleride eşimle beraber evime 20-25 girmediği sürece çocuk yapmam. Yaparsam da tek çocuk. Bütün imkanlarımı ona vermek istiyorum.

“Napalım, kısmet değilmiş…”
  • 2.üniversitemi okumaya çalışıyorum. iyi bir üniversiteden mezunum ama ülke şartları iş bulamadığım için hiç alakam olmayan bir işte çalışıyorum. araba almak gibi bir hayal bile kurmuyorum.kaldı ki bir de evlenmeyi, aile kurmayı düşüneyim. "coğrafya kaderdir."

• Fırsatını bulan, olanağını ayarlayan yurt dışında yaşamını kursun. Ben de eğitimim bitince düşünüyorum burada iş fırsatı olmazsa, uzaktan çalışma şansı buldum, zaman kaybetmeden göç ederim. Halk kendi kendisini tüketti, ne biliyorsunuz yahu diye diye bitmeyi seçti, atar peşinde çoğunluk. İmkanlar bir bir azalıyor, gidebilen ayrılsın, gerisine de Allah yardım etsin. Kötü günleri bilerek, isteyerek seçtik, uzun süre inleme var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 4 Eylül 2020; 16:16:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz bu kafayla hiçbir şey sahibi olamazsınız. Z kuşağı diyorsunuz z kuşağı sadece sosyal medyada vakit geçiren, boş boş işlerle uğraşan, kendini geliştirmeye kapalı hatta kendini geliştirmeyi bile boş iş olarak gören, kendini geliştirmeyi pc oyunu zanneden, 144hz, oyuncu klavyesi, ekran kartı gibi terimlerle kafayı sıyırmış bir nesil. Bu neslin tek derdi ev, araba sahibi olmak, çevreye ve kızlara hava atmak, marka giyinmek, lüks yerlerde yemek-içmek, üniversite ortamı için üniversite okumak bunları yaparkende hiç çalışmadan havadan para gelmesini beklemek.

En doğrusu şu devirde 2.çocuk saçmalık insanlar işsiz kalcak insana ihtiyac yok robotlar yapay zekalar var durumun iyiyse tek çocuk kötüyse hiç yapmamak en akıllısı.

Ak trol hersey vergi üni mezunu adama asgari veriyorlar 3 çocuk diyenler piyasayı ucuz iş gücü yaptı afganı suriyeliyi salarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anliyorumm

Ak trol hersey vergi üni mezunu adama asgari veriyorlar 3 çocuk diyenler piyasayı ucuz iş gücü yaptı afganı suriyeliyi salarak.

Öncelikle her hangi bir parti mensubu olmadığımı belirtmek isterim.

Dediklerinde haklısın, tek şunu söyleyebilirim üniversite mezunu birisine asgari ücret verilmesi ülke şartlarına göre normal (iyi üni, iyi bölüm bunları ayrı tutuyorum). Çünkü çok fazla üniversite var, çok fazla bölüm var ve her bölümde yıllık mezun sayısı çok fazla o yüzden rekabet de çok fazla.

Sen büyük bir şirketin sahibi olsan, yeni üniversite mezunu ve hiç deneyimi olmayan birine 5-10 bin tl verir misin? Sen bile vermezsin deneyimli birini ararsın. İşin pratiğini bilmiyorsa, o kadar maaş verip birde eğitim mi vereceksin? Belki işinde iyi biri denk gelir, belkide işi hiç bilmeyen biri denk gelir bu ayrımı nasıl yapacaksında iyi maaş vereceksin? Üniversitede ne kadar eğitim alırsan al, bir yerde çalışmaya başlayınca işi öğreniyorsun. Üniversite işin tekniğini verir, çalışmak ise pratiklik kazandırır.

Yeni üniversite mezunun cv oluşturması için iş tekliflerini kabul etmesi lazım maaşa bakmaması lazım. Çünkü her yerde deneyim istiyorlar ülke şartları bu şekilde. Asgari ücretle çalışmayı kabul eder, işi tam anlamıyla öğrenirse, asgari ücreti kabul etmeyip çalışmayan ya da başka iş kollarında parası için çalışan insanların önünde olacak. Gençler bunu düşünemiyor. En baba 5 yıl dişini sıkacak, gerçekten o işe heveside varsa, öğrenmeye açık biriyse 5 yıl sonra o kişiyi kimse tutamaz. Çünkü ülkede işini iyi yapan adam sayısı çok az. Gençlerin tek derdi para, kendimi geliştireyim ilerde rahat edeyim şeklinde düşünmüyorlar bugünü düşünüyorlar. Bugünü düşünen başarılı olamaz hangi iş kolu olursa olsun.

Ülkenin ilerdeki en büyük problemi, ne sanayide türk usta bulabileceğiz, ne çiftçi, ne marangoz, ne sucu, ne elektrikçi...... Kötü üniversite ve kötü bölüm okuyup, mezun olunca okuduğu bölümde iş yapmayacak birisi hiç üniversite okumasın. 4 yılda üniversiteyi bitirip bimde a101 de iş arayacağınızı düşünüyorsanız(Çünkü bazı bölümlerde iş sahası hiç yok), yaparken keyif alabileceğiniz bir mesleğe yönelin, 4 yılda o işin içinden geçersiniz, sizin yaşıtlarınız üniversiteden mezun olup iş ararken siz evinizide alırsınız, arabanızıda. Çünkü yaşınız genç, çabuk öğrenirsiniz, yaş ilerledikçe öğrenmek zorlaşıyor bunu yaşınız ilerleyince anlıyorsunuz.

• n0fx kullanıcısına yanıt

Hukuk mühendislik okuyanda öyle özelde dişci de 3 bucuk alıyor herseye zam zaten vasıfsız olanın işini suriyeli kaptı bu yonetimin sucu az üni acıcaksın mülteci almıcaksın o zmn

• Haklısın, bu kadar üniversite açılmaması lazımdı, bu kadar çok mültecininde gelmemesi lazımdı ama bunları sen, ben öne sürerek bir çözüm oluşturamayız. Bir hata yapıp ölen birini, o hatayı yapmasaydı demek onu geri getirmeyecek. Daha yapıcı, çözüm odaklı eleştirler yapmak lazım. Vasıfsız işleri suriyeliler yapıyor diyerek, gençler iş aramasın mı? Sorunları dile getirmek sorunları çözmeyecek bunu sende bende biliyoruz. Herkes kendini kurtaracak, evde oturup araba alamıyom diye ağlamanın bir anlamı yok. Bu forumda herkes ağlıyor bu sebeple konu dışını hiç sevmiyorum. Forumdaki insanların büyük bir kısmı önyargılı, her şeye bahane üreten, olumsuz düşüncelerin esiri olmuş halde. Bu aslında ülkedeki insanlarında ne halde olduğunu açıklıyor.

@Anliyorumm

bu düzen böyle gitmez çalısan mecburen çalısıyor ama emegini asla alamıyor mülteciler çok büyük etken hepsi gönderilmeli resmen dedelerimizin savasta kurtardıgı vatanımızı bunların eline verdik 10 sene sonra ülkenin yarısını oluşturuyorlar üreme hızları da göz önüne alınırsa insanlar hayata tutunmaya çabalıyor mecburen çalısıyor tembellikle ilgisi yok kimse enayilik yapmak istemiyor vasıfsızsa biraz adam sen çık suriyeli gelsin diyor birileri 3 çocuk deyip her yere üni açtıgı için ülkedeki en iyi 10 üniversiteyi bitiren gençler bile asgari ücrete girşyor işe 5 sene önce böyle değildi devlet devlet değil ülke peşkeş çekilmiş tarumar edilmiş vaziyette ak troller gibi göt yalayıp paracıkları kazanamıyor millet.

Ben hukuk fakültesinde okuyorum görüyorum bu tembellik vs değil bu ülkede iyi bi üniversite bitiren genç kira ve gıda için yaşıyor ee araba ev telefon pc alınmaz oldu bu nasıl hayat çalışsan ne çalışmasan ne gençlerim yüzde 78 i de bu yüzden torpilin yetenekten önemli oldugunu düşünüyor.

• Arkadaşım, sen bu ülkedeki gençlerin özetisin. Diyorsun ya "tembellik vs. değil" gençlerin çoğunluğu tembel. Çevremde üniversite okuyan çok kişi var, hepsi tembel. Ne kitap okuma var, ne okuduğu bölümde kendini geliştirme var, ne yeteneğini keşfetme var, ne gündemi takip eden var, ne sanatla uğraşan var, ne bilimle ilgilenen var, muhabbet bile edemiyorlar varsa yoksa dedikodu ya da kız muhabbetleri, hiç bir şey bilmiyolar dünyadan haberleri yok böyle gençler bu forumda da yığınla dolu, forumda ne yazılıyorsa onları biliyorlar ve bu doğrumu diye sorgulama bile yapmıyorlar.

Sanatla, teknolojiyle, bilimle uğraşan insanlar zamanında senin gibi düşünseydi şu an dünyada sanat diye bir şey olmazdı, teknoloji olmazdı, bilim de olmazdı.

Memur kafasından artık çıkın, 50-60 yaşındaki insanlar gibi düşünmeyi bırakın. Size büyükleriniz nasıl empoze ettiyse 50 yıl öncesi gibi düşünüyorsunuz. 50 yaş üzeri insanlar bu dönemi anlayamaz, internetten para kazanılabileceğine dahi akılları ermiyor. Onları rol model almayın açın şu kafalarınızı, bırakın siyaseti. Ülke ne olursa olsun siz kendi işinizi yapın. Psikolojinizi boşuna bozuyorsunuz, Beyninizi saçma sapan şeylerle dolduruyorsunuz. Sene olmuş 2020, gençler hala düzenli maaş peşinde gözünüzü açın.

Madem hukuk okuyorum dedin sana bir şey anlatim. Armin Van Buuren adlı elektronik müzik sanatçısı var belki duymuşundur, o da zamanında avukatlık yapıyormuş ve 30 yaşına geldiğinde elektronik müziğe tutkusu olduğunu anlamış ve avukatlığı bırakıp müzik yapmaya başlamış. Bu adam djmag dergisinde yıllarca Top 1 oldu, yani dünyanın en iyi dj'i. Armin Van Buuren'ın müzik yaparak 2-3 yılda kazandığı parayı hayatın boyunca çalışsan kazanamazsın. Futbolcuların aldığı maaşlara bakıyorsun, senin avukatlığından kazandığın para onların yanında para mı? Geçenlerde Kapadokya'ya elektronik müzik yapan ve benimde en sevdiğim sanatçılardan biri olan Ben Böhmer geldi, Balonda canlı performans sergiledi. Sen hayatın boyunca böyle bir deneyim yaşayamayacaksın ve Ben Böhmer diyor ki "son 1.5 yıldır rüya gibi bir hayat yaşıyorum". Sen memur gibi bir hayat yaşıyacaksın, telefonların hiç susmayacak, tatilde bile rahat bırakmayacaklar ama yeteneğini geliştiren insanlar hem senden çok daha iyi paralar kazanıp hemde hayatı doya doya yaşayacaklar.

Ülkemiz eğitim sisteminde yetenek keşfi gibi bir olay yok. O nedenle yıllarcada uğraşsanız yeteneğinizi keşfetmeye çalışın, ben 5 yılın sonunda yeteneğimi buldum öyle ha diyince olmuyor, her şeyi deneyin, yeteneğinizle yapacağınız şeyler maaşlı işlerden çok çok daha fazla kazandıracağını unutmayın.

@Anliyorumm

• yaşla alakası yok pek. normal bir işte çalışan 3000 lira maaş alıyor. nasıl araba alınabilir bu paralarla? imkansıza yakın. ya da ömür boyu borçlan. büyük sıkıntı.

• Arkadaş, yaşınız 20, şimdiden ne evi, ne arabası.. Neden bu kadar sabırsızsınız. Neden geleceğe karşı bu kadar önyargılısınız.. Yolun en başındasınız, sıfır kilometre, daha şimdiden böyle hesap kitaplarla kafanızı yorup bahtınızı tıkamayın.. 

Bu sızlanmalar ancak boş lakırdı, istersen akşama sabaha kadra sayfalarca yaz, kendini yorduğunla kalırsın, ne sana ne de kimseye faydası yok, sonuçta ülke ve piyasa şartları belli, bunları değiştiremezsin, hayatın gerisinde kalmamak için sızlanmayı bir kenara bırakıp bir an evvel iş hayatına atılmak, bir yerden başlamak gerek. Bir iş hayatına atılın, aylık gelirinizin en az 1/3'ünü bir kenara koyabildiğiniz ve acele etmediğiniz takdirde ileride ev de araba da alırsınız, yeter ki ayağı yorgana göre uzatmasını bilin.. Bir anda bir şey olmuyor, araba ise önce 30 milyarlık, sonra 100, sonra 200 binlik arabaya binersin, yani bu şekilde gider bu, aynı şey ev için de geçerli.. Bak etrafına, birkaç istisna haricinde herkes böyle, adım adım gidiyor bu iş.. Eskiden bile olsa kim altına sıfır araba çekmiş, kim kiraya çıkmadan sıfır daire alıp içine yerleşmiş, kim..

Diyeceksin 200 300 400 bin bir maaş ile nasıl, oluyor arkadaşım, çalışan bir hanım bulursun, aylık 5 sen 5 de o, eder 10 milyar, 3,5 milyar bir kenara atacaksın, bak nasıl oluyor ev de araba da.. 

Ben ilk işe girdiğim 24 yaşına kadar ne bir evim, ne de arabam oldu, 30 yaşıma kadar olmadı, sonra evlendim derken karı koca birlikte şu an itibariyle yaş 41, 2 ev ve 1 araba yapabildik. Senin zamanında şöyleydi böyleydi deme, bu ülkede araba almak, ev almak her zaman bir lükstü, hiçbir zaman kolay olmadı ve bundan sonra da öyle olacak.. 

Şu anda pandemiden dolayı bir daralma var, ama şimdiye bakıp ilerisi için tahminde bulunmak hata olur, çünkü bir gün olacak bu salgın bitecek, ondan sonra piyasa da ekonomi de normale dönmeye başlayacak, elbet bu musluklar açılacak..

• Ülkedeki 20 yaşlarındaki çoğu insan için araba hayal malesef. Eli yüzü düzgün araba için 150 200 bin gözden çıkarmak gerekiyor. Bir kişi tıp veya sağlam bir ünide okumuyorsa ve üniden mezun olunca 5 bin liraya işe başlarsa şanslı sayıldığı bir devirdeyiz. Aylık 5 bin lira kazanan adam bile yurt dışında kimsenin yüzüne bakmayacağı arabaya yemeden içmeden tahmini 35 ay falan çalışması lazım. Ki bunu normal seviyeye çevirdiğimiz zaman bir insanın bir araba alması için ciddi ciddi 6 7 yıl civarı çalışması gerekiypr. Araba yahu araba ne ki bu. Bu bir ihtiyaç. Gerçekten şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz. Kendi evine sahip olmak araba sahibi olmak lüks şaka gibi.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.