Şimdi Ara

20 Yaşındayım Evi Geçtim Araba Almak Bile Hayal Benim İçin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
8.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
90 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yaşındasın 2000 lisin daha bir dur ya yolun başındasın daha çocuksun hatta.

• Ben 30 yaşımdayım nerdeyse. Üniversiteye başlarken, mezun olunca 2 sene çalışsam alirim dediğim arabayı hâlâ alamadım 😂😂 her geçen yıl zam yedi zam yedi 2 yıl diyordum şimdi 10 yil gecse de alamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları 20 yaşında ne araba hayali ya da tembel vs. demiş de Hollanda'da bir baltaya sap olamayanlar bile 18 yaşından sonra tak diye araba alabiliyor. Yani olayın yaşla ya da tembellikle pek alakası olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warofthe1 -- 5 Eylül 2020; 7:47:1 >
  • Eskiden babamız anamız anlatırdı, 70 80 li yıllarda bir ev parasına araba alınıyordu derlerdi. Şimdi geçmişe geri dönüyoruz işte. Şartlar bu hale geldi. Orta segment bir sedan ile orta halli bir 3+1 ev neredeyse aynı para.

• Ben ilk arabamı (imzamdaki) 33 yaşında daha 4 ay önce aldım. Yaklaşık 80.000tl piyasa değeri var şu an ve 34.000 de borcu var halen. Aileden bir şey yoksa öyle 20 yaşında kendi başına ev ya da araba akp öncesi bile alınamıyordu ki zaten. Öyle bir dünya hiç bir zaman olmadı. Ha ama en azından 40'ına kadar kendi başına evini, arabanı alabiliyordun çoğunlukla. Şimdi 60'a kadar köpek gibi çalışıp, açlık sınırının üstünde kalmaya çalışılıyor. Aileden ekstra bir ev yoksa kiraya çıkarak evlenmekte gerçekten çok sıkıntı bir durum. Allah kolaylık versin, kafayı kaldırmadan, ek iş vs li çalışılsa, kredi ile ancak 30 lara doğru bir ev alınabilir. Biraz geç kalınsa da ileride sizin çocuk daha avantajlı devam edebilir. Tabi 2-5-10 çocuk yapmaz sadece ve sadece tek çocuk yapıp her şeyinizin ona kalmasını sağlarsanız.

Anadan babadan hazır bir şey yoksa, benim gibi memur çocuğuysan hayata 1-0 geride başlıyorsun.

Tabi ki bunun için aileme kızamam. Ne diyeyim adama? Almış büyütmüş okutmuş. Sorumluluklarını tam olarak yerine getirmiş.

Ama dokunuyor be kardeşim. Hiçbir vasfı olmayan nabasının parasını yiyen dar paçalı boş beleş tayfayı görüyorum BMW Mercedesle fink atıyor.Bu adamlarla görüşmüyorum bile. Babası mezuniyet hediye Q5 almış adama. 2 tane hazır ev bırakmış. Ulan şaka gibi. Adamlar dışarıya çağırıyor, gittikleri mekanlardaki fiyatlar uber uçuk. 

Ya hadi evi geçtim, ev genel olarak çoğu ülkede problem.

Ben okumuşum üretmişim. Bu ülkenin üreten kod yazan bir mühendisi olarak Mercedes'e binmeyi hak etmiyor muyum? 

Bakın şu satırları yazarken 3 saatlik uykuyla duruyorum. Çalış Allah çalış. Eve geliyorum sanki üstümden tır geçmiş. 

30 yaşındayım. 6 senedir para biriktiyorum. 6 senedir biriktirdiğim parayla anca Clio alabiliyorum. Megane alamıyorum.

Clio'yu Megane'ı asgari ücret alan adam alsa, ben de orta segment arabaya binsem zenginler gerekirse uber lüks arabalara binsin vallahi dokunmaz ya.

Yurtdışına gitmek istemiyorum, vallahi ben bu ülkenin her bir karışını seviyorum. Buradaki dostlukları, ailemi....

6 ay bir görev için yurtdışına gittim. Kurbanı orada ülkeden uzak geçirince oturup ağlamıştım.

Ben kendi ülkemde güzel para kazanmayı hak etmiyor muyum?

“Napalım, kısmet değilmiş…”

• Araba mı alacaksın ? Babadan mı zenginsin ? Araba neyine aaa

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

2005 yılında Work & Travel programıyla ABD'ye gittim ve haftada yaklaşık 40 saat çalıştım, 400-500 USD civarı kazanıyordum (öğrenci halimle). Ayda eder yaklaşık 1800-2000 dolar.

Hatta bazı arkadaşlar biz haftada 40 saat çalışırken onlar işi abartarak 80-100 saat çalıştılar ve yaklaşık 4000 USD para kazanıyorlardı.

Abartısız 1 arkadaş haftada 120 saat çalıştı (ek işler yaparak) ve 4 ay sonra deli gibi parayla döndü. Bizde buraya gelince keşke bizde çok çalışsaydık diye hayıflanmıştık ama iş işten çoktan geçmişti. Yani diyeceğim o ki ABD'de iş bulmak (vasıfsızlar için) çok çok kolay ve hiç de ağır işler değil. Ayda ortalama 2000-3000 USD kazanmak sanıldığı kadar zor değil.

1 insan aylık kazancıyla orada hem araba (2010-2015 model), hem son model iPhone alır hem de havuzlu evin kirasını ödeyebilir.

Yıllarca ağır işlerde çalışıp, sürünerek para biriktirip sonra araba almak bizim gibi 3. dünya ülkelerinde var maalesef!

• Kapital düzenin Türkiye'de tam hakim olmadığından 20 yaşında araba alamıyor olabilirsin. Küresel marka ve şirketler bize kolayca ürün satamıyor anlamına geliyor. Hem 20 yaşında her genç araba alabilseyd trafiğin durumu ne olurdu pek bilemiyorum, baba arabası yeterli şimdilik sana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla yorumlarınızı okudum açıkçası içim acıdı , kaç senelik mühendisler bile zor bela kaç sene çalışarak clio alıyorlarsa benim işim kesinlikle yaş...

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Ev almak araba almaktan daha kolay maalesef tokiye girersin çıkarsa ev sahibi olursun ama araba için böyle bir imkan yok.

İster inan ister inanma yada güven yada güvenme ama Eminevim, fuzulevim, finansevom ve birevim ile tokideki gibi alma imkanın var banka altında ezilmeden, sabır ve dirayetle.

Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

Valla yorumlarınızı okudum açıkçası içim acıdı , kaç senelik mühendisler bile zor bela kaç sene çalışarak clio alıyorlarsa benim işim kesinlikle yaş...

Valla ne diyeyim genç kardeşim senin bu konunu ve yazdıklarını okuyunca senin bu kafa yapınla ilerde misli misli sorunların olacağını düşünüyorum ve inan sana acıyorum. Hayatta başarılar dilerim.

çift maaş bir ömre bir ev bir araba. Aldığın araba da seni daha önce araba görmediysen mutlu eder. Yoksa ayağını yerden keser o kadar. Ben de aynı durumdayım bu arada. 

Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

Duygu sömürüsü değil gerçekler , borçları yüzünden intihar edenler var. Kaldı ki ben pederden 1 kuruş yardım almam , o konuda hiç anlaşamayız cebime harçlık bile koymasını istemiyorum  

Bana verdiği paranın lafını yapan bir insan , senelerdir harçlık dahi almadım  

Kardeşim şu şartlarda ne yazık ki borçlanmadan kredi çekmeden hiç bir şeyin sahibi olamassın ne ev ne telefon ne araba. Senin bir telefon alabilmen için yemeden içmeden 5-6 ay para biriktirmen gerekiyor. Araba alabilmek için 10 yıl çalışmalısın. Ev alabilmek için.. neyse. Kredi çekmeden hiç bir şey alamassın istersen kendin dene ve gör

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.