Şimdi Ara

20 yaş geç kalınmış bir yaş mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir alanda meslek edinmek için geç kalınmış bir yaş mıdır? Bu boşluktan sonra yaşamaya hakkım yokmuş gibi hissetmeye başladım. Hayatımda herhangi bir sosyal aktivite yok. Şimdi zaten yok ama liseden beri neredeyse hiç olmadı. Hayatımda sinemaya dahi gitmedim. Dolayısıyla tamamen ilişki karşıtı bir birey olmaya başladım. Kız erkek farketmez hayatıma hiçbir insan girmesin ben sadece işime bakayım. Bundan sonra ustalaşabileceğim ne iş önerebilirsiniz bana? Ne yapabilirim? Madem sürünüyoruz bari bi işe yarayalım sonra çekip gidicez zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ne okudun ne mezunusun onu bari yazaydın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UlusBaker

Ne okudun ne mezunusun onu bari yazaydın
    Diş hekimliği 2. Sınıfta okuyorum. Fakat psikolojik bir takım sorunlarım var devam edip etmemekte kararsızım bahsettiğim insan ilişkilerinden dolayı. İlginç bir şekilde insanları uzaktan izlemekten, onlara karışmamaktan memnunum da. Şikayet etmiyorum yoksa elbette çözmeye çalışırdım bu durumu

• Biz seni tanımıyoruz ki meslek önerisinde bulunalım.

Şuan okuduğun bölüm güzel bitirmeye çalış.
    Soruna gelirsek
    20 yaş geç mi tabiki değil, eğer ayağın bağlı değilse imkanın varsa yeni meslek edinilebilir. Ama ne olur buna sen karar vereceksin

ülkemizde emeklilik yaşı artık 65
    20-30 yaşlarını meslek edinmek için harcasan bile
    Geriye 35 yıl kalıyor çalışmak için

Özet geç değil fazlasıyla vaktin var imkanın olduğu sürece

• 21 yaşındayım. 20 yaşıma kadar boş boş derslere gidip geliyordum... ta ki birisiyle tanışana kadar. Adam benim hayatımı değiştirdi (Bir dersimize konuşma yapmaya gelen birisi)
    Onun sayesinde yazın yurtdısında bir ülkede gönüllü faaliyete katıldım.
    Onun sayesinde gaza gelip erasmusa gittim
    Onun sayesinde İngilizcenin yanına bir yabancı dil daha öğrenmeye başladım (Rusça-ve baya bir mesafe katettim)
    Onun sayesinde İleri seviye Excel Kursuna başladım

Not: Burda "Onun sayesinde" ibareleri tamamen onun gaz vermesi anlamı taşıyor. O sadece yapmam gereken şeyleri önerdi ve gerisini ben araştırıp buldum.

Tüm bunların dışında spora başlamak, photoshop öğrenmek cart curt gibi hobileri saymıyorum bile.

Özetle: GEÇ DEĞİL

Not: 3. sınıfım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 22 Mart 2020; 18:0:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

21 yaşındayım. 20 yaşıma kadar boş boş derslere gidip geliyordum... ta ki birisiyle tanışana kadar. Adam benim hayatımı değiştirdi (Bir dersimize konuşma yapmaya gelen birisi)
    Onun sayesinde yazın yurtdısında bir ülkede gönüllü faaliyete katıldım.
    Onun sayesinde gaza gelip erasmusa gittim
    Onun sayesinde İngilizcenin yanına bir yabancı dil daha öğrenmeye başladım (Rusça-ve baya bir mesafe katettim)
    Onun sayesinde İleri seviye Excel Kursuna başladım

Not: Burda "Onun sayesinde" ibareleri tamamen onun gaz vermesi anlamı taşıyor. O sadece yapmam gereken şeyleri önerdi ve gerisini ben araştırıp buldum.

Tüm bunların dışında spora başlamak, photoshop öğrenmek cart curt gibi hobileri saymıyorum bile.

Özetle: GEÇ DEĞİL

Not: 3. sınıfım
    Ne okuyorsun hocam

• GÜNÜMÜZDE HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ KALINMIŞ YA DİYE BİR ŞEY YOK

çünkü dünya yakında çok hızlı şekilde değişecek.

"20 yaş bir mesleğe atılamk ve sıfırdan gelişmek için geç kalınmış yaş mıdır" bu soruyu soran kişi dünyanın hâlâ 40 sene önceki gibi olduğunu zannettiği için soruyor. çünkü 40 sene önce babalarımız bir meslek edinirlerdi, ömür boyu o mesleği icra ederlerdi.

BU DEVİR BİTTİ bakın geleceğin mesleği yazılım diyoruz ama yazılımın bile çoğu kişiye para kazandırmadığı dönem gelecek.

geleceğin iyi iş yapan insanları kimler oalcak biliyor musunuz? dünyann değiştirğinin ve sürekli yeni iş alanlarının çıktığının farkındao lan isnanlaro lacaklar.

yani siz 25-25 arası bir iş ile para kazancaksınız. 35-45 arası başka bir iş ile para kazanacaksınız. 45-55 arası farklı bir iş yapacaksınız. bunu: "canınınz böyle istedi diye" yapmaycaksınız. mecbur olduğunuz için yapacaksınız.

hadi bunu geçtim, bakın şu anda takvimler 2020'yi değil de 1980'i gösteriyor olsalardı ve siz 20 yaşında olsaydınız, gene hiçbir şey için geç değildi ki.

ihtiyacınız olan tek şey ukunuzun açılması. okuyun. açın medium.com'u okuyun geüncel yazıları. ufkunuz açıldıkça fırsatları keşfedeceksiniz.

yaklaşan kriz sizi korkutmasın, her krizin bir çıkışı vardır ve Türkiye iş gücünün büyük olduğu bir ülke. araştırın, her alanı okuyun. artık: "benim alanım budur, kendi alanımda takılırım, diğer alanlar beni ilgilendirmez" deri bitti.

dediğim gibi ihtiyacınız olan tek şey ufkunuzun açılması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A112A26DD

Ne okuyorsun hocam

Alıntıları Göster
    İşletme

ve eğer virüs olaylarından piyasalar ters köşe olmaz ise önümüzdeki sene yüksek ihtimalle A-Grubu kurumsal bir şirkette uzun dönem staj yapacağım (8-10 ay civarı).
  • quote:

Diş hekimliği 2. Sınıfta okuyorum. Fakat psikolojik bir takım sorunlarım var devam edip etmemekte kararsızım bahsettiğim insan ilişkilerinden dolayı. İlginç bir şekilde insanları uzaktan izlemekten, onlara karışmamaktan memnunum da. Şikayet etmiyorum yoksa elbette çözmeye çalışırdım bu durumu

Alıntıları Göster
    Güzel bölüm okuyosun bence bırakma kimse yüzünden

• altına bez bağlamak için geç bir yaş

hayata atılmak içinse ideal

ama bölümün iyi en azından diploma bulunsun tabi psikolojin başkalarına zarar verecek kadar bozuk değilse
  • quote:

Alıntıları Göster
    Kardeş diş gibi bölüm okuyorsun onu okumadan önce aşçılığın vs var mı onları soracaktım gerek kalmadı.
    4 sene sonra kral sensin hazirandan mesleğe başlıyorsun daha ne istiyorsun

• 8-9 ay önce bende aynı noktadaydım. Boşluk, gelecek kaygısı ne ararsan. Şuan anlayabiliyorum hislerini.
    Turizm okudum ama hep yazılımla ilgiliydim. 23 yaşında c# kursu aldım, aralık ayında bitti, 1 aydır yazılım işinde çalışıyorum, sevdiğim işi yapıyorum. 8 ayda hayatım değişti, bir raya oturttum(sanirim )

20 yaş hiç geç değil. Ailen ile konuş, derdini anlat. Gerçekten üzgün olduğunu görürlerse kızamazlar. Oturun ne istiyorsun ne yapılabilir tartışın. Liseden beri yazılımla uğraşmam bu yolu çizmeme sebep oldu tabi. Peki ya senin var mı yaparken kendinden emin olduğun bir şey?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thorstvedts

Bu mesaj silindi.
    Hangi kurum bu? Beş parasız tıp okumak da güzel bir his değil asistanların stajerleri götürmesini izliyorsun para olmadan karı kız işi olmuyor . Direk memurluğa atansaydım şimdi arabam olurdu

• Bence okuduğun bölüm iyi devam etmelisin.Bittikten sonra istediğin şeyi yapmalisın.
    Öncelikle sevdiğin şeyi belirle bence.Sevdiğin şeyi yap

• Yaş otuz beş, yolun yarısı eder genç adam.

Daha önünde on beş senen var.

Yaşam çok değerli bir olgudur. Her yaşta değil her saniyede her dakikada içinde yaşayan insan kıymetini bilmeli.

Daima dinamik olmalı.

Harekete geç, sosyalleş, sevgili yap, kendine hedef edin gibi kalıplaşmış cümleler yerine söyleyebileceğim tek şey:

"Düşün, yaz, harekete geç."

Biraz kafanı topla, biraz düşün. Önüne not defteri, eline kalem al. Düşün, düşün, düşün...

Sonra insanların sürekli söylediği kalıplaşmış cümleleri duymak, görmek yerine bizzat hedeflerini yazıya döktüğünü fark edeceksin.

Kelimeler davranışlara, davranışlar alışkanlığa, alışkanlıklar karaktere dönüşür; karakter ise kaderini şekillendirir.

Tek önerim budur. Gideceği yolu insan kendisi belirler.

Yolun açık olsun.

• reis öncelikle yaşın genç elinden şuan her şey gelebilir lakin teknoloji çağındayız yazılımcı olabilirsin benim fikrimce. ama okuduğun bölümde güzel çünkü bitmeyen meslek işini iyi yaparsan. yok ben masa başında iş yapamam dersen o zaman ticaret rıskını ticarette kovalıcan su satmakla başlaya bilirsin
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Hangi gönüllü projeye katıldın ben agh'ye başvurdum dönüş yapmıyorlar ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Hangi gönüllü projeye katıldın ben agh'ye başvurdum dönüş yapmıyorlar ya
    Aiesec ile Ukrayna/Lviv'e gittim. Projenin ismi "Language School" idi. Hafta içi çeşitli öğrencilerle bir araya gelerek farklı konular hakkında tartıştık. Amaç speaking yeteneklerini geliştirmekti.

Not: Kalcak yeri baştan sona onlar karşılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

8-9 ay önce bende aynı noktadaydım. Boşluk, gelecek kaygısı ne ararsan. Şuan anlayabiliyorum hislerini.
    Turizm okudum ama hep yazılımla ilgiliydim. 23 yaşında c# kursu aldım, aralık ayında bitti, 1 aydır yazılım işinde çalışıyorum, sevdiğim işi yapıyorum. 8 ayda hayatım değişti, bir raya oturttum(sanirim )

20 yaş hiç geç değil. Ailen ile konuş, derdini anlat. Gerçekten üzgün olduğunu görürlerse kızamazlar. Oturun ne istiyorsun ne yapılabilir tartışın. Liseden beri yazılımla uğraşmam bu yolu çizmeme sebep oldu tabi. Peki ya senin var mı yaparken kendinden emin olduğun bir şey?
    Selam hocam konuya ben de dahil olmak istedim

İşletme öğrencisiyim, bir yandan yazılıma da hafif bir giriş yapmak istiyorum (en azından ne derece ileri gidebileceğimi, hevesim cidden var mı yok mu onu öğrenmek için vs).

Udemy'den SQL kursu aldım. Ona başlayacağım yakın zamanda. Bana önerebileceğin bir yöntem/dil var mıdır? Bir ara basit diye Python'a girişmiştim; fakat araya birkaç olay girince yarım kalmıştı. Sence devam etsem mi?

Not: Hangi alanda kullanacaksın dersen hiçbir fikrim yok hobi olarak istiyorum diyelim. Özellikle Firmaların işine yarayacak mobil/masaüstü uygulamalar yapmak isterim veya basit basit mobil oyunlar yapsam fena olmaz.. Veeyaa web sitesi açtım diyelim onu tasarlamak için kod kullansam falan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.