Şimdi Ara

20 Yaş Dişi Çekimi Sonrası 5. Gün Tecrübeliden Yardım…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktada belirttiğim gibi pazartesi saat 16.00 da 20 yaş dişimi çektirdim bu gün cuma gece saat 23.14 yani 4-5. Gündeyim. Durumu anlatmadan önce operasyonun detaylarindan bahsedeceğim ki yorum yapacak kişiler buna göre bilgili olsunlar istiyorum.

Sağ arka alt 20 yaş dişimi çektirdim ve yaşım 30 sağlıklı çıkmış bir dişti fakat bir hafta önce iltihap kapip yuzumun yarisini uyuşturmuştu. Bu nedenle baya sağlam bir dişti aslinda ve çekim sırasında bir kök kırıldı ve içeride kaldı. Sonra o kırılan parçayı çıkarmak için baya bi uğraştı ve o bölgeye yüksek hasar verdi.

Çekimden 2 gün sonra şişliğin büyüklüğü ve ağrılarsan dişçiye gittim ve bana sanki neden geldin gibi davrandı söylemiştim şişecek moraracak vs. diye bende yinede bi rontgen cektirdim parcanin orada olmadigini görmek için.

Neyse dediğim gibi şuan 4.-5. Gün fakan şişlikte asla bir azalma yok geceleri 38.7 yüksek ateş oluyor hele o bölge yanıyor tabiri caizse, Agumentin 875/125mg ve Bi-profenid 150mg verdi onlari kullaniyorum 12 saatte bir. Fakat cokta bir faydasini goremiyorum agrilar devam ediyor. Ve bu gece boynumda kizariklik ve ateş oluştu, dokunduğumdada boynumun sağ yatafında ağrı ve le f bezindede şişlik var,

biraz uzun oldu ama tüm detayları aktarmak istedim.

Acile gitmem gerekir mi normalmidir bu yaşadiklarım. Operasyon kolay gecmedi baya bi işlem yapildi doku zararı verildi normal geçer diyede dusunuyorum. Ama bu boynumdaki şişlik ve geçmeyen ateş iyiye işaret gibi görünmüyor.

Bu şekilde ağır 20 yaş çekim süreci geçiren dorumda kişiler varsa deneyimlerinden yararlanmak isterim. Yarın dişçiye gidicem ama yine normal diyip göndermesinden korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim 20’lik çok rahat bir şekilde ameliyat ile çekildi. Ona rağmen ameliyat sonrası uyuşmanın etkisi geçince hayatımda öyle bir ağrı hissettiğimi hatırlamıyorum. Sizinkisi o kadar zahmetli geçtiyse normal bence. Çok evham yapmayın. Biraz zaman tanıyın. Doktorun dediği sürede iyileşmezse öyle endişelenirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Not: Atesim yüksek demissin o normal olmayabilir atesin yüksekse 38,5 falansa acile gitmen gerekebilir belki iğne antibiyotik verebilirler sislige bak yayılıyor mu? yani yayılıyorsa yüzünden başka yerlere yayılıyorsa mesela boynuna falan ya da gözüne doğru gidiyorsa tehlikelidir, lenf bezi ağrır o normal ama boynunda sislik olursa yayılım vardır, ilac tesir etmiyorsa söyledigim gibi hstaneye git iğne antibiyotik verirler muhtemelen.. Cok dis apsesi gecirdim yüzümün elma gibi sistigi oldu ama yüksek ateş hic olmadı..

Bu tarz mevzular en fazla 10 gün sürer tehlikeli bir sey yoksa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 6:59:15 >
  • Antibiyotikler ya zamanında önüne gelen gereksiz yere kulandıgı icin etkisiz ya da diş bölgesine ulaşamıyor az ulaşıyor ya da her ikisinin kombinsyonu. Bir keresinde yine yüzüm sismisti hicbir sey kullanmadan bekledim. Kendi kendine tekrar indi ve belirtiler kayboldu, orada tabii hala iltihap var sadece pasif druma geciyor. 20 gün sonra yine sisti yine bir sey yapmadım yine indi. Ücüncü de cektirmistim.

Seninki zaten cekilmis gecerse bir daha sismez. Fakat söylemek istedgim sey bu antibiyotikler bir halta yaramıyor antibiyotik yossak eczaneden kafanıza göre alamazsınız diyorlar ama is isten gecmis zaten.. kullanan kullanmış antibiyotigi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 7:15:44 >

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt

Abse yapmis, gmuk olmayan saglam 20'lik dismis ama bence discisi acemi cunku gmuk olmayan bir 20'lik cekimi travmatik olmaz. Benimkiler normal birer dis gibi cekildi gitti.. Hatta ayni anda 5 dis yan yana cektirdigim bile oldu multi cekimler yaptirdim ve yerlerine implant taktirdim multi cekim yaptirmsaydim defalarca disci koltuguna otururdum isini bilen discide sorun cikmaz

Not: Agir dis eti hstaligi ve multi curuklerle yasimdan beklenmeyecek oldukca yamuk bir agza sahiptim duzelttirmek cok msrafli ve radikal islemler gerektirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 11:17:56 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu sabah yine şiş ve ağrıyla uyandım. Birazdan dişçiye gidip tekrar görüneceğim. Agri kesici ve ates dusurucu ilac bitti zaten onu tekrar yazdiracagim ve daha kuvvetli bir antibyotik verirmi diye soracağım.

Dediğiniz gibi zorlu bir operasyon oldugu icin belki bu kadar ağır geçiyor.

Başımda uyuşma ve şişme sebebiyle ileride daha buyuk sorun cikarabilir diye cekilmesi gerek dediler. Bende bu kadar olacagini bilsem asla çektirmezdim. Şişlik yanağıma doğru yayıldı. Belki yayılıp 1-2 hafta içinde inecektir. Gözlemleyeceğim. Bakıp kontrol ediyorum ama iltihap emaresi görünmüyor. Onada bir baktıracağım.

Atesin yoksa cok sallama bir sey olmaz.. 10 güne kaybolur.. Atesin varsa sadece o discinin lafına güvenmeni önermem daha iyi bir disci ya da hstane acil servise görün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 13:4:17 >

• alveolit diye bir durum var, düşman başına. 2-3 gün önce dişimi çektirdim, çektirdiğim yer iltihap kaptı ben hayatımda böyle ağrı görmedim. Ağzında koku ve geçmeyen ağrı olursa mutlaka doktora görün. ben de çekim sonrası şişlikte eşlik etmişti...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.