Şimdi Ara

20 milyon iPhone 13'te Çinli BOE'nin OLED ekranı kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 milyon iPhone 13'te Çinli BOE'nin OLED ekranı kullanılacak

Çin'den gelen son bilgilere göre iPhone 13 akıllı telefonlarda kullanılacak OLED ekranların bir kısmı BOE tarafından üretilecek. Tedarik zincirine yakın kaynaklar BOE'nin yüksek kaliteli OLED panel üretmeyi mümkün kılacak özel ekipman satın aldığını bildiriyor.

Ayrıca Bkz.iOS'un son sürümü iPhone'ları yavaşlattı: Apple yeni sürüm için çalışıyor

BOE'nin altıncı nesil üretim hattının bu yıl iPhone 13 için 20 milyon OLED panel tedarik etmesi bekleniyor. Öte yandan Samsung'un ana ekran tedarikçisi olmaya devam edeceğini belirtelim. Güney Koreli devin iPhone 13 için üretilecek ekranlardaki payının %65.1 olduğu gelen haberler arasında.

20 milyon iPhone 13'te Çinli BOE'nin OLED ekranı kullanılacak

Apple'dan 169 milyon OLED panel siparişi

LG Display, OLED ekran siparişlerinin %29.6'sını kaparken, BOE siparişlerin %5.3'ünü karşılayacak. Nisan ayında Apple'ın yeni iPhone'lar için toplam 169 milyon OLED panel sipariş edeceği bildirilmişti. Merakla beklenen iPhone 13 serisini Eylül ayında tanıtması planlanıyor.

Kaynak:https://en.letsgodigital.org/smartphones/iphone-12s-pro/
    Kaynak:https://news.mydrivers.com/1/756/756122.htm

• 12’lerde kullanılan ekranı kim üretiyorsa hiç beğenmedim 11’lere göre daha sarı gösteriyor, fotoğrafla uğraştığım için çok sinirimi bozuyor.

Umarım 13’lerde düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 13 Mayıs 2021; 19:34:27 >
  • bu yazıların aslında haber değeri yok,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O led iyidir.bakalım nasıl olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    True tone u kapatın düzelecektir arkadaşımda hiç bir problem yok otomatik olarak true tone açık halde geliyor cihaz

• Guzel gelisme, tahminim iphone 14 nihayet centiksiz oled ekranli ve iyilestirilmis pil ile gelecek
  • Apsny A kullanıcısına yanıt
    True Tone kapalı, Night Shift kapalı, alır almaz yaptığım ilk iki ayar diyebilirim. Yazılım ile ilgisi var mı bilmiyorum ama IOS 14.5.1 ile daha da bi sarı gelmeye başladı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bence ekranın öyle olması OLED panel ile alakalı. iPhone 11'de bildiğiniz gibi LCD panel var sanki bana da LCD ekranlar daha beyaz gibi geliyor ama OLED ekran çok daha iyi tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Tavsan -- 14 Mayıs 2021; 11:19:40 >
  • 11 ve 12 derken kullandıklarım hep Pro Max olan model, yani 11 Pro Max ve 12 Pro Max. İkisinde de OLED ekran var. Siyah dışında ben renklerini sevemedim bi türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Tavsan

Bence ekranın öyle olması OLED panel ile alakalı. iPhone 11'de bildiğiniz gibi LCD panel var sanki bana da LCD ekranlar daha beyaz gibi geliyor ama OLED ekran çok daha iyi tabii ki.

Özellikle IPS paneller beyaz rengi daha iyi veriyorlar.

Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu > Renk Filtreleri kısmına gelin. En altta Renk Tonu yazan yeri seçip oradan yoğunluk ve renk özü üzerinden gerekli beyaz dengesini sağlayabilirsiniz. OLED ekranlar beyaz rengi gösterme konusunda IPS paneller kadar iyi değiller. OLED siyahta ne kadar iyiyse IPS de beyazda o kadar iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde iphone ekranı oled mi?
  • o da bana denk gelir :d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone Çin ve Kore malı telefondur. Sadece yazılımı Amerikan ama o da güncelleyince telefonu yavaşlatıyor :P

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.