Şimdi Ara

20 gün Edebiyat Çalışarak 46 net mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edebiyat bilgim hiç yok = 0. Diğer derslerden de eksiğim olduğu için, 20 günlük bir programa sığdırmam lazım. Hedef minimum 48d 8y, mümkün müdür? Matematik sınavından sonra 1 haftalık çalışma süresi daha var, ortalama 30 gün çalışarak bu netlere ulaşabilir miyim?
    Yoksa diğer derslerden kısıp edebiyata mı yüklenmeliyim?

• EAcıysan edebiyatsız hiçbiyere gidemezsin. 20günlük çalışmayla edebiyatı halledebilceğini sanmıyorum... edebiyat öyle basit bi konu değil çok fazla ezber var.. temelin olsa hadi neyse ama 0 diyorsun.. benim bile iyi sayılır şuan ama çok çalışmaya ihtiyacım var.. 2ayda anca tamamlarım diye düşünüyorum
  • Hergün düzenli 1 saat edebiyat çalışsan 20 gün komple edebiyat kasmandan çok daha faydalı olur dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

EAcıysan edebiyatsız hiçbiyere gidemezsin. 20günlük çalışmayla edebiyatı halledebilceğini sanmıyorum... edebiyat öyle basit bi konu değil çok fazla ezber var.. temelin olsa hadi neyse ama 0 diyorsun.. benim bile iyi sayılır şuan ama çok çalışmaya ihtiyacım var.. 2ayda anca tamamlarım diye düşünüyorum

Valla gözümü korkuttum şimdi, ezberime güvenirim, 250 sayfalık bir kitap sonuçta, günde 10 sayfa ezber çok zor olmasa gerek diye düşünmüştüm.

quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

Hergün düzenli 1 saat edebiyat çalışsan 20 gün komple edebiyat kasmandan çok daha faydalı olur dostum

Tavsiye için teşekkürler, haklısın, bu alternatifi hiç düşünmemiştim. En iyisi günlük 1-2 saatimi edebiyata ayırayım bundan sonra.

• Edebiyatın 2 haftalık işi var.Şöyle ki tüm edebiyat kitabını küçük blok kağıtlara not ediyorsun(önemli olayları,yerleri vs.)Her gün bu notları okuyorsun(tercihen 2-3 kez).Ben böyle yaptım geçen yıl.44,75 netim vardı sınavda.Durumum senle aynıydı sıfırdan başlamıştım.
  • Şahsen ben öyle yapacağım sana önereyim dedim dostum.Diyelim önümüzde 75 gün var 75 saat okumada çok rahat bitirirsin edebiyatı,hem son 20 günde çalışırsan bilgiler birbirine girer
  • sayısal örencisiyim

ts1 den
    gazetecilik istiyorum

türkçe 38net
    sos 36.net

2.sınavdada iyi not alırısam fazla puanım kırılmazmı yani 0.03 ortalama kaç puan etkiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    edebiyat 10 net için öneri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • notlar tutup dolabına yapıştır evde dolanırken bile okursun gözüne ilişir çıkmaz aklından ^^
  • Edebiyat testi 56 sorudan oluşuyor.
    Bu soruların 20 tanesi anlam ve dil bilgisi soruları.
    Hedefin, 46 net. Hedefin için bu sorulan 20 soruyu tam yapmalısın. Paragraflar, dil bilgisi, virgüller vb.

Geriye kaldı 26 net.
    Bu 26 netin 5 netini,
    şiir yorumlama,
    söz sanatları,
    şiirin biçimi vb,
    ile yaparsın.

Kaldı 21 net.
    Cumhuriyet dönemi edebiyatını ve sonrası, tanzimat, divan edebiyatını yutman gerekiyor. Roman özetlerini, kahramanlarını kavrayıp çözmen gerekiyor. Malum 20 soru da buradan geliyor.

Kaldı 1 net. Bu 1 neti sana bırakıyorum:)

ÖSYM, soru dağılımlarında köklü değişiklikler yapmaz. Bunları yazdım, bu dayanak üzerinden gittim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

Edebiyatın 2 haftalık işi var.Şöyle ki tüm edebiyat kitabını küçük blok kağıtlara not ediyorsun(önemli olayları,yerleri vs.)Her gün bu notları okuyorsun(tercihen 2-3 kez).Ben böyle yaptım geçen yıl.44,75 netim vardı sınavda.Durumum senle aynıydı sıfırdan başlamıştım.

quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

notlar tutup dolabına yapıştır evde dolanırken bile okursun gözüne ilişir çıkmaz aklından ^^

Bu kağıda not tutma işini kesin yapacam.

quote:

Orijinalden alıntı: çılgın_zenci_dostum

Edebiyat testi 56 sorudan oluşuyor.
    Bu soruların 20 tanesi anlam ve dil bilgisi soruları.
    Hedefin, 46 net. Hedefin için bu sorulan 20 soruyu tam yapmalısın. Paragraflar, dil bilgisi, virgüller vb.

Geriye kaldı 26 net.
    Bu 26 netin 5 netini,
    şiir yorumlama,
    söz sanatları,
    şiirin biçimi vb,
    ile yaparsın.

Kaldı 21 net.
    Cumhuriyet dönemi edebiyatını ve sonrası, tanzimat, divan edebiyatını yutman gerekiyor. Roman özetlerini, kahramanlarını kavrayıp çözmen gerekiyor. Malum 20 soru da buradan geliyor.

Kaldı 1 net. Bu 1 neti sana bırakıyorum:)

ÖSYM, soru dağılımlarında köklü değişiklikler yapmaz. Bunları yazdım, bu dayanak üzerinden gittim.

Soru dağılımını verdiğin iyi oldu, inşallah yaparım. En iyisi bugünden 1-2 saatlik çalışmayla başlamak, ertelersem çuvallayacam heralde.

• Fem'in kitapçıkları var Edebiyat kitapçığından bul ve her gün 1 saat oku. Sınava kadar hepsini ezberlersin zaten
  • kitapçıklar derken hocam cep kitaplarını mı kastediyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa16

kitapçıklar derken hocam cep kitaplarını mı kastediyorsunuz

Büyük ihtimalle... Var bende bir tane, bütün konular+kitap özetleri mevcut.
  • Tanıdık bir edebiyat hocası bul ve ondan kendi çıkardığı notları iste onlara çalış
    Bunu uygularsan üzerini bile yaparsun
  • Yeni çıkan şifreleme yönetmi ile bir kaç dakikanı almaz bile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.