Şimdi Ara

20-25 Bin TL Hazır sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçem düşük maalesef ve bu bütçelere hazir sistem ariyorum. Bu butceye sizce hiç zorlamayip R5 5600, 4060, DDR4 32 GB RAM, 1TB SSD mi yapmaliyim? Yoksa yukarida sistemin aynisini sadece 5060 olarak degistirip mi yapayim? Veya R5 7500F 4060'li bir sistem mi onerirsiniz? Oyun Valo, cs2 , elden ring, pubg, lou2 ve gow oynayacağım .R5 7500F sistem çok guzel olsa bile butcemi biraz asiyor. Bu tarz bir sistemde ayrica duzgun bir kasa istedigim icinde bulmak zorluyor 🥲 Gaming gen de 5060, R5 5600, enermax kasa seklinde bir sistemi ufak ozellestirmelerle 26 bine alabilirim, veya onun yerine sizin onerisinize gore de yonelebilirim 🙏🏻 sistemi 30 Temmuz'dan once sipariş verip İstanbul'dan satin alacagim. İncehesap, Gaming gen, İtopya gibi yerlerden magazaya gidip alabilirim (bu benim icin daha iyi olur). 5060 li bir sistem alip bütçeyi hiç zorlamamak mantıklı mıdır? veya 4060 li alip şimdiden 1tb ssd gibi şeyleri eklememi mi önerirsiniz? Simdiden tavsiyenizi bekliyorum ve cok teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 1 tb ssd , 16gb ram yeter simdilik,kartta parasina gore 4060 veya 5060 alirsin
    26.758 (vento 650w kasa+1tb adata ssd ile)
    www.incehesap.com
    Genesis Prime | AMD Ryzen 5 5600 | 16 GB DDR4 | Gainward RTX 5060 8 GB | 500 GB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/genesis-prime-tavsiye-sistem-fiyati-81973/?hsu=2371486,2371489,2371492,2371495,2371639,2371711,2371504

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 3 Temmuz 2025; 21:5:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ayni kasaya bakmışız sizinle, kasa olayı çok pahalıya denk geliyor 😔, bende bu yüzden acaba daha ucuz bir kasa (örnek James Donkey H800 ) tercih edip bir süre idare edip sonra psu mu değissem dedim, sizce böyle mantıksız mı olur? Vento nun kalitesine zaten hiç bir şey diyemeyiz de anlayın onu demeye çalışıyorum. Bütçeyi ufak aşıyor. Eski konumada siz mesaj atmissiniz tesekkurler 🙏🏻 o zaman turkiyeye gelemedigim icin alamadim 🥲 bu sefer inşallah 30 temmuzda gelip alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lynax -- 3 Temmuz 2025; 21:12:3 >
  • Lynax L kullanıcısına yanıt
    O zaman rx7600 ile al rtx4060 muadili amd tarafinda, ssd 1 tb lexar nm610 pro ,kasa vento 650w,sogutucuda bitfenix 4p120 yapinca 22.892 tl
    itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    TREND-TOPIC / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon RX 7600 8GB / 16GB DDR4 / 500GB NVME M.2 SSD / AMD Radeon Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/trend-topic-amd-ryzen-5-5600-asus-radeon-rx-7600-8gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2-ssd-amd-rade_h27065#kategori_78

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 3 Temmuz 2025; 23:5:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam nasilsiniz? Gec cevaplar icin kusura bakmayin. Evet 1080p 180hz monitorum var ve onda oynayacagim. Bugun tebilion ile 9060xt 16gb bir sistem icin konustum 33 bin tl karsilayacak bile olsam yine benim icin pahali ve gereksiz geliyor. Sonucta ben 1-2 yil ultra ayarlarda gotursun yeter sonra satacagim veya kullanmayacagim bile kafasinda olan birisiyim ki ultra da oynama hastaligimda yok yani umrumda bile degil. B580 i driver sorunlarindan dolayi istemiyorum acikcasi cunku cs2 ve valorantta ölecek gibi hissediyorum 😅 1080p de ise 4060 veya rx7600 yetecek gibi. Şuanda 4060 li sistem ile rx7600 lu sistemler ayni fiyatta. 23 bin tl ye oyle bir sistem almayi dusunuyorum. Aslinda 5060 da mantiksiz gelmiyor degil ancak ne gerek var diye de dusunmuyor degilim acikcasi 😅 yani butcemi zorladigimda hem elime bir sey gecmeyecek ve dediginiz gibi anakart yetmeyebilir. Bu yuzden son bir oneri istiyorum sizden. Kusura bakmayin gunlerdir yazmadim 🙏🏻

• işlemci konusunda kesinlikle r5 5600 almayi dusunuyorum bu arada, eger baska bir islemci alacaksamda sistemi ddr5 yapip r5 7500f tercih ederim. Islemciyi yukseltmeyide dusundum aslinda ozellikle arkadaslarimdan biri ddr5 e gecmenin bile sadece %10’a yakin performans arttirabilecegini soyledi.

• Gaming gen de ozellestirmeler sonrasi 4060, r5 5600, 120mm 6 bakir borulu termalight fan, 16gb ram, 1tb ssd toplam 25 bin tutuyor. Diger bir yandan 27.500tl ye r5 7500f , 4060, 16gb ram, 512gb ssd (fan allaha emanet artik nasil para yeterse cikartacagim onuda bir turlu) gibi bir sistem cikabiliyor 😅 bana acikcasi ilk sistem daha mantikli geldi. Her şey tam takirinda ve beni idare eder gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    8 ay önce açıldı
    40.000 TL Hazır sistem önerisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kararsızlık en büyük zaafiyettir ve en büyük hata birşeylerden kısıp sistem toplamaktır...

Benim ultra ayarlarda oyunla işim olmaz diyor iki seneye satarım diyerek herşeyden kısma yoluna gidiyorsunuz...

Ama açık net konuşayım temmuz ayında olası bir faiz indiriminde (350 bazpuan deniyor) fiyatlar iyice coşacaktır ve ileride bir sistem toplamak bugünden daha zor olacaktır...

Siz iyice bir düşünün öyle karar verin ama bence amd 7500f işlemci ile B8xx serisi anakart üzerine ddr5 sistem kurun yada anakartı minimum x670 serisi güçlü bir model seçip sistemi kurun...

Bakın üç beş sene önce 100k güzel bir sistem dense araba parası verilmez derdik şimdi üstünü verir hale geldik...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: franklinda

Kararsızlık en büyük zaafiyettir ve en büyük hata birşeylerden kısıp sistem toplamaktır...

Benim ultra ayarlarda oyunla işim olmaz diyor iki seneye satarım diyerek herşeyden kısma yoluna gidiyorsunuz...

Ama açık net konuşayım temmuz ayında olası bir faiz indiriminde (350 bazpuan deniyor) fiyatlar iyice coşacaktır ve ileride bir sistem toplamak bugünden daha zor olacaktır...

Siz iyice bir düşünün öyle karar verin ama bence amd 7500f işlemci ile B8xx serisi anakart üzerine ddr5 sistem kurun yada anakartı minimum x670 serisi güçlü bir model seçip sistemi kurun...

Bakın üç beş sene önce 100k güzel bir sistem dense araba parası verilmez derdik şimdi üstünü verir hale geldik...
    Peki hocam o zaman size şu soruyu sormak istiyorum. Diyelim ki bütçeden kısmayıp anlattığım 9060xt ,1tb ssd, r5 7500f, 1x16gb ram sistemini aldım. Bu gerçekten beni çok çok rahatlatacak mıdır? Bir de kıbrısta yaşadığım için bizim burada pc fiyatları çok daha pahalı, ikinci el fiyatı türkiyeden aldigimiz 0 fiyatinin 2-3 bin üstü her zaman. Bu yuzden beni etkilese dahi cok zarara sokmaz. Sistem linkihttps://www.tebilon.com/amd-7500f-sapphire-radeon-rx9060-xt-pulse-gddr6-16gb-a620m-500gb-kingston-16gb/ , butun ozellestirmelerle bana maliyeti 33 bin tl tutuyor. Yüksek bir fiyat ancak verilmeyecek bir fiyat degil benim icin. Zaten diger turlu 25 bin verecegim ustune 8 bin eklemek çok çok etkilemez tabi bu dediğim ileride satarken bana faydası olacak mı olmayacak mı ya da bağlı açıkçası 😔 9060xt nin vram olarak çok buyuk avantaji oldugunu biliyorum ancak performans olarak çok buyuk bir fark yok gibi 5060 dan o yuzden sormak istedim (ben boyle gordum)

• Anakarti o kadar yuksek secmeyi dusunmuyorum net sekilde. Hazir sistemlerde cikan neyse onu almayi hedefliyorum acikcasi

• x670 bir anakarta sahip sistem alırsanız Amd nin 9xxx serisi işlemcilerinede ileride geçiş sağlayabilirsiniz ama bu sistemde size yeterli olacak ise alınabilir..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.