Şimdi Ara

´´ 2 yaşındaki kızın beyninin yarısı yok... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: desci

18 yasında beyninin tamamı olmayan bi kız tanıyorum ben

• Çok az rastlanan bir durum olmasına karşın dünyada şu an benzer vakalar olabilir.Milyarda bir veya milyonda bir olasılık mıdır ? Bu rahatsızlığın karşılaşılma riski nedir ? Doğuştan bu hastalığa sahip şu an ise yirmili veya 40 lı yaşlarda olan insanlar var mıdır acaba ? Onlar sağlık bakımından nasıldırlar ve yaşadıkları zorluklar nelerdir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Tıbbi Araştırma Konseyi Başkanı Prof. Colin Blakemore, böyle bir durumun bir yetişkin için felaket olabileceğini belirterek, “Ancak bir çocuk beyni, adapte olma ve fazladan sorumluluk yüklenme gibi şaşırtıcı bir kapasiteye sahip” dedi.

Kaynak.

Çok ilginç bir durum. Burada tam olarak ne demek istemiş? Büyüdükçe adapte olmada ve fazladan sorumluluk yüklenmede ciddi problemler yaşayacak gibi bir anlam çıkardım ben.

• çocuğun nasıl bir hayat süreceği büyüdükten sonra anlaşılacak. tabii tıbbın "araştırma objesi" olacağı kesin.
  • Allah şifa versin.
  • Beynin hasarlı olduğunu duymuştum ama yok ne demek ya. Çok korkunç bir durum. Allah şifa versin diyelim.

Ama erkenden tespit ettikleri iyi olmuş. Sonra bu kız 18 yaşına geldiğinde bir gün doktor deseydi beyninizin yarısı yok diye. O zaman nasıl olurdu acaba.
  • Beynin sağ tarafı sol kısmı sol tarafı da sağ kısmı kontrol eder.
    Çocuğun sol tarafı felçli olması gerekir.
    İlginç bir vaka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrebulgur

hocam aslıdna üşünü hihç bir şey yok istersen 4/1 lamsın degişen bir eşy yok ne osal biz beynimizin %1. den az rakamını kulalnıyoruz

Arkadaşım bu ne demek ya,yazdığın şeyi hiç okumaz mısın sen?
    Biraz anadilinize saygılı olun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterchief33

büyük ihtimalle sıvı dolu kistik bir yapıdır.. anne karnında beyin gelişirken beyin omurilk sıvısının sirkülasyonunda bozukluk oluşmuş bu kistik yapıda beynin bir yarısında bası yaparak o yanda dokularda azalma meydana gelmiştir yapısal olarak beyin gelişiminde özellikle ilk iki sene önemli olduğu için beyin eksik kısmın görevlerinin bir kısmınıda üstlenebiliyor..yetişkinlerde ise beyin gelişimi tamamlanmış olduğundan böyle bir durum mümkün olmaz...

ya bi kere yetişkin insanda varsa vardır gece uyurken beyninin yarısını hırsız gelip mi çalıcak mantıklı konusalım
  • çok ilginç gerçekten .eşim çocuk doktoru uyuyor olmasaydı kesin sorardım ama yarın nöbeti var .

kendi fikrimce eğer denek gibi kullanılmaktan dolayı engele uğramazsa zamanla uyum sağlayıp yaşamına bazı eksiklikleri olmasına rağmen devam edebilir gibi.çocuklar inanılmaz derecede dayanıklı oluyor.doğuştan böyle olması bencede büyük avantaj.sanki hiçbirşey yapılmadan dahi bu güne gelip bu durumda olması bence bunu gösteriyor.birde uyum konusunda yardım aldığında bir çok engeli aşbilir gibi görünüyor,ama bu benim fikrim tabi .bilimsel değil.
    her ne olursa olsun yinede sağlıklı ve mutlu bir hayatı olmasını dilerim.Allah şifa versin.
  • vay be çok ilginç bi durum. ama bence kız tüm fonskiyonlarını yerine getirecek tıptada mucize diyecekler çünki hep böyle olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_point

"beynin sol tarafı" derken tam olarak ne kastedilmiş.

yani beyin kabuğunun sol tarafı mı?
    yoksa vertikal eksen alındığında beynin tamamen sol tarafı mı??

ayrıca verilen resimde sol taraf değilde sağ tarafın olmadığı şematize edilmiş...

sorularım hala daha cevaplanmamış.

ben bu haberin asparagas ya da abartma olduğunu düşünüyorum.
  • Allah yardımcısı olsun yaa
  • çok garip bişi ya ilk defa duydum boyle bişey acaba cidden doğrumu ?
  • bende üzüldüm ya yazzıkkk allah kimseye vermesin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.