Şimdi Ara

´´ 2 yaşındaki kızın beyninin yarısı yok... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten resme bakarsanız kızın sol tarafında morluklar vaR gibi ? Sol taraf bi acayip değilmi sizcede ?
  • yetişkin bir insanda beynin yarısı alındığında yaşaması zor olabilir ama kızın yaşı küçük olduğundan dolayı beyin ve sinir dokuları gelişimini halen sürdürdükleri için tam olan kısım eksik bölgelerin görevlerinin bir kısmını yüklenebilir...
  • Bİyolojim pek iyi değildir ama beyinde o ebataa bir boşluk olması beyine zarar vermezmi örneğin hava karbarcıkları
    v.b etkenler
  • Şimdiki kızlarda var da ne oluyor
  • büyük ihtimalle sıvı dolu kistik bir yapıdır.. anne karnında beyin gelişirken beyin omurilk sıvısının sirkülasyonunda bozukluk oluşmuş bu kistik yapıda beynin bir yarısında bası yaparak o yanda dokularda azalma meydana gelmiştir yapısal olarak beyin gelişiminde özellikle ilk iki sene önemli olduğu için beyin eksik kısmın görevlerinin bir kısmınıda üstlenebiliyor..yetişkinlerde ise beyin gelişimi tamamlanmış olduğundan böyle bir durum mümkün olmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: y281nbl

Şimdiki kızlarda var da ne oluyor

var mı diyosun yani..

evet beynin sağ tarafının boş olduğu şematize edilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bu durum nasıl olabiliyor?
    Her görüş açısını merak ediyorum.

evrim teorisine göre kullanılan organ gelişir kullanılmayan körelir (bayanlar alınabilir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: thsn_can
    evrim teorisine göre kullanılan organ gelişir kullanılmayan körelir (bayanlar alınabilir)

Niçin?
    Erkekler beyinlerinin %100'ünü mü kullanıyor?
  • Çok enteresan yazık.
  • eğer yaşarsa ilerisi onun için çok zor olucak yazık
  • İnşallah normal bir hayat sürer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Orjinalden alıntı: thsn_can

Niçin?
    Erkekler beyinlerinin %100'ünü mü kullanıyor?

Erkeklerin ortalama beyin büyüklüğü bayanlardan daha çoktur. Bayanların anlaklıklarının daha az olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir nen. Ancak bu bir genellemedir. Ortalama değerdir. Erkek ortalamasının üzerinde bayanlar olabileceği gibi, bayan ortalamasının altında erkekler de olabilir.

Acun üzerinde, büyük işler başarmış bilim adamlarının büyük bir çoğunluğu erkektir. Bu evrimsel bir süreç sonucu böyle gelişmiştir.

Kullanılan yapının gelişmesi ise bu aşamada olanaklı değildir. Çünkü bu da evrimsel bir süreçtir ve kuşaklarca işler. Örneğin bir, kedi topluluğunda ve yaşam alanında, pençeler aşırı üstünlük sağlıyorsa, pençeleri gelişmiş olan bireyler seçilir. Bu gelişme belirli bir boyuta dek işler. Ancak dediğim gibi, bu tek birey üzerinde olmaz. Kuşaklarca olur. Sonuçta kullanılmış olan yapı gelişmiş olur.

• kullanılan yapı geişir kullanılmayanlar körelirde bu kızın beyninin yarısı bulunmamakta bunu nasıl açıklayabileceksiniz kullanılmadıgı için körelmiş gibi basit bir yanıt saçma olur ben resimden tam çıkaramadımda eğer bu kızın beyninin yarısı yoksa iç organlarının uyumunu hangi organ sağlayacak eğer hipotalamus yoksa hipofiz bezini uyarıcı hormanları kim salgılatıcak endokrin bezler nasıl çalışcak bunları olur kabul edelim yazılanı anlama konuşma öğrenme gibi yetenekler nasıl kazanılcak aydınlatın biras
  • Bu kişi, beyin gözlemleri için benzeri bulunmaz bir denek olmalı.
    Beyni zlene izlene büyüyecek sanırım.
    Allah sağlık versin.
  • MUTASYON DEĞİL Mİ BU?

onu geçtim de bence bu ız bize beynimizin ne kadar az bir kısmını kullandığımzı gösteriyor.

bu kız kendini geliştirebilirse beyninin yarısı olmadan da bizim yaptıklarımız yapabilr denmiş.

o zaman bizdekiler azcık fazlalaık oluyor ya da biz salak olduğumuz için onu gelişştirmeyi beceremiyoruz?

not: çok ciddiyim ben bu salaklık konusunda.
  • taklayagetirdinbeniomer

Omer OUT taklayagetirdinbeni IN

Sende hiç yok ya hamburger kafa.... puhhahhaahha
  • 18 yasında beyninin tamamı olmayan bi kız tanıyorum ben
  • hmm ilginç.Beynin yarısının olmaması bir arkadaşın belirtiği gibi gelebilecek herhangi bir sarsıntıda çok büyük hasarlar verebilir.Şimdi yaşıyorsa da ileride yaşaması çok zor.Büyük ihtimal arabanın içinde herhangi bir fren sonrasında oluşan momentum dolayısıyla beyinkanaması geçirip ölecek.

Bilgimden tam emin değilim,fakat belli bir yaştan sonra beyin küçülmeye başlıyormuş.Yaşlıların aşırı unutkanlıkları bu nedendenmiş.belki bu nokta ile aynı eksende bir olaydır.
  • çok şükür halimize
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.