Şimdi Ara

2 Windows 10 kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Monster abra a7 v1.1 bilgisayarım var. Bugün 2. ssd sini taktım ve içine uefi modda w10 kurdum. İlk ssd de w8.1 vardı yine uefi modda. Açılışta hangi sistem ile başlanacağını soruyordu. Sonra eski ssd ye de w10 kurmaya karar verdim. Bu sefer açılışta sormuyor ve eski ssd deki w10 u açıyor. Bios tanda uefi modda iken boot sıralamasına baktığımızda windows boot manager olarak eski ssd gözüküyor sadece(burası zaten sistemler farklıyken de böyleydi bişey değişmedi yani). Aslında isteğim sormadan açmasaydı zaten ama yeni ssd nin w10 una ulaşamıyorum hiç bir şekilde. Bu arada yeni ssd eski ssd nin w10 unda disk olarak görünüyor o konuda problem yok.

Orijinalden alıntı: potti34

msconfig yaz aramaya önyükleme sekmesinde 2 tane gösterirse seçeneklerde varsayılan olarak ayarla seç...

önceki durumda gözüküyordu son durumda orada da gözükmüyor

Orijinalden alıntı: potti34

ssd olarak sadece açılmayan takılı kalsın...açılmıyorsa usb boot yap ordan onarım de..

şimdi yenisine tekrar kurdum w10 u sormaya başladı bilgisayar başlarken peki bunun sormasını kaldırıp bios tan ayarlayabilme şansımız var mı uefi modda

yani eski diskle direkt açılsın ama ben istediğim zaman yenisine geçebileyim

bios da boot sıralamasında tek opsiyon var windows boot manager ile birlikte eski ssd nin ismi yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ucuzcufiko

Hocam merak ettigim niye 2 w10 kullaniyosunuz

eski ssd arasıra kendini kapatıyor yedek bi sistem kuruyorum 2. ssd ye genel olarak pek kullanmayacağım yani işi istediğim gibi çözmenin yolu var mı diye sordum

yani yeni ssd deki w10 a başlangıçta sormadan bios dan seçerek falan ulaşabilseydim güzel olacaktı uefi modda mı olmuyor acaba çünkü boot sıralamasında sadece

bir ssd gözüküyor en olmadı diğeri uefi olmadan kurucam öyle istediğim gibi olur tahminimce

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.