Şimdi Ara

2 ÜNİVERSİTE BİTİRİP ASKERE GİDEBİLİR MİYİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, Gazi Üni. İşletme bölümünü bu sene bitirdim. Hemen askerlik son yoklamam geldi. Ancak ben AOF Kamu yönetimi'de okuyorum. AOF öğrenci belgesini bağlı olduğum askerlik şubesine yollayıp Askerliğimi erteletebilir miyim? Askeriye 2 üniversite bitirme hakkı tanır mı bana? Beni bilgilendirirseniz arkadaşlar.

• şuan bile 1 sene tecil hakkın var. Ancak iki tane 4 yıllık bitiremiyorsun ardı ardına ama şuan 2. sinde okudugun için okul bitene kadar hak tanıyabilirler. Bence askerlik şubesine sor zaten tecil içinde gitmen lazım.
  • Son yoklama için yollanan kağıtta öğrenci iseniz bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine öğrenci belgenizi yollayın diyordu. Bunu yapsam olmaz mı ki? Mutlaka tecil için gitmem mi gerekiyor arkadaşım?
  • Benim bildiğim eğer ikinci üniversiteye birincisi bitmeden başlamışsan yani işletmede 4. sınıftayken kamu yönetiminede aynı anda başladıysan ertelenebiliyor. Ama aksş halde mezun olduktan sonra başlarsan sadece yüksek lisansta ertelenebiliyor. Umarım anlamıssındır
  • Evet anladım arkadaşım sağol bilgilendirdiğin için. Her TÜRK genci ASKER doğar, bu bizim vatan borcumuz. 3 ay yapmak gibi bir düşüncem yok zaten. Hatta olursa uzun dönem ASTEK istiyorum.
  • yasaya göre ikinci üniversiteden önce askerlik istyorlar diye duydum.. o zaman millet 35 e kadar üni. de kalır bu arada açık öğretimde 2. üniversite okuyarak tecil ettiremezsin.. bende ona baktım açık öğretimde 2. üüniversite okursan askerlikle ilgilenmiyorlar yani yapmak zorundasın

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.