Şimdi Ara

2 TB Disk Almak Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 TB disklerin en ucuzu 210 TL civarında.
    Seagate 2 TB
    WD 2 TB

1.5 TB disklerin en ucuzu 135 TL civarında
    Samsung 1,5 TB 5400

500 GB disklerin 7200 devir en iyileri 75 TL civarında
    500 GB Seagate 7200.12
    500 GB Samsung 7200
    500 GB Samsung Spinpoint F3 7200

Hesap ortada bu fiyatlarla alırım 500 GB performanslı bir disk, yanına da 1,5 TB depolama amaçlı 5400 devir. Toplamda aynı fiyat. ister performans, ister depolama amaçlı 2TB disk almak mantıklı değil. Alınması gereken bence:
    Depolama: Samsung 1,5 TB 5400
    Performans:500 GB Seagate 7200.12 + Samsung 1,5 TB 5400

• Dostum, zaten 2 TB diskler genelde depolama amacıyla kullanılıyor. Performans için kapasitesi daha düşük güncel modeller seçilebilir.
    Bende mesela depolama amacıyla kullandığım 2 TB Samsung disklerin yanında işletim sisteminin kurulu olduğu 500 GB Seagate var.
  • 500 GB Seagate 7200.12 kapasite olarak yeterli gelecek ise harika ötesi bir disk
  • 135 TL 'ye 1TB Samsung 7200 olması yalzım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 19 Eylül 2010; 21:47:04 >
  • Ben ilk mesajda mantıklı olanı yazmaya çalıştım.

Sonuç olarak kendime 145 TL'ye WESTERN DIGITAL WD15EARS Caviar Green SATA2 1.5TB 64MB aldım.

Elimde uçmak üzere olan 500 GB Seagate ST3500410AS var (Neyseki garantisi var)
    Performans olarak güzel bir disk ama 2 yıl dolmadan arıza verdi.
  • Çok şey depoluyorum diyorsanız 2 TB alın ama bence normal bi kullanıcı için 500 GB + 1.5 TB daha iyi olur
    Ben şahsen 750 GB + 1 TB kullanıyorum. biri depo biri sistem için. önemli datayı iki tarafta da yedekliyorum bana daha güvenilir geliyor. Power manegement'tan diske 10 dk ulaşılmadığı takdirde uyku moduna geçiriyorum.

Ayrıca Seagate almayın da ne alırsanız alın diyebilirim. 7200.12 reallocated sector hatası alıyorsunuz. benim elimde 500 GB 7200.12 410AS var. S.m.a.r.t değerleri dibe vurmuş vaziyette ve forumda bu genel sorun hakkında detaylı başlıklar var
  • walla ben 1 tb wd black sistem ıcın kullanıyorum ck performanslı , depolama için ise 2 tane 2 tb green wd aldım cok iyi değiller ama depolama bakımından şahese fiyatta uygun yani 5 tb ile salına salına gezıyorum evde .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alıcaksan toshiba al. hem sağlam. hemde hızlı.
  • varsa paranız 1,5 TB 7200 olanını alın derim ilerde kullandığınız disk arıza çıkardığında en azından 7200 diskinizi kullanırsınız yeni başka bi disk tedarik edene kadar
  • eğer depolama işini seviyor arşivciysen arkadaşların da dediği gibi işini görebilecek bir SSD alıp onu kullanırken yanında bi kaç tane 2 tbyte lık harddiski kasanın içine bağlayabilirsin...
  •  2 TB Disk Almak Mantıklı Mı?
  • disk alınırken hangi amaca hizmet edecek onu belirlemek gerek eğer ki depo olacaksa 2tb gayet mantıklı seçim olacaktır ama sistem kuracaksanız daha ufak boyutlu diskleri seçmeniz gerekecektir .çünkü büyük kapasiteli diskler sistemde daha ağır kalıyor mesela 500 gb lik hdd lere oranlara. aslında en güzeli en az 60 gb lik bir tane ssd alıp ona sistem kurmak varsa 2-3 güncel oyun atmak gerisini depo amaçlı diskler almak
  • olay budur
    quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

• @killer hocam süpersin. Bence 2TB ların fiyatı düştüğü için 2TB alınmalı.

• 2si arasında performans olarak çok fark yok, sanıyorum ısınmaları da birbirine benzer...

garanti sürelerini araştır + hangisi ucuz ise onu tercih et derim birde newegg.com dan 2 hard disk için yapılan yorumları oku diyebilirim =) kesin karara hemen varırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanderian

2si arasında performans olarak çok fark yok, sanıyorum ısınmaları da birbirine benzer...

garanti sürelerini araştır + hangisi ucuz ise onu tercih et derim birde newegg.com dan 2 hard disk için yapılan yorumları oku diyebilirim =) kesin karara hemen varırsın

ingilizcem çok iyi değil ama sanırım samsung daha iyi gibi. ya da ben öyle olmasını istiyorum.
  • Isınma konusunda en iyisi Samsung. Hepsinden daha serin çalışıyor.

Şuan sistemimde 3*1.5TB+2*2TB disk var ve en serin çalışanlar samsung.Özellikle 2TB.Performans olarak Seagate biraz daha iyi ama arşiv amaçlı kullanıldığı için bu fark pekte önemli değil.Çok büyük alana sahip olması ve sağlıklı çalışması en önemli etken ve WD-Samsung-Seagate üçlüsünü bir arada kullanan biri olarak Samsung öneririm.

1*1.5 TB WD Caviar Green
    1*1.5 TB Seagate
    1*1.5 TB Samsung
    1*2 TB Seagate
    1*2 TB WD Caviar Green

Mevcut sistemimde şuan bunlar var.Aralarında ısı konusunda en iyi samsung. Sessizlik konusunda Samsung.Performans olarak Seagate bunun sebebide 7200rpm olması.Samsung performans olarak WD Caviar green'den daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiLLeR© -- 25 Eylül 2010; 13:42:08 >

• kullanma amacım depo olacak. rpm değerinin önemini biliyorum fakat. şu an anakartımda sadece tek sata kaldı ve onu da büyük bir kapasiteye ayırmak istiyorum. sanrım samsung alacağım. 1-2 gün içerisinde sipariş geçerim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

olay budur
    quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

1080p'ye hdd yetmez.merak ettim pc ekranından mı izliyorsun yoksa lcd tv'ye falan mı bağlayarak izliyorsun bunları? bide 720p ile ben farkını göremiyorum ki o bile çok yer kaplıyor.

bu hdd'lerin hepsi bilgisayarın içinde değil mi? nasıl sığdırdın ben 7 tane hdd saydım bu resimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jericho23 -- 25 Eylül 2010; 17:36:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.