1. Güzellik görecelidir.Birinin beğendiğini bir başkası beğenmeyebilir.Bir yapıtın içeriği sizin hoşunuza giderken benim hoşuma gitmeyebilir.Ayrıca içeriği herkesçe beğenilen bir yapıtın,ben sadece anlatımını beğenebilirim,siz onu da beğenmeyebilirsiniz.O halde hangi yapıt için,bu yapıt mükemmel diyebiliriz ki. Bu parçada yazarın anlatmak istediği aşağıdakilerden hangisidir? A) Sanat yapıtlarında beğeni kişiden kişiye değişir. B) Bir yazarın bütün yapıtları aynı güzellikte olmaz. C) Bir yapıt değişik açılardan değerlendirilebilir. D) Sanatta kesin kurallar koymak yanlıştır. E) Sanat yapıtlarının eleştirisinde göreceli yargılar kullanmaktan kaçınılmalıdır.
2. Uzun,yıpratıcı bir yolculuktan sonra aradığı adayı bulamayınca,yorgunluktan bitkin bedenlerini çığlık çığlığa okyanusun sularına gömmektedir. Bu cümledeki fiilimsileri bulabilir misiniz?Ben sadece bi tane bulabildim.
1.soru D mi?
iki de aradığı ve bulamayınca da var başka var mı bilmiyorum.
A bence.
quote:
Orijinalden alıntı: A Tout Le Monde
A bence.
A da olabilir ama A çeldirici olsun diye konulmuş gibi geldi bana ondan D dedim ama A da olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: atlıkarınca
quote:
A bence.
A da olabilir ama A çeldirici olsun diye konulmuş gibi geldi bana ondan D dedim ama A da olabilir
sanatta kesin kurallar koymak değil ki beğenip beğenmemek. yani bahsedilen hece ölçüsü olan şiir güzeldir demek yanlıştır gibi bişiy olsaydı evet d olurdu ama kural koyulmuyor. ben böyle düşündüm.
aradığı. bulamayınca ; ben bunları buldum ama başka var mıdır bilmiyorum[
quote:
sanatta kesin kurallar koymak değil ki beğenip beğenmemek. yani bahsedilen hece ölçüsü olan şiir güzeldir demek yanlıştır gibi bişiy olsaydı evet d olurdu ama kural koyulmuyor. ben böyle düşündüm.
Doğru aslında,bende kişiden kişiye değişebileceği için kesin bişeyler söylenmemeli gibi düşündüm ama dediğim gibi ilk önce bende A dedim ama ilk şıkka koymuşlar şaşırtmaca fln mı dedim neyse bakalım arkadaş söyleyince bakacağım cevaba merak ettim
1.soru a büyük ihtimalle.Çünkü Paragrafın girişinde sanat ve beğeni ilişkisi üzerinde durulmuş.Bu sorudaki çeldirici şık c dir.Onuda paragrafta herhangi bir değerlendirme olmadığı için eleriz.Beğeni üzerine düşünceler var değerlendirme yok.Parçanın genelinde de beğeni üzerinde durur.Bu nedenle cevap A dır.
2.soru ise dık , ınca , mek zarf fiillerdir.
İyi Geceler...
1 A kesinlikle.
Benim bildiğim yıpratıcı sıfat fiildir. Ve fiilmsiler olumsuzlanabilir yıpratmayıcı şeklinde yazılabilmesi de fiilimsi olma ihtimalini artırıyor bilmiyorum bence bu şekilde.
1. soru A
2. soruda ise aradığı ve bulamayınca fiilimsidir
2. soruda yıpratıcı fiilimsi değildir. Oradaki -ıcı eki yapım ekidir.
quote:
Orijinalden alıntı: swashbucker
1.soru a büyük ihtimalle.Çünkü Paragrafın girişinde sanat ve beğeni ilişkisi üzerinde durulmuş.Bu sorudaki çeldirici şık c dir.Onuda paragrafta herhangi bir değerlendirme olmadığı için eleriz.Beğeni üzerine düşünceler var değerlendirme yok.Parçanın genelinde de beğeni üzerinde durur.Bu nedenle cevap A dır.
2.soru ise dık , ınca , mek zarf fiillerdir.
İyi Geceler...
dık ve ınca tamam da, -mek değil bence. -Gömmektedir orada fiil olmuş zaten fiilimsi değilki
soru: "yazarın asıl anlatmak istediği" şeklinde sorulsaydı cevap D olurdu diye düşünüyorum.
1.Sorunun cevabı c diye düşünüyorum.A sıkkını millet düşsün diye koymuslar.Usluptan içerikten bahseden parçadan bukadar basit bir cevap cıkmaz hemen.İçerik demıs anlatım demıs C oldugunu düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme