Şimdi Ara

2 TANE MATEMATİK SORUSU [YAPABİLECEK VAR Mİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Zarlardan herhangi ikisinin üzerinde görülen sayıların toplaminin diğer zarın üstünde görülen sayiya eşit olma olasılığı kaçtır?

Cvp: 5/24

2-) Koseleri A(1,3), B(0,-2), C(5,8) noktalari olan ABC üçgeninin ağırlık merkezi olan G noktasının [BC] kenarına göre simetrigi G' noktasıdır.

Buna göre |GG'| kaç birimdir?

Cvp=2/kök5

Çözen arkadaslara şimdiden çok teşekkürler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2. Böyle de 1i yapamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 TANE MATEMATİK SORUSU [YAPABİLECEK VAR Mİ]

• quote:

Orijinalden alıntı: culcaster1121

2 TANE MATEMATİK SORUSU [YAPABİLECEK VAR Mİ]

Hocam o yuvarlak içine aldiklariniz ne oluyor, aciklayabilir misiniz?

• 3un 2 li komb. Carpı 2 faktoriyel toplanacak rakamlar da yer degisebilir ama 1 1 2 2 ve 3 3te değisse bile fark etmiyor o yuzden sadece 3ün 2lisi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: culcaster1121

3un 2 li komb. Carpı 2 faktoriyel toplanacak rakamlar da yer degisebilir ama 1 1 2 2 ve 3 3te değisse bile fark etmiyor o yuzden sadece 3ün 2lisi hocam

Hocam kombinasyonla neyin seçimini nasıl yaptınız anlamadim

• 3 zae yok mu aga 3 sayi gelecek yani ve sen ikisinin toplamının biri olmasını istiyorsun 3 sayıdan 2sini secersin sectigin sayilar ayni degilse kendi aralrinda da yer degistirirsin yani x 2!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paragraf için taktik var mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.soru şöyle ;

Şimdi iki zarın üstündeki sayıların toplamını diğer zara eşitlememiz lazım 1,1,2 veya 1,2,3 gibi dizilimler yapmamız lazım. Diğer zarın üstündeki sayı 1 olursa ikisinin toplamı hiçbir şekilde 1 olamaz yani 0 seçenek var , diğer zarın üstündeki sayı 2 olsa 1,1 seçebiliriz 1 seçenek var , diğer zarın üstündeki sayı 3 olsa 1,2 - 2,1 seçebiliriz yani hep diğer zarın 1 eksiği kadar seçenek bulabiliyoruz. O zaman zarın alabileceği değerler 1,2,3,4,5,6 ise bizim 0+1+2+3+4+5=15 seçeneğimiz var , ve o diğer zar dediğimiz zar bunlardan üçü de olabileceği için 3 ile çarpıyoruz istediğimiz seçenek 45 tane oldu.

Toplam seçenekler ise her zarın 6 rakamı olduğu için 6.6.6 dan 216 olur, cevap da 45/216=5/24 olur. Biraz karışık olmuş olabilir en basit böyle anlatabildim , umarım anlamışsındır hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aldreigh

1.soru şöyle ;

Şimdi iki zarın üstündeki sayıların toplamını diğer zara eşitlememiz lazım 1,1,2 veya 1,2,3 gibi dizilimler yapmamız lazım. Diğer zarın üstündeki sayı 1 olursa ikisinin toplamı hiçbir şekilde 1 olamaz yani 0 seçenek var , diğer zarın üstündeki sayı 2 olsa 1,1 seçebiliriz 1 seçenek var , diğer zarın üstündeki sayı 3 olsa 1,2 - 2,1 seçebiliriz yani hep diğer zarın 1 eksiği kadar seçenek bulabiliyoruz. O zaman zarın alabileceği değerler 1,2,3,4,5,6 ise bizim 0+1+2+3+4+5=15 seçeneğimiz var , ve o diğer zar dediğimiz zar bunlardan üçü de olabileceği için 3 ile çarpıyoruz istediğimiz seçenek 45 tane oldu.

Toplam seçenekler ise her zarın 6 rakamı olduğu için 6.6.6 dan 216 olur, cevap da 45/216=5/24 olur. Biraz karışık olmuş olabilir en basit böyle anlatabildim , umarım anlamışsındır hocam.

Hocam biraz geç oldu kusura bakma.

"ve o diğer zar dediğimiz zar bunlardan üçü de olabileceği için 3 ile çarpıyoruz "

şu kısmı anlayamadım

• Hocam 1.ve 2. nin toplamını 3.ye eşitliyoruz ya mesela 2.ve 3.'nün toplamını 1.ye eşitleyebilirdik veya 1.ve 3.'nün toplamını 2.ye eşitleyebilirdik böyle 3 seçenek var

• quote:

Orijinalden alıntı: Aldreigh

Hocam 1.ve 2. nin toplamını 3.ye eşitliyoruz ya mesela 2.ve 3.'nün toplamını 1.ye eşitleyebilirdik veya 1.ve 3.'nün toplamını 2.ye eşitleyebilirdik böyle 3 seçenek var

Anladım hocam çok teşekkür ederim
  • Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.