Şimdi Ara

2 SSD Kullanılabilrimi raid nedir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçenlede 500 gb ssd aldım. windowsuda buna kurdum ama. windowsu bazen yeniden kurmak gerekiyor ve bu yüzden bütün oyunlar siliniyor. (ssd yi bölmeyi de tavsiye etmiyorlar.) bende windowsu yeniden kurmak durumundayım. ve 120 gb lık bir ssd alıyım diye düşünüdüm. ama raid gibi birşeyler okumuştum biraz araştırdım ama pek birşey anlayamadım. sorularım
    1 - Raid nedir. raid 0 - raid 5 gibi birşeyler söyleniyor.
    2 - raidi yapmak zorundamıyım normal hddler gibi sata portuna takınca çalışmazmı.
    3 - çalışırsada performans kaybı olurmu olursa ne kadar olur.
    4 - 2 ssd çalışırken sorun olurmu çakışma gibi.

• ssd raid olayı göz boyama zaten ssd çok hızlı ve bunu bellek erişim hızıyla sağlıyor.yani dosya erişimi saniyenin yüzde 1 sürede tamamlıyor,

farklı yöntem denedim

pc 2 gb ram ile test amaçlı 4 ssd raid yaparak sistem belleğini artırarak,gta 5 açtım sonuç hayal kırıklığı anlık takılmalar yarattı,

beklediğim gibi oldu,alacağım performasnsa göre ram yükseltmenin önüne geçmek isteidim,hiçte öyle olmadı,yani gerçek ramin yerini hiç birşey tutmuyo
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    hocam nedir şimdi 2 ssd kullanmak ta sorunçıkarmı çıkmazmı. ben alıp takarım diyordum ama bu raid olaylarını kullanmak mecburimi yani ben 120 GB SSD alsam bunu normal sata portuna taksam normal performanslı şekilde çalışırmı çalışmazmı ben onu merak ediyorum. ekstra birşey se hiç gerek yok.
  • tabiki normal hdd gibi sata slotuna takıp ssd kullanabilirsin istersen 6 tane ssd tak kullan her şey aynı.sata slotuna veya slotlara istediğini takıp kullanabilirsin

raid denilen şey anakart üzerinden hdd ve ssd lerde yapılan keyfi gereksiz bir işlem.

amacı diskleri birleştirerek tekbir disk gibi gözüktürmek fakat sitem çöktüğünden iki tarfta etkileniyor,genelde elektrik gitiğinde dosya yapısı daha kolay etkileniyor raidde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 24 Temmuz 2015; 14:01:28 >
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    teşekkürler 2 ssd kullanmak için ekstra işlem (raid) mi yapmak gerekip gerekmediğini merak ediyordum. çok sağolun. sorun çözülmüş oldu böylece.
    ilgilenenherkese teşekkürler.
  • 2-3-4 daha dogrusu anakartinizda kac sata portu vresa okadar ssd takip ayni anda raid yapmadan kullanirsiniz raid hiz veya guvenlik icin yapilan bir uygulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.