Şimdi Ara

2.senem ve yıkıldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan önceki konularda beni hatırlayabilirsiniz, sınav için çok büyük hedefler kurmuştum çok istiyordum,mezunum. Ancak bir anda sınav geldi büyük bir boşluğa düştüm ve nasıl oldu bilmiyorum netlerim mat:15-20 geo:15-20 arasında ygs1-2:270 puan ve 350 puanlara zor çıkıyorum şimdi, yıkıldım resmen.. Büyük bir boşluğa düştüm bugün sınava girerken birçok insanın yaşının benden büyük olduğunu gördüm, buda aslında bana moral verdi, bir sene denemek istiyorum. 19 yaşının sonlarında-20nin başlarında üniversteye başlamak sizce nasıl bir duygu, ilk seneden gidenler okulda kendi yaşlarında 2-3 kişinin olduğunu ve yaşların büyük olduğunu söylediler. Ve arkadaşlar mutlu olalım birbirimizi sevelim böyle günlerde birbirimize daha çok ihtiyacımız oluyor yazarken gözlerim doldu şu anda,Bana yardımcı olun lütfen Sınav kolaydı diyenlerede kulak asmayın gecen sene mat kısmındaki 25-30 soru kolaydı, mat-2 zordu, ancak bu sene mat-1 kısmını uğraştırıcı zor ve az sormuşlardı birçok insanın aslında mat-1 den net çıkardığını düşünürsek birde ygs den gelen sıra kaymasından dolayı, puanlarda düşme olabilir. Ayrıca bu tip insanların ygs den sonrada çok kolaydı dediklerini unutmuyalım(10k-15k sıra düşüş oldu)

• Sıkma canını güzel kardesim bizim de hedefimizin altinda geldi. Su bi haftani verimli gecir basaracagiz inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okadar pişmanımki, şu anda ne yapacağımı bilemiyorum, 1 sene daha çalışmaya karar versem nasıl olcak, gitsm nasıl olcak, gitmesem nasıl olcak bir sürü soru ve en kötüsü yani kimse beni benden fazla düşünemez, hayatımda o mutlu günleri görecekmiyim.. göreceksem ne zaman, neden ağlıyorum şimdi.. Pişmanım kardeşim. Birazdan sabah namazı var camiye gitmyi düşünüyorum, bir sene boyunca yalnız başıma evde kaldım, kendi odamda 1 sene kaldım arkadaşlarım gittiği için burada kimse yoktu dışarı bile çok az çıktım ancak hep aradım düşüncelerim acaba doğrumu, ne yapmalıyım nasıl çalışmalıyım, bugün buldum o bulamadığım şey namazdı, huzurdu, doğru kararlardı, sevgiydi ve yalnız kadlğığımda bulduğun en büyük şeyse gözden ırak olunca gönülden de ırak olduğumdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6B135BA8 -- 16 Haziran 2014; 2:27:35 >
  • Kardeş beni de dertlendirdin be. Ama şunu soyleyim ki sınav burdaki trollerin dedigi kadar kolay degildi. Bu algı bence 2013un cok zor olmasindan sonra geldigi icin oldu. Yani gonlunu o konuda rahat tut ygs de zordu bu sene gecen seneye gore. Hepsi bir yana isin ucunda olum mu var sanki. Kaderimizde olani yasayip gorecegiz Allah yolumuzu acik etsin her sey lysyle mi oluyor sanki. Dedigim gibi gonlunu ferah tut duani et bu hafta da disini sıkıp calis gerisini Allah'a havale et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord15 -- 16 Haziran 2014; 2:34:19 >
  • Benimde ikinci senem bende bir sene boyunca evdeydim dşarı cıkma olayı pek olmadı bildiğin otutmaktan kıçım çürüdü çok çalıltımmı hayır ama çalıştım yinede bilgisauar olmasa daha iyi olurduda neyse.. Benimde ygs 270 ve beklediğimi aamadom 25civarı mat 10da geo gelir diye tahmin ediyorum üzülmeye gerek yok üzülmek boşa bu saatten aonra ileriye bakıcam geçmişe dönük yamayacaksın kaldı son 5 adam gibi çalış elinden geleni yap fen sınavında . Yine aynı şeyleri göze alamıyorsan ki ben alamıyorum orta halli bir yere gir göze alıyorsanda kal. Ağlayacak kadar büyütme şu şeyi hastalık değil bişe değil bir sınav insanlar neler çekiyor iyi üniye gitme orta halli bi yere git yine şanşlsın emin ol bu kadar abartmayı. Şu olayı .. Artık ileriye bak sen geriye bakma sadece dersini al geçmişten ve ilerisini düşün..

Telden yazdım yanlışlıklar olur

• Bozmayin moralinizi böyle seylere ya. 93'lüyüm kardesim ben bak, lise 4 ve mezun oldugum sene ailemin durumu kötüydü ben de bi iste calisiyordum, ilk defa 3. senemde hazirlandim yani gecen sene olmadi, bu sene 4. senemdeyim ve insallah Edebiyat'tan istedigimi yaparsam girecegim. Sikma canini birak giden bir senen olsun.
  • İlk önce sağlığımız yerimizde olsun, ancak öyle bir noktaya gelmişki bu sınavlar insanların sanki tek umudu, tek yolu, düşünsenize aileler geliyor hocalar falan insanın üzerinde zaten o kadar baskı oluyor ki isteristemez. İkinci olarak bu sene çok yalnız kaldim be kardeşim nasıl üzülmüyeyim. liseden bir çıkıyorsunuz o kadar insan arasından çıktıktan sonra bir anda hiçbir insan kalmıyor psikolojimide etkiledi, Ygs zordu bu sene bence lysde zordu geçen seneye göre, bana kalırsa puanlarda düşüş olur inş. Yani mutluluk belkide bizim elimizde belkide isteklerimizi değiştimeliyiz nebiliyim, bu sene arkadaşların çok düşük puanlarla bölümlere gittiler ancak onlar kaçtılar resmen hedeflerinden ben savaşmak istiyorum.. Ayrıca gençlerinde birşeyler yapabildiğini bu ülkede göstermeyi çok istiyorum hocam, Dünya bir kalıp değil hocam, her insan gibi 18 yaşında üniversteye git 23-24 yaşında çık sonra iş bul, 30undan sonra evlenirsin, sonra gençliğin gider sonra hedeflerini yapmak için güç bulmazsın. Ben böyle kalıp bir dünya içinde olmak istemiyorum hocam. Çok güzel bir söz var: Dünyada insanların en mulu iki günü olur bir doğduğumuz gün, birde ne olmak için yaratıldığımızı anladığımız gün..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boşver kanka bu da geçer
  • kafana takma önünde bir sınav daha var ondan sonra düşünürsün
  • Ben şuna inanıyorum canım kardeşim, Allah hapimizi sınıyor, dersler alıyoruz ve bende büyük bir ders aldım, ancak 1-2 sene hiçbir problem değil, lisede 10.sınıftaki birçok arkadaşım vardı sondayken, ancak üzülüyorum çünkü ilk senede gitmek sanki bana şart gibi geldiği için, aslında öyle değil biliyorum ve birçok kişininde 2de 3 te 4 te gittiğini biliyorum. Ama yazımdada dediğim gibi hep birşey aradım, 0X00 kardeşimin dediği gibi hergün evde oturmaktan sağlık problemlerim bile çıktı, 10 kilo aldım hreketsizlikten, ama her gün sordum kendime ben nasıl bir yol izliyeceğimi nerden bulucağım, her türlü yolu denedim bakın, hepsinden öncede namaz, kitap okumak gibi huzur verici eylemleri yapmayı hep erteledim, dün gece Allaha çok yalvardım, kendim için istediğimi hepimiz için istedim. ve gerçektende arayıpta bulumadığım o şeyler bunlardı, benim en büyük azancım belkide bu oldu. İnsanları çok seven biriyim, kalpten seven biriyim, ve insanların üzülmesine kırılmasına kalbim dayanmıyor, bugünkü tablolar keşke hiç yaşanmasaydı diyorum, Allah yardımcınız olsun..

• İnşAllah Canım kardeşim..
  • djodesa kullanıcısına yanıt
    İnşAllah ondan güzel bir sonuç çıkartırım.. Sınav günü düşünmekten o kadar kötü oldumki, sarılcak birini aradım, gözlerim doldu hep
  • Bozma moralini.
    Savas. Dus bidaha savas bidaha dus. Yeter ki kalk ve savas.

• duma D kullanıcısına yanıt
    Birdaha kalkıyorum o zaman. Hemen şimdi şuan kalkıyorum.
  • Aynen oyle. Kalktigimiz her sefer yeni bir sans...
    Hayata kusmek en kolayi ama sonu yok. Bos amacsiz bi insan olur cikarsin. 1 yilda yapama 5 yilda yap ama yap!

• Aşırı umutsuzluğa düşmüşün eğer hedefin olmadıysa hedefini küçültüceksin
  • ben de üzüldüm kötü oldum şimdi ama pes etmemek mesele. ''kaderimizde bu varmış'' diyip hayallerimizi harcayamayız.olmadı tekrar gir tabii o gücü kendinde görüyorsan.sıkma canını.ben de mezuna kaldım,bu yıl bir değişiklik yapıcam en başta mesela namaz kılıp sürekli dua edicem.sen de yap can.
  • Sabah namazından geliyorum şimdi, oradaki huzur çok başka ya o kadar mutlu oldum ki kuranda dinledim ilk başta, Ben bir sene daha denerim, 10 senede denerim hocam, Ancak boşluğa gelmeme üzüldüm, Yoksa hedefleri inanç belirlemiş birisiyim, Hep dünyayı değiştirmek isterdim. Gerçekten yanlış anlamayın ama dünyayı daha güzel, sevgi dolu iyilik dolu bir yer halin getirmek isterdim, Bunu gençliğimde yapacağım diye kendime söz verdim, yaklaşık olarak 18 yaşından beri bu inançdayım, 19 yaşıma daha yeni girdim, Ve arada geçen aylardaki boşluğum için çok pişmanım, Bu kadar büyük hedefleri olan insanın yapmaması gereken bir hata canım kardeşim Allah yardımcın olsun seninde
  • Allah yardımcımız olsun kardesim hayat zaten herkese bir sınav değil mi ? Elinden geleni yap , elinden geleni yaptığını bildiğin zaman emin ol ne olursa olsun rahat olursun.Bende 95'liyim , 1 sene sınıf tekrarı yaptım.Bu sene girdim ygs 320 , lys kötü geçti.Buralara ne zorluklarla geldim , anlatmaya kalksam emin ol roman olur.Ailem maddi bakımdan her türlü desteği verdi araba bile aldı ama arkamda hiçbir zaman durmadılar , arkamda olduklarını hiçbir zaman hissetmedim.Her zaman haklı oldugum yerde de ben sorgulandım.Ama tek birşey biliyorum , gün gelicek herşey biticek.Herkes yaptığıyla hatırlanıcak.Üniversiteye girdigim an inşallah eve çıkacağım zaten.İstanbulda devlet veya bir vakıf üniversitesinde hukuk okumak için mezuna kalıcam , 2 ay onceden almıştım hatta kararı.Ama hala çalışmayı bırakmadım lys'den sonra bile devam edicem sadece 1-2 hafta bir güzel kafa dinlersem onun dışında..Tek birşey söyliğim o buraya girmiş bu böyle yapmış vs. bırak bu millet baskısı seni etkilemesin.Hedeflerinin peşinden inatla git.Hakkımızda hayırlısı kardeşim.

• Mezuna kalmaktan korkmamak lazım aslında.

Ben eğer fende istediğim netleri yapamazsam istediğim tıptan daha düşük tıp fakültelerine yönelicem.

Ama onlarda olmazsa MEZUNA KALABİLİRİM.

Mezına kalmak bu kadar sıkıntı bir şey değil aslında konuların çoğu aklında dershaneye git ya da evde programlı çalış her türlü halledersin.

Çevremde mezuna kalmış ve çok iyi yerlere gitmiş insanlar var hepsini de biliyorum.

Kendine güven ve asla bırakma. Gireceğin sınavlara bu hafta bol bol çalış ve sınavlarda elinden geleni yap.

Ama sınavlar bittikten sonra baktın ki istediğin yerler olmuyor o zamanda illa giricem bir yerlere diye de uğraşma direkt mezuna kal.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.