Şimdi Ara

2 senelik geçiş hakkında birkaç sorum var önemli !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sorunun cevabı benim için çok önemli lütfen bildiginiz kadar yardımcı olun ..
    giriş şartları böyle kendime göre sıralarsam ;

1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik Verilir.
    2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. Anadolu Teknik Lisesi, 2. Teknik Lise ve
    Anadolu Meslek Lisesi, 3. Meslek Lisesi ve 4. çok eski yýllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek
    lisesi sırasında verilir.
    3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
    4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi - METEB dışı bilgileri ayný olan adaylardan OBP’si yüksek olan
    adaylara öncelik verilir.
    5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doðum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir

1. son sene mezuyunum yani yeni
    2.anadolu ticaret meslek lisesi mezuyunuyum
    3.meteb yani şehirimde değil başka şehire tercih yapacagım (yalovada yaşıyorum konyaya yapıcam )
    4-----
    5 mayıs 10 1994 doğum tarihim anlamadım bunu pek ama
    sizce konyaya girme olasılığım düşükmü ? girermiyim ?

Not : web tasarım ve proğramlama mezunuyum , bilgisayar proğramcılığını tercih edicem

• yokmu yardım eden sesimi duyan ?
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper77x

bu sorunun cevabı benim için çok önemli lütfen bildiginiz kadar yardımcı olun ..
    giriş şartları böyle kendime göre sıralarsam ;

1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik Verilir.
    2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. Anadolu Teknik Lisesi, 2. Teknik Lise ve
    Anadolu Meslek Lisesi, 3. Meslek Lisesi ve 4. çok eski yýllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek
    lisesi sırasında verilir.
    3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
    4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi - METEB dışı bilgileri ayný olan adaylardan OBP’si yüksek olan
    adaylara öncelik verilir.
    5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doðum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir

3.meteb yani şehirimde değil başka şehire tercih yapacagım (yalovada yaşıyorum konyaya yapıcam )
    4-----
    5 mayıs 10 1994 doğum tarihim anlamadım bunu pek ama
    sizce konyaya girme olasılığım düşükmü ? girermiyim ?

Not : web tasarım ve proğramlama mezunuyum , bilgisayar proğramcılığını tercih edicem
    Normalde sınav puanına göre eleme yapılır ya. Senin durumunda diğer adaylarla kıyaslanırken 1'den 5'e kadar verilen kurallara göre yerleştirilme yapılacak. Yani seninle birlikte Konya'da ilgili yüksekokulu tercih edecek adaylar bu kurallara göre elenecek.

1. Yeni mezun olduğundan senden daha önce mezun olanlara göre avantajlı durumdasın. Bu konuda dezavantajın yok.
    2. Anadolu Teknik veya Teknik Liselerden mezunlar sana göre daha avantajlı.
    3. Konya'daki biri tercih yaparsa daha şanslı sana göre.
    4. Kıyaslandığın adayla yukarıdaki durumlarınız aynı ise yani yeni mezun, anadolu meslek lisesi mezunu ve Konya dışından burayı tercih eden adayla aranda Ortaöğretim Başarı Puanı yüksek olana öncelik verilir.
    5. Hepsi aynı ise yaşı küçük olana öncelik verilir.

Yalova'yı tercih edersen, Yalova'yı tercih eden adaylardan Anadolu Teknik ve Teknik Lise mezunlarından yer kalırsa ilk seni alacaklar.
    Konya'da ise ayrıca seninle aynı durumdaki öğrencilerden Konya'dakilere öncelik verecekler.

Kısacası Yalova'ya girme şansın çok daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 17 Temmuz 2012; 1:52:00 >

• anladım sağolasın
    daha açıklayıcı yorum yazıcak olan varsa yazabilirmi arkadaşlar
  • quote:

anladım sağolasın
    daha açıklayıcı yorum yazıcak olan varsa yazabilirmi arkadaşlar

sen bana bu bölümünün kodunu söylesene web tasarımın klavuzda gibi bu bölüm
  • usta bilgisayar proğramcılığı kodunu bilmiyorum bilgisayar proğramcılığı bnim alan içi tercihim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zman kesin gelir diyorum dediğine göreyse kesin gelir ama konya d ise kesin gelir bakıyorum hemen
  • quote:

usta bilgisayar proğramcılığı kodunu bilmiyorum bilgisayar proğramcılığı bnim alan içi tercihim

tmm baktım kardeşim önceliğe geliyo sana 93 veya 94 doğumluysan gelir öncelikleri yazıyorum
    11,4,d,92 bilgisayar programcılığı obp 149
    11,3,d,93 bilgisayar programcılığı iö obp 416
    bak bu d ler çok önemli ilk tercihe yaz gelir diyorum ben ve yarıca bunlar ygs ye göre almıyo obp puanıyla alıyo obp puanın kaç kardeşim
  • 94 doğumluyum inşallah kardeim obp puanımı bilmiyorum diplomada yazıyo sanırım yarın almaya gidicem diplomayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper77x -- 17 Temmuz 2012; 20:13:32 >
  • quote:

inşallah kardeim obp puanımı bilmiyorum diplomada yazıyo sanırım yarın almaya gidicem diplomayı

peki kardeşim o zaman diploma notunu 5 le çarp sonrada 0,12 ile çarp o zaman obp ni bulursun
  • anladım ..
    yıl sonu notlarım bunlar sence kaç olu diploma puanım
    9.sınıf: 65,87
    10.sınıf: 52,95
    11. sınıf :53,09
    12. sınıf :58,99
  • quote:

94 doğumluyum inşallah kardeim obp puanımı bilmiyorum diplomada yazıyo sanırım yarın almaya gidicem diplomayı

eğer 94 lüysen konya bilgisayar programı iç yü ilk tercihe yaz sana bi site veriyorum orda bak 3-d-93 yazanlara bak onları yaz tercihine göre tercih yap kardeşim birde bunları ilk tercihe yazmayı unutma
  • Son konyayı istiyorsan ilk tercihlerinde mutlaka yaz en azından aklında kalmasın geriye iş tamamen şansa kalmış yani konyada yaşayanlarda mutlaka kendi bulundugu yeri yazacaktır ama sonlara bile olsa yalovayı mutlaka yaz yalovaya yakın yerleride oralarda şansın çok daha yüksek eger sadece konya diye tutturursan açıkta kalırsın geçen yıl okul puanı yüksek oldugu halde yanlış tercih yüzünden çok kişi açıkta kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş msn adresini verebilirmisn sorun olmazzsa burdan zor oluyor
  • quote:

anladım ..
    yıl sonu notlarım bunlar sence kaç olu diploma puanım
    9.sınıf: 65,87
    10.sınıf: 52,95
    11. sınıf :53,09
    12. sınıf :58,99

diploma notun 57,72
    57,72x5=288,625 buda obp puanın kardeşim
    288,625x0,12=34,63 buda okuldan gelecek ygs puanına eklenecek okul puanın kardeşim
    sen obp puanına bakarak tercih yapacaksın eğer en küçük puan yazıyorsa ve yerleştirme öncelikleri yazıyorsa obp puanıyla alır
  • quote:

kardeş msn adresini verebilirmisn sorun olmazzsa burdan zor oluyor

msn kullanmıyorum kardeşim yani konuşmuyorum kimseyle orda
  • tmm kardeş önemli değil şimdi bu kriterleri değerlendirirsek sonuç ne olur tahmini ?
    4-----
    5- 1994 doğum tarihim
    ama
  • sana treni kaçırma diyorum kardeşim ben kaçırdım sınavsız geçişi sen kaçırma evt yalovayıda yaz sonlara doğru kendi şehrini yoksa benim gibi çok pişman olursun ben ilk senemde bu kadar bilgili değildim kimse bana şu şöyle diye açıklamadı ben kendim araştırarak öğrendim kardeşim şimdi sizler pişman olmayın diye yardımcı oluyorum açıklıyorum buda benim 3. senem
  • quote:

tmm kardeş önemli değil şimdi bu kriterleri değerlendirirsek sonuç ne olur tahmini ?
    4-----
    5- 1994 doğum tarihim
    ama

tmm bu özelliklerinle eğer kendi bölmünü yazacağın için alan içi olduğundan sınavsız geçişle yerleşirsin diyorum kardeşimm gidebileceğin yerleri ilk tercihe yaz hemen gelir diyorumm alan içi tercih olduğundan ama sen alan içi olduğundan eminsen gelir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.