Şimdi Ara

2 senede matematiği halletmek mümkün mü??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
5
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ilkokuldan beri matematik benim korkulu rüyam olmuştur , matematik sınavının zamanı geldiğinde , hep başka sınavlara çalışırdım aklımdaki düşünce ''zaten yapamayacağım neden zamanımı harcayayım'' oluyordu ve matematiğe çalışmak yerine edebiyat veya tarihe çalışırdım. Fakat bu sene 11. sınıf olmamla ve İstediğim üniversite ve bölümünde puanı yüksek olunca tabir-i caizse yumurta göte dayandı  . evet soru gayet açık 2 senede sıkı bir çalışmayla sıfırdan matematiği halledebilir miyim? 3 sene bile diyebiliriz mezuna kalırsam. Nereden ve Nasıl başlamalıyım? . Günde ortalama 50 sayfa kitap okuyorum o yüzden paragraf ve edebiyatta pek sorunum yok. şimdiden teşekkür ederim.

• hocam artık birilerinden onay almayı bırakın bence. neden kendine inanmıyosun ? adam sana yapamazsın dese tüm umudunu yitirecek misin nedir yani bu ? Forumda vakit geçirme, hayatını dersine ada, çok duyacaksındır etrafından bu sınav sonuçta hayatın değil ya senden önemli değil ya diyenleri. Bir şey diyim mi bu sınav senden de hayatından önemli bence bu sınavı kazanmadan hayatında başarılı olan insanlar yok mu ? var tabii ki evet ama istisnalar kaideyi bozmaz. O yüzden hayıflanmayı, onay almayı beklemek yerine otur tabir yerindeyse it gibi çalış şahsen ben öyle yapıyorum mola verdiğimde de geliyorum buraya bakıyorum ara sıra insanlara yardımcı olmaya veya yardım almaya çalışıyorum
  • Bence halledilir.

Matematikte ne kadar kötüsünüz? temel konularda ne kadar sıkıntı var?
    çarpma ve bölmede bile sıkıntı var . daha açık anlatamazdım :)

Orijinalden alıntı: kara parçası

çarpma ve bölmede bile sıkıntı var . daha açık anlatamazdım :)
    Sizin seviyeniz için Antrenmanlarla Matematik 1 ve Alıştırmalarla Matematik kitapları var, ikisi de aynı seviyeye hitap ediyor fakat Antrenmanlarla Matematik daha popüler ve kullanıp memnun olan birçok kişi var, bu kitap 4 işlemden tutun, denklemlere kadar temel konulardaki eksiklerinizi giderecektir, ikisi de video çözümlü aynı zamanda.

Size tavsiyem bu ikisinden birini bitirip daha sonra diğer temel-kolay kaynaklardan ilerleyip yavaş yavaş yükselmektir, YouTube'da da temeli olmayanlara hitap eden Rehber Matematik var, daha temel seviye (dört işlem vb.) konu anlatımları için Alıştırmalarla Matematik yazarı Şenol Hoca'nın oynatma listesi de var, Antrenmanlarla Matematik konu anlatımlarına da bakabilirsiniz.

• Meslek lisesinde doğru düzgün mat bilmeyen kişinin tıp kazandığını gördüm .

Yoğun bir çalışma ile olur .

Tabi her gün çalışmalısın. .

Her gün 1-2 saatle de olmaz .

Matematiği halledersen gerisi kolay zaten. Şu süreçte okul yok boşsun .
    Her gün sadece mata 4-5 saat ayırabilirsin . Belki de daha fazla .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet mümkün!

Ben antrenmanlarla matematikten başladım. Arkadaşıma parantez dağıtma sorusu atmışım facebook messenger'dan hatta bildiğin 4x(4a-3b+6) bunu dağıtırken kafam karıştı tarzı bir şey yazmışım asslf

1.5 sene sonra falan Apotemi İntegral sorularını çözüyordum whatsapp gruplarına atılan. Çözüp anlatıyordum arkadaşlarıma:)

Yani burada çok gördüm matım kötü diyenleri bak benim kötü değil yoktu yani 0. İlkokul seviyesiydi. Sen de yapabilirsin. + sadece internetten derslerle kendim ogrendim. Hic özel ders dershane vb yoktu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _.keskinkalem._ kullanıcısına yanıt
    hocam artık birilerinden onay almayı bırakın bence. neden kendine inanmıyosun ? adam sana yapamazsın dese tüm umudunu yitirecek misin nedir yani bu ? Forumda vakit geçirme, hayatını dersine ada, çok duyacaksındır etrafından bu sınav sonuçta hayatın değil ya senden önemli değil ya diyenleri. Bir şey diyim mi bu sınav senden de hayatından önemli bence bu sınavı kazanmadan hayatında başarılı olan insanlar yok mu ? var tabii ki evet ama istisnalar kaideyi bozmaz. O yüzden hayıflanmayı, onay almayı beklemek yerine otur tabir yerindeyse it gibi çalış şahsen ben öyle yapıyorum mola verdiğimde de geliyorum buraya bakıyorum ara sıra insanlara yardımcı olmaya veya yardım almaya çalışıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yo

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam tanımıyorsunuz saçma bir soruydu🙂 pek tanınacak bir yanımda yok aslında her şeye baştan başlıyorum tüm derslere( MF olarak ) zeka olarak ortalama olduğumu düşünüyorum . Normelde 2017 de sözelde 19 binden bir öğretmenlik bölümüne girdim sınava nerdeyse hiç çalışmadım gibi. Düşüncesiz hareket edip kısa vadeli düşündüm İstanbul üni gelince girdim. Hep mf den girmek istiyordum aslında derslerini seviyordum yapamazsın dediler sinavlarimdan düşük notlar vs aldığım oldu (fizik 19 aldım 11 de) hem hoca sebepli ve hem de dershane tyt kampına yetiş cem diye okulu salmamla alakalı bu sekilde biraz sıkıntılı bi süreçle ayrıldım MF den psikolojim çok bozuktu zaten sevmeye sevmeye girdim gibi sınava kimseyi suçlamıyorum daha omurgalı olabilirdim senelerdir kendimi telkin ettim alışmaya çalıştım ama bastıramıyorum isteğimi.Burada insanlar görüyorum, okuyorum cabalamislar istedikleri yerdeler çok özeniyorum inanın... Buradakiler hayallerini gerceklestirdikce, derece yaptikca ben çok çok mutlu oluyorum dünyaya hayallerini gerçekleştirecek insanlar vatana başarılı insanlar lazim MF den hazırlanıp hem kendime kendimi kanıtlamak istiyorum hem de bir zamanlar çalışma cesaretine yeltenmedigim bir hayalim olan bölümü istiyorum o da 1-15 k bandında insan gönlüne söz geçiremiyor.Böyle yanlislarim artınca mat kolay bir kayankta sorularda (birey a ve b obeb okek problemleri) böyle bir soru sormusum.Ailemin haberi var şuan destekliyorlar eskisi gibi değiller ve bana inanlarda var ben çok duygusalım kolay etkileniyorum . Okulu beraberinde okumaya çalışacağım.Cok uzattım ,vakit aldım üzgünüm içimi dokesim geldi.Kendinize iyi bakin.Selamlar !

• Matematiği Pisagor bitirmemiş ama tyt Ayt müfredat diyorsan biter

• Liseyi( 9-10) bomboş geçirmiştim hatta matematikten 01 aldığım bile olmuştu. 3 senede anca hallettim tyt ayt ikisi de 35.25 net

• helixSNAA kullanıcısına yanıt

hahah şu an öyleyim hocam geçtiğimiz günlerde apotemi integrali bitirdim

Tebrik ederim dostum.. Ben de fakültede son senem ingilizce çalışıyorum şuan.. Foruma gireyim dedim öylesine yıllar sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 20 Ocak 2023; 2:15:37 >

yolunuz açık olsun

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.