arkadaşlar bu monitor olayı yüzünden cok sıkıntı cekiyorum.bir türlü şöyle sorunsuza yakın bir model ile karşılaşamadım. ve artık yıldım. hele ips ekranda iyice korkar oldum. amazon.de den 3 adet farklı farklı asus pg 279q gettirttim ancak 3 üde felaket cıktı.paneller ölü piksel ve lekelerle dolu ayrıca siyah ekranda ışık sızması felaket.acaba diyorum ışık sızması normal bişeymi ips de.cünkü renkli ekranlarda hicbir sorun yok. ışık sızmasını gormuyorsun ancak siyah ekranda sag sol koseler parliyor resmen. artık yıldığım icin ips ten kalite düşürüp tn panellere bile bakar oldum. onun icinde alabileceğim en iyi panel asus 278qr var.yada arda505 nickli hocam cok onerdi ips panelli AOC Agon AG271QG sipariş edicem.işık sızmasında en az sorunlu modelmiş ancak onda da sorun cıkmaz diye bir garanti yok.hatta panel modelininden dolayi o modelde de gri ekranlarda bulutlanma sıkıntısı varmiş. acer xb271bu 27 inc modelinide onermiyorlar .ekran sari ve panel kalitesi yine sorunlu imiş. amacım artık monitor ile uğraşmak istemediğim icin 278qr almak ama onda bile korkuyorum.279q dan sonra cokmu kalite dusurrum diye.
ekran boyutu 27 inc 2k g sync ve 144 hz den aşağı olmayan modellere bakiyorum arkadaşlar. free sync veya va panel lütfen onermeyin.va panel hele hele facia bir panel.bana gore tn den bile kötü.tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar.
quote:
Orijinalden alıntı: arda505
Bu mesaj silindi.
arda hocam emeklerinizi esirgemediginiz icin size minnettarım.ne zaman bişey sorsam hemen cevapladınız.saolun varolun.alabilecegim en iyi monitor icin sizde cabaliyorsunuz. ancak ozelden konustumuz gibi 3 tane pg 279q gibi bir monitorde cok kotu tecrubem oldu.hani belki sizde 279q satın alsanız inanın bizim ilk aldıgımız serilerden cok daha felaket durumdalar.bunu yaşayarak tecrube edebilirsiniz.hatta amazon bana söyle bir cevap verdi.elimizdeki pg279q lari incelemek uzere satışını kaldırıyoruz .sıkıntı oldugunu dusunuyoruz dedi.ve suan amazon.de de 279q yok.kaldirdilar.baskaları satiyor.
aoc da stoklarında 1 tane vardi oda satıldı.aoc da da 8 bit oluşu ve marka olarak bir asus bir lg samsung olmadıgı icin ilerde satmada veya servis de sorun olurmu diye korkuyorum.
yine donup dolasip asus a donuyorum. siz tn paneli hic onermedinizi biliyorum.bu devirde alinmaz artık diyorsunuz ama illa alicaksanizda sanırım 278qr yi tavsiye etmiştiniz galiba.