Şimdi Ara

2 Milyon Civarı C Segmenti SUV Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıktan anlayacağınız üzere, 2M civarlarında sıfır C-SUV almayı planlıyorum. Dizel düşünmüyorum, 4*4 istiyorum aslında ama olmazsa da kısmet diycez.

Değerlendirdiğim seçenekler şunlar:

Kia Sportage 1.6 TGDI Prestige DCT Mild Hybrid 4*4

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Platinum Premium 4x4

Skoda Karoq Prestige 1.5 TSI ACT 150 PS DSG

Cupra Formentor 1.5 TSI 150 HP DSG

Yeni Sportage ve Qashqai iyi güzel ama yakıt tüketimleri çok fazla diye okuyorum, bu bağlamda TSI motor daha verimli ancak diğer iki seçenekte de 4x4 yok. 4x4 vazgeçilmez bir kriterim değil ama Karoq ta çok düz/klasik bir araç gibi geliyor, Formentor aksine çok modern ve yakışıklı ama o da yeni bir marka, piyasası olur mu olmaz mı bilmiyorum.

Bunların haricinde, inceleyip elediğim araçlar şunlar oldu (ki bazıları C segmenti değil):

Honda CRV 1.5 Benzinli 4x4 => Aslında en beğendiğim araç bu ama yakıtı 12-13 litreler civarı, beni aşar. Tüple filan da uğraşmak istemem.

Ford Kuga ST-Line 1.5L EcoBoost 182PS => Bunu eleyip elememekte kararsızım, ama nedense bi ısınamadım araca

Honda HRV => Bagaj yetersiz, atmosferik motor.

Toyota Corolla Cross Hybrid => Yüksek hızlarda motorun çok bağırdığından ve uzun yol sürüşünün konforlu olmadığıyla ilgili yorumlardan dolayı elendi.

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• Herkese hitap etmeyebilir tabi de ben direk formentor alırdım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Formentorun fiyat ve kredi avantajı var, bugün için cupra derim yarın değişebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasası olan araba demek karoq formentor Sportage elenir demek
    Cr v piyasa arabası,4x4 ve düşündüğünüz gibi bir yakıtı yok.
    Kuga piyasa arabası,sağlam yakar,garanti bitmeden elden çıkarmak gerekir çünkü motor mekanik baş belası
    Qasqhai piyasa arabası 4x4 ve yine düşündüğünüz gibi bir yakıtı yok
    Burada 2 seçenek kalıyor
    Qasqhai ve cr v
    Hangisi doluysa onu alın.
    Senelik 15 20 bin km yapıyorum diyorsanız da corolla cross alın

• Cupra aslında seat'ın yan markası yeni bir marka değil bilginiz olsun . Qashqai çok kalitesiz bir araç kullanan bir arkadaşım var memnun değil satmayı dusunuyor , Corolla cross hiç alınmaz yazık o araca bu paralar. Karoq demode kalıyor , Kuga aslinda güzel sürüşe sahip bir suv direksiyon tepkileri çok iyi ama iç mekan demode kalıyor
    Ben olsam bu seçenekler arasında net cupra alırdım .

• Subaru Forester ya da Mazda Cx5 bütçenizi biraz aşabilir ancak yukarıda adı geçenlere göre daha iyi SUV araçlardır.

• 3008 ve c5 aircross bunu beğendi:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazdıklarınız arasında Kia Sportage ve Cupra Fermentor arasında kalır..Bagaj ve 2.el satışı ve daha heybetli bir araç önemliyse Sportage, farklı bir ambiyans dizayn seviyorsam da Fermentor seçerdim..Bence kıl payı ile Sportage derim..tabi ki tamamen şahsi düşüncem

• Yeni e3008 derim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Aslında uzun süreli araç kullanıcısıyım, sık sık al sat yapmam. Dolayısıyla piyasası olması çok çok elzem bir durum değil içime sindikten sonra. Qashqai ve Sportage arasında seçim yapacak olsanız ne söyleyebilirsiniz ?

• Moueson kullanıcısına yanıt

Kia sportage konusunda ne söylersiniz?

Cupra çok kötü yol sesi alıyormuş

• İlteriş Kutluk Kağan kullanıcısına yanıt

Sportage güzel araçtır daha memnun olmayan duymadım

Kriteriniz değişmiş. Madem ki ticari düşünmüyorsunuz o zaman verilen paraya hangisi daha dolu ise,hemen teslim ise ona bakarsınız,ikisi de iyi araçlar

4x4 olmaları önemli tabi.

Kararınızı buna göre vermenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 20 Eylül 2023; 7:51:58 >
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt

Evet maalesef bütçemi aşıyor onlar.

• Usluco kullanıcısına yanıt

3008 kasa değiştireceği için ve dizel'e girmek istemediğim için çok eklemek istemedim listeye. C5 aircross'a da hiç alıcı gözüyle bakmadım, çok ısınamadım niyeyse.

• tartekin kullanıcısına yanıt

Cupra Formentor'a bir heves ben de bir niyetlendim ama youtube inceleme videoları altındaki gerçek kullanıcı yorumlarını görünce vazgeçtim gibi. Aşağıda derlediğim bir kaç yorum var:

Çok beğenerek aldığım bir araçtı, ortalama 8 ay kadar kullandım. Belirttiğiniz tüm detaylara sonuna kadar katılıyorum. Bir konuda tecrubemi paylaşmak istiyorum. Araçla düşük hızlarda giderken dahi aşırı lastik yuvarlanma sesi vardı, 120 km süratin üstüne çıktığımda da kabin içinde rahatsızlık verecek oranda uğultu oluyordu. Sırf bu yüzden Üzerinde gelen Turanza T005 lastikleri, 4.000 km de değiştirip sessizliği ve konforu ile isim yapmış marka ile değiştirdim. Bir tık iyileşme oldu ama hala rahatsızlık verecek seviyedeydi. En sonunda aracı sattım. Kalite hissi bu kadar iyi olan bir arabanın en azından C sınıfı standarlarında bir ses yalıtımı olmasını beklerdim.

---

5 para etmez beyler bu arabayı ve bı kaçını bursa da avmlerde her yerde reklam yaptılar,hatta bu plakayı bizaat AVM'de baktım ön kaput öyle yüksek ki yol hakimiyetini gormene izin vermiyor,akşam sürüşünde on oanelde ışık yok dugmelerde,koca ekran ile yolun sağını goremiyorsun.zaten kampanya üstüne kampanya yapıyorlar satılmıyor diye,net boyu 1.90 olan sürebilir,kısacası buna verilen para ile daha lüks araçlar alınır,anahtar bile wv anahtarı,bizzat aldım 1.5 ini satana kadar akla karayı seçtim

---

Aracın sahibiyim. Birkaç not araya girmek istedim.

1. Aracı eko modda iki silindir kullanamıyorsunuz. Sadece kendisi uygun görürse iki silindire yani eko moda alıyor. Bu da genelde düz yollarda çok yavaş giderken, ya da yokuş aşağı giderken oluyor.

2. Aracın yalıtımı premium araçlara göre çok kötü. 115 kilometreden sonra yandan çok fazla rüzgar sesi geliyor. Ancak altta yol sesi gelmiyor.

3. 1.5 motorda launch control yok.

4. Aracın sürüş modunu "D" de iken, kulakçığı bir geri çekerseniz, hemen Sport moda alır. Tekrar geri çekerseniz geri normal D sürüş moduna alır.

5. Araçta ciddi kronik sorunlar bulunmakta. Yanda görünen metalimsi ancak plastik olan kısımdan ve iç kapı açma kollarından ciddi trim sesleri gelmekte ve servis müdahalesi ile ancak düzeltilebildi. Açma kolu trim sesi sorunu hala devame diyor. Uzun yolda çok rahatsız edici.

6. Müzik sistemi beats premium algı yaratsa da yine trim seslerine neden oluyor.

7. Yağmurlu havalarda sensörlerde sorun olma durumu çok fazla. Kendi kendine iki kere fren yaptı beni strese soktu. Dikkat etmekte fayda var.

8. Araç güneş altında çok kalırsa, sunroof çalışmıyor :) şaka değil gerçekten çalışmıyor.

9. Tek gidiş, tek geliş yollarda kesinlikle çarpışma önleyici kullanmayın. Zira ön araç kenara çekilse de "şeritten çıkmadı araç" diye düşünüyor cupra ve ani frenler yapabiliyor.

Almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem yeni versiyonu beklesinler.

---

6 ay kadar kullandım bu arabayı güzel araba fakat acayip yol ve rüzgar sesi geliyor süspansiyonuda çok fazla sert türkiye gibi bozuk yollara sahip bir ülkede hiç mantıklı değil resmen içiniz dışınıza çıkar

---

Ben aldım, kullanamadım ve sattım, sürekli ön kaputu görmek ve bu ağır kasayı çekmekte zorlanan bir araç. Ancak tasarım için alınır

Doğrudur..Bunlar keyif, değişiklik arayanların araçları..Deneyip yanılmak için maddi durumu iyi olmak, değer kaybına filan da aldırmamak gerekiyor..Hiç kullanmadığım, hatta içine bile binmediğim bir araç o yüzden yorum yapamayacağım..Dışarıdan albenisi var evet..Yalıtım konusu biraz para harcayarak çözülebilir ,tabi dünya para verdiğin sıfır araca tutup neden bir de yalıtım parası harcayayım ayrı soru?? Her araçta bazı ufak tefek problemler çıkabiliyor..Bazı yorumlar da insafsız geldi..1500 cc lik Cupra nın 0-100 ü 8,9 sn gözüküyor..!50 HP ve 250 Nm tork..kağıt üzerinde günlük kullanım için uygun değerler ,kasayı çekmekte nasıl zorlansın?? Dediğim gibi bu araçlar arasında Hybrid Sportage ı seçerim..Değişiklik arayanlar DS7 de inceleyebilir tabi ki

1989 yılında , herkesin Şahin, Doğan,Broadway e bindiği zamanlar ilk arabamı şekil yapıp)) 10 yaşında Honda Accord seçmiştim..Vişne çürüğü temiz bir araçtı, yolda herkes dönüp dönüp bakardı..Ama içi beni yaktı. .1 yılda bir Şahin parası yedek parçacılar ve tamircilerde parçalandıktan sonra yıllık %60 ın üzerinde enflasyon varken ancak aldığım fiyata satabildim..Bu dersi hiç unutamadım, o günden sonra da elden geldiğince yeni model ve bilinen satışı oturmuş markalardan ayrılmadım ..Seçim meselesi..

• Başka fikir verebilecek olan var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Biz fikir versekte önemli olan senin begenmen . İsterse dünyanın en iyi suv'u olsun sen begenmediysen o iş bitmiştir. Zaten yeterince tavsiye verdik bundan sonrası sana kalmış. Bayilere git araçları test et begendigini al

• 4×4 diyorsan sportage
    Şekil diyorsan formentor
    Fiyat performans diyorsan tiggo 7 yada tiggo 8

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.