Şimdi Ara

2 harddiski tek harddisk olarak kullanmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben araştırdım ancak birçok kaynak okudum ancak linuxda 2 harddisk takınca nasıl bir sistem oluyor tam olarak anlıyamadım.

Anladığım kadarıyla sunucuya iki harddisk taktığımızda dev/hda, dev/hdb olarak isimlendiriliyorlar.
    Benim burada sormak istediğim:
    hdd1 = 80gb
    hdd2 = 80 gb
    Ve benim 100gb'lık bir verim var bunu bölmeden sunucuma yüklemek istiyorum. Ancak 80+80=160GB tek parça olarak nasıl göstereceğimi bulamadım.
    Raid 0 yaparsam harddisklerden biri arızalanırsa tüm veriler kayıp oluyormuş.
    Hiç raid yapmadan home klasörüne 150 GB'lık kota nasıl verebilirim ?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• Bildiğim kadarıyla bu bahsettiğiniz ZFS ile mümkün. Ancak Linux'un ZFS desteği henüz yeni.

Başka bir yöntem mutlaka vardır. Ama benim bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 5 Eylül 2007; 11:40:42 >
  • Raid yapabilirsin ama Raid 0 ile değil.Çekirdeğin içindeki RAID ayarlarında bir seçenek vardı ama adını(linear dı galiba) hatırlamıyorum, linux kurulu makinenin parçalarınıda satmaya başladım onun için açıp bakamıyorumda.O raid modu iki diski peşpeşe bağlayıp size sanki tek disk gibi gösteriyor.
    Disklerden biri bozulursa sadece veriinin bozulan diskdeki bölümü kadarı gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.