Şimdi Ara

2 gündür uyku felci yani karabasan giriyor. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende hiç uyku felci geçirmedim. nasıl oluyor merak ettim şimdi

Odamda kestiriyordum sonra uyandım yavaş yavaş.Ama sersem bir halde.Bu sırada lucid rüya aklıma geldi.Aslında hep başıma gelen bir şey bu sersem halde rüya görme olayı ama bu gün lücid ile ilgili bir şeyler okuduğumdan bu sersemlik halindeki rüyayı kontrol edebileceğim ve farkında olacağım aklıma geldi .Sonra tekrar gözümü kapayınca kendi odamın rüyasındaydım.Ama böyle rüya gibi değil de çok gerçekçi.Hani rüyalarda gördüğünüzü tüm ayrıntılarıyla yaşamamış gibi olursunuz ya ben tam gerçekmiş gibi her ayrıntıyı yaşadım o an.Sonra birden rüyamı kontrol edemeyeceğimi düşündüm ve uyanmaya çalıştım.Aslında izlediğim korku filmleri falan aklıma geldi, hayalgücünü kontrol edemeyip korkunç şeylerin çıkabildiği ile ilgili bir yazı okumuştum o aklıma geldi.O yüzden direk uyanmaya çalıştım.Bana 3-4sn gibi gelen bir sürede gözlerimi açabildim.Bu sefer de vücudumun el parmak uçları dışında hiçbir yerimi hareket ettiremedim.Sağ taraf üzerine yatıyordum.Solda(üstte) kalan omzumdan kendimi tüm gücümle yana ittirdim ama sanki 1000kg lık kuvvet bana engel oluyormuş gibi hiçbir şey olmadı.Aslında geçici olarak felç kaldığımı anlayınca biraz tırstım.Çünkü bu durumda sanrılar görebilirim diye düşündüm.Hem görmek istemiyordum hem de bilmemekten korktuğum için odaya baktım.Allah'tan anormal bir şey görmedim.Görsem durum baya kötüye gidebilirdi.Gittikçe kalp atışlarım hızlandı.Zihin olarak çok sakindim aslında.Çünkü ilk 10sn den sonra kötü bir şey görmeyeceğimi anladım ve geçmesini bekledim yine de kalbim hızlanmaya devam etti.Bağırmaya çalıştım o da olmadı.Hırıltı şeklinde "agneeehhh" gibi bir ses çıktı(anne demeye çalışıyordum).1-2 dk sonra durum düzeldi.Sonra başka yorumlar okudum bu şey hakkında, iyi ki kötü bir şey görmemişim diyorum şimdi.

Ayrıca o gün uyumadan önce yemek yemiştim ve öğle zamanlarıydı.Öğlenleri genelde uyursam hep sersem bir şekilde kalkarım.O gün de rahatsız bir pozisyonda uyumuştum.Tüm bunlar birleşince böyle bir şey oldu sanırım.

Bana olan şeyi araştırdım sonra bunu buldum:

Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir. WILD olarak da bilinir.
    Berrak rüya, kişinin uyku esnasında(rüyasında) uyandığını görmesi veya hissetmesi. Uykunun hızlı göz evresi(REM)sırasında veya evrenin başlangıcında olabilir. Kişinin gün içinde yaşadığı olayların büyük oranda etkisi vardır ağır çalışma koşulları, stres, gerginlik bunlara örnektir. Berrak rüya halk arasında karabasan olarak tabir edilen uyku felcine zemin hazırlar bu sebeple çeşitli halüsinasyonlar vasıtası ile geçirilen sinir , kalp krizleri ,inme vakaları görülebilir. eğer REM evresinden önce olursa uyur-gezerlik ve sonrasında yaralanma , uyandırma teşebbüsü sırasında kalp krizi , ağır sok, geçici veya kalıcı beyin hasarı ,hafıza kayıpları hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Ancak berrak uyku her insanın başına gelebilir. sık görülmesi halinde doktora başvurulması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 17 Şubat 2011; 21:55:56 >
    O'nu düşün o'na sığın
    O senden öte benden ziyade

• quote:

Orijinalden alıntı: FOR-MEN

2gündür geceleri rüyama karabasan giriyor.Kıpırdıyamıyorum bağıramıyorum hareket edemiyorum ve karşıma kendi hayaleti mi görüyüorum gerçekten çok korkuyorum Nasıl kurtulabilirm?Lütfen bilgilendirin?

2 gündür uyku felci yani karabasan giriyor.

ya kardeşim neden korkuyosun, ben günde kaç kere görüyorum ya. artık dalgaya alıyorum. , boşwer bağırıp hareket edip napacaksın . öylece kal.

• Uzun süredir olmuyodu dün konuyu gördükten sonra basıma geldi ve fena kitledi
  • 3-4 sene önce banada olmuştu gerçekten unutamadım görüyorum düşünüyorum ama hareket edemiyorum konuşamıyorum bağıramıyorum gerçekten sonra ne oldugunu hatırlamıyorum kalktıgımda ne oldu şaşırmıştım ilk kez başıma gelmişti rüya gördüm falan sandım
    ve bitecek. Eğer uyanamazsan, uyku halinde bile başının çok ağrıdığını hissediyorsun, iyice rahatsızlık veriyor..

Bu bana özellikle üniversite dönemlerimde çok oluyordu.
    Bazen iki güne bir oluyordu, bazen karabasan geçirdikten sonra uyanmayı başarabilip, neyse geçti diyip tekrar
    uyuduğumda da oluyordu...
    Bunun neden olduğunu düşünce bu kadar fazla tecrübeden sonra şuna kanaat getirdim: Uyku düzeni ve sıkıntı.
    Bu tür şeyleri üniversitede özellikle ara sınav ve ana sınav zamanlarında yaşardım.

Örneğin sen 56 saat boyunca uyuma, sürekli sınavlarına çalış, uykuyu yenmek için, kolanın içine nescafe koyup içmek
    gibi sağlığa son derece zararlı şeyler yap, üstüne bir de uyanık tutsun diye sigara iç falan...
    Sonra sabahın köründe iki büyük sınava gir, eve gelince de kendini yatağa at.
    2 saat uyuduktan sonra pencereden gelen güneş yüzüne çarpsın. Vücudunun yorgunluğu uykuya itiyor
    ama yüzüne çarpan güneş uykudan uzaklaştırıyor.
    Vücudun yorgunluk ile güneş unsurları arasında gerginlik yaşıyor ve sonuç karabasan...

Özellikle çok yorgun olduğum zamanlarda yaptığım öğleden sonrası uyumaları sırasında karabasan ile çok karşılaşmıştım
    zamanında, yalnız artık eskisi kadar sınav sıkıntısı yaşamadığım, vücudumu ve zihnimi yormak zorunda olmadığım
    için artık pek o kadar olmuyor.. Yine de bu öğleden sonrası uyumaları gerçekten, belki de zamansız olduğu
    için böyle durumlara yol açtı..

Ben artık karabasana yakalandığımda içimden geçirdiğim şey şu oluyor: "ohoo lan yine mi, işin yoksa şimdi uyanmaya çalış"
    Çünkü karabasan, benim kanaatime göre beynin yarım kürelerinden birinin uyuduğu yerde diğerinin uyanması.
    Bunu nerden çıkardın derseniz, insanın beyninin sağ yarım küresi vücudun sol tarafını, sol yarım küre ise
    vücudun sağ tarafını kontrol ediyor diye biliyorum ve karabasan zamanlarında sağ veya sol elimden sadece birini
    hareket ettirebiliyorum. O da zorla...

Böyle zamanlarda içten içe sakin olarak parmaklarımı hareket ettirmeye çalışıyorum. Başta küçük küçük hareket ederken
    bir süre sonra daha geniş açıyla hareket ettirebiliyorum. Sonra yavaş yavaş elimin tamamını hareket ettirmeye
    çalışırken tamamen uyanıyorum, derin bir nefes alıyorum ve karabasan bitiyor.

Benim tavsiyem böyle zamanlarda vücudunun ayak olsun el olsun hangisindeki parmaklarını hareket ettirebiliyorsan
    hareket ettirmeye çalışman. Zaten direk kolunu başını falan hareket ettiremezsin, kendini o kadar güçlü hissetmiyorsun.
    Sonra zaten hareket ederken elin veya ayağın her neyse artık rahatlıyor ve bir anda kendini uykudan uyandırabiliyorsun.

Eğer böyle bir olay yaşadıktan sonra bir daha uyursan ve aynı şey yine başına gelirse, bu sefer uyandıktan sonra git
    ve duş al. Daha sabah dün gece aldım, yok bu sabah aldım diye düşünme. Bu seferki duş hijyen için değil, sıcak su
    buharı ile birlikte, vücudundaki gerginliği alması için. Ondan sonra vücudun rahatladığı için çok rahat bir uyku çekebilirsin.

Uyuduğun pozisyona dikkat et. Boynuna fazla basınç binmesin ki nefes sorunu yaşama. Uykuda başın kötü bir posizyondaysa
    örneğin yastık boğazına fazla basınç yapıyor olabilir veya başının yüz tarafını yastığa gömmüş olabilirsin vesaire, yani
    nefessiz kalacağın durumlara girmemeye çalış, artık nasıl yaparsın bilmiyorum. Çünkü yine karabasan tehlikesi var.
    Kendimden biliyorum.

Bir de zihnini de artık rahatlat şu günlerde derdim. Çünkü karabasan olayına direk etkisi var. Benim tecrübelerim bu şekilde.

• Beyler banada şey oluyor, hani telefon çalar uyanırsınız ya, ben bir uyanıyorum 2-3 sn. sonra telefon çalıyor. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum kim olduğunu felan düşünüyorum..

Not: Gerçektir.

Steam ID: kaan0zer
    BlackOps Nick : Tony Almeida
    BC2 Nick : Matthew.
    TDU2 Nick: Kaan
  • banada olmustu bikere panikledim 1 kere oldu zaten ama bilincimi kontrol edebiliyordum kapadım gözlerimi uydum geçti.

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Orijinalden alıntı: turk_mixed

quote:

Millet reçeteli ilaç yazıyor sanki... "Şunları şunları oku kesin geçer"

etkili olmuş ama

kesin

Stres, yorgunluk, moral bozukluğu, korku vs vs gibi kaynaklardan sebep bulan bir emareyi kendinizi dua ile psikolojik olarak gevşetiyorsunuz ve üstesinden geliyorsunuz; yoksa ne karabasan diye bişey var ne de bu bahsi geçen varlık dua okuyunca gelmiyor değil

Eğer uyku felci denilen şeyi yaşamamış olsaydım bu dediklerine katılırdım ama malesef. Bana belki sayısız defa oldu bazılarında gözlerimi açtığımda bazı şeyler gördüm o yüzden bu olayın kesinlikle 3 harflilerle ilgili olduğuna inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArFa_

quote:

....

Stres, yorgunluk, moral bozukluğu, korku vs vs gibi kaynaklardan sebep bulan bir emareyi kendinizi dua ile psikolojik olarak gevşetiyorsunuz ve üstesinden geliyorsunuz; yoksa ne karabasan diye bişey var ne de bu bahsi geçen varlık dua okuyunca gelmiyor değil

Eğer uyku felci denilen şeyi yaşamamış olsaydım bu dediklerine katılırdım ama malesef. Bana belki sayısız defa oldu bazılarında gözlerimi açtığımda bazı şeyler gördüm o yüzden bu olayın kesinlikle 3 harflilerle ilgili olduğuna inanıyorum.

Bende de oluyor merak etme, gözlerimi açtığımda karaltılar, ufacık parlayan ışıklar vs vs sonra geçiyor 3-5 saniyede. Psikolojik olduğunu değiştirmez. Kendinizi karanlık bi odada sık, pancar gibi olana kadar. Sonra aç gözlerini aynı şeyleri göreceksin... Tamamen kafa yaratıyor bunları. 3 harfli muhabbeti de saçma geliyor bana; o kadar görmek istememe rağmen bir şey olmuyorsa şehir efsanesi der geçerim. Varsa da insan göremez kanımca. Nedense hep çevreden duyarız 3. 5. şahısları, 1. şahıs anlatılmaz.

Dediğim gibi dua okumak da psikolojik bir rahatlama, bir özgüven getirir. Yanlış bir şey değildir ama "Dua okumadan geçmez" diye bir tabu da yaratılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 18 Şubat 2011; 16:47:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

Orijinalden alıntı: ka40

duz yatmaktan kaynaklaniyor,yani yuzunuz tavana dogru yatmayin.

ben de de 7 senedir falan oluyor..çok moral bozucu bir durum ama Sure okumayı akıl edememiştim..Sureleri okuyacağım.

Ayrıca alıntı yapmamın sebebi: genelde yüzüm tavana dönük yatınca daha çok oluyor.. bir de uykudan uyandıktan sonra gene yatmaya çalıştığımda ve de gece uykuya dalmadan önce..

bu 3 durumda daha fazla oluyor...

aynen o yüzden hep yüzükoyun yatıyorum
    belimde bir problem var belkide ondandır

quote:

quote:

quote:

etkili olmuş ama

kesin

hakaret olarak algılama

cahilsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

etkili olmuş ama

kesin

hakaret olarak algılama

cahilsin

Adam ahmet çakar beyler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

etkili olmuş ama

kesin

hakaret olarak algılama

cahilsin

Bu açıklama üzerine cahillikle itham ediliyorsam hey maşallah... Doğrudur, bütün hurafeler gerçek, geceleri karabasanlar kol geziyo memlekette dua okumazsan kitliyolar seni, hatta ruhunu falan da çıkartıyolardır ondan hareket edemiyorsundur kesin. Yoksa stresle, gerginlikle, yatmadan önceki düşüncelerimizden dolayı oluşan hiçbişey yok, beyin dediğin şey bu konuda hiç bir role sahip değil çünkü herşey tamamen ruhani, tamamiyle baştan sonra dinle alakalı bir olgu bu. Yanlış bilgilendirdiğim için affet üstadım...

EDIT:

Umarım tek postu okuyup kafanda yaftalamadın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 21 Şubat 2011; 16:30:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

etkili olmuş ama

kesin

hakaret olarak algılama

cahilsin

Bu açıklama üzerine cahillikle itham ediliyorsam hey maşallah... Doğrudur, bütün hurafeler gerçek, geceleri karabasanlar kol geziyo memlekette dua okumazsan kitliyolar seni, hatta ruhunu falan da çıkartıyolardır ondan hareket edemiyorsundur kesin. Yoksa stresle, gerginlikle, yatmadan önceki düşüncelerimizden dolayı oluşan hiçbişey yok, beyin dediğin şey bu konuda hiç bir role sahip değil çünkü herşey tamamen ruhani, tamamiyle baştan sonra dinle alakalı bir olgu bu. Yanlış bilgilendirdiğim için affet üstadım...

EDIT:

beyin bir role sahip olabilir ama sen insanların inancını yok öyle birşey yok stres , yorgunluk falan diye baltalamak olmaz , ayrıca senin dini bilginin zayıf olduğu belli burda münakaşaya girmekte yersiz

• İyi girme o zaman, hadi selametle...

quote:

EDIT:

beyin bir role sahip olabilir ama sen insanların inancını yok öyle birşey yok stres , yorgunluk falan diye baltalamak olmaz , ayrıca senin dini bilginin zayıf olduğu belli burda münakaşaya girmekte yersiz

İnsanların dini inancı baltalanmasın diye bir devir kendini dünyaya kapattı, sonunu hepimiz gördük. Ortada kanıtlanmış bir bilgi varken asıl buna kimse arkasını dönüp hiç bir kaynağı olmayan şeyleri insanların önüne süremez, asıl budur yanlış olan. Dine ve dinde anlatılan şeylere inanman çok doğal ve bu tip olayları buna yorabilirsin pek tabi. Ama bu ne yazık ki bilinen bazı gerçekleri değiştirmiyor.

Ve engin din bilginle anlatır mısın bana, inandığın din hangi kaynağında bahsediyor karabasanlardan?

• quote:

Orijinalden alıntı: FOR-MEN

2gündür geceleri rüyama karabasan giriyor.Kıpırdıyamıyorum bağıramıyorum hareket edemiyorum ve karşıma kendi hayaleti mi görüyüorum gerçekten çok korkuyorum Nasıl kurtulabilirm?Lütfen bilgilendirin?

2 gündür uyku felci yani karabasan giriyor.

3 ihlas suresi ve felak suresini oku uyumadan önce . yararını göreceksin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.