Şimdi Ara

2 günde 3 kaza..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün akşam üzeri babam kaza yaptı, vurduğu Uno perte çıktı, bizim aracın airbagler patladı onun harici sadece tampon tırnakları kırıldı, tampon tam oturmuyor. Başka en ufak birşey yok, ilginç bir şekilde. Ayrıntılar aşağıda:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Kaza fotoğrafları:

2 günde 3 kaza.. 2 günde 3 kaza.. 2 günde 3 kaza..
     2 günde 3 kaza..
     2 günde 3 kaza..
     2 günde 3 kaza.. 2 günde 3 kaza..

Merak edenler için anlatıyorum,

Babamda birşey olmadığı gibi araçta da birşey yok. Tamponda sadece sürtme izleri var, tabii tam oturmamış tırnakları kırıldı sanırım. Gri kısmı serviste yerine oturtmuşlar. Kaputu açtım içeriden baktım en ufak anormali yok. Radyatör falan oynamamış yerinden. Ön tampon da gram umrumda değil, zaten ızgara altları facia derecesinde çizik doluydu. Ama airbagler patladı işte, sağ+sol=3000+işçilik. Hadi sol airbagi anlarım(bir faydası olmamış gerçi) da sağ tarafta 1500 lira puufffff diye havaya gitti..

Uno'nun sahibine üzüldüm, adam bayrama hazırlamış bir nevi, yeni boyadan çıkartmış arabayı. Arabanın tavan burgu burgu olmuş fotoğraflardan belli olmasa da, çizgisi kaymış ciddi manada, ön kapıları açmak için baya uğraşmışlar falan, kötü olmuş yani. Kazadan sonra inmiş arabadan yav nasıl çarpıyorsun niye bakmıyorsun bilmemne bağırmaya başlamış, ellerim kırılsaydı da arabaya birşey olmasaydı demiş. Dünya malıdır be adam yerine gelir elbet. Neyse olayın şoku atlatılınca babam almış fotoğraf makinesini fotoğraf çekmeye başlamış,

-Abi ne kadar rahatsın ya hatıra fotoğrafı çekiyorsun bir de()
    -Ne yapalım kavga mı edelim

Allah beterinden korusun ben mutluyum ucuz yırttık..

İnanması zor gelebilir ama kaza 50 km civarındayken olmuş. Enerjinin büyük kısmını Uno'ya paslayınca canım araba tost oldu arada..

Son durum: Uno pert..

Olur böyle dedik, Allah beterinden korusun dedik,

Bugün akşam üstü markete yanaştım, tam indim yürüyorum ana caddeden ilerleyen bir motorsiklet gözümün önünde marketin yan sokağından ana yola çıkan bipper/nemo/fiorino'ya çarptı. Aslında ucuna sürttü ve dengesini kaybetti resmen havada uçtuğunu gördüm 3-5 metre ileride sol şeride geçip bir passatın sol arkasına çarpıp yere düştü. Tabi adam acıdan bağırıyor bir hayli sövdü ana caddeye çıkmaya çalışan araca. Allah kurtar yarabbi diyor, içim burkuldu. Hemen koştum ettim millet de toplandı ambulansı aradım xx:31'de, xx:34'te olay yerindeydi. Adamda pek birşey yok kan felan yoktu yani, belki çatlak-kırık-ezilme olabilir. Motorun ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha canlı canlı gördüm, hakikaten şakası yok ufak bir dengesizlik sonu olabiliyor insanın. Binmeyin bindirmeyin, 50cc bile olsa. Zaten çok da hızlı değildi motor..

Akşam evin önünden geri geri çıkıyorum yavaşça bizim evin önünü biliyorsunuz, resmen hissettim laplap etti olağandışı birşeyin üzerinden geçtim, hemen durdum o an dank etti yavru kediler vardı onlardan biri olmasın dedim içimden. Sonra yolcu kapısının altından bir kedi fırladı topallaya topallaya koşuyor, indim arabadan peşinden koşmaya başladım acı acı miyavlıyor bir yerden sonra yığıldı kaldı hareket edemedi zaten. Aldım elime çimlere yatırdım ama pek kurtulacak gibi değildi. Yine görünürde birşey yoktu ama arkası pelte gibiydi belli ezilmiş hayvan. O an ne yapalım ne edelim derken hayvancağız yavaş yavaş can verdi 10dkda. Biraz hastalıklıydı normal bir kedi gibi çevik değildi. Site dışına kazdım gömdüm. Sebebi oldum hayvanın..

Devamı gelmez inşallah noluyor böyle anlamadım, inanın korkmaya başladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 5 Aralık 2012; 19:20:05 >

• Emniyet kemeri takılı değilken de havayastıkları açılıyormuydu yav? Yani yanda kimse yokken açılmaması gerekmez miydi?

Büyük geçmiş olsun bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Emniyet kemeri takılı değilken de havayastıkları açılıyormuydu yav? Yani yanda kimse yokken açılmaması gerekmez miydi?

Büyük geçmiş olsun bu arada.

Sağolun, babamınki takılıydı ama yanda kimse yokken açılmasına anlam veremedim. Demek ki emniyet kemerinden bağımsız türden. Patlamamış(onarımsız) çıkma alacağız. 750 liraya hallolacak..
  • Uno şanssızmış,iki büyük aracın arasında kalınca beli kırılmış resimlerde bile belli.
    Adama da üzüldüm,motorcuya da,kediye de..
    Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın üzülecek bir yanı kalmadı, aracı perte çıktı. Şimdi dua ediyor..
  • Geçmiş olsun...Resimler tanıdık geldi derken Adapazarı olduğunu fark ettim...Sanırım Erenlerdeki Adese önünde yapmışsınız kazayı...Tekrar geçmiş olsun...

Ekleme: Perte çıktı diyorsunuz ama sizin aracın masrafı ondan daha fazla duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 5 Ağustos 2012; 2:19:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son 2.5 ay
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Geçmiş olsun...Resimler tanıdık geldi derken Adapazarı olduğunu fark ettim...Sanırım Erenlerdeki Adese önünde yapmışsınız kazayı...Tekrar geçmiş olsun...

Ekleme: Perte çıktı diyorsunuz ama sizin aracın masrafı ondan daha fazla duruyor...

Aynen orası. Bizim tek masraf 750TL airbag. Uno'nun komple çizgisi kaydı, on kapıları açılmıyor tavan burgu burgu, tavanı çatı gibi oldu. Perte çıkması bana da ilginç geldi ama demek ki duzeltilemeyecek durumda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 5 Ağustos 2012; 2:47:54 >
  • Gecmıs olsun Burak kardesı. Allah beterınden saklasın.

Sızın arabada kasko yok mu. On gogus degısecek mı? 3 bın lırayı gecer normalde o yuzden soruyorum.

Uno da kasko var mı nasıl perte cıktı yanı pert ucretını kım odeyecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Gecmıs olsun Burak kardesı. Allah beterınden saklasın.

Sızın arabada kasko yok mu. On gogus degısecek mı? 3 bın lırayı gecer normalde o yuzden soruyorum.

Uno da kasko var mı nasıl perte cıktı yanı pert ucretını kım odeyecek?

Kendimi bildim bileli araçlarımızda kasko olmadı. Ön göğüs değişmiyor sadece direksiyon kısmı ile yan taraftaki airbag kısmı değişiyor. Normali bu, daha fazla tutmaz. Uno'nun pert bedelini bizim trafik sigortası karşılayacak. 22 bine kadar karşılıyor. Tabi 8/8 kusur bizde olduğundan Connect'in masrafları bize kalıyor..
  • unoda hiçbişey yok 700-800 tl kaporta masrafıyla yapılır o araba..

enteresanki 3-4 gün önce edirnede samimi bir arkadaşım önüne köpek fırlaması sonucu refüje çıktı 110 ps glx connect ile 2 ön hava yastığı açıldı tampon düştü çamurluk, kapı ve tavanda hafif ezilmeler var 18.000 tl masraf çıkardı ford servisi. sadece ön konsol 6.000 tl..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. oyuncağın güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt58

geçmiş olsun. oyuncağın güzelmiş

Sağol da oyuncak derken?
  • quote:

quote:

Sağol da oyuncak derken?

araban yani kardeş yanlış anlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

unoda hiçbişey yok 700-800 tl kaporta masrafıyla yapılır o araba..

enteresanki 3-4 gün önce edirnede samimi bir arkadaşım önüne köpek fırlaması sonucu refüje çıktı 110 ps glx connect ile 2 ön hava yastığı açıldı tampon düştü çamurluk, kapı ve tavanda hafif ezilmeler var 18.000 tl masraf çıkardı ford servisi. sadece ön konsol 6.000 tl..

Birsey yok gibi görünse de görünmeyen yerler 8 olmuş. Yapılsa da sağlıklı olmaz. Bu yüzden pert. Uno'lar darbeye pek dayanıklı değil yapısı itibariyle. Aşağıdaki link fikir verebilir;

http://www.turkuno.com/showthread.php?tid=930

Servis önüne ne gelirse değiştirir, 18000Tl gayet doğal bir rakam, sadece havayastiklari 3000TL+işçilik zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 5 Ağustos 2012; 3:29:45 >

• quote:

quote:

quote:

Sağol da oyuncak derken?

araban yani kardeş yanlış anlama

Eyvallah sagol..

• Burak gecmis olsun.Cana gelecegine mala gelsin.
    Ayrica motorlu ve kediye üzüldüm.Kader,yapacak bir şey yok.

• Trafik sigortasindan pert odemesi yapilirken arac parasini kim belirliyor?

• Gecmis olsun, Allah beterinden saklasin hocam. Benim kiz arkadasim sakaryada, arada gidiyorum yanina ve sakarya oyle bir yer ki; burnunu ilk sokanin yol hakki var. Ayrica pek cok yol ayrimlarinda da trafik isiklari yok. O carsi icinde 3-4 tane trafik isigi var her yerini de gezdim. Hele ki sersivan- ferizli- karasu taraflari tam Allah'a emanet. Ama isin iyi yani cok araba yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrAssassin

Burak gecmis olsun.Cana gelecegine mala gelsin.
    Ayrica motorlu ve kediye üzüldüm.Kader,yapacak bir şey yok.

Caresiz kalmak çok kötü, elden birsey gelmiyor..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.